Del Potro jde na další operaci kolena a chce stihnout OH v Tokiu

23. 3. 2021, 10:18
Aktuality 41
Juan Martín del Potro se rozhodl podstoupit další operaci kolena a doufá, že díky tomu stihne start na olympijských hrách v Tokiu. Bývalý třetí hráč světového žebříčku, jenž se po sérii zranění už několik let pokouší vrátit na vrchol, na instagramu oznámil, že zákrok absolvuje dnes v Chicagu.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

"Zkoušeli jsme konzervativní léčbu, ale pořád mám bolesti. Doktor ví, že chci zase hrát tenis a chci startovat na olympiádě, takže jsme se shodli, že operace bude co nejdříve," napsal majitel bronzu z OH 2012 v Londýně a stříbra z Ria de Janeiro 2016. Dvouhra mužů v Tokiu by měla začít 24. července.

Vítěz US Open z roku 2009 měl dlouhodobé problémy se zápěstími, které musel řešit opakovanými operacemi. Od roku 2018, kdy si na Masters v Šanghaji zlomil čéšku, navíc podstoupil i tři operace kolena. Poslední v srpnu loňského roku.

Dvaatřicetiletý Argentinec se už dříve nechal slyšet, že chce kariéru ukončit podle svého a ne kvůli zdraví. Na kurtech se naposledy představil v polovině roku 2019, od lednového úmrtí otce ale cítí, že ho to táhne zpátky. "Cítím, že mi shora dodává sílu. Tak jsem se jednou ráno probudil a zavolal doktorovi. Věděl jsem, že to musím ještě zkusit," uvedl Del Potro.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
Holahej
Můj syn letos vyhraje zlatou medaili, to je téměř jisté. Překoná všechny rekordy Federera a bude hrát 2 - 3 roky. Nikdo ho nedokáže téměř nikdy porazit, většinou si prohraje utkání sám.
- Srdjan Djokovic pro The Telegraph
Reagovat
annah
Panebože,to je ale blb!! Bohužel něco málo z toho Nole zdědil, geny se nezapřou, proto je tak nesympaticky.
Reagovat
dappe
Já s ním nedávno viděl rozhovor z roku 2020 a to bylo něco. On tam s plnou vážností prezentuje naprosté kraviny, až je chvílema člověku za něj trapně.

Z Federera má z nějakého důvodu komplex, ale když se tam rozpovídal o dalších věcech, tak to teprve mělo grády. Bez problému tam dělí lidi na dobré a špatné podle svých představ, dále věty typu "Každý normální Novaka miluje", všechno je vedeno proti nim apod.
Reagovat
George_Renel
Mně se znelíbil při DC v Argentině.
Reagovat
Marduch
Co provedl Srdjan v té Argentině?
Reagovat
George_Renel
Aorry, já to myslel na JMdP.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerove rekordy problém nie su; v tom mal pravdu.

Nadalove rekordy neprekona a preto sa, velmi korektne, k tomu srdjan nevyjadril.
Reagovat
sojka1
spis nechce mit synka uvaleneho od antuky... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Pe3k
Federer drží nejvíce tenisových rekordů smile
Reagovat
smazaný uživatel
to neni pravda
Reagovat
Pe3k
odkdy?
Reagovat
Nola
Srdjan pro The Telegraph poskytol nejaky rozhovor? :D
hrdy tatko toho nakeca.... len kedy sa ostihol na ostrovoch, mi neberie hlavasmile
Reagovat
Krisboy
Sranda by byla, kdyby se do toho Tokia opravdu dal do pořádku a v prvním kole vyfasoval a vyřadil Fedexe smile
Reagovat
Krisboy
...a v dalším zápase se zranil a pak rok nehrál smile
Reagovat
Kozoroh
Víš, co by bylo kruté? Kdyby se Delpo stihl dát do kupy a olympiádu zrušili kvůli covidu. Kruté nejen pro Delpa, ale pro celý sport...
Reagovat
Krisboy
No to je právě docela možné.
Já si dělám samozřejmě srandu, ani Delpovi ani Fedovi nic špatného nepřeju. Ale OH bych jako samozřejmost nebral.
Reagovat
Pe3k
Kolik už měl Juan vlastně těch operací? Více než 10?Tady jde vidět ten propastný rozdíl mezi tím, když je někdo skutečně zraněný (x operací) a někým kdo to fejkuje (Nadal 165 zranění a 0 operací...).

Osobně si myslím, že být Del Po zdravý po celou kariéru, tak je vše jinak. Big 3 by všichni měli méně gs, Nadal by nikdy nevyhrál US Open (jen vzpomente jak dostal od Del Pa 3x 6:2) naprostá demolice a to nebyl ještě zdaleka ve své vrcholné formě, ten rok 2009 to teprve Del Po startoval, můžeme jenom hádat jak dobrý by byl. Pro mě velký sympaták a velká legenda. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ten 2009 bol fajnový. Nadal bol po zraneni, to ze sa dostal na uso tak daleko bol šok. O nieco mensi sok bol, ako chlpatá dostala naložené vo finále. To, ze v tych rokoch dlhodobo nevedel vyhrat GS zapas s BIG2 sa vedelo, ale ze ho vyprási aj nemotorny Delpo, to bol nový poznatok.
Reagovat
Pe3k
Dávej pozor ovca, teď se dozvíš nějaký fakt (čili opak toho co tě zajímá). Při rozhovoru The GOAT Roger Federer zmínil, že nejvíce lituje prohraného finále v Us Open 2009 s Del Pem...I když to byl rozhovor před Wimbledonem 2019, kdo ví co by řekl teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne.

To vyplyva z elementárnej logiky, ze ho najvia mrzi prehra s Delpom. Mudri vedia, hlupi si o tom musia precitat.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
RF46
Nemotorny Delpo vs Nadal 6/11.
Delpo vs Fedex 7/18.
smile
Reagovat
Kozoroh
"Big 3 by všichni měli méně gs"

To je jeden z nejvíc otřepaných tenisových mýtů dneška. Troufám si tvrdit, že mimo USO by DelPo nevzal Big 3 ani jeden jediný získaný GS titul. AO DelPovi vůbec nesedí, ačkoliv je to hard, jen 2x postoupil do ČF (zatímco na ostatních grandslamech dosáhl alespoň SF) a tam v obou případech dostal čočku od Rogera. A ikdyby se někdy dostal dál, tak Melbourne Park je No1eho panství a No1e je pro DelPa nejhorší matchup ze všech. Už kvůli tomu matchupu si myslím, že by JMDP No1eho neobral ani o jeden Novakův GS titul.
Na RG by neprolomil Rafovu nadvládu, když se o tohle pokoušeli lepší tenisté než DelPo a neuspěli. Ve Wimbledonu celá Big 3 + Murray dokázali, že jsou lepší travaři než JMDP. Sice jim byl schopen tvrdě vzdorovat, ale nedokázal zápasy proti nim přetavit ani jednou ve výhru. Nejpůsobivějšími výhrami JMDP ve Wimbledonu jsou vítězství nad Ferrerem a Wawrinkou, tedy nad tenisty, pro které je tráva nejslabší povrch.
Z mého pohledu je USO jediným DelPovým potencionálním místem pro další GS triumfy, ale i tam by to měl komplikované. Titul by velice pravděpodobně neobhájil, Nadal na USO 2010 byl příliš silný. Možná by vyhrál USO 2012 místo Murrayho, ale musel by se vyhnout Djokerovi. 2016 a 2017 se mi jeví jako nadějné příležitosti pro JMDP, v obou ročnících prohrál s pozdějším vítězem turnaje, ačkoliv Juan než nepředváděl svůj herní strop. 2019 a 2020 jsou další dobré příležitosti pro JMDP.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, standardne v lese. Rozmysla prvoplánovo, nevidi za horizont svojej udice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby zůstane kdyby. Každopádně myslím, že by jim zavařil. Joker má díky němu zlé sny o olympiádě dodnes a asi napořádsmile
Reagovat
sojka1
mne protiproudne DelPo taky nikdy zily netrhal... byla jsem vzdycky ochotna snad jen pripustit, ze je jeho FH opravdu velka rana - kdyz mu sel balon do ruky, za sebe jsem celkem s Kozorohem... ;-)
Reagovat
paddy
tak tak
pokud by měl top formu, což je samozřejmě kdyby, tak by minimálně změnil rozdělení titulů mezi Big3, protože měl schopnost je porážet

např. kdyby v SF porazil Big3 X, pak Big3 X by ve finále neporazil Big3 Y, ale Big3 Y by vyhrál nad Delpem, pokud by Delpo nevyhrál sám

ne nadarmo má Delpo nejvíc titulů (22) z aktivních hráčů nepočítáme-li Big4 smile
a to ztratil tak 5 celých sezón!!!

vždy, když se rozehrál, tak se zranil, tak proto jeho výsledky vypadají slabě
Reagovat
Pe3k
Přesně, mám pocit, že tady lidi moc nechápou jeho potenciál.
Reagovat
Krisboy
A co SF Wimbledonu 2013? Tam neměl šanci? Myslíš, že to měl Nole pod kontrolou?
Nemyslím si, že by se zdravý Delpo někdy mohl vyrovnat Pig3, ale více než jeden GS by měl stopro. Šanci by měl i v tom Wimbledonu. Murraymu a Wawrinkovi by se přinejmenším vyrovnal.smile

Ale to jsou jen kdyby...smile
Reagovat
RF46
To uz je moc na jednoho Del Potra...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jestli máš někde druhého, sem s ním!smile
Reagovat
RF46
Ja bych ho bral! smile
Sympatak a dokazal zatopit kazdymu a na ty raketovy FH se koukalo krasne :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velký tenistasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
To už vypadá na konečnou, i pro OH24 smile

https://www.youtube.com/watch?v=9dnT9mGcMvw&t=8s
Reagovat
Patik
jeho by mali už podľa mňa vymeniť do poslednej bunky..
Reagovat
RFanousek
Je mi to líto, kariéra neskutečně poznamenána zraněními. Už si bohužel nemyslím, že se ještě vrátí na nějakou velkou úroveň.
Reagovat
Krisboy
Začíná to být trapné smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale jdi Juane, co bys dělal na Olympiádě bez diváků? Radši se dej do kupy a vyhraj USOsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist