Divoká karta na menší turnaje? Komodita cennější než zlato

10. 3. 2020, 09:22
Aktuality 22
Tenisté a tenistky měli v následujících dvou týdnech bojovat na velkém turnaji v Indian Wells. V neděli večer ale byla akce zrušena a rázem jsou bez práce. Jak naložit s nečekaným volnem? Jednou z variant je divoká karta na menší turnaje ve Phoenixu či Guadalajaře. Bude o ně zájem?

Tenisový svět se vypořádává s neobvyklou situací. V neděli večer byl kvůli obavám z šíření koronaviru ve velké koncentraci fanoušků zrušen společný turnaj mužů a žen v Indian Wells, kde se každý březen na dva týdny schází většina elitních tenistů.

Letos už měli být všichni v dějišti akce, když v den losu kvalifikace a den před jejím startem přišla nečekaná zpráva: turnaj se konat nebude!

Je to zcela nová zkušenost, kterou nikdo neočekával. Tenisté zatím zůstávají v Kalifornii, kde by měli mít minimálně od pondělí 9. března do pondělí 16. března hrazené ubytování, stravu a mají k dispozici tréninkové kurty.

"Je to pro mě velká komplikace. Hradím si sama letenky, ubytování, jídlo, půjčené auto, plat sparinga, jeho ubytování, letenku a další věci. Navíc, Indian Wells je samo o sobě luxusní místo, plné country klubů a starších občanů, kde je vše dost drahé," řekla pro aktualne.cz Barbora Krejčíková, jež měla v Indian Wells hrát kvalifikaci a obhajovat deblový titul.

Hráči zároveň s obavami čekají, co bude s dalšími turnaji. Už za dva týdny se má konat další velká akce v Miami. A pořadatelé v pondělí oznámili, že nic neruší. Zatím.

Ale co do té doby?

Tenisté, kteří nepočítali s úspěchem v Indian Wells, jsou na příští týden přihlášeni na menší turnaje; muži mají k dispozici challenger ve Phoenixu, ženy podnik WTA 125k v mexické Guadalajaře.

V Arizoně by měli startovat John Millman, Andreas Seppi, Miomir Kecmanovič, Gilles Simon, Richard Gasquet, Jannik Sinner či český tenista Jiří Veselý. V Mexiku se těší na Magdu Linetteovou, Rebeccu Petersonovou, Lauru Siegemundovou, Monicu Puigovou nebo loňskou finalistku Češku Marii Bouzkovou.

Letos se však fanoušci mohou dočkat i zvučnějších jmen. Pořadatelé totiž mají k dispozici několik divokých karet, o které by vzhledem k absenci Indian Wells mohl být zájem i mezi hráči z vyšších pater světových žebříčků.

"Divoké karty na Phoenix Challenger jsou nyní cennější komoditou, než zlato," napsal včera výstižný tweet deblový specialista Brit Jamie Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
With the cancellation of the Indian Wells Premier Mandatory tournament, the Main Draw of the Guadalajara WTA 125K Series tournament occurring the week of March 16th will be expanded from a 32 Main Draw to a 56 Main Draw. The draw size for the tournament will therefore be a 56M/8Q/16D instead of a 32M/8Q/16D.

Players who have not yet entered Guadalajara have until Wednesday, March 11th at 5pm Florida time to enter.

Players ranked 11-50 as of the 3 week entry deadline ranking may enter, however, a maximum of 6 may be accepted based on the highest ranked players who enter; 4 additional may play via wild card (in total 10 players ranked 11-50 may play, 6 by direct acceptance and 4 by wild card).

With the expanded Main Draw, the Main Draw will start 1 day earlier (on Sunday, March 15) with the singles and doubles finals on Saturday. Qualifying will remain 1 round played on Saturday, March 14.
Reagovat
Enterprise
Guadalajara bude asi nejlépe obsazený ITF turnaj všech dob :-)
Reagovat
tommr
jj bude to určitě hodně zajímavej turnaj. Doufám, že ho ještě na poslední chvíli nezruší ...
Reagovat
EllNino
Je to WTA turnaj
Reagovat
tommr
ne tak úplně. Titul z tohoto turnaje se pro potřeby statistik bere jako ITF titul ...
Reagovat
Alien
A kdy se to hraje?
Reagovat
tommr
kvalifikace se odehraje tuto sobotu a hlavní soutěž začne v neděli. Pokud to teda nějakej horlivej blbec zase na poslední chvíli nezakáže ...
Reagovat
misa
Klidně to mohli povýšit na WTA turnaj.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/feliciano_lopez/status/1237457606718996481?s=19
Reagovat
misa
je přihlášená opět do Guadalajary? Tak to je fenomenální, už se nemůžu dočkat :-)
Reagovat
Krisboy
Asi se jí Mechiko zalíbilo :)
Reagovat
Torn
Ona to i říkala, že má pro ní speciální váhu. Letos by to tam mohla ustřelit. :D
Reagovat
Enterprise
Bude to mít celkem těžké, do turnaje se přihlásilo 24 hráček z TOP 100 :-)
Reagovat
makro99
Tak to jsem zvědav... ale pořád bych si spíš vsadil na porážku v 1. kole.
Reagovat
misa
Dále má Marie zřejmě zapsanou antuku v Bogotě:
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/1237235967834152961
Reagovat
misa
A mezi Guadalajarou a Bogotou samozřejmě Miami, pokud se bude hrát. Prostě samé hispánské lokality :)
Reagovat
tommr
a za trenéra má taky Španěla ...
Reagovat
Torn
Alespoň se Maruška nenakazí, ale sbírat maliny v JA? Proč ne. :D
Reagovat
misa
jahody :)
Reagovat
Petr_Fisk
Jahod má už prý plné zuby.
Reagovat
paddy
Také mě to napadlo. Na WTA Praha by se mohla objevit zajímavá jména, pokud se bude konat. Top10-20 to zajímat asi nebude, ale pro naše holky je to ideální lokace.

Nejlepší je se přihlásit všude a nečekat na WC. Odhlášení se je maličkost, to má každý dobře natrénováné.
Reagovat
Petr_Fisk
A pro jistotu vždy aspoň na dva turnaje ve stejném termínu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist