Dary pro Austrálii: 500.000 dolarů od ATP, 400.000 od ITF

13. 1. 2020, 21:44
Aktuality 6
K vlně solidarity s Austrálií zasaženou lesními požáry se připojili i tenisové asociace. ATP v čele s Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem daruje 500.000 amerických dolarů (11,25 milionů korun), mezinárodní tenisová federace (ITF), jež pořádá tří zbylé grandslamy mimo Austrálii, zemi hostící úvodní grandslam sezony věnuje 400.000 amerických dolarů (devět milionů korun).

Půl milionu dolarů od ATP dostane Světový fond na ochranu přírody (World Wide Fund for Nature), což mezinárodní nezisková organizace podporující ochranu divoké přírody.

Peníze od ITF půjdou australskému Červenému kříži, jehož pracovníci pomáhají mimo jiné v evakuačních centrech.

Kvůli rozsáhlým požárům na ploše větší než Česko přišlo v minulých měsících o život už 28 lidí, tisíce ztratily své domovy a zemřela více než milarda divoce žijících zvířat.

"Austrálie je úžasná a vřelá země, na začátku každé sezony se tu ítíme jako doma. Proto je pro nás zničující vidět tak obrovské škody na divokých zvířatech a přírodě způsobené požáry. Tento dar je jménem všech hráčů ATP. Naše myšlenky a podpora je se všemi, kterých se to týká," řekl Djokovič po včerejším triumfu Srbska na ATP Cupu.

Australská tenisová federace, jež pořádá grandslam v Melbourne, spustila na pomoc zemi vlastní kampaň. V jejím rámci věnovali hráči účastnící se premiérového ročníku ATP Cupu, který vyvrcholil v neděli v Sydney, 500.000 dolarů (přes 11 milionů korun).

Někteří tenisté již v minulých dnech přislíbili darovat peníze například za nastřílená esa, což udělaly i Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Serena Williamsová se vzdala prize money za vítězství na turnaji v Aucklandu (46.500 dolarů), MAria Šarapovová darovala 25.000 australských dolarů.

Mužské hvězdy Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal, Nick Kyrgios či Stefanos Tsitsipas se  krátce před startem Australian Open zúčastní charitativní exhibice.

Peníze nezasílají na pomoc Austrálii pouze tenisté, kteří mají k zemi i vzhledem k oblíbenosti tamního grandslamu blízko, ale například také basketbalisté či hráči kriketu. K pomoci ve výši 500 tisíc dolarů se zavázal i mistr světa formule 1 Lewis Hamilton, jehož dojal osud více než miliardy uhynulých zvířat v důsledku požárů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
peggy
Děkuji všem tenistů světa,kteří dají peníze na pomoc při pozárech v Austrálii.Ty peníze by měli přijít všem a hlavně zvířatům,jsou tam druhy,ktere jinde nejsou.Krasny záběr Nadala s kolokankem.
Reagovat
vojta91
Kdyby Kvitová s Rosolem dali za nevynucenou chybu 100 dolaru tak jsou v Austrálii spaseni
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak koukam kvalifikace slusne natriskana ,jen tak namatkou

Evzenka Bouchard x Xiaodi You
Lorenzi x Mendenez
Kudla x Tomic
Cressy x Gulbis
Young x Jung (ten snad vstal z mrtvych)
Wickmayer x Perez
Baptiste x Okamura (ten se vecpe snad vsude)
Voegele x Jakupovic
Krstin x Klizan
Rola x Stachovsky
Magor x Ebden
Li x Dudi Sela
Kalinina x Niculescu
Gojowczyk x Seyboth
Reagovat
Vlk-v-trave
Za dvě hodiny mají v Melbourne odstartovat boje v kvalifikaci Australian Open, zápasy jsou však v ohrožení. Město je už od nočních hodin zahaleno do štiplavého kouře z rozsáhlých požárů...

*
Takze to meteorologove tipovali dobre, ze to tam v tomto tydnu dojde a hned tak neodejde. Vypada to na halovy GS. Zajimave bude jak na trech nebo ctyrech kurtech chteji odehrat cely GS.
Zajimave by bylo, jak by to trebas presunuli do Perthu.
Reagovat
Kozoroh
V Melbourne Parku je 8 kurtů s pevnou střechou.
Reagovat
gigin
https://www.expres.cz/celebrity/metallica-pozary-australie-pomoc-750-tisic-dolaru.A200109_135045_dx-celebrity_vlt#utm_source=facebook&utm_medium=traffic&utm_campaign=bf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist