Djokovič má jako první v historii 75 vítězství na každém z grandslamů

2. 7. 2021, 20:29
Aktuality 91
WIMVLEDON - Novak Djokovič překonal třetí ze sedmi překážek na cestě za rekordním 20. grandslamovým titulem. Pětinásobný šampion dnes ve Wimbledonu porazil 3-0 na sety postupně čím dál více vzdorujícího amerického kvalifikanta Denise Kudlu a zaznamenal celkově 75. výhru na trávě v All England Clubu. Stejně, nebo více výher má i na ostatních grandslamech, což se dosud nikomu nepodařilo.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič v únoru ovládl Australian Open, v červnu vyhrál French Open a nyní ve Wimbledonu může získat 20. grandslamový titul, kterým by se vyrovnal historicky nejlepším Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi. 

A roli největšího favorita 34letý Srb zatím plní. Po úvodním ztraceném setu s domácím Jackem Draperem už ani jednou nezaváhal. Ve středu přehrál Kevina Andersona a dnes si poradil 6-4 6-3 7-6 s Američanem Denisem Kudlou, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Dnes si situaci mírně zkomplikoval ve třetím setu, v němž už prohrával 1-4, ale srovnal a vynutil si tie-break. V něm se znovu dostal ze stavu 1-4, odvrátil setbol a utkání ukončil vítězstvím 9-7. Po prvním podání získal 88 procent bodů a nastřílel 34 vítězných úderů.



"Chtěl bych Denise pochválit za skvělou hru. Třetí set byl velmi vyrovnaný, on měl v tie-breaku trochu smůlu a mě se to nějak podařilo otočit," komentoval Djokovič po postupu do celkově 55. grandslamového osmifinále.

Na wimbledonské trávě Djokovič upravil svou bilanci na 75-10. Na každém grandslamu tak vyhrál minimálně 75 zápasů, což se žádnému tenistovi ještě nepodařilo. 

"Úspěchy nepřicházejí jen tak, je za nimi spousta mé práce. Věřím tomu, že to jak se člověk v životě chová, bude mít následky v následujících dnech. Rekordy si nepočítám a nesbírám je kvůli číslům, ale dělám vše, abych byl co nejlepší a těch úspěchů dosáhl," uvedl bělehradský rodák.


Djokovič letos vyhrál i sedmnáctý zápas na grandslamech a zároveň sedmnáctý duel na londýnské trávě, kde je dvojnásobným úřadujícím šampionem.

V osmifinále se první hráč světa Djokovič utká s Cristianem Garínem (h2h 1-0), který porazil 6-4 6-3 4-6 6-4 Pedra Martíneze a podruhé v kariéře (poprvé letos na Roland Garros) postoupil do osmifinále grandslamu. Ve Wimbledonu je v něm jako první Chilan od roku 2005.

Jasného vítěze měl večerní šlágr dne. Denis Shapovalov smetl 6-4 6-2 6-2 domácího dvojnásobného šampiona Andyho Murrayho a postoupil do osmifinále. V něm se 22letý Kanaďan utká se Španělem Robertem Bautistou (h2h 0-0).

Sebastian Korda v premiéře na Centrálním kurtu v All England Clubu porazil 6-3 3-6 6-3 6-4 domácího Daniela Evanse a při svém wimbledonském debutu postoupil už do osmifinále. Syn bývalého českého tenisty Petra Kordy tak navazuje na nedávné úspěchy své sestry Nelly, jež se tento týden stala golfovou světovou jedničkou.

O první grandslamové čtvrtfinále se americký tenista utká v pondělí v den svých 21. narozenin s Rusem Karenem Chačanovem (h2h 0-0).



Márton Fucsovics při své premiéře ve 3. kole Wimbledonu porazil 6-3 6-3 6-7 6-4 světovou jedenáctku Diega Schwartzmana a počtvrté v kariéře postoupil do osmifinále grandslamu.

O premiérové čtvrtfinále si 29letý Maďar zahraje letos už počtvrté s neoblíbeným soupeřem Andrejem Rubljovem (h2h 2-4). Pátý nasazený Rus si poradil 3-1 na sety s Italem Fabiem Fogninim.

• WIMBLEDON 2021 •
Londýn (Velká Británie), tráva, 35.000.000 liber
páteční výsledky (02. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Kudla (USA) 6-4 6-3 7-6(7)
Rubljov (5-Rus.) - Fognini (26-It.) 6-3 5-7 6-4 6-2
Bautista (8-Šp.) - Koepfer (Něm.) 7-5 6-1 7-6(4)
Fucsovics (Maď.) - Schwartzman (9-Arg.) 6-3 6-3 6-7(6) 6-4
Shapovalov (10-Kan.) - A. Murray (Brit.) 6-4 6-2 6-2
Garín (17-Chile) - Martínez (Šp.) 6-4 6-3 4-6 6-4
Korda (USA) - Evans (22-Brit.) 6-3 3-6 6-3 6-4
Chačanov (25-Rus.) - Tiafoe (USA) 6-3 6-4 6-4
• Čtyřhra mužů - 1. kolo •
Mchugh/Gray (Brit.) - Jebavý/Veselý (ČR) 7-6(1) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
woody
Včera nic moc Nolda, hlavně první serv.. Na jedničce je to většinou trápení.

Uvidíme v pondělí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Garin je čierny koň turnaja, podla mnohých predčasné finále.

Boh žehnaj Novakovi.
Reagovat
woody
Já ani tak nemyslel pondělní výledek , ale spíš výkon. Postup si doufám utéct nenechá.
Reagovat
Kozoroh
Garin bude nejlehčí soupeř, kterému No1e letošním Wimbledonu bude čelit. Je to antukový specialista, který se díky lehkému losu dostal zde ve Wimbledonu do 4. kola.
Reagovat
steve79
Souhlas. I kdyz Djokovicovi nefandim, tak uznavam ze je nejlepsi tenista historie. Vyhrat vsechny granslamy 2x je neuveritelne. Porazil 2x na French open Rafu, 3x Rogera ve Wimbledonu, ziskal golden masters
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a stále má najmenej Grandslamov.
Reagovat
steve79
To je otazka casu nez je minimalne vyrovna. Kdo si myslis, ze by ho mohl porazit ve Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto, tento rok je to groteska.

Ale Nole si svoje na W. vyhral, uz nemusi nic dokazovat. Federer vyhrával GS bez konkurencie cele roky.
Reagovat
Usm
A to i přesto, že šel proti naprosto nepřátelskýmu publiku, které jak stádo tupých ovcí fandí "gentlemanovi, který žádný gentleman ve skutečnosti není" Federerovi
Reagovat
gigin
Takže ty ho ve skutečnosti znáš. Osobně. Víš přesně jaký je.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
njn gentleman Jokersmilesmilesmile
Reagovat
fazil
Bez konkurence:-) Vtipne. Zato Djokovic ma ted obrovskou konkurenci. Antukar Nadal a 40ti lety Roger po 2 operacich. Hahaha, to se povedlo. A opet ma brutalne tezky los. Musi porazit takove travove spicky jako Kudla, Garin, Draper... Tomu rikam konkurence. Kam se hrabou Agassi, Safin, Gonzales, Nalbandian, Roddick, Blake, Ferrer, Berdych, Del Potro apod. Hod si neco na hlavu, treba ten upal prejde
Reagovat
hippos
V grandslamech bude první, i kdyby přišel o nohy(bez rukou si nejsem úplně jist) bo jeho víra a vůle je až nadlidská.
Reagovat
Patik
Ja si myslím že Noleho motivuje dlhodobá nenávisť voči Federerovi a jeho fanúšikom ktorý ho vyzdvihujú do nebies zatial čo on sa cíti nedocenený..akoby chcel doslova zlomiť každý jeden jeho rekord len aby ho posunul do pozície na ktorej bol Nole celé roky..prekonať rekord Nadala ho nepoteší tak ako zlomiť ten Rogerov..
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera nikdy nepovazoval za rivala, jeho najvacsi rival je podla jeho vlastných slov Nadal
Reagovat
sojka1
coz je u vrstevniku uplne prirozene, Fedex muze byt maximalne vyzva, meta, kterou chce prekonat, no ni? :-)
Reagovat
Patik
Djokovič povedal po Wimbledonskom finále že Roger je GOAT..a vôbec tomu neprikladám žiadnu váhu..oni si totižto striedavo navzájom lichotia pred a po každom zápase..nič viac nič menej..
Reagovat
Kozoroh
Kyselé hrozny byly v minulosti patrné ve vyjádřeních Rogera vůči Novakovi, ne naopak:

https://www.espn.com/sports/tennis/aus09/news/story?id=3863682

https://youtu.be/Istcd6U_J9s
Reagovat
Patik
No ak si dobre pamätám a nemýlim sa tuším v prvých vzájomných zápasoch Nole vykrikoval že Rogera porazí..a keď sa mu to po niekoľkých prehrách podarilo tváril sa ako majster sveta plus k tomu prišlo pár zbytočných excesov na kurte..myslím že on prelial prvú krv a Srdjan tomu tiež rozhodne nepomáhal..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak zrovna Joker uhraje víc nohama než rukama...
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Marduch
Jako bych slyšel tvoje diskuze s Fedfans před pár lety. S jedním malým rozdílem - v opačném gardusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nie. Nadal je stále uspešnejší hráč z tych najvacsich vzájomných zápasov :)

A zatial aj celkovo.
Reagovat
Marduch
Respektuji tvůj názor, i když s ním úplně nesouhlasím:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To samozrejme nemusis.

Na konci tejto éry sa títo dvaja budú posudzovat v celku a uvidime ako to vypáli čo sa GS Race týka.

Djokovic je v mojich očiach prvykrat v kariere favorit.
Reagovat
turista
Nedávno Djokovič otevřeně řekl, že největší výzva v tenise je porazit Rafu Nadala na antuce na Roland Garros a získat přes něj titul. To splnil a řekl, že se mu splnil jeho velký sen.
Reagovat
turista
Dokonce to označil jako výstup na tenisový Mt. Everest.
Reagovat
smazaný uživatel
To musi byt logicky len finále.
Reagovat
Patik
trošku ťa chytím za slovíčko Nole nieje najlepší tenista histórie (už len kvôli tým jeho slabým volejom a hre nad hlavou ) skôr sa približuje tomu byť najúspešnejším tenistom histórie..trošku to treba rozlišovať..to máš akoby si povedal že najlepší maliar je taký ktorý namaluje najviac obrazov.
Reagovat
Kozoroh
Tady se krásně ukazuje, jak vy Fed fans nejste fér, v době, kdy Roger pohodlně vedl nad Djokem a Rafou v počtu GS titulů, jste argumentovali jeho výsledky, ale nyní, kdy už ten náskok v klíčových statistikách nemá, se snažíte pohnout brankami v diskuzi GOAT, argumentujete Rogerovou popularitou nebo stylem hry. Říká se tomu měnit pravidla v průběhu hry. smilesmile
Reagovat
Pe3k
Napsal to Patik, tak nepiš žádné vy Fed fans. smile
Reagovat
Kozoroh
Nebudu se zatěžovat tím, že budu vyjmenovávát každého z tvého tábora, kdo se snaží hýbat brankami v debatách GOAT, proto jsem to vzal skupinově.
Reagovat
Patik
Novak vie porážať či Federera či Nadala opakovane na ktoromkoľvek povrchu a je vo väčšine prípadov lepším hráčom na kurte nie však lepším tenistom..pravdepodobne prekoná všetky rekordy a bude to bez žiadnych pochýb zaslúžene..o tom pokoj..ide mi o samotný tenisový skill veď podľa toho určujeme kvalitu tenistu..úspechy tenistu sú druhá vec..GOAT to mi je šumafuk každý už má svojeho na základe sympatii.
Reagovat
Kozoroh
McEnroe prohlásil, když byl na vrcholu v 80. letech, že má ve svém malíčku víc talentu než Lendl v celém svém těle. Dnes už je tento výrok brán s úsměvem, protože Lendl vyhrál víc grandslamů než McEnroe. Ikdyž byl Mac z hlediska raketových dovedností talentovanější než Ivan, stejně ho Ivan předčil. Nyní se historie opakuje, když si na místo Maca dosadíš Rogera a na místo Ivana Hrozného Serbinátora.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Až ho předčí, tak si ho klidně dosaďsmile
Ale i tak nevím, kam tím míříšsmile Asi k tomu, že má Roger šikovnější ruku a v tom s tebou mohu souhlasitsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trochu jde o to, že Roger má výsledky, estetiku a genialitu ve hře, plus chování na kurtu.
Joker má z toho tak ty výsledky a gymnastiku za 9,9.
Reagovat
Kozoroh
Djoker má psychickou sílu, díky které vyhrál mnohé těžké a napjaté zápasy a o které si Roger může nechat jen zdát. smilesmile
Reagovat
EllNino
tak pořád mu to stačilo na 20GS ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
S druhym sledom nahrabal.

To ako Rogi prichádzal ku GS uvidis na W21 v opacnom garde.

Jediny rozdiel bude v tom, ze Novak vstupoval do tohto turnaja bez akejkolvek konkurencie snad prvykrat v zivote, kym Rogerovi bolo dopriate uzivat si tuto poziciu 4 roky. A keby je sikovnejsie a zacal by vyhravat GS v 19 a nie v 22, mohol ziskat o 10GS viac.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
smazaný uživatel
Ved je to pravda. Federer je z porcelánu, minimálne jeho nervy. Nevie vyuzit ani 5:2, 5:3, 40:15 s Matchballmi, je to diagnozka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty taky koukám častěji sníš než bdíšsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si Mimoň, to sa vie, respektujeme to.

Ale ten priklad s obrazmi sa zaradi do zlatej kroniky Mimoňstva :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O to je smutnější, že jeho zápasy nejsou moc ke koukání...
Reagovat
Ereinion
Djokovič maximálně využil zpomalení a homogenizaci povrchů, míčů i změny u raket a nakonec asi skončí jako statisticky nejúspěšnější, pro mě ale i tak bude problém ho nazývat GOATem, stejně jako třeba u Hamiltona v F1...
Reagovat
hippos
bezpochyby GOATsmile
Reagovat
Mayo
Som rad, že si nám to napísal.
Reagovat
Pe3k
To od tebe opravdu sedí...
Reagovat
hippos
Lebo jste komunita seniorů a nevíte ani co je za den. smile
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
brixner
No, na to pozor, bejt váma a hlavně pořádně monitorovat vokolí! Já se taklenc jednou potácim v supermarketu a přemejšlim, čim si zpestřit jídelníček po všech těch řízkách a guláškách a svíčkovejch, co do mě furt rvou sousedky, teda v zájmu vobjektivity podotýkam, že vobčas se vobjeví i ňákej ten koláč nebo dortík, to zas jako jó, no a už šaham pro ňákej plesnivej sejr a najednou ha-zblejsk sem babku Mrákotovou, jak skrz kapesní lupu študuje ceník ňákýho máchadla a hned mě napadlo udělat ňákou kulišárnu. Nejdřív sem jí chtěl zezadu nasadit chvat, ale to by mohla vomdlít leknutim, takže sem se rozhod pro takový to hurónský "Brý den, slečnó!" s okázalou úklonou. Jenže sem si nevšim, že má s sebou malýho pravnuka no a jak sem se zvesela uklonil, jebnul sem si čelem vo jeho temeno, spratek zařval, vodlít pod regál, já šel do pokleku, babka začala řvát, že jí někdo chce koukat pod sukně a jelikož jí vypadla z kostnatý ruky ta lupa a nepoznala mě, přetáhla mě po hlavě tou flaškou máchadla a já šel z pokleku do lehu a myslel sem, že sem nadobro tuhej! Nakonec se všechno vysvětlilo, malej parchant vylez zpod regálu a držel se za malou hlavičku, já se držel za svojí velkou hlavičku a babka nepřestala nadávat na ty zrůdný ceny a že se na to může vysrat, aby vobden prala. Já se zařek, že se už konečně budu chovat rozumně a příště budu radši dělat, že nikoho nevidim a neznam, vypadat jako bájnej jednorožec nemam v mym věku už zapotřebí, neasi!
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zklamani...
...zitra to bude muset napravit Cameron Norrie.
Reagovat
EllNino
Posledními domácími mohykány jsou rodák z Johannesburgu a syn Skota a Velšanky ... který žil na Novém Zélandu, USA a hraje za VB :)) .... a rodačka z Kanady, dcera Rumuna a Číňanky, rovněž hrající za VB :D
Reagovat
Mac
tak rodacka z kanady..., byly ji 2 roky kdyz se prestehovali... a tenis se naucila v gb, za me ok...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim cemu se smejes, ale vsechno je uplne v nejlepsim vporadku, Skot a Velsanka - to nej. v Spojenem Britske Kralovstvi, krom toho pobyval vzdy na uzemi Britskeho Imperia, tak jako v druhem pripade... narozena v Imperiu, sice byvale kolonii, ale porad v Britskem Imperialnim svete...spravne vse pochopila a vi za koho ma hrat...a dokonce se jeste prestehovala na spravne misto, nebot, co by v te byvale kolonii delala, ze...tam se moc tenis na trave nehraje... a ty se smejes... to nechapu, cemu? :D

To se spis mohu zasmat tomu Kordovi, a te byvale kolonii Francie a Britanie tedy nejake USA... tady evidentne Korda nepochopil..., toz ale nelze tady cekat nejake velke mentalni procesy od ulitleho fanouska Nadala...:D ktery neni schopen se ani ovladnout v zapase se svym kultovnim vzorem, tak tady teprve zacina sranda :D
Reagovat
Stan_Borowitz
smile
Reagovat
EllNino
Počkej, ale já to nemyslel vůbec nijak zle, ani jsem se tomu nijak zvlášť nesmál, spíš jsem se usmíval, já jsem prostě použil ty smajlíky, že to je zajimavý fakt, ale určitě to nijak neodsuzuju nebo tak, líbí se mi ta propletenost a minulost obou, jak Emmy, tak Camerona :) ... promin, jestli jsem tě tím nějak namích, ale to opravdu nebylo ve scénáři :))
Reagovat
Vlk-v-trave
proc bych se mel namichavat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Po kliknuti sa symbolicky ukáže iba prázdna biela plocha.

Presne to od temnej éry tenisu bez konkurencie, tak trochu očakávam.
Reagovat
paddy
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
annah
Jo a o dva roky později uz porazil tamtéž všechny. Hezká fotka. smile
Reagovat
gigin
Druhý zápas na jedničce. Jsem rád, že to není na centru a nebude to až tak nažehlené. Těším se, prožívám to, lets go Nicky!!
Reagovat
Marduch
The most versatile one. Poklonte sa.
Reagovat
smazaný uživatel
To si kde videl aby som sa pri klananí, otáčal dozadu?...
Reagovat
EllNino
Perfekt, smáznul i Dannyho, teď je na řadě Karen ... určitě hratelné, tak jen houšť ... Petr v hledišti řádně zapustil vousy ... to snad ne :D
Reagovat
EllNino
Dneska až na zaváhání v prvním setu bez problému ... Andy bohužel nedokázal až na malé záblesky vzdorovat více než na 8 gemů ... nedá se nic dělat, měl těžké zápasy před ... naproti tomu Denis hrál jen 1. kolo, ač pětisetový zápas s Kohlim ... ve druhém hrát nemusel a to se mu může sakra hodit ... určitě ve 2. a 3. kole pošetřil síly na Bautistu ... který bude první opravud velký test :)

Gratulace, ty janku :D
Reagovat
Vlk-v-trave
No ja doufam, ze kdyz uz se dokodrcal tak daleko, ze tu Princeznu vytahne z pavouka...:)
Ale jo preju ti to.:) Ale toho Sebu ne...:D
Reagovat
EllNino
Já ti děkuji ... víš jak, přej a bude ti přáno :))

Sebastian je skvělý, už jen proto, že je tak trochu "náš" :D ...ale já jsem prostě na ty přírodní živly a instinkty, takže sice u Denise trnu u každého úderu, ale když to sedne, je to paráda :))
Reagovat
Vlk-v-trave
K Sebovi mohu pouze kulturne s respektem gratulovat, ale Dany je Dany, a tam to zatim boli...a nejede prez to vlak.

Na Kordu si mozna nekdy zvyknu, ale tezko rict... tenisove nejak ok, charakterove ode mne dal nez Madagaskar. Pochybuji ze si to nekdy sedne:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co je na Sebovi charakterově špatného?smile Nebo jenom jiného?
Reagovat
Vlk-v-trave
nejde o to, co je spatne, nebo neni... jsou veci, ktere jsou mi vzdalene... tot vse:)
Reagovat
Marduch
Charakterove vzdálené jsou tedy které pane Vlkádrovač? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Kohli měl šanci ho dostat. Pěkný zápas to byl a Kohli nechal zavzpomínat na svoje lepší časysmile Ale pět setů už je na něj přeci jen dost. Možné loučení s Wimblem tedy bylo velmi důstojnésmile
Reagovat
EllNino
Hele jakou Evansovou jsi myslel?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl tam nějakou fanynku s opíchanou hubou, kdo to byl netuším...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray vs. Shapovalov.

Tento zápas sa velmi vázne hlási o slovo v ankete "Najtrápnejší výkon legendy na turnaji"..

Nie je však všetkým dňom koniec.

#ChumJetz
Reagovat
sojka1
ja se na to nahodou chvilku divam a snazim se zustat pozitivni a vnimat i malickosti... treba jak Andy po opakovane stejnem podani Denise vymyslel i uspesne realizoval startegii returnu.... a jak ted urval ten game a takove podobne drobnosti.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak strasne chce a je premotivovaný, že nevie robit vobec nič. Tragické.

Tesil som sa na atmošku, a dobry zapas, nepotrebujes na to dvoch dobrých hrácov, podmienkou je, ze ani jeden nemoze byt tragéd.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
šly tu nějaké zvěsti, že proháníš kolo někde po horáchsmile Tak jsem tlačil Osorio jak jsem mohl, ale nestačilo to - Amazonka byla nemilosrdnásmile Ale i tak myslím měla pěkný zážitek - vítězství a pak zápas proti velké favoritce s fajn atmosférousmile
Reagovat
gigin
Fulnek říkal. Prej rajzuje v Dolomitoch na horákovi. Sojčiny momenti perfetti.
Reagovat
sojka1
noooo, ja jsem sice nejake ty hory na horakovi opravdu vyjela, ale kazdy o tom dreka vi... ;-) Osorio je kazdopadne milacek, chytla lidi, pekne to bylo... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Uz aj Sojka v lese.
Reagovat
PetaM
To je tak, když děláš všechno a nic pořádně.
Reagovat
spaniel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D tak tenhle post se povedl.
Reagovat
com
na atp je to pomalu kazdej nakej novej rekord a na wta Serena vzdycky ostrouha smile
Reagovat
Usm
Ty jo, statistika, která mi unikla. Djokovič tímto opět potvrdil nejlepší univerzálnost ze všech tenistů
Reagovat
spaniel
Tobe toho unika vic.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist