Collinsová v Austinu smetla rozjetou krajanku McNallyovou

3. 3. 2023, 09:22
Aktuality 0
WTA AUSTIN - Čtvrtá nasazená Američanka Danielle Collinsová na domácí půdě v Austinu ztratila pouhé dva gamy s krajankou Caty McNallyovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum. Mezi nejlepší osmičku se v Texasu dostali také Němka Anna-Lena Friedsamová, Ukrajinka Marta Kosťuková a Anna Kalinská.
Danille Collinsová

Danielle Collinsová startuje už na sedmém letošním turnaji, ale na žádném ještě nevyhrála víc jak dva zápasy. Na domácí půdě v Austinu sezonní maximum vyrovnala, když po obratu proti Polce Magdaleně Frechové ve druhém kole deklasovala 6-1 6-1 krajanku Caty McNallyovou. Ta v Texasu hrála pár dní po singlovém semifinále a deblovém triumfu v mexické Méridě.

O první letošní semifinále od loňského října se 29letá Collinsová, která si své poslední finále zahrála loni na Australian Open, utká s Annou Kalinskou (h2h 1-0). Tu letos v Melbourne udolala po třísetové bitvě. 



18letá Erika Andrejevová, jež před dvěma dny vyhrála nejdelší zápas sezony, v Texasu sahala po třetí výhře po odvrácení mečbolů. Proti Němce Anně-Leně Friedsamové zlikvidovala tři a sama byla jediný míček od premiérového postupu do čtvrtfinále, uhrát ho ale nedokázala a nakonec po více než třech hodinách boje prohrála 5-7 7-6 6-7.

Finalistka předloňského Roland Garros juniorek v Austinu poprvé přežila mečbol v prvním kole kvalifikace a podruhé na úvod hlavní soutěže, do které se dostala až jako lucky loser.

29letá Friedsamová, jež se do čtvrtfinále dostala i při svém druhém letošním startu v hlavní soutěži, si o první semifinále od loňského září zahraje s tento týden už podruhé proti ukrajinské soupeřce. Narazí na Martu Kosťukovou (h2h 0-1), jež porazila 6-3 3-6 6-0 domácí Madison Brengleovou.

• WTA 250 AUSTIN •
USA / Texas, tv. povrch, 259.303 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 03. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Collinsová (4-USA) - McNallyová (USA) 6-1 6-1
Kosťuková (8-Ukr.) - Brengleová (USA) 6-3 3-6 6-0
Friedsamová (Něm.) - Andrejevová (Rus.) 7-5 6-7(2) 7-6(8)
Kalinská (Rus.) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist