Černý kůň turnaje Alcaraz v Miami vyřadil Tsitsipase, obhájce titulu Hurkacz vyzve Medveděva

30. 3. 2022, 13:42
Aktuality 92
ATP MIAMI - Carlos Alcaraz vyhrál se Stefanosem Tsitsipasem i druhý vzájemný duel. V osmifinále turnaje Masters v Miami 18letý Španěl zvítězil 7-5 6-3 a svou letošní bilanci vylepšil na 15-2. Mezi osmičkou nejlepších jsou i obhájce titulu a nasazená jednička Daniil Medveděv, které čeká vzájemný souboj o semifinále.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v 18 letech prožívá skvělý vstup do sezony a potvrzuje svůj obrovský potenciál. Na ATP 500 v Riu de Janeiro získal druhý a nejcennější titul, před dvěma týdny v Indian Wells se poprvé dostal do semifinále turnaje Masters 1000.

Odehrál 17 zápasů, ve všech uhrál alespoň set a 15 soupeřů porazil. Dvě porážky utrpěl jen po bitvách s hráči Top 10 Matteem Berrettinim a Rafaelem Nadalem.

Jako již 16. hráč světa je Alcaraz po právu pasován mezi favority aktuálního turnaje Masters v Miami, kde ve třech zápasech neztratil ani set. Po Fucsovicsovi a Čiličovi si poradil i se světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem

Řeckého tenistu, který už 10 měsíců čeká na titul a má daleko k optimální formě, porazil 7-5 6-3 a vyhrál tak i druhý vzájemný duel. Poprvé loni na US Open zvítězil po pětisetové bitvě.

"Odehrál jsem velmi dobrý zápas, trefoval jsem čisté údery a zvládl klíčové okamžiky," pochvaloval si Alcaraz, který vyhrál na vítězné údery 28-20 a naopak udělal méně nevynucených chyb (22-30). Bilanci s hráči Top 10 upravil na 5-6.

O semifinále i na druhém letošním turnaji Masters si Alcaraz zahraje s Miomirem Kecmanovičem (h2h 0-0), který zastavil devět zápasů neporaženého šampiona z Indian Wells Taylora Fritze. 22letý Srb zvítězil 3-6 6-1 6-4, o dva roky staršímu Američanovi oplatil dva týdny starou porážku a na čtvrtý pokus si připsal jeho první skalp.





Daniil Medveděv porazil 7-5 6-1 domácího Jensona Brooksbyho, přestože hned v prvním gamu ztratil podání a v úvodním setu prohrával 3-5. Už jen jedna výhra ho tak dělí od návratu do čela světového žebříčku.

Světovou jedničkou se Medveděv stal poprvé před měsícem, po nezdaru v Indian Wells a pouhých třech týdnech strávených na 1. místě ale musel tenisový trůn opět přenechat srbské hvězdě.

Jako poslední může zabránit Medveděvovi v návratu do čela žebříčku Hubert Hurkacz (h2h 2-1). Polský obhájce titulu v osmifinále porazil 7-6 6-2 Jihoafričana Lloyda Harrise.



Antukový specialista Francisco Cerúndolo v Miami porazil i čtvrtého soupeře, na turnajích ATP na tvrdém povrchu přitom nikdy předtím nevyhrál ani jeden zápas. Po Griekspoorovi, Opelkovi a Monfilsovi vyřadil domácího Francese Tiafoea, Američana limitovaného bolestmi zad zdolal 6-7 7-6 6-2 a 'pomstil se' za vyřazení svého mladšího bratra Juana Manuela.

Ve svém největším čtvrtfinále 23letý Argentinec Cerúndolo vyzve Jannika Sinnera (h2h 0-0). Italský finalista loňského ročníku porazil 7-6 6-3 Australana Nicka Kyrgiose, který po zápase ostře zkritizoval rozhodčího.

Alexander Zverev porazil dvakrát 6-4 Austalana Thanasiho Kokkiankise a postoupil do čtvrtfinále. V něm na německého finalistu z roku 2018 čeká Casper Ruud (h2h 2-0). Norský tenista přehrál 6-3 6-4 Brita Camerona Norrieho, vyhrál i třetí vzájemný duel a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na turnajích Masters na tvrdém povrchu.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
úterní výsledky (29. 03. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Brooksby (USA) 7-5 6-1
A. Zverev (2-Něm.) - Kokkinakis (Austr.) 6-4 6-4
Alcaraz (14-Šp.) - Tsitsipas (3-Řec.) 7-5 6-3
Ruud (6-Nor.) - Norrie (10-Brit.) 6-3 6-4
Hurkacz (8-Pol.) - Harris (JAR) 7-6(3) 6-2
Sinner (9-It.) - Kyrgios (Austr.) 7-6(3) 6-3
Kecmanovič (Srb.) - Fritz (11-USA) 3-6 6-1 6-4
F. Cerúndolo (Arg.) - Tiafoe (28-USA) 6-7(2) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

92
Přidat komentář
Krisboy
Z toho Alkáče jde až strach...parádní zápas smilesmile
Reagovat
makro99
Francisco - neskutečný válec! Semifinále v Miami! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já docela čekal, že by Sinner mohl rupnout no.
Reagovat
Rafaeoli25
Jo ona to byla skreč, no ale i přesto bych Jannikovi moc nevěřil, predikoval jsem jeho možnou porážku už v podvečer. Každopádně Cerundolo neskutečná cesta, i když plno štěstí a hodně podcenění ze strany soupeřů.
Reagovat
peggy
Carlos,hraje velice dobře je to zatím RAFICEK.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cože?
Reagovat
Rafaeoli25
Na zápas Medvedeva s Hurkaczem jsem zvědavý, HuHu byl loni na podzim blízko od jeho skalpu, má na něj hru, takže to může být zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v sucasnom Alcarazovom veku hral v Miami finále, kde viedol 2:0, trochu ho zarezali rozhodcovia a napokon prehral 2:3 s druhym najlepsim Svajciarom rokov 2010-2016.

Kazdopadne, Alcaraz bude mat za mesiac 19 a to je uz vek, kedy Nadal uplne ovládol antuku. Mne Alcarazova hra stále viac pasuje na hard.
Reagovat
Rafaeoli25
Tím ale defacto také říkáš, že servis nemůže být zas tak velkou slabinou u něj. Každopádně myslím, že on má hru na obé a může to mít vyrovnanější na začátku kariéry než Nadal. Ale uvidíme v téhle sezóně, ta nám dá odpověď.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopadně já jsem si po IW udělal podrobnější analýzu jeho hry hard vs clay. A myslím, že na každém z povrchů hraje trochu odlišným stylem, s jinou taktikou, dokáže se přizpůsobit tomu, co na kterém povrchu více platí. Myslím, že bude schopný na top úrovni kombinovat oba tyhle povrchy.
Reagovat
Patik
No nalejme si čistého vína..ten Tsitsipas posledné mesiace tiež za veľa nestojí..poraziť môže vkľude aj Medvedeva ale nie preto že je mladý talent ale proste top10 aktuálne úplne sucks..
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale pokud nevidíš jeho obrovskou kvalitu, tak nevím co na to říct. Jistě by byl schopný porazit s touhle formou i soupeře jako Thiem, DelPo nebo Wawroš, kdyby tam byli místo Medvěda, Tsipa a Zvereva.
Reagovat
Patik
s tým súhlasím..či Thiem Delpo alebo Wawrinka sú mimo hry už roky..je to mladý chalan nepochybne má potenciál a budúcnosť ale jeho cesta na vrchol bude ešte dlhý proces..ešte je mladý..môže využiť akurát že celý top rank je mimo formu a skúsiť si zahrať väčšie zápasy na väčších kurtoch..ale aj taký Tsitsipas by s ním tak dva roky dozadu utrel kurt.
Reagovat
Rafaeoli25
No já tedy Tsipa na hardu takhle kvalitně hrát neviděl, rozhodně ne s takovou intenzitou. Mě u Tsipa vždy něco podstatného scházelo, nemluvě o Zverevovi.
Reagovat
Patik
Intenzita nieje všetko musíš s ňou vedieť pracovať..je jasné že Alcaraz je supertalent..ale nelietajme v oblakoch..a poďme nato postupne..Tsitsipas porážal Big3 v dobrej forme..rovnako Zverev..Alcaraz zatiaľ neporazil ani Nadala so zlomeným rebrom.
Reagovat
Rafaeoli25
V kolika ale Tsip poprvé někoho z Big3 porazil, myslím, že to bylo v létě 2018.
Reagovat
Patik
neviem..v 19-20 rokoch ? neviem presne..ale jeho súperi mali vtedy inú formu..aj Big3 mali inú formu..a dokázal to..no teraz je to na Alcarazovi..dobrým ukazatelom bude podľa mňa keď sa všetci vrátia do formy..Djokovič na harde Nadal na antuke..Medvedev koncom sezóny..Alcaraz zase tiež má nejakú telesnú schránku nemôže na každom turnaji lietať ako drak lebo ho to dobehne.
Reagovat
Rafaeoli25
No Novak se tehdy v létě 2018 ještě pořád vracel do stabilní formy, pak porazil Rogera na AO 19, ale tam Rog nehrál moc dobře. Zase ty vítězství tak nevyzdvihuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo Nadal 20:0 neni big3 v dobrej forme :)

Ze starí Patikovci nemali radšej rybičky, takúto pohromu vytvorili.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Nadal určitě ukazatelem je, i v této formě. To jak hrál v Acapulcu bylo jednoduše bravurní. Můžeme se bavit o IW, i tak ale v sf nechal na kurtu všechno a byl těžkým soupeřem. Jinak nevím, kde bereš jistotu, že se Nole ještě někdy vrátí do formy, kdy bude vyhrávat prakticky vše, to se také stát nemusí. Ani to by ale nemělo snižovat relevanci případných Alcarazových úspěchů. V tom jsem zcela konstantního názoru, platí co aktuálně je, Nadal si zasloužil vyhrát např. USO 17, protože byl v tu chvíli nejlepší, to samé Roger na AO 18, Medvedev na USO 21. Přijměme vždy to, co aktuálně je a nezpochybňujme tituly kteréhokoli hráče, není to fér.
Reagovat
Patik
tak pokiaľ Noleho pustia na turnaje a nebude ani tretia svetová tak sa určite vráti do top formy..môže hrať vkľude do 40tky v top forme..jasné..veď aj keď Nadal vyhral toto AO tak si to zaslúži lebo vyhral všetky zápasy..ale polemizovať sa bude vždy lebo všetci vedia ako sa veci na okruhu majú.. ..neviem čo hral Nadal v Acapulcu ale videl som čo hral v IW..a to bolo proste strašné..to mi ani nenapovedalo o Alcarazovi že je natom dobre ale skôr že Nadal má proste prúser ak bude v tomto pokračovať..o Alcarazovi len toľko že odohral fajn turnaj môže si z toho niečo zobrať k srdcu..ale vidíš sám si bol sklamaný z toho čo predvádza proti Nadalovi
Reagovat
Rafaeoli25
Tak převedl horší výkon než v předchozím turnaji.
Reagovat
Rafaeoli25
*předvedl
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak jak to myslíš, v jakém ohledu, že všichni na okruhu vědí, jak se věci mají..
Reagovat
Patik
no že Nadal vyhral AO zaslúžene lebo vyhral všetky zápasy ktoré mal..ale ľudia čo sledujú tenis nefanatici vedia že len vďaka tomu že Djokovič neštartoval to je snáď nad mraky jasné..ono je to podobný prípad ako keď Federer vyhral Roland Garros..
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale o tom jsme se tady bavili už pár týdnů zpátky. Roger měl zase snadnější cestu k titulům na AO 18 a ve Wimblu 17. Přesto by tedy alespoň mě ani nenapadlo jakkoli snižovat tyto jeho tituly. Beru je s plnou vážností, je mu jedno, že nemusel potkat Djokera a Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
*je mi
Reagovat
Patik
tak AO 18 v podaní Federera bolo tiež také..ale počíta sa rovnako ako to Nadalove..s tým že vtedy bol Djokovič aspoň mimo..teraz ale Djokovič mimo nebol..odpískali ho úrady inak to bola tutovka že to ovládne..ten jeho žreb to bolo nad mraky jasné že toho Nadala by tam v tom semi stretol..a skončilo by to ako v roku 2019..čo sa Rogerovho AO týka..tak tam sa dá zase inak polemizovať Djokovič keby tam bol tak Federer ho pravdepodobne porazí Novak nemal formu herne a psychicky bol mimo..iná situácia ale hej je to tak ako to je počíta sa to ale v teoretickej rovine by sme sa mohli baviť hodiny o tom..
Reagovat
Rafaeoli25
Právě, proto je fér mít stejný respekt ke všem jejich titulům. Můžeme opravdu rozebírat každý titul zvlášť, já ten Rogerův z FO 09 také pokládám za plnohodnotný, bez ohledu na to, jestli potkal nebo nepotkal Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně se podívej na to Acapulco, hlavně na zápasy s Daniilem a Norriem, tam mu nebylo moc co vytknout. Do IW pak přijel bohužel jako vyměněný, o sto procent horší výkony, těžko říct proč, jestli už cítil od začátku to žebro, možná, že ano. Pak to ale opravdu neměl riskovat, i když došel až do finále.
Reagovat
Patik
Preto si myslím že ich duel v IW nemá nejakú váhu..oveľa lepšie by to bolo keby sa stretli v Acapulcu to by nám povedalo ďaleko viac.
Reagovat
Rafaeoli25
To určitě ano, škoda že tam Carlos nejel, energie na to měl dost.
Reagovat
Rafaeoli25
Tři dny před svými dvacátinami porazil poprvé někoho z Big3. Tak to má Alcaraz ještě moře času, aby ho v tomto překonal..
Reagovat
Patik
No má čas..a ja mu to prajem..presne takýchto hráčov ja odkedy pozerám tenis vyhladávam..budúcich šampiónov..želal by som si aby to Alcaraz rozbalil..ak to nerozbalí tenis bude po Big 3 fádny..nebudú rivality..nebudú tenisové príbehy..bude to len klasický šport..niečo na štýl WTA každý turnaj bude mať iného víťaza..nebudú sa tvoriť rekordy..nuda..ale aj napriek tomu čo si želám..radšej by som držal Alcaraza pri zemi..tenis hrá dobrý už teraz to ale neni dôležité..šampiónom ťa nerobí tenis ale mentalita.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v jeho případě nemám o mentalitu strach. To není hráč uplákanek, ukřivděnec, začíná vždy u sebe, chce se zlepšovat a tvrdě na tom pracuje, myslím, že nesrovnatelně víc než kdy Zverev, Dimitrov a další zástupy talentů. Měl by to dokázat, kdo jiný. Ale i já ještě čekám na potvrzení, jistě, teprve další turnaje ukážou, jestli už má v devatenácti na to, aby atakoval top3 jako kdysi Nadal a Djokovic. Následujících několik měsíců nám odpoví. Teď ukáže sf s Medvedem, v Monte zase souboj s Novakem, pokud na něj dojde, na dalších antukách i s Nadalem znovu. Za další dva měsíce a něco počínaje dnešním dnem budeme o hodně moudřejší smile
Reagovat
Patik
zápas s Djokovičom v MC premňa nebude nejaký smerodatný..Djokovič nemá momentálne hernú prax..môže vkľude vypadnúť ako s Veselým...noo uvidíme.. Alcaraz je podľa mňa v dobrej pozícii z ktorej sa môže dobre odraziť hlavne aby sa nezranil..nejde len o povahové vlastnosti..ale neni až tak vhodná doba na vychovávanie šampiónov..mladí majú iné hodnoty priority..sociálne siete..obrovské zisky peniaze a pózy..luxus a ženy..myslím si teda aspoň že teda dneska mladí chcú v podstate všetko za nič alebo za minimum úsilia..Nadala vychoval strýko..ktorí ho viedol k určitým veciam hodnotám v športe tí hráči mali iné nastavenie..
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím ale, že právě Alcaraz je tím, který tenisu obětuje vše. Mohu se plést, ale věřím mu, ten je tak zažraný do tenisu jako málokdo, v tom je sorry skoro stejný jako Nadal a Djokovic. Tenhle kluk se nefláká každou chvíli na sociálních sítích.
Reagovat
Patik
kiežby si mal pravdu bolo by to pre šport len a len dobre..pozri ako skončil trebárs Thiem..po jednom GS úplne vyhasol..myslím si že to nastavenie je tam iné neviem..získa GS zarobí dva milióny..stálo ho to kopec síl horkoťažko sa k tomu dopracoval..a teraz si má povedať že získam ďalších 20 GS ? zhodnotí šance či nato má či nie..serem nato..umrel by som než by som sa k tomu dopracoval..kým si to rozmyslí trikrát stratí formu než sa vráti do top formy stratí dva roky kariéry..
Reagovat
Rafaeoli25
No jo jenže Thiem měl úplně jinou rychlost progresu, teprve ve třiadvaceti byl schopen hrát svůj top, o rok později to ještě vylepšil. Alcaraz má zcela brutální nástup, je to Nadalova rychlost nebo je jí hodně blízko.
Reagovat
Patik
ako hovorím uvidíme..o týchto veciach bude lepšie baviť sa na konci sezóny..alebo aj až ďalšiu sezónu..stále je to málo..minulý rok bol Alcaraz slabý ku koncu sezóny začal stúpať..teraz je tu ide mu to a prezatiaľ je toho strašne málo..dva tri turnaje na zhodnotenie je nič..budem ho sledovať počkáme..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak při jejich současné formě není co řešitsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jsem se díval na race, no tam se to vyrýsovalo pro Alcu hodně zajímavě. Pokud by totiž vyhrál Miami, půjde už na třetí místo, no a pokud by pak dokázal vyhrát při neúčasti Nadala Monte a Barcu, což nemusí být utopie, dostal by se pak v race o 100 bodů před něj na čelo. To by tedy byla zápletka, na začátku května..ale nevěřím, že vše vyhraje, Barcu asi ano, ale to Monte vidím spíš pro Djokera nebo Tsipa.
Reagovat
Patik
už je to tu zase ? už zase ide Alcaraz po všetky tituly ? ten chalan ešte nič nevyhral nebol nikdy ani vo finále Masters..a už ho vidíš zase vo finále Roland Garros..zase si prehypovaný..
Reagovat
Rafaeoli25
Kde něco takového píšu? Mluvím o konci Miami, Monte Carlu a Barce a jen v teoretické rovině, psal jsem, že tomu nevěřím, jen, že to není utopie. Nebo myslíš snad, že není v jeho silách alespoň to Miami a Barcu vyhrát, když tam nečelí a nebude čelit ani Nadalovi, ani Djokerovi?
Reagovat
Patik
je to všetko reálne..veď aj Nadal vyhral AO..doba je zlá..môže sa chopiť šancí a skúsiť zabojovať..ale akonáhle sa vrátia všetci do formy môže naraziť na hubu..aj nemusí..ale myslím že narazí..jeho šance vyhrať Miami MC barcelonu ale niesú o nič väčšie ako trebárs šance Kečmanoviča alebo Ruuda..Hurkáča.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale srovnávat ho s Hurkaczem, Kecmanem a Ruudem je trochu mimo ne? Ano, hrají slušně, mají kvalitu, ale chtěl bych vidět někoho z nich tří, kdo by takhle zahrál s Nadalem jako on v IW.
Reagovat
Patik
čože také predviedol Nadal v IW..veď to boli snáď jeho najhoršie výkony aké som u neho videl..dvojmetrové outy..desať dvojchýb na zápas..unavová zlomenina riziko obnovenia zranenia nohy..ešte aj taký Nadal mu vedel zobrať každý druhý servis a poraziť ho..
Reagovat
dappe
V IW hrál vyrovnaně s Nadalem snad skoro každý ne?
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče výsledků ano, ale třeba s Kordou to bylo od Nadala prostě špatné, souboj s Alcarazem byl jiný příběh.
Reagovat
Patik
s každým to bolo špatné..tam sa už podľa mňa len čakalo kedy príde niekto kto už Nadala potrestá za tie chyby a dvojchyby..
Reagovat
Rafaeoli25
Zase na druhou stranu Carlos 41 winnerů, tak nevypadá špatný výkon.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně ok, moudřejší budeme po tom, co předvede ve zbytku Miami, jestli dokáže porazit Medvěda a další, co tam ještě potká.
Reagovat
Patik
tak obaja vieme že uvaliť do rakety a dať winner vie každý priemerný hráč..v kľúčových chvílach však zlyhal..pozrime sa na takého Kordu to je ukážkový príklad..v treťom sete doslova zrušil Nadala kdejakým winnerom a bolo mu to na nič..keď mal ten winner použiť zahral úplne tragický úder.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jasně, ale on má tyhle stats prakticky v každém zápase, o tom spíš mluvim, vypovídá to o jeho stabilitě, hraje nátlakovou hru, chce být dominantní, současně je ale výborný i v obraně. Zápas s Nadalem mu určitě nevyšel jak by měl, ale když to srovnáš s jejich zápasem loni v květnu, tak je ten rozdíl zcela markantní. Takže za další rok už to může být opravdu 50 na 50. Jak říkám, uvidíme.
Reagovat
Patik
ono je dobré že ten chalan má dobré základy v ďalšom zápase to bude určite lepšie..má 18 či 19 a všetok ten progres má pred sebou..Nadal už len dolaďuje a stárne Alcaraz je na začiatku a má v sebe dávno niečo čo hráči budujú roky..hlavne aby do športu nezačala zasahovať politika..vojna a podobne a zmarila jeho jazdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, jedno stvrtfinale na tisicke a zrazu je Alcaraz uz prvy v Race :)

Typická Rafaeoliovka.
Reagovat
Rafaeoli25
Čteš vůbec co píšu? Asi ne, jen jsem napsal, kam by mohl vystoupat, pokud by vše vyhrál do konce Barcy, nepíšu, že to tak bude, také jsem napsal, že tomu nevěřím.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo strašně pozitivně překvapuje je Kecmanovič, to je forma jako víno. Kéžby mu to vydrželo.
Reagovat
Rafaeoli25
Carlos jednoduše skvělý, pokud bude tento standard předvádět až do konce turnaje, neměl by mu titul utéct, je to full top tenis, v současné formě bezpochyby lepší než Medvěd, Zverev a další při neúčasti Nadala a Djokera.
Reagovat
Pe3k
Semíčko i finále pro něj bude dost těžké, počítat s takovým titulem, když ještě žáden takový nevyhrál není moudré. Hra Medvěděva na něj může platit, ten toho dost doběhne a vrátí. Potenciál má velký, ale tvrdit, že je lepší než Danil je dost předčasné.
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu, ale já teď mluvim hlavně o aktuální formě a tu má Carlos určitě o něco lepší, pokud ne o hodně. Každopádně v IW kdyby udolal Rafu, tak by Fritze ve finále určitě dal. Má za sebou letos jen výhry, plus jeden smolně prohraný zápas s Berrerinim v tiebreaku pátého, no a pak tedy padl s Nadalem po zcela vyrovnaném boji. Psychicky na to tedy má už také, opravdu konečně zase borec po všech stránkách silný už v takhle raném věku. Uvidíme, jestli to tenhle týden dorazí nebo to skončí jako v IW..
Reagovat
Marduch
co nevidět máme po Goat racesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No kdyby rostl takhle dál a dál, tak by to za chvíli mohlo být pro Nadala a Noleho neřešitelné, to je pravda. Ale uvidíme, ty začít stabilně porážet je věc velmi těžká jak víme. Faktem je, že takovému supertalentu, který se jim kvalitou může v budoucnu vyrovnat, ještě čelit nemuseli..
Reagovat
Patik
fuu no..dvaja šampióni 41 grandslamov dokopy a hráč čo nebol ani vo finále Masters ich ukončí..podľa mňa keď Alcaraz vyhrá Miami tak to Big3 môže definitívne zabaliť.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale co píšeš je demagogie. Jen tu píšu, že pokud bude růst tempem co roste, tak může být třeba už v příští sezoně i pro ně dva hodně tvrdým ořechem k rozlousknutí. Nic víc nepíšu, ty asi chceš číst něco jiného, než je napsáno.
Reagovat
Patik
pokiaľ bude Djokovič s Nadalom v tejto forme tak im môže urobiť problémy ale pokiaľ budú v optimálnej forme tak to bude rutinný zápas s outsiderom..keby teraz stretol Djokoviča z minulej sezóny bojoval by asi o holý život ale doba je aká je..každý má teraz väčšie šance..keď mačky niesú doma myši masturbujú.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty prostě nevěříš v jeho růst, že může v dalším období dosáhnout jejich kvalit, o tom to celé je. Pokládáš ho za nějakého dalšího Zvereva nebo Dimitrova. Nevím, jak to můžeš vědět, ale ok. Já ty předpoklady vidím, jde jen o to, jestli je naplní.
Reagovat
Patik
ja verím v jeho postupný rast..ale ty tam vidíš až príliš veľký a prudký nárast..neznižujem jeho ale znižujem tvoje odhady..zdá sa mi to príliš..je to príliš krátka doba na závery typu toto bude šampión..kiežby..ale takýchto už tu bolo čo mali predpoklady ale hovorím..počkajme si..buďme zatiaľ skromní..je to ešte chlapec..oceňujem však zároveň že vieš viesť diskusiu aj bez osobných útokov a môžme klude analyzovať hráča bez hejtov a posmeškov..
Reagovat
Rafaeoli25
Pusť si ještě jednou už loňské USO, už tam kdyby se neutavil mohl klidně dojít až do sf a kdoví, jaký zápas by s Medvedem už tehdy odehrál. Fakt se mi nelíbí, že ho takhle snižuješ, to si nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak neverim, ze bude mat 20GS. Nemá výšku.

Kazdopadne, to na akej urovni ma oba zakladne udery, najma BH je brutálne. Pohyb taktiez skvelý.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele výška opravdu není všechno, jestli měří o pár centimetrů míň než Nadal a Federer není rozhodující. I 180 je v naprosté pohodě na to, aby mohl být stejně nebo podobně dobrý. Jde o sílu úderů a pohyb, to v první řadě. To mu bude vyhrávat tituly, jako Nadalovi, který taky musel i při lepší výšce servis pilovat a léta.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis je najdolezitejsi uder v tenise, ak tam bude mat slabinku, minimálne na trave moze stracat.
Reagovat
Rafaeoli25
To je, ale pokud jsi výborný na returnu a ve všech dalších aspektech hry, tak tě to nemusí srážet. Na trávě to důležité je, ale i tam dokázal Nadal už ve dvaceti se svým tehdejším servisem projít až do finále a v něm hned napoprvé trápit dva sety Federera.
Reagovat
Rafaeoli25
Také záleží na míře konkurence, pokud bude hrát třeba deset let bez velkých soupeřů, tak klidně může dlouhodobě vyhrávat 2 GS ročně, možná i víc. To je rovnice o více neznámých v této chvíli. Pak záleží i na zdraví samozřejmě. Každopádně motivaci a zažranost do tenisu na 120% má jako Nadal s Djokerem, o tom myslím není sporu. Také pro něj nic jiného neexistuje.
Reagovat
Marduch
Kolik měří? Ve skutečnosti. Na atp.com uvádějí 185 cm.
Reagovat
Rafaeoli25
Řekl bych asi o 4-5 méně, ale to je jak říkám nepodstatné.
Reagovat
Pe3k
Když stál vedle Nadala byl viditelně menší a Nadal má 185 stejně jako goat ze Švajcu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak oba goati jsou na 185 cm, to je stejně zvláštní. Nole je až moc vysoký na goata smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mimochodom v rozhovore prezradil, ze meria 187cm.

Neviem, ci by mal za potrebu klamat. Ja mam taky pocit, ze tych 185 je taký default udaj do BIO hodnot :)
Reagovat
Rafaeoli25
V každém případě je to ale opravdu úplně úplně jedno nějakých pár centimetrů nahoru nebo dolů smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ten udaj je bullshit. Ma okolo 180cm, realnu vysku mozno odpozorovat zo spolocnych fotiek s Nadalom (nemyslim tie 7 rokov staré :D ).

A teda myslim, ze moze mat slabinu na servise. Kazdopadne predikcie su dnes este zbytočné, ked vyhrá 3-4GS, bude to uz skor na mieste polemizovat na akom cisle skonci.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele 180 je v normě pro kvalitní servis. Jinak jak jsem psal, Nadal taky nemusel mít skvělý servis, aby byl už od začátku dominantní. Jsou si fakt podobní - obrovská síla, skvělý pohyb a servis, který není jejich hlavní zbraní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa mal este vyrazne lepsi pohyb ako ma dnes Alcaraz, su to iní hráci s inymi stylmi.

Alcaraz mi pride ako Djokovic ver 2.0.

Najma vela superov sa mu tlaci do toho hrozostrasneho BH, ten je fakt smrtelny.
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz je prostě takový mix Nadala a Djokovice a to je z jeho pohledu skvělá kombinace.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Nadala nema nic, aký Mix?..

Ze je zo spanielska?
Reagovat
dappe
To teda nevím, Nadala připomíná možná výraznou fyzickou vyspělostí v mladém věku. Pojetí jejich tenisu ovšem nemohlo být odlišnější. Proto také pokulhává ta spekulace o servisu, Nadal ho ke své hře tenkrát opravdu téměř nepotřeboval, u Alcaraze bych si tím nebyl vůbec jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj. Navyše termin "dobrý pohyb" nestačí k prirovnaniu s Nadalom.

Dobry pohyb má aj Monfils, Djokovic a Rochus a tiez to nie je mix Nadala.

Ono aj ten dobrý pohyb ma mnoho foriem, mladý Nadal bol doslova zajac, Djokovic je mozno skor podobný mačke, ak by som mal vybrat zviera.
Reagovat
Patik
v súčasnej forme je aj môj dedo lepší jak polovica top10.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele apríl ještě není, počkej do pátku smile
Reagovat
Krisboy
To je dobře, Kájo. Cipískovi taková přesdržka neuškodí smile
Reagovat
Rafaeoli25
To jo smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist