Collinsová po Palermu ovládla i San José a slaví nejcennější triumf

9. 8. 2021, 03:28
Aktuality 5
WTA SAN JOSÉ - Danielle Collinsová ještě před třemi týdny nehrála jediné finále na hlavním okruhu, ale teď slaví triumf na druhém turnaji v řadě. Sedmadvacetiletá Američanka po antuce v Palermu kralovala i na domácích betonech v San José, kde ve finále porazila 6-3 6-7(10) 6-1 Darju Kasatkinovou, přestože ve druhé sadě nevyužila dohromady pět mečbolů.
Danielle Collinsová (© AFP)

Danielle Collinsová odehrála během uplynulých čtyř týdnů tři turnaje a ani jednou nechyběla v semifinále. V maďarské Budapešti v něm sice i pošesté v kariéře prohrála, o týden později na antuce v Palermu už však došla poprvé do finále a navíc vybojovala premiérový titul.

A jen o 14 dní později slaví další triumf. V San José získala první titul na domácí půdě, první na tvrdém povrchu a první na podniku kategorie WTA 500.

Statistiky zápasu
Kasatkinová - Collinsová
2 esa 12
4 dvojchyby 6
48 %
1. podání 'in' 46 %
68 %
úsp. 1. podání 73 %
38 %
úsp. 2. podání 62 %
7 winnery 54
19 nevyn. chyby 31
2/5 brejkboly 5/8
77 celkem bodů 105
čas: 2:18

Sedmadvacetiletá Američanka v Kalifornii vyřadila Shelby Rogersovou, bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou, čtvrtou z olympiádu v Tokiu Kazašku Jelenu Rybakinovou chorvatskou kvalifikantku Anu Konjuhovou a v nedělním finále porazila 6-3 6-7 6-1 Rusku Darju Kasatkinovou

Collinsová mohla vyhrát finálový duel mnohem rychleji, jenže za stavu 6-3 a 5-3 zahodila dva mečboly, poprvé ztratila podání, další tři mečboly neproměnila v tie-breaku a musela do třetího dějství.

V něm se však psychicky nesložila a naopak dominovala. Využila všechny tři brejkboly a ve třetím vzájemném duelu si připsala premiérový úspěch. Cestou za svým nejcennějším titulem soupeřku přestřílela na vítězné údery drtivě 54-7.



"Dlouho jsem na finále čekala a teď jsem si ho zahrála dvakrát po sobě. A navíc pokaždé získala titul. Je to jako pohádka a musím si ty pocity užívat, protože i když bych chtěla, nemůžu vyhrávat pořád. Ale budu se o to snažit a třeba se mi brzy povede nějaký další úspěch," řekla Collinsová.

Ve světovém žebříčku se deset zápasů neporažená Collinsová posune na 28. místo, jen o jednu příčku za Kasatkinovou a své dosavadní maximum.

Čtyřiadvacetiletá Kasatkinová si finále zahrála už počtvrté v sezoně, třetí letošní a celkově pátý titul ale nezískala.

Obě finalistky nyní odletí do Kanady na Rogers Cup. Collinsová se v prvním kole utká se Švýcarkou Jil Teichmannovou a v případě výhry vyzve po zranění se vracející Rumunku Simonu Halepovou. Kasatkinovou v Montréalu čeká Chorvatka Petra Martičová.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 565.530 dolarů
nedělní výsledky (08. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Collinsová (7-USA) - Kasatkinová (4-Rus.) 6-3 6-7(10) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Juraková/Klepačová (2-Chorv./Slovin.) - Dabrowská/Stefaniová (1-Kan./Braz.) 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
Příjemné vidět Danielku se usmívat, na kurtu bývá jako morous...

Turnaje v Kalifornii mě ničí, já v noci prostě spím. Viděl jsem v reprízách pár kusů různých zápasů (hodně se mi líbila třeba část Stephens - McNally nebo Kasatkina - Linette).

Mám rád tenis na betonu.

54 winnerů a +23 oproti UE, to je masakr ............. přes den na to musím mrknout ................. no a večer M O N T R E A L !!!!!!

ou yes.
Reagovat
Drzymalski
Collinsová. Konečně prodává na co má. Až na tu častou nasranost. Připomíná mi herečku Maciuchovou. Mladou. Moc hezký pyštěksmile
Reagovat
asgard33
Mně ten její kukuč připomíná bohužel zesnulou Tanyu Roberts,jednu z bondgirl a představitelku Sheeny jako královny džungle.
Reagovat
asgard33
Danielka měla jasně vyhrát ve 2 setech 6-3,6-3. Ve 2.setu nejdřív zahodila double BB na 4-1, za stavu 5-3 a 40-15 2 MB,což jí rozhodilo natolik,že nedokázala utkání dopodávat. V TB začala totálně magořit,rychle prohrávala 0-4,ze stavu 4-6 se nakonec ještě dostala k dalším 3 MB,které opět vyházela.Ve 3.setu však Darje úplně odešlo podání a možná i trochu síly,ztratila všechny 3 servisy a pro Danielku už to bylo snadné.Jako trofej ale byl mnohem hezčí pohár z Palerma než tenhle ubohý skleněný rám rakety nebo co to má být.
Reagovat
tommr
já to vzdal po TB druhýho setu ve kterým DRC zahazovala jeden MB za druhým. Myslel jsem že jí to zlomí a ve třetím setu odpadne. Jsem opravdu rád že to DRC ustála ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist