Bývalý kouč Ferrero o Zverevovi: Během zápasů neudrží výkonnost, během tréninků protestuje

25. 4. 2020, 09:39
Aktuality 46
Alexander Zverev má tři tituly z podniků Masters, má trofej z Turnaje mistrů. Na grandslamech se ale jen jednou dostal do semifinále. Podle jeho bývalého trenéra Španěla Juana Carlose Ferrera má třiadvacetiletý Němec problém s udržením koncentrace. A to jak v zápasech, tak v trénincích.
J. C. Ferrero a Alexander Zverev

Alexander Zverev angažoval Juana Carlose Ferrera v červenci 2017 a hned v následujícím měsíci pod jeho vedením vyhrál turnaje ATP 500 ve Washingtonu a ATP Masters 1000 v Montréalu. Další úspěchy ale nenásledovaly a německý talent spolupráci se španělským koučem po 8 měsících ukončil.

A přátelský rozchod to nebyl. Podle Zvereva se bývalý první hráč světa Ferrero choval ke zbytku týmu neuctivě a nedělal dobrou atmosféru. Nyní se po dvou letech ke spolupráci vrátil i Ferrero, podle kterého německého mladíka sráží slabá psychika.

"Trénoval jsem Zvereva osm měsíců a všimnul si, že ve spoustě zápasů měl hodně výkyvů. Nedokázal udržet koncentraci a výkonnost. Proto si myslím, že ještě nemohl vyhrát grandslam. Nekonzistentnost jeho výkonů mu brání být úspěšný v pátých setech nebo vyrovnaných koncovkách zápasů," myslí si Ferrero.

Čtyřicetiletý Španěl, jenž v roce 2003 vyhrál French Open, vidí problém také v tréninkové morálce. Toho si mimochodem všiml také Ivan Lendl, jenž Zvereva trénoval od léta 2018, než spolupráci po roce ukončil.

"Sascha například strávil na kurtu tři hodiny, ale ani polovinu z toho nedokázal kvalitně trénovat. Protestoval. Stál. Byl naštvaný. S takovým přístupem může jen těžko pomýšlet na nejvyšší cíle," dodal Ferrero.

Třiadvacetiletý Zverev je jediným aktivním hráčem mimo Big 4 s alespoň třemi tituly z turnajů Masters 1000. Na grandslamu se ale až na letošním Australian Open dostal poprvé do semifinále.

Přesto současní lídři mužského tenisu vidí ve Zverevovi budoucnost. "Bude světovou jedničkou," předpovídal Nadal. "Myslím, že mě jednou překoná," prohlásil Djokovič.

Dokáže vítěz Turnaje mistrů 2018 Zverev zapracovat na psychice a stát se grandslamovým šampionem? Má největší šanci na pařížské antuce, nebo snad uspěje v Melbourne či New Yorku? Zatím asi nejméně pravděpodobný by byl jeho triumf na londýnské trávě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
paddy
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1365600-sladky-zivot-smetanky-ruska-hvezda-sarapovova-pravidla-v-karantene-ignoruje.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
kam se hrabe plech... ;-)

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1361800-paradni-show-pliskove-s-manzelem-to-rozbalili-na-zahrade-a-bylo-se-na-co-divat.html#article-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisovysvet.sk/nevidim-dovod-preco-im-davat-peniaze-vravi-o-slabsich-hracoch-thiem/

Thiem odmieta návrh Big 3..Musim s nim suhlasit.
Reagovat
Nola
sice som to pred hodinou hodila do ineho chlievika, ale detto, preco by mal niekto skakat ako si B3 zmysli.... jeho managment si ale zasluzi facku za to prehlasenie, mohol radsej mlcat, bolo to dobrovolne
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho managment nie je zodpovedny za jeho vyhlásenie..Zas si nemyslime, ze hrac top 10 ma marketigové oddelenie o 10 ludoch :)..To nie je Telekom, on je fyzická osoba a z jeho vyhlasenia je citit, ze sa vyjadrit chcel a podla mna urobil dobre.
Reagovat
Nola
paci sa mi, ze hraci v dnesnej krize prestali hovorit iba to co sa chce od nich pocut a zhodili masku, paci sa mi aj Gyros, ze ide proti prudu, este zhodit masku niektorym, ci?
Reagovat
paddy
https://www.idnes.cz/sport/tenis/stefanos-tsitsipas-izolace-socialni-site-rozhovor.A200425_121852_tenis_elv
Reagovat
paddy
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1365000-grandslamovy-sampion-krawietz-doplnuje-regaly-v-supermarketu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
Fandina
Myslíš, že ho budou následovat? Také si vyzkoušet jiné zaměstnání?
Reagovat
Fandina
Malé OT ... člověk se pořád dozvídá něco nového, třeba o vztazích ... úsměvf

https://sport.aktualne.cz/tenis/modelka-sirena-i-hrisnice-konci-sarapovova-tenistka-se-zvlas/r~937ddf0e589e11ea80ca0cc47ab5f122/r~i:photo:213452/

Důležitou roli v kariéře rodačky z Ňaganě hrály také české tenistky. V roce 2002 narazila ve finále juniorské dvouhry Australian Open na Barboru Strýcovou a prohrála s ní ve dvou setech.

"Nejenže mě porazila, ale navíc chodila s mou první pubertální láskou Philippem Petzschnerem. To se mi ani trochu nelíbilo. Barbora byla jako vichřice útočící na mě ze všech stran kurtu a vracející všechny mé ploché, tvrdé údery. Přivádělo mě to k šílenství," popsala tehdejší finále proti plzeňské hráčce.
Reagovat
FulnekUltras
ty taky musíš být vždycky nahoře ;-)))
Reagovat
Jabadu
Zbláznil ses? Ruce i nohy mi mrznou!! (Plesk, plesk) A honem mi přičaruj ženicha! ... No tak dělej!!
Reagovat
Jabadu
Mělo to být o kousek níž. Pak by to dávalo i smysl. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Rád Tě tu zas vidím, bratře náčelníku. Věřím, že aspoň do toho Rakouska se už brzy dostaneme. Ne jak Liška Ryšavá, která těsně předtím u vás na place spadla z koně. ;-)))
Reagovat
Fandina
Čekala jsem, že půjdeš dělat něco užitečnějšího. Bohužel, zase ses vrátil.
Reagovat
FulnekUltras
Nemůžu pořád strašit jen v lese. ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=7__UFpmUJRk
Reagovat
FulnekUltras
Na tyhle multisexuální salátky už ani ten kovídek nevleze.

https://www.sport.cz/fotbal/ostatni/clanek/1362928-neymarova-matka-se-rozesla-s-mladym-milencem-udrzoval-vztah-i-se-synovym-kucharem.html#rss
Reagovat
brixner
Jednoho trenéra zhmoždil, druhého...
Nene, tenhle Rusák na to nemá, je to potomek téhle podivné doby, kdy tisíc lajků dá víc, než dvě hodiny v kuse trénovat třeba servis. Osobně si vůbec ani nemyslím, že má kdo ví jaký talent, to Gyros ho má rozhodně více a je to blb(ale sympaťák) Takže souhlas s Kozorohem a Paddym!
GS možná někdy na sklonku kariéry vyhraje, ale nebude to v době Big3, na to prostě nemá nárok, nemá nic navíc, co by ostatním chybělo.
Není to rebel!
Je to blb!
A k tomu všemu neskutečně nesympatickej.
Reagovat
paddy
při venčení psa

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/fenka-huskyho-vyrazila-na-prochazku-s-dronem-40321851?seq_no=6&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
a.magerova
https://g.denik.cz/50/2d/91515788-3105572462832572-4231721505974648832-n_galerie-980.jpg
Reagovat
paddy
:D
Reagovat
a.magerova
https://ibb.co/Yc1gPy2
Reagovat
paddy
zvířata se diví, ale také nemají vyhráno
některá v New Yorské zoo se nakazila, a tak masky hodí hodí každému

https://www.boredpanda.com/dog-masks-coronavirus-china/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic
Reagovat
a.magerova
Zas pro ta agresivní plemena bych to zavedla bo košíky jim páničci nedávají... :-/
Reagovat
Fandina
Jj
https://www.forbes.cz/doslo-i-na-ne-kocky-z-domacnosti-v-karantene-maji-zakaz-vychazeni/
Reagovat
paddy
včera rekord nových případů v USA a na světě jako celku

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/
Reagovat
Kozoroh
Zverev a další mladíci tráví příliš mnoho času na sociálních sítích, což snižuje jejich zaměření na tenis. Pokud má Ferrero pravdu, čemuž bych věřil, že Saša z 3 hodin na kurtu ani půlku nevěnuje pořádnému tréninku, tak je to hodně málo na profesionála. Pro srovnání, No1e alespoň 3 hodiny denně věnuje tréninku na kurtu, 1,5 hodiny cvičí v posilovně, dále běhá a věnuje se cvičení jógy a taiči. V součtu 8 hodin denně.
Reagovat
Nola
kolko mal rokov Fedex, ked vyhral prvy GS?

ak aj odidu stari matadori o buducnost panskeho tenisu sa nebojim, maju vacsie osobnosti ako damy, dArtagnan, Sasha, Dom, aj, ked uz nie je Nexgen, aj mladi Rusi su zaujimavi, Kanadania, u dam moze dnes vyhrat GS hociktora, u panov je smola, ze starci stale hraju...
pises o socialnych sietach, mladici sa nepotrebuju fotit v plavkach, aj tak maju momentalne, aj ked nic velke nevyhrali vacsiu podporu ako damy
Reagovat
Kozoroh
Roger měl měsíc před 22kou, když vyhrál Wimbledon 2003. Sašovi v pondělí bylo 23 let, Roger měl za sebou 3 GS triumfy, když dosáhl současného Sašova věku.

O negativním vlivu sociálních sítí Ferrero hovořil, ale zde to nebylo uvedeno, jeho slova potvrzuje i Lendl:
Ferrero - "Mají příliš mnoho rozptýlení mimo soud. Dívám se, jak se baví na Instagramu a nemyslí na tenis, jako jsme to my tehdy dělali."
Lendl - "Ti mladí kluci jsou sociálními médií více zaujati než řádným tréninkem a přípravou. Pokud by neměli žádné chytré telefony, ve hře by šli mnohem dále."
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Nadal s Djokovicom majú smart phony.

Je to o povahe.
Reagovat
paddy
To je generační. Když na tom vyrosteš, tak jsi závislý. Při braní kokainu se aktivují stejná mozková centra jako u Facebooku. Like vyvolává závislost.

Martin Jan Stránský
https://www.youtube.com/watch?v=aoSsbWtDVgg

Na YT má více videí - doporučuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, generačne su sucasní 20-nici vacsi flákači ako dnesni 35-nici.

Ale nerad by som generoval, trochu sa to dramatizuje. Pozri sa na Shiffrinovu, ta má 23r, vyhrala 60 závodov, funguje na sociálnych sietach a napriek tomu je sportovec, 110%.

Ked pred 20rokmi niekto nedaval tenisu vsetko, bol taka povaha. (Sampras, Agassi, Ivanisevic)
Dnes ked niekto tomu nedava vsetko; mozu za to sociálne siete.
To je nesprávny pohlad.
Reagovat
paddy
Podle sítí vypadá život jako jedna dlouhá a zábavná dovolená. Je to fake. Lidé ukazují život, který reálně nemají. Nikdo tam nedává, jak vynáší koš, pere, atd. Mladá generace už nechce tolik dřít. Nejen ve sportu, ale i v práci. To se musí někde projevit. Talent je mensina úspěchu.

Dosud se sport zlepšoval tak, že se zvyšovala fyzička, abys přehrál soupeře. Typicky Lendl. Jednou prohrál dlouhý zápas, 5. set odpadl, a řekl, že se to už nesmí stát. A dřel, takže se nedivím, že když viděl přístup Zvereva, tak ho kopl do prdele. Mohl i zvolit větší rozběh :)

Sporty jsou teď moc atletické, což se mi nelíbí, ale je to vývoj. Nyní se asi vývoj zastavil, protože mladí nejsou ochotni se tolik obětovat + fyzické limity člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v globále pravda..

Ale keby Zverev a spol podlahli socialnym sietam, tak v top 10 nikdy nie su.

A ze Zverev nemá na Big3 neni chyba facebooku.
Reagovat
smazaný uživatel
8 hodin denne mozno tyzden pred GS..

Priemerne to hodi 2hod denne tenisu max
Reagovat
Kozoroh
No1e ve své knize "Naservírujte si vítězství" uvedl, že tréninku na kurtu se denně věnuje min. 3 hodiny denně, rozdělených na dva 1,5 hodinové úseky, které mohou být samozřejmě delší. Mluvím samozřejmě o dnech, kdy nehraje zápasy na oficiálních turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. Ak tak tvrdí, je to zvláštne podla mna. Som si isty, ze kazdy hrac potrebuje aj vypnut, 3hod denne len na kurte mi pride velmi vela.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1253842057522798597

Překlad že španělštiny (pomocí Google překládače, samozřejmě, takže prosím omluvte chyby a nesrovnalosti v překladu):

Indian Wells byl vychován jako dějiště US Open kritickým stavem New Yorku

D zadat řadu scénářů, které spravuje profesionální okruh, muži i ženy, je možnost, že se US Open, jeden ze čtyř velikánů v kalendáři přejít na zařízeních Indian Wells, jak byly know Marca.

A je to, že New York, město, které každý rok přijímá nejlepší hráče na světě, je pandemií nejvíce zasažena více než

Tenisové středisko Billie Jean King se ve skutečnosti stalo polní nemocnicí pro pacienty trpící koronaviry v sousedství královny a také útočištěm pro mnoho lidí bez domova, kteří využívají 25 000 denních jídel distribuovaných u soudu. Louis Armstrong , druhý největší turnaj s kapacitou 14 000 míst.

Bylo to v Indian Wells, kde to všechno začalo negativním směrem pro tenis, protože to byla první událost zrušená pandemií. Za ním přišlo dalších 34.

Tenisová zahrada Coachella Valley, oblast, která je zlatým ústupem, byla jednou z možností, které USTA (Americká tenisová federace) dokázala hrát ?Grand Slam?, protože bylo málo případů COVID-19 a mělo dobré teploty pro tenis po celý rok.

A je to, že New York, město, které každý rok přijímá nejlepší hráče na světě, je pandemií nejvíce zasažena více než

Tenisové středisko Billie Jean King se ve skutečnosti stalo polní nemocnicí pro pacienty trpící koronaviry v sousedství královny a také útočištěm pro mnoho lidí bez domova, kteří využívají 25 000 denních jídel distribuovaných u soudu. Louis Armstrong , druhý největší turnaj s kapacitou 14 000 míst.

Bylo to v Indian Wells, kde to všechno začalo negativním směrem pro tenis, protože to byla první událost zrušená pandemií. Za ním přišlo dalších 34.
Reagovat
Kozoroh
Tenisová zahrada Coachella Valley, oblast, která je zlatým ústupem, byla jednou z možností, které USTA (Americká tenisová federace) dokázala hrát ?Grand Slam?, protože bylo málo případů COVID-19 a mělo dobré teploty pro tenis po celý rok.

Místo bylo tvarováno podle chuti miliardáře Larryho Ellisona, který tam organizuje úspěšnou kombinovanou akci, která se podle názoru samotných hráčů stala pátým nejlepším turnajem.

Kromě dvou velkých stadionů a 22 potravinových míst v nich jsou obchody, prostory pro volný čas a vše, co je požadováno pro pořádání soutěže nejvyšší úrovně.

Jedním z hlavních problémů, který Spojené státy představují, by však bylo vylodění stovek profesionálů všech národností mezi tenisty, soudci, rozhodčí a supervizory.
Reagovat
George_Renel
Nemladý a neklidný .-).
Reagovat
blixa
Saša je dobrej, ale vždycky bude až druhá lajna. Na tu první je moc línej.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze ma raz prekona..:)

Djokovic na drogách?
Reagovat
Pe3k
to jsem taky nepochopil
Reagovat
Kozoroh
Diplomatické vyjádření, o tom bys už mohl něco vědět, Forehand :)
Reagovat
Nola
? vies, ako to moze vyzerat po rokoch, ked nedas buducemu superovi/sokovi dostatocny kredit? osviez si pamat:

https://www.youtube.com/watch?v=6S93YvQiCpE
Reagovat
paddy
Rafa i Novak na drogách

Jediný Lendl hned poznal, že s lemplem nemá smysl ztrácet čas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist