Chceme turnaj v Římě realizovat ještě letos v náhradním termínu, hlásí pořadatelé

23. 3. 2020, 08:48
Aktuality 16
Italská tenisová federace se o víkendu nechala slyšet, že by ráda svůj turnaj Internazionali BNL d'Italia zaštiťující podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier 5 uskutečnila ještě letos v náhradním termínu, ideálně jako přípravnou akci pro French Open, které se má odehrát na přelomu září a října.

Společný turnaj v Římě měl být jedním z vrcholů antukové sezony, jenže ta byla kvůli pandemii koronaviru kompletně zrušena a tenisové zápasy se zase začnou hrát nejdříve na začátku června. Zatímco French Open bez větších konzultací s ostatními podniky a hráči oznámilo nový termín (20. září až 4. října), další turnaje zatím náhradní termín nemají a považují se za zrušené.

Náhradní termín ale chtějí hledat právě pořadatelé římského Internazionali BNL d'Italia. "Máme v plánu turnaj realizovat ještě letos v jiném termínu. Chtěli bychom být jedním z přípravných turnajů před French Open. Rádi bychom turnaj uspořádali v Římě, ale nebráníme se jinému místu ani jinému termínu a jsme schopni připravit i jiný povrch než antuku."

Je však toto vůbec možné? Nový termín French Open pořádně otřásl tím, co zbylo z tenisového kalendáře, koliduje totiž s exhibičním Laver Cupem a dalšími čtyřmi turnaji, navíc se má odehrát týden po skončení obvykle závěrečného grandslamu sezony US Open. Pokud americký podnik velké čtyřky nezmění svůj termín, pak si nelze představit, že by se v Římě hráči připravovali na pařížskou antuku.

Dalším, ještě závažnějším problémem je situace v Itálii, která je nejhůře postiženou zemí Evropy, a v počtu obětí dokonce překonala Čínu, odkud se koronavirus do zbytku světa rozšířil. V Itálii denně umírají stovky lidí a přibývají tisíce nakažených.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Kozoroh
Ti si žijí ve vlastním světě :-o
Reagovat
turista
Vypadá to, že pořadatelé z Foro Italico se pomátli na rozumu.
Reagovat
Petr_Fisk
Leda tak v jiné dimenzi možná...:)
Reagovat
steve79
To už snad není možný : D Kam asi?
Reagovat
Nola
"Máme v plánu turnaj realizovat ještě letos v jiném termínu. Chtěli bychom být jedním z přípravných turnajů před French Open. Rádi bychom turnaj uspořádali v Římě, ale nebráníme se jinému místu ani jinému termínu a jsme schopni připravit i jiný povrch než antuku."

NTC v BA bude v decembri pripravene, tesim sa....
Reagovat
Patik
zaujímavé..aby sa to neujalo ešte lepšie ako v pôvodnom čase v pôvodnych podmienkach...žiadne dažde a extra pomalý povrch...
Reagovat
smazaný uživatel
Dream on baby :)
Reagovat
bIbec
Tak mohlo by to být takové pěkné mistrovství Itálie, s italskými hráči a italským publikem.

S turnaji na té mezinárodní úrovni to bude letos krapet složitější.
Reagovat
Denis92
LOL, dajte to cez USO :D
Reagovat
SwissMaestro
Italové nemají všech pět pohromadě. Budou rádi když se tam bude konat turnaj v příštím roce...když podobné články čtu tak se nedivím v jakém průseru jsou
Reagovat
annah
Tak nějak... A Frantici jsou podobní magori.
Reagovat
jirkaS
můj názor:
letos už nebude skoro
žádné sp.utkání (krom esportu;-)
(pandemie bude velká)
Reagovat
bIbec
Minimálně Španělsko tu Itálii trumfne. To už je jenom otázkou několika málo dní, kdy to tam bude horší.
Reagovat
Ondra979
jj Spanelsko se riti do obrovskeho pru..mozna horsiho nez IT. a Britove mozna taky
Reagovat
bIbec
těch zemí jako Itálie bude asi víc. Každopádně věřím tomu, že za týden už Italové pocítí jistou úlevu, že to tam už bude na ústupu, ve smyslu poklesu těch fatalních čísel. Pokud se nepletu, tak předevčírem byla ta čísla horší než včera. Snad to nebyla prostě jenom výchylka, náhoda a že je to třeba znamení, že už mají ten vrchol za sebou. Přál bych si to. Uvidí se, co dneska.

Všecky ostatní (nejenom) Evropské země sou bohužel zatím na (relativním) začátku.
Reagovat
Ondra979
jj asi bohuzel bude.ale kazda zeme ma trochu jine podminky, at uz hygienicke a zdravotni standardy, socialni chovani atd..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist