Cesty Nestora a Zimonjiče se po sezoně rozdělí

13. 10. 2010, 12:31
Aktuality 4
Bývalé světové jedničky a současné dvojky Daniel Nestor a Nenad Zimonjič se dohodly na 'rozchodu'. Od příští sezony bude Nestorovým deblovým partnerem Bělorus Max Mirnyj, Zimonjič vytvoří pár s Francouzem Michaelem Llodrou.
Profily hráčů
Daniel Nestor a Nenad Zimonjič

Daniel Nestor a Nenad Zimonjič začali spolupracovat koncem sezony 2007. Během tří let jako jediní dokázali konkurovat nejlepšímu páru současnosti bratrům Bryanovým. Několikrát se s nimi i dokonce vystřídali na pozici světových jedniček. 

Osmatřicetiletý Kanaďan Nestor a o čtyři roky mladší Srb Zimonjič společně vyhráli 20 turnajů, z toho tři grandslamové a jednou ovládli i Turnaj mistrů. Od letošního vítězství na French Open se jim ale přestalo dařit. Pouze jednou se dostali do semifinále.

Ve Wimbledonu nedokázali navázat na předchozí dva triumfy a senzačně vypadli už ve druhém kole. Na dalších podnicích si cenný skalp připsali čeští tenisté Berdych se Štěpánkem či Čermák po boku Metiňáka.

Oba debloví specialisté tak na sklonku svých kariér potřebovali nový impuls a dohodli se, že po letošním Turnaji mistrů se jejich cesty rozejdou. "Myslím, že je to dobrý krok," řekl Nestor listu The Globe and Mail. "Jako první s tím přišel Nenad, ale myšlenka se rodila společně," dodal Kanaďan, rodák z Jugoslávie. 

Do nové sezony Nestor vstoupí po boku Bělorusa Maxe Mirného a Ind Mahesh Bhupathí si tak musí hledat nového parťáka. Zimonjič se domluvil na spolupráci se skvělým francouzským deblistou Michaelem Llodrou. Ten v posledních sezonách pravidelného spoluhráče neměl, nejčastěji nastupoval po boku krajanů Clementa a Benneteaua.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super! Tudiz je volny Bhupathi, ktery se pochopitelne rozejde s Mirnym! Doufam, ze obnovi spolupraci s Paesem, ktery by si mel konecne priznat, ze s Dlouhym diru do sveta tenisu neudela! Ke vsemu se objevili spolu v Bangkoku a v Dilli! :-) Prilis jim spoluprace nevysla, vse chce vsak svuj cas! Nestor/Mirnyi bude take super par!
Reagovat
Vojtiik
By me zajimalo jak to tedka Llodra bude resit, jestli se bude vice zamerovat na debla nebo ne, pze by mohli byt s Nenadem velice silni...
Reagovat
smazaný uživatel
To jim schvaluju. Už by to chtělo změnu.
Reagovat
misoSK
tak je to logicke vyustenie tych poslednych neuspesnych vysledkov...ja pevne verim ze sa im obom bude buduci rok darit, hlavne teda Danielovi kedze uz kazda dalsia sezona moze byt jeho poslednou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist