Dementěvová se dočkala miminka, má dceru Veroniku

28. 4. 2014, 22:04
Aktuality 8
Bývalá světová trojka Ruska Jelena Dementěvová, jež na konci sezony 2010 ukončila v 29 letech kariéru, se dočkala vytouženého miminka. S manželem Maximem Afinogenovem mají dceru Veroniku.
Profily hráčů
Jelena Dementěvová

Oblíbená tenistka i osobnost Jelena Dementěvová po svém posledním zápase na Turnaji mistrů v roce 2010 předstoupila před publikum a oznámila, že v 29 letech s profesionálním tenisem končí. 

Tehdy jako důvod uvedla, že se chce věnovat televiznímu komentátorství a studiu žurnalistiky na univerzitě v Moskvě, po necelém týdnu ale přiznala, že hlavním důvodem k odchodu bylo tikání jejích biologických hodin. "Samozřejmě, že bych chtěla založit rodinu, mít děti. To byl jeden z hlavních důvodů mého rozhodnutí skončit," řekla tehdy ruská tenistka.

V červenci 2011 se po sedmileté známosti a po čtyřech letech od zasnoubení vdala za o dva roky staršího krajana a slavného hokejistu Maxima Afinogenova. Založit rodinu se jim povedlo až letos, minulou neděli 20. dubna se jim narodila dcera Veronika.

Dementěvová z
ískala celkem 16 turnajových titulů ve dvouhře a šest ve čtyřhře. Na grandslamech na titul nikdy nedosáhla, v roce 2004 však byla na Roland Garros i na US Open ve finále. Na všech turnajích 'velké čtyřky' byla minimálně v semifinále.

Ve sbírce má také dvě olympijské medaile - zlatou z Pekingu 2008 a stříbrnou ze Sydney 2000. V roce 2005 pomohla Rusku k triumfu ve Fed Cupu. Ve světovém žebříčku byla nejvýše na třetím místě, od roku 2000 až do konce své kariéry byla celkově jen čtyři týdny na horším než dvacátém místě. Tenisem vydělala přes 14 milionů dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nádherná maminka :-* Ať se děťátku daří a aby bylo zdravé.
Reagovat
baggik
Moje oblíbenkyně. Gratuluji Jelenko. :-)
Reagovat
Paja4
Krásná ženská a hokejka:-) Jinak hodně štěstí a zdraví pro všechny:)
Reagovat
Fandina
Radostná zpráva a hodně štěstí přeji celé rodince. Ať se daří.
Reagovat
Paseka
Téhle tenitce jsem vždy Grand slam přál.Nevyšlo to. Tak jí to vyšlo teď a takhle !! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super zpráva! Sice na fotce vypadá tak trochu jinak nežli na kurtu, ale co profesionální fotograf nezvládne že? Každopádně velká gratulace!!
Reagovat
VlS
Jelena na kurtech vypadala super.
Reagovat
EllNino
I miss you :'(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist