Djokovič řídil obrat Srbů proti Kazachům a postup do semifinále

1. 12. 2021, 23:53
Aktuality 9
DAVIS CUP - Srbští tenisté jsou znovu po čtyřech letech v semifinále Davis Cupu. Ve čtvrtfinále v Madridu sice po nevyužití čtyř mečbolů Miomira Kecmanoviče prohrávali s Kazachy 0-1, ale světová jednička Novak Djokovič pak zvládl svou dvouhru proti Alexanderu Bublikovi a společně s Nikolou Ćaćićem získali rozhodující bod ve čtyřhře.
Nikola Ćaćić a Novak Djokovič

Úvodní čtvrtfinálový zápas v Madridu prohrál Miomir Kecmanovič, i když měl proti Michailu Kukuškinovi čtyři mečboly. Zápas skončil až po třech a čtvrt hodinách radostí Kazachů po Kukuškinově využití aýž pátého mečbolu a výhře 7-6(5) 4-6 7-6(11).

Novak Djokovič ale proti Alexandru Bublikovi nezaváhal, porazil ho 6-3 6-4 a prodloužil svou vítěznou sérii v Davisově poháru na 18 singlových zápasů.

Postup 34letý Djokovič dokonal s Nikolou Čačičem v rozhodujícím deblu. Společně zdolali Andreje Golubjova a Oleksandra Nědovjesova 6-2 2-6 6-3.

Djokovič dnes zachránil Srby před vyřazením z finálového turnaje a zároveň jim udržel naději na druhou trofej v týmové soutěži v historii. Jedinou získali před 11 lety ještě při tradičním modelu, v roce 2013 pak doma v Srbsku ve finále nestačili na českou reprezentaci. O celkově třetí finále si Srbové zahrají v pátek proti Chorvatům.

Ve čtvrtek završí čtvrtfinálový program Rusko a Švédsko, lepší z nich se poté utká s Německem.

• DAVIS CUP 2021 •
Finálový turnaj
středeční výsledky (01. 12. 2021)
• Čtvrtfinále (Madrid) •
Srbsko - Kazachstán 2-1
Kecmanovič - Kukuškin 6-7(5) 6-4 6-7(11)
Djokovič - Bublik 6-3 6-4
Ćaćić/Djokovič - Golubjov/Nědovjesov 6-2 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Pavol
Vlastne to bol Peter Šťastný keď ťahal svk z hokejových slačiek. Teraz ťaha Djoko Srbsko z tenisových problémov. smile
Reagovat
Krisboy
Chudák Kukuškin...jeho heroický výkon přišel vniveč smile
Reagovat
turista
Djokovič na tom není tak zle aby prohrál s Bublikem. A debl Srbové tentokrát zmakli.
Reagovat
Usm
v zápase se Srby by se měla hrát rovnou rozhodující čtyřhra. Lajovič, Krajinovič i Kecmanovič hrají tužku a většinou prohrají a naopak jedničky zde ostatních hrajících týmů nemají kvalitu na to, aby Djokovice porazilismile
Reagovat
No-le
Kdo je chorvatská dvojka?
Reagovat
turista
Kromě Novaka nejsou jeho kolegové v týmu ve formě. Umějí víc než ukazují výsledky. Chorvati jsou na tom podobně ale mají supersilný debl. Největším favoritem na zisk letošního DC je Rusko.
Reagovat
SwissMaestro
Hrát skoro do poloviny listopadu, nemít pauzu a pak jet na AO. Dle mého názoru na AO Novak fakt nepojede a turnaj navíc zažaluje.
Reagovat
SwissMaestro
*prosince
Reagovat
paddy
Vždyť dlouho odpočíval po USO a pochvaloval si, jak je svěží smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist