Další křivda a zklamání pro Mladenovicovou. V Paříži ji sudí 'okradla' o set, Francouzka ztratila vedení 5-1 a vypadla

29. 9. 2020, 19:19
Aktuality 21
Kristina Mladenovicová se po US Open dočkala zklamání i na domácím grandslamu. Francouzka dnes prohrála na Roland Garros v 1. kole dvouhry s Laurou Siegemundovou a cítila křivdu. Byla naštvaná na hlavní rozhodčí, která si nevšimla, že při setbolu spadl Němce míč na zem dvakrát.
Kristina Mladenovicová

Mladenovicová měla za stavu 5-1 v první sadě při podání Siegemundové výhodu. Zkrátila hru za síť, soupeřka míč vrátila, ale až poté, co dopadl na antuku podruhé, což odhalil záznam. Mladenovicová se pak při úderu dotkla sítě a bod ztratila.

Dohadovala se s hlavní rozhodčí Evou Asderakiovou, ale ta dvojdopad neviděla. "Byla na centrkurtu snad jediná," zlobila se Mladenovicová. "Chybovat je lidské, ale nechápu, že si toho nevšimla. Ona na Roland Garros pokračuje, já ne!"

Německou soupeřku nevinila, že dvojdopad nenahlásila. "Kdyby to udělala, měla by můj super respekt, ale není za to odpovědná. To je na hlavní rozhodčí," uvedla Francouzka. "Běžela jsem naplno a bylo to těsné. Měla jsem štěstí, že se dotkla sítě. Rozhodčí přiznala bod mně," komentovala moment Siegemundová.

Mladenovicová by možná v budoucnu pro podobně sporné momenty přivítala zavedení videa. "Předešlo by se podobným scénářům," podotkla.

27letá Francouzka mohla dnes i přes křivdu první set získat. Jenže v následujících minutách nevyužila dalších šest setbolů, prohrála šest gamů v řadě a nakonec Siegemundové podlehla 5-7 3-6.

Mladenovicová tak po měsíci prožívá další nepovedený grandslam. Ve Flushing Meadows už vedla 6-1, 5-1 a měla čtyři mečboly, přesto s Ruskou Varvarou Gračevovou prohrála. Navíc pak musela skousnout další hořkou pilulku - krátce před druhým kolem čtyřhry US Open byly s Tímeou Babosovou vyřazeny kvůli karanténě Mladenovicové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
ta holka má docela smůlu. Doufám, že jí ještě nevyloučí z debla jako na USO ... smile
Reagovat
ttopi
Nechápu, proč říká, že od toho je tam rozhodčí. Jednou chceme, aby byl sport férovej, tak se Siegmundová prostě měla přiznat. Tyhle řeči o tom že se nemusíme přiznávat, když nás nikdo neviděl, to je stejná blbost jako neuznání odposlechu jako důkaz z důvodu procesníhosmile
Reagovat
freeteepek
Naprostá pravda. Siegemundová to musela vědět.smile
Reagovat
lvicek
Jo, to si taky myslim! Co je to za blbost, ze odposlech je ziskan kvuli jine kauze, tak ho zahodime?? Nechapu.
Reagovat
safi1313
V ty rychlosti se to někdy poznat fakt neda z pohledu hrace jestli byl dvojdopad nebo ne.. hrac je v tranzu , soustředí se na míč a pokud to lizne těsně před tim zem nebo to těsně vezme spodem rakety, to v tu chvíli tak úplně 100% poznat nejde.. to musí vidět rozhodčí... nebo na to ma být umožněna challenge
Reagovat
George_Renel
Což ovšem pro tento jasný případ neplatí. To MUSELA vědět.smile
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Krisboy
Kdo říkal "chceme ten sport férovej"???
Jak dlouho sleduješ WTA? Tam je fair play něco jako Popelka v koutě...smile
Reagovat
FulnekUltras
a ještě víc ve WADA
Reagovat
paddy
Na Tour France asi odchytili doping u stáje Quintany

Snad najde WADA odvahu, aby ve WTA odebrala min. 10 GS titulů smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Simulant očividně to koleno jako varování nestačilosmile
No, ta se jen tak nezmění. Výhra je hlavnísmile
Reagovat
smazaný uživatel
RG no, co dodat. Tradičně nejhorší GS roku, nic nového
Reagovat
FulnekUltras
už se má i v tenise používat dávno
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten na empiru tam stejná pořád mačká tamagoči. Myslím bez problému mu tam hodit přístup k příslušné kameře.
Reagovat
lvicek
Dalsi uzasny priklad fair play. Normalni by snad bylo se ozvat, ale v dnesni dobe je to "Odpovednost mela rozhodci, ja nic, ja muzikant." Ze ji to za to stoji. Siegmund neoplyvala mymi sympatiemi ani predtim a ted ji radim nekam na dno, nejspis ke kamaradce Sakkari...
Reagovat
standa_p
smile
Reagovat
Nenela
NIkdy jsem ji nemela rada, po dnesku je pro me moralni odpad.
Reagovat
EllNino
kdyby to Siegemund přiznala :))
Reagovat
Dobry-den
Slepá rozhodčí. smile

Charakter Siegemundové. smile Tohle bylo tak jednoznačné, že si toho dvojdopadu nemohla nebýt vědoma...

Psychika Mladenovicové. smile Jasně, měl to být její bod, ale tenhle moment jí set ani zápas neprohrál. Pořád vedla 5:1 a měla milión dalších setbolů...
Reagovat
ttopi
To je celkem irelevantní. Tímhle míčkem by totiž set získala a získat měla. Že měla ještě dost šancí set získat je už jedno, prostě už měla set mít v kapse.
Reagovat
com
Siegemnudka smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist