Djokovič ve Wimbledonu zdolal Berrettiniho, slaví hattrick a 20. grandslamovým titulem vyrovnal rekord Federera a Nadala

11. 7. 2021, 14:45
Aktuality 626
WIMBLEDON - Novak Djokovič vyhrál i třetí letošní grandslam. Vedoucí muž žebříčku dnes ve Wimbledonu zdolal 6-7(4) 6-4 6-4 6-3 debutanta ve finále grandslamů Mattea Berrettiniho, nejslavnější turnaj světa vyhrál potřetí v řadě a celkově pošesté a ziskem 20. grandslamového vavřínu vyrovnal rekordmany Rogera Federera a Rafaela Nadala.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič se stal teprve pátým hráčem, který vyhrál úvodní tři grandslamy sezony (Jack Crawford 1933, Don Budge 1938, Lew Hoad 1956 a Rod Laver 1962 a 1969).

Ve finále Australian Open nedal šanci Daniilovi Medveděvovi, na French Open, kde v semifinále vyřadil antukového krále Rafaela Nadala, po obratu z 0-2 na sety porazil Stefanose Tsitsipase a v dnešním finále Wimbledonu zdolal dalšího debutanta ve finále grandslamů Mattea Berrettiniho. S italskou jedničkou vyhrál i třetí vzájemný souboj.

Čtyřiatřicetiletý Srb byl letos v All England Clubu jasným favoritem a svou roli potvrdil. Do nejslavnějšího turnaje světa sice vstoupil prohranou sadou s domácí divokou kartou Jackem Draperem, ale dalších 18 setů vyhrál a o sérii přišel až ve finále.

Djokovič do utkání vstoupil velmi nervózně a měl velké potíže udržet si podání. Pak se však rozjel a za stavu 5-2 měl setbol. Berrettini ovšem maratonský game získal, nedovolil Djokovičovi set dopodávat a získal jej v tie-breaku.

Vedoucí muž žebříčku ale zvýšil obrátky, ve zbytku zápasu spáchal pouhých 11 nevynucených chyb (v prvním setu jich měl deset), zaznamenal 25 vítězných úderů, odvrátil tři ze čtyř brejkbolů, svému soupeři pětkrát sebral podání a za tři hodiny a 24 minut mohl slavit. Stejně jako vítězka dvouhry žen Australanka Ashleigh Bartyová si vydělal 1,7 milionu liber (v přepočtu 49,3 milionu korun).

Djokovič získal už 20. grandslamový titul a vyrovnal rekordmany Rogera Federera (vypadl ve čtvrtfinále) a Nadala (nestartoval). Devětkrát se radoval na Australian Open, dvakrát na French Open, potřetí v řadě a celkově pošesté ve Wimbledonu, čímž se osamostatnil na třetí příčce za Federerem (8), Williamem Renshawem (7) a Petem Samprasem (7), a třikrát na US Open.

"Jako sedmiletý kluk jsem si doma v Srbsku vytvořil z věcí které jsem našel, improvizovanou trofej z Wimbledonu. Teď tady stojím a vyhrál jsem pošesté. To je neuvěřitelné," řekl Djokovič. "Vyhrát Wimbledon je výsada, není to samozřejmost. Nesmírně si toho vážím."

Rodák z Bělehradu bude největším favoritem olympijských her, odkud mu zlatá medaile stále chybí, a také US Open, kde může jako třetí hráč v historii zkompletovat kalendářní grandslam (Don Budge 1938, Rod Laver 1962 a 1969).

Po dnešním triumfu Djokoviče se nejspíše znovu rozjede debata na téma "GOAT" (nejlepší hráč všech dob). Srbský tenista totiž vyrovnal své největší rivaly Federera a Nadala, má více týdnů strávených na postu světové jedničky (momentálně 328), jako jediný všechny grandslamy vyhrál dvakrát a je jediným držitelem Golden Masters (vítězství na všech podnicích této kategorie).

Djokovič upravil svou letošní bilanci ve finálových bojích na 4-1 a ve svém 121. kariérním finále získal 85. trofej. Na grandslamech absolvoval své 30. finále (20-10), více jich má na kontě jen Federer (31). Ve Wimbledonu o titul bojoval posedmé (6-1).

Pětadvacetiletý Berrettini se bez ohledu na pohlaví stal prvním italským finalistou v historii Wimbledonu. Itálii mohl zajistit první grandslamový triumf v mužské dvouhře po více než 45 letech (Adriano Panatta, French Open 1976).

Římský rodák ovládl generálku v londýnském Queen's Clubu a vyhrál letos na nejrychlejším povrchu 11 z 12 utkání. V pondělním vydání žebříčku ATP se posune na osmou příčku a vyrovná své kariérní maximum. Dnes si zahrál své čtvrté letošní (2-2) a celkově osmé finále (5-3).

"Novak byl nejspíš, vlastně byl lepší. Píše historii a zaslouží si uznání," prohlásil Berrettini. "Mám radost, že jsem hrál finále a doufám, že nebylo poslední, že si na grandslamu ještě o titul zahraju," uvedl Berrettini.

Oba finalisté si nyní dají krátkou pauzu a v nadcházejících dnech se budou připravovat na olympijské hry v Tokiu, kde tenisový turnaj vypukne 24. července a vyvrcholí v první srpnový den.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 35.016.000 liber
nedělní výsledky (11. 7. 2021)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Berrettini (7-It.) 6-7(4) 6-4 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - M. Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) 6-4 7-6(5) 2-6 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

626
Přidat komentář
street4
smile
Reagovat
SwissMaestro
Nesnáším jej, krajně ne. Nicméně gratulace i ode mě. Klidně se, bohužel, může stát, že vyrovná Federerovu osmičku ve Wimbledonu.

Se tady čílím nad Djokovičem a přitom to je jen krásný sport.

Když čtu jak od 1.9. nebudou propláceny testy pro neočkované (ale zároveň je vláda bude všude vyžadovat), tak jsou ti nicotné problémy. Kam jsme se to dostali....
Reagovat
svetova.dvojka
To je jednoduché řešení volit opozici, já volím STAN smile
Reagovat
SwissMaestro
Ta na to nemá lepší názory, bohužel.
Reagovat
Ondra979
taky volim opozici, jako Burese nebo SPD nebo neco podobneho volit urcite nehodlam, ale je jasne, ze ta situace jednodchua nebude pro nikoho..ale to testovani by kua proplacet jeste meli, to je ostuda, stejne jako cela tato vlada, ktera nas zadluzila na minimalne jednu generaci..kdo to zaplati je nasnade, Bures a Sillerova to nebudou..smile
Reagovat
Teo
To nemůže projít soudem. Pokud bude jakkoli zákonem přikázaný, že potřebuješ test, nemůžou ti zároveň přikázat, že si ho musíš platit. Ti jedou těžkou lichvu, přitom vytunelovali, co mohli.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale nesmysl, proč by neprošlo, takovejch věcí je, co si musíš ze zákona zaplatit, a přitom daleko nesmyslnějších než než test. To snad nemůže shodit ani aktivistický a zároveň formalistický Nejvyšší správní soud.

Já zase nechápu, proč by ti, kdo se nechají zodpovědně naočkovat, aby nemoc nechytili a dál ji nešířili, měli platit testy někomu, kdo se svobodně rozhodl očkování nepodstoupit a víc riskovat. Za každé své svobodné rozhodnutí je třeba nést odpovědnost. Svoboda a odpovědnost jsou dvě strany téže mince.
Reagovat
woody
Jenže naočkovaný člověk může nemoc chytit a zároveň jí i šířit dále. Výhoda očkování spočívá v tom,že připadný průběh by měl být mírný a tělo by ho mélo zvládnout snáze než bez očkování.
Reagovat
turista
Ano. Přesně tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, jasně, argumenty odpíračů.

Samožřejmě, každý očkovaný na JAKOUKOLI nemoc ji může chytit, ŽÁDNÉ očkování není 100%, ale pravděpodobnost, že se tak stane, je řádově nižší než u neočkovaných. Na tom se asi shodneme.

Takže i pravděpodobnost, že ji bude dál šířit, je výrazně menší, zejména když bude v kontaktu s dalšími pčkovanými. Prostě tam funguje pravděpodobnost a statistika, ověřené matematické disciplíny, na jejichž základě se očkováním podařilo vymýtit řadu nebezpečných infekčních chorob, třeba pravé neštovice.
Reagovat
turista
Jsem velký příznivec očkování a ne odpírač. Cíl je takový, že pokud očkováním nelze úplně ze 100% zabránit nákaze tak prakticky ze 100% se očkováním zabrání vážnému a smrtícímu průběhu nemoci včetně možné infekce mutací viru. Přeočkování 3. dávkou na podzim to bude jistit prakticky ze 100%.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já zatím vůbec nevím, koho volit. Vyloučené jsou pro mne tři subjekty, KSČM, Top09 a Piráti, přes to nejede vlak. Všichni zbývající mají svá pro a proti a jsou pro mne z jistého úhlu volitelní. Někteří z nich bohužel uzavřeli koalice s těmi nevolitelnými, takže se u mne sami vyřadili ze hry.

Zajímavá začíná pro mne být ČSSD, poté, co se zbavila progresivistů typu Petříčka a angažovala pobytem mimo Prahu, kontaktem s reálnými problémy a fyzickou prací obrozeného Matěje Stropnického. Tomu bych dal hlas klidně, ale ještě se musí ČSSD trochu víc obrodit, sesadit nebo rovnou vyhodit Hamáčka a tak.

Uvidíme. Každopádně díky Ústavnímu soudu nejspíš vznikne nestabilní vláda a čeká nás asi italský scénář střídání vlád a premiérů...
Reagovat
Ondra979
tak kazdeho volba, ale rozhodne nemohu volit nikoho z teto desne vlady, ani toho kdo ji, at uz otevrene, nebo skryte, ze Okamuro,podporuje..MAtej Stropnicky me mi ukradenej jako cela CSSD a preji si, aby vypadli ze snemovny. je potreba napravu pomeru a verejnych financi a bude to bolet, ale to hyperpopulista Bures nikdy neudela, potrebuje se udrzet koryta za kazdou cenu, hraje o vsei o svobodu..bude to napinave a snad to neda
Reagovat
Stan_Borowitz
Pro mne to bude volba menšího zla. To znamená vyloučit ty, kdo můžou napáchat nenapravitelné škody (viz výše), no a pak z těch, co zbydou, vybrat toho z mého pohledu nejméně špatného...
Reagovat
Ondra979
tak bych to videl, jen ten muj vyber stran, ktere nebudou pachat takove zlo, jako tato vlada nebo jeji podporovatele, je omezenejsi. urcite tam nepatri trapna a servilni CSSD, ta je v troskach..a jeste k tomu mlademu Stropnickemu - jeste pred par lety dost kritizoval Babise, coz lze dohledat, a ted najednou dela, ze mu vlastne vubec nevadi..to je ale nahoda :) naprosto neduveryhodny jako cela CSSD!
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já ČSSD taky volit nebudu, jen říkám, že Stropnický by ji mohl obrodit. Ač je sám homosexuál, jasně říká, že s politikou homosexualismu a vícepohlavismu nechce mít nic společného a ani BLM a podobné nesmysly nežere. Není vítač.

Můj výběr je taky dost úzký, nemůžu nikdy volit podporovatele největších současných hrozeb svobody a demokracie - imigrace nekompatibilních kultur a posilování moci globálních korporací.

To je pak dost omezený výběr...
Reagovat
Ondra979
to je, ale neshodneme se, co je ted nejvetsi hrozba. imigrace tech nekompatibilnich kultur to ted neni, ted je to vlada oligarchickych struktur a v podstate ochlokracie, v kterou se ten nas system zatim pomalu, ale jiste meni. jejim predstavitelem je bezskrupulozni oligarcha Babis..to je proste silenec, ale muze prijit i nekdo horsi. imigrace muze byt hrozba v delsim horizontu, to je pravda, a nerizenou migraci tu snad nikdo nechce. a jestli narazis na Piraty, tak ano, jejich postoj k tomu je mirne receno trochu nejasny a nekdy maji divne napady, takze potrebuji jasny korektiv, pokud budou ve vlade. ale jednu sanci si zaslouzi, volit je ale nebudu..volim Spolu a uvidime, jak to dopadne, pokud budou vladnout s PirStan, budou to mit kazdopadne po Babisovi a Socanech dost slozite - udrzitelnost verejnych financi miri do pr...
Reagovat
Ondra979
a s posilovanim moci korporaci - ano, toje pravda, ale s tim tezko nekdo neco udela mimo zakaznika..ale to je na jinou debatu
Reagovat
turista
Tak Bureše neznám. Babiše ano. Když jsme přežili a zaplatili Klausovu a Kočárníkovu tunelreformu tak už přežijeme všechno. Není v podstatě moc koho volit. Piráti jsou akceptabilní. Fialova tunelpartaj nikdy. Vládli 17 let celkem a dělali politiku pro horních deset tisíc.
Reagovat
Ondra979
tak s temi 17 lety u moci je to teda dost velkej ustrel, bylo to asi 11 let ale pocitat se mi to ted nechce, 17 je nonsens..Babis je u moci skoro 8 let a nedokazal nic, jen si nahrabal, neudelal zadne reformy, statni aparat nabobtnal a hlavne ma na triku nezvladnutou pandemii a silene tempo zadluzeni na ktere doplatime smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne zaujaly ty počty... Samozřejmě, že nejlepší do těžkých časů by byla Klausova první vláda, ale ty doby a ta ODS jsou dávno pryč a osobnost typu tehdejšího Klause (nebo dnešního Orbána), která by oslovila rozhodující část voličů, dokázala se vzepřít Bruselu a globálním korporacím, u nás nikde nevidím.
Reagovat
turista
Domnívám se, že kdyby transformaci dělal od roku 1990 Komárek s výhledem na tzv.švédský model a s ohlídáním tzv.špinavých peněz a se znemožněním tunelování tak by to nestálo 1,5 biliónu nenávratně ztracených peněz jako ten Klausův, Kočárníkův a Dlouhého Klondike s nesmyslnou kupónovou privatizací a s mraky tunelů.
Reagovat
turista
1990-1998 je 8 let, 2006-2013 je 7 let, což je zhruba 15 let když započtu vládu OF, což byl Klaus a spol. Premiér Čalfa byl jen zastřešující figurka. Odečíst se nedá ani Tošovského úřednická vláda, ani Fischerova a snad částečně Rusnokova by se dala odečíst. To dělá asi 14,5 let. ČSSD vládla 12 let, ANO 3,5 roků.
Reagovat
Ondra979
to neberu, 90-92 urcite ne, cesky premier byl Pithart a ten v ODS nikdy nebyl, jen v OF. tato vlada byla dobra a mela pokracovat, to byla skoda. a ani Tosovsky a Fischer tam pocitat nejdou, to je nefer. takze je to mozna 12 let..a Babis je sice preimer necele 4 roky, ale to obdobi predtim se mu musi pocitat taky, ministru mel hodne a hlavne klicove finance a z toho vytezil strasne moc, protoze byla konjunktura, o kterou se nezaslouzil
Reagovat
Ondra979
jo to se stat bohuzel muze. jako 6 uz by mu mohlo stacit, ale vime, ze nebude..Roger mel potencial urcite na decimu, ale nezvladl nektere tesne zapasy, hlavne W19, ale i W08 a W14 byly velmi tesne..fakt bych to nerad videl, ale muze to tak dopadnout, protoze mladi na nej zatim nemaji a kdovi, kdy mit budou..
Reagovat
SwissMaestro
Ten W 19 je prostě průser.
Reagovat
Ondra979
to mi povidej, kdykoli si na to vzpomenu, tak jsem nastvanej...takhle odevzdat GS na zlatem podnose a zrovna jemu..a bohuzel ty MB byly zahrane bojacne, chtelo to se dostat aspon do vymeny a verim, ze minimalne jednu by zkazil, kdyz uz nepadl bod ze servu..timto si Roger proste pokazil zaver sve kariery a uz to tezko opravi
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, mám to podobně. Asi bych byl v pohodě s tím, že Djokovič stejně překoná naše GS, ale tenhle Wimbledon měl být ještě náš. Velká smůla, jediný zápas jenž mě i dnes mrzí.
Reagovat
Ondra979
presne tak, ono tech zapasu je u Roga vic.. USO09 mel vyhrat taky, a aspon jeden zapas z SF USO11, SF AO05, F Rim 06, ale tento je relativne cerstvy, tak to stve nejvic a navic na skonku kariery, kdy se mohl zapsat do historie
Reagovat
smazaný uživatel
From Hero to Zero :)

Made by Federer.
Reagovat
Nola
kde mas dvojicku spaniela? nejak sa po nom zlahla zem...
Reagovat
RFanousek
Pokud by vyhrál wimbledon 19, mohl hned ten den s klidem a čistým svědomím ukončit kariéru. Samozřejmě, že to chce ještě odčinit, vyhrát ještě poslední GS aby se na to finále zapomnělo a konec neměl tak hořkou příchuť. Už to ale nevypadá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Cítím to taky tak. Místo triumfu bude možná končit kanárem. Moc nevěřím, že příští rok (pokud se bude hrát) na WB vůbec přijede. Nebo odehraje první kolo, odstoupí a ohlásí konec.
Reagovat
turista
Federer Djokovičovi pogratuloval k tomu dvacátému GS. Nadal zatím ne.
Reagovat
gigin
Ale ano.
Reagovat
Vlk-v-trave
Cekal az co Federer.
Reagovat
woody
Oba na Twitteru.
Reagovat
a.magerova
Tak tak, a oběma Nole odpověděl.

https://twitter.com/DjokerNole
Reagovat
woody
JJ čím budou starší tím budou mít lepśí vztah :-)
Reagovat
turista
No tak to je fajn.
Reagovat
Stan_Borowitz
je po včerejšku z Big3 oficiálně nejúspěšnější, to je bez debat. Pokud letos vyhraje ještě USO, přiblíží se dokonce na dohled legendárnímu Rodu Laverovi.
Reagovat
svetova.dvojka
To se nedá srovnat, inteligentní člověk jako Vy, by to vůbec srovnávat neměl...

Rod Laver získal Grandslam v roce 1969, tedy na úplném začátku profesionální éry, tehdy nebyla taková konkurence, tenis byl okrajovým sportem, tenisté nebyli celebritami, ani Laver ve své době nebyl žádnou celebritou, kterou by miloval celý svět...
Navíc tehdy se všechny Grandslamy hrály na trávě, s výjimkou RG ten byl tradičně na antuce...
Dnes je to o mnoho těžší, nepoměrně větší konkurence, kvalita hráčů, různé povrchy atd.
Pokud to Djokovič zvládne , tak to bude mít mnohem větší přidanou hodnotu, než ten Laverův Slam z roku 1969.

Tím to samozřejmě nijak nesnižuji, Laver byl fantastický hráč, ale za jeho éry byl tenis prostě ještě v plinkách...
Laver vyšlapal cestičku těm dalším...
Reagovat
Pe3k
Však on to nesrovnával, jen naznačil, že Laver je o dost lepší než Djokovic smile
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Laver je tedy GOAT?
Reagovat
Vlk-v-trave
Lejvr nevime,
ale nas TURISTA urcite.
Tam nikdo nemuze mit pochyb.
Reagovat
Vlk-v-trave
Se pochopitelne srovnat neda ty plinko.
Hlavne prechod z amaterskeho tenisu na tzv. profesionalni. Byl schopen vyhrat GS v jednom roce jako amater, v podminkach, za kterych by dneska B3 nevysli ani na kurt...ponevadz vitezstvi nebylo odmenovano penezi...slo o cest a vitezstvi + narocne cestovani. Dostal si tak max. zaplacene naklady na cestu...jako amateri meli sve programy priprav,...makali uplne stejne jak profici...sam Laver o tom hovori, proto trebas prijal tu moznost profi tenisu bez vetsiho odporu... hodne hracu bylo proti, z ruznych duvodu, ale mnozi z nich nemeli problem konkurovat tzv. profikum.

Nemohl nekolik let hrat GS, neb presel na profi drahu, a kdyz zacala era Open, dokazal to podruhe, opet 4GS v jednom roce.

To, ze se hralo na trave vsude neni zadny argument, nbot neni trava jako trava...take se hralo jinym stylem, takze mohli hrat i na parketach.

Pises o konkurenci... a jaka byla ted na Wimbledonu?

V tech dobach to tak jednoduche nebylo, jak si to malujes...
Reagovat
svetova.dvojka
Big 3 již nehrají pro peníze, ale jen pro nehynoucí slávu.

Djokovič vydělal tenisem v přepočtu skoro 3,5 miliardy korun.
Myslíte, že mu nyní ještě záleží na nějakých odměnách...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste, za co by si pristavil Djokovic ten kamion pred centr kurt v NY...ve kterem v nejake centryfuze regeneroval...v porovnani s nekterymi hraci, kteri jedou na turnaj autem a nekterym dokonce dojde i benzin :D....ty si jako myslis, ze by tihle hrali zadara ...:DDD
Jisteeee...
Jeji udrzba stoji silene prachy...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, vlku, souhlas, jen bych ještě dodal, že Laver, kterého jsem považoval za nejlepšího i v době, kdy měl z Big3 nejvíc rekordů ještě Federer (lze dohledat), získal celkem 24 GS titulů na amatérském, profi a open okruhu. Za to, že mu vinou tenisových bafuňářů nejsou započítávány, jak by měly, on nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle působní trochu arogantně:
?Věřím, že jsem nejlepší, jinak bych sebevědomě nemluvil o vyhraných grandslamech a utváření historie,? hlásí Djokovič.
Reagovat
steve79
Tohle působní trochu arogantně:
?Věřím, že jsem nejlepší, jinak bych sebevědomě nemluvil o vyhraných grandslamech a utváření historie,? hlásí Djokovič.
Reagovat
SwissMaestro
Jediné nezpochybnitelné GOATství má Nadal - svět nikdy neviděl lepšího antukáře :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tím můžu souhlasit.smile
Reagovat
steve79
Novak podle mě olympiádu vynechá a soustředí se na US OPEN, což mu schvaluji. Djokovič je hráč všech povrhů a to doslova.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/RafaelNadal/status/1414319614474035203
Reagovat
Kozoroh
https://m.imgur.com/SARacmO

smilesmilesmile
Reagovat
Frick
při dvou velkých sportovních událostech vypadalo jako kdyby se svět vrátil do normálních kolejí. Paradoxně v zemi, která zažívá velké počet pozitivit kvůli Deltě.

Za 11 dní v zemi s 30x nižší pozitivitou si užijeme 16 dní Covidové sterility.
Reagovat
brixner
Jo, tohle je v pořádku!!!
smilesmilesmile
Reagovat
Mayo
Forza Italia smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/stories/matberrettini/2615742540110440045/
Reagovat
Tweener
Ideál by letos byl Roger OH, US open Djoko a TM Rafa
Reagovat
sojka1
se zapomina na vozickare! :-) sledovala jsem chvili uzasny boj a obrat Belgicana Jachyma Gerarda, parada. Domaci spolu s vevodkyni Kate (tentokrat ruzove saty, opet midi) ;-) tlacili sveho kone Gordona Reida, nechutne tleskali i Jachymove dvojchybe, nad kazdym balonkem jasal i plny Henman kopec...okamzite jsem zacala fandit Belgicanovi, prohraval, navic mi byl daleko sympatictejsi. Jsem rada, ze to urval, velka gratulace! Kochala jsem se nejen technikou, zapojeni ruky, trupu a velmi zajimava jsou predevsim kouzla s vozicky, tempo jizdy, obraty... a take ho rychle uklidit, pokud si myslim na out, aby nebyla tec. Odhad hrace a vyjezd voziku proti mici je klicovy pri returnu, aby se stihl brat mic, kdyz jeste stoupa a nepreskocil ho... vzpomnela jsem si na Siegemund a jeji opakovacky, vyjizdi se totiz uz pri nadhozu, to by se chudaci ujezdili... :-)) Byl to dobry mac a velke nervy! Ale rozhodne mensi, nez se divat, jak Mattimu prasti kosti... ale gratulka k vyhranemu setu v prvnim GS finale v zivote, to se to nekomu hraje, kdyz v nem notoricky strasi pokazde snad... a tolik let... ;-) a tak jo, gratulka i Djokovicovi a vsem fanatikum tady, jste dobry... tfujtajbl... pardon, mela jsem v puse nejakou travu nebo co.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole.

Je inak pravda, že vozíčkari nehrajú na bočné "lajny", že majú len základnú BL?
Reagovat
sojka1
a na dvojdopady....
Reagovat
sojka1
vsimam si, ze odpovidam nejak lakonicky a vlastne nevysvetluji tu hru na dvojdopad... prvni musi byt samozrejme do kurtu a az druhy mimo nej... jinak hraji voleje, smecuji, vsechno....
Reagovat
sojka1
ja a samozrejme mohou hrat i na jeden dopad... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já koukl chvilku na ženské finále - Holanďanka proti Jihoafričance. Tam to bylo sice jednoznačnější, ale i tak, zajímavé. Třeba i v tom, že H. podávala 1.serv jen asi o 8mph pomaleji než Joker svůj 2. servesmile Jak píšeš, ty výjezdy, neuvěřitelně složité operace...
A proč Joker žere trávu jsem už vysvětloval Vlkovi a paddymu - kouzelník z týmu mu nakukal, že se po hrsti wimbledonské trávy promění v kozusmile
Reagovat
sojka1
zenske voziky jsem nesledovala, dokonce ani mlade holky, jen jsem v soku z toho spanelskeho cvalika... prislo mi, ze ma krome nadvahy i vadu kycli a zvetsenou nosni mandli... ale co jsem videla s Lindou, tvrde udery i servis, stranovy pohyb v pohode, ten FH je navic uplne otevreny, jen bych si tipla, ze v predo-zadnim behu zaostava, jenze to Linda vubec ani neproverila... tohle byva u holek hodne zajimave, jak spatne behaji dopredu... i dobre bezkyne mivaji pozdni start.... predvidavost, prostorova orientace, nevim...
Reagovat
gigin
Jestě že tam není nějaký přehazovač. By museli měnit galusky 3x za zápas.
Reagovat
sojka1
medikl pro vozik... :-)) tak zas, kdyby byl jednou za zapas a na stanoveny (nejaky vrazedny) cas, sledovat koncert servismanu by jiste byl dalsi rozmer, oziveni... :-))
Reagovat
gigin
https://youtu.be/aHSUp7msCIE?t=34
Reagovat
gigin
Můra vs Djokovič po třetím gemu.
Reagovat
sojka1
ne-li uz ve druhem... :-)))
Reagovat
gigin
:DDD

No a teď by museli samozřejmě volit strategii, jaké cvičky obut a tak. Jako to není lecjaká věc. Sledovanost by byla, né že ne :))
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
sojka1
ale fakt, zacala jsem si to malovat... souboje znacek, staji... prvni podvody, zdravi se vydavaji za postizene.... ;-)
Reagovat
gigin
Plus postižení za zdravé... Gulba a tak. Já ti říkám, to má potenciál!!
Reagovat
a.magerova
https://youtu.be/8P5hT1ocg1k?t=780
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslis, ze Andy s Gulbisem presedlaji...:)
Reagovat
ipko
https://www.instagram.com/p/CRLnKEbA4DG/ smile
Reagovat
fialka
Gratulujem. Nikdy však nebude goat. K počtu GS patrí aj charizma a od nej má veľmi ďaleko. Federera a Nadala si budú ľudia viac pamätať ako jeho hoci by mal aj viac výnimočných štatistík.
Charizma sa u ľudí spája s akousi zvláštnou aurou a faktom, že charizmatický človek na nás odjakživa pôsobí dobre.
Reagovat
Pe3k
Přesně fialko. Charizma, to je rozhodující v GOAT debatě smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze jasne Lejvr, a ti 3 ho nedohoni, ani kdyby hrali do 80 :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
NoletheBest
Fialko, přeji tobě a tvému vlastnímu goatovi vše dobré. Ať máš z něj jen ty nejlepší pocity, ať jeho aura sálá a jeho charisma ti dodá do života více optimismu.
Reagovat
soloo
Roger sa pretvaruje aby zaposobil Novak je sám sebou
Reagovat
fazil
Gratulace Novakovi! Uz se pomalu smiruji s tim, ze se nakonec stane nejuspesnejsim tenistou vsech dob. Ale proste me nebavi se na jeho hru divat. Nekonecne cekani na chybu soupere. Zvlast 3. a 4.set dneska to uz misty fakt bylo nudne, az skoro trapne. Napinkavani doprostred kurtu... Proste me to nebavi. Za 4 sety 30 winneru na trave. Presto uznavam, ze je to velice efektivni a vetsina souperu si s tim nevi rady, nebo nemaji odvahu s tim neco delat.
Reagovat
Ondra979
no tak nejak. dnesni zapas jsem nevidel a az na par vymen zadna skoda, podle ocekavani na to ital nemel, ale to neni ostuda, to byla dana vec..a bude to tak ted jeste par let..robotovic prida jeste nekolik GS zacementuje se jako nejuspesnejsi hrac a pak to zabali..ale GOAT v pravem smyslu slova pro me nikdy nebude
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
soloo
keby hral Djokovic na krasu tak ma o polku Gs menej je to nudne ale efektivne ja rad kukam na chelengre u americkych betonoch tam je ten tenis pekne rychly a ovela zabavnejsi z mojho pohladu
Reagovat
panzer.dragon
nějaká reakce od rafy?
Reagovat
NoletheBest
Od Rafy zatím nic, ale Roger blahopřál Nolemu na twitteru smile
Reagovat
a.magerova
Roger:
Congrats Novak on your 20th major. I'm proud to have the opportunity to play in a special era of tennis champions. Wonderful performance, well done!

Nole:
Likewise, Roger. Thank you very much for your kind words!
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam zdvorilostne kecy rad,debata sa nesie v priatelskom duchu a idem domov co mozno najviac v celku
Reagovat
a.magerova
Tak ono to asi bylo takto smile
Někdo od PC: Hele Rogere mám na twitter cosi Nolemu napsat?
Roger: Raději jo, napiš nějaký ty zdvořilostní cancy, ať máme klid.

Někdo Nolemu při zkoušení obleku na večerní mecheche: Hele Nole, Roger ti gratuloval na twitteru. Budeme reagovat nebo se na to vyse.eme.
Nole: Tvl, musíme, ať zavřem huby jeho fans a třeba mi časem i začnou fandit.
Reagovat
aape
Jo, my češi vidíme pod pokličku..
A co nevíme, to si domyslíme smile
Reagovat
Pe3k
Rafa je na tom po RG psychicky velmi špatně, tak že nejel do Wimbledonu a dal přednost Washingtonu smile
Reagovat
smazaný uživatel
"Fuck off, you fucking bastard, I hate you. Die!"

Potom to Rafa rýchlo stiahol.
Reagovat
Kozoroh
Jako obvykle pro mě není lehké sestavit komentář, reagující na No1eho GS triumf. Jsem Djokův fanoušek už dlouhá léta a z toho 7 let komentuji na TP. Z každého triumfu Novaka cítím velkou radost a nadšení, ale dnešek je bez přehánění extáze. Dnešní výhrou nad Berrettinim Serbinátor dosáhl několika úctyhodných milníků. Ze všech největší je samozřejmě 20. GS triumf a vyrovnání Fedala. My Djokoland nyní na dva měsíce můžeme směle argumentovat, že No1e je GOAT, protože vůči Fedexovi a Rafovi má výhodu dvojitého kariérní ho GS a nekalendářního GS (2015-16), nemluvě o negrandslamových zápisech, jako počet týdnů na 1. místě, Golden Masters atd. Další milník, ze kterého mám obrovskou radost, je Channel Slam a spolu s AO triumf na všech třech GS površích v rámci jedné sezóny. Channel Slam dosáhl Djoker jako pátý hráč v otevřené éře po Laverovi, Borgovi, Nadalovi a Federerovi. Občas jsem slýchal poznámky, jak může být No1e nejkomplexnějším tenistou, když nemá Channel Slam. Těší mě, že ode dneška nebude No1emu možné vyčítat absenci tohoto úspěchu.
No1e 6. triumfem ve Wimbledonu předčil a vyhrál Wimbledon potřetí v řadě, čímž se dostal do exkluzivního klubu Borga, Samprase a Federera. Podařil se mu třetí hattrick na GS turnajích a první mimo AO.

K dnešnímu finále - Berrettini kladl houževnatý odpor, byl útočnějším hráčem a po zisku prvního setu cítil, že Djoker je hratelný. V prvním setu Djoker působil nervózně, což se projevilo ztrátou podání, když chtěl set uzavřít. Z hlediska hybnosti bylo důležité, že si No1e na začátku druhé sady vytvořil dva brejky a ikdyž jeden ztratil, druhý už si vzít nenechal. Po zisku druhé sady se už finále odvíjelo dle No1eho not. Ikdyž Matteo neuspěl, je dnešní finále pro něj cennou zkušeností a možná v budoucnu na GS pohár dosáhne.

Letošní rok je pro No1eho a nás jeho fans neuvěřitelný, obzvlášť v kontextu jeho věku. Upřímně, v tuto chvíli No1eho velkolepý triumf smilesmile
Reagovat
paddy
ještě doplním, že Nole jako jediný má i Hooligan Slam (kariérní GS + DQ) smile
Reagovat
NoletheBest
smile Já Novakovi fandím tak od 2007, už je to dlouhý run. Teď si to můžeme vychutnat o to víc, když loni po USO a RG ho hodně lidí odepisovalo a kritizovalo za takovou kravinu, tak nyní všichni skáčou na jeho vlnu smile

Dnes bude dlouhá nocsmile
Reagovat
Pe3k
Obvykle se tu doporučují kapesníčky, to ty ovšem budeš používat k jiné činnosti smile
Reagovat
panzer.dragon
https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList
Reagovat
Pe3k
Nadal na 3 místě a to o dost smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Po dnešním triumfu Djokoviče se nejspíše znovu rozjede debata na téma "GOAT" (nejlepší hráč všech dob).

:)
* Ta tu jede uz od doby, co jsem se tu prvne zalogoval, nudne nudle na kilometry...(nejen tady) a pojede to do te doby, nez nevezme ty nektere radoby-fans tenisu zubata :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aha, tak teď už chápu, proč Joker žere tu trávusmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D naznacuje, ze ta debata je zbytecna...
Reagovat
smazaný uživatel
Bez toho by TP neexistoval, lebo by mal asi 100 navstev webu denne.

A bez trojice by bol tenis na periférii špoetovej a mediálnej pozornosti.
Reagovat
Vlk-v-trave
Blbost, ceske tenisove uspechy to tady naplnuji mnohem vice...debaty GOAT jsou jen nejakou doplnkovou casti, kterou se tady zabyva hrstka lidi...neb ani jeden z B3 neni cech...kdyby nebylo ceskych uspechu, tak to tu vypada jak pred uspechem Kvitove...
Broz - satelit, par bezvyznamnych taskaric Fedalistu... GOATEM se tu zabyvaji kolik - max 10 lidi v ruznych obmenach... a ti jsou stvorit nudle o nicem na 1000 km. :D

Take si dovolim uplne vklidu tvrdit, ze pred nimi za ery Agassiho, BigMaca byl tenis mnohem vic sledovanejsi...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovanost sa da lahko vyvrátit dátami.

Ale naozaj sa mi v tom nechce vŕtať.
Reagovat
Vlk-v-trave
No hlavne jsem reagoval na tu kravinu, ze debaty GOAT delaji ten portal, to je pochopitelne uplna kravina...

Slovensko nejsou Cechy, jestli jde o tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
České úspechy sú občasné, GOAT debata trvá 15 rokov.

Tak teda korigujem, TP by umieral väčšinu času.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne je to blbina, co pises...,
kdyby nebylo sily ceskeho tenisu, nejen historicke, ale Kvitove, Berdycha, DC, FC a nastupujici generace holek, tak tvurci portalu uz davno zerou travu...zaden portal by tu nebyl...nebo jen nejaka dotovana proforma, neco jako na Slovensku, kde to na portalech s tenisem zeje slusnou diskusni prazdnoutou...a tam muzes debatit tak max. sam sebou, mudrlante :D

Proste aut..., nekde do tribun, ala Denis:)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš to pokrútené.

Web potrebuje neustále aktivitu, hnací motor, niečo čo sa deje neustále.

Ak si myslis, ze by ho zachránil jeden DC vikend, tak mi nezostáva nič iné, len ti pogratulovat k tvojmu názoru. Spisovatel ;)
Reagovat
mahycek
No, to už jsem probíral včera doma,
byli u mě kamarádi obrovští statistici,
ale finále fotbalu a finále tenisu v jednom
městě za účasti italů v obou odvětví,
rozhodně za posledních 60 let nic takového
nebylo. Teď jdu na fotbal, ale zítra
budu pátrat.smilesmile
Reagovat
paddy
Djokovič bude na OH i členem srbského týmu sportovních střelců a bude soutěžit ve skeetu (střelba na tzv. asfaltové holuby), šeftrenér srbské reprezentace ho nominoval na základě jeho výkonu na USO20, kdy bez dívání dokázal sestřelil lajnovou rozhodčí smile
Reagovat
NoletheBest
smile

Pokud by nevyšel skeet, je tam i malorážka, šel by i biatlon (to je ale zimní olympiáda). Mohl by být jmenován univerzálem pro LOH i ZOH smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taky chci takový batohsmile
Reagovat
paddy
využil se kouzelný batoh a jedla se tráva smile
Reagovat
Frick
Stalo se někdy, aby se dva vrcholné zápasy roku ve dvou různých sportech udály 6 hodin a 14 km od sebe?

By mne zajímalo, kolik lidí bude na obojim. Tak 1000?
Reagovat
ipko
priznám sa, že som nečakal tak jednoznačnú sezónu po tom, čo Novak zostrelil čiarovú na USO a dostal výprask vo finále RG od Nadala.. tak aspoň nech USO a olympiádu berie niekto iný, keď už aj tak je jasné, že Novak bude vo väčšine dôležitých štatistik prvýsmile
Reagovat
Jan
Tím kiksem na USO se připravil o jeden GS. V historických tabulkách mu to pak může chybět.
Reagovat
NoletheBest
Klobouček Novakovi, těžký zápas na psychiku, herně nebylo o čem. Gratulace i Matteovi, má velkou šanci Wimbledon vyhrát a imo z next generation je nejsympatičtější hráč. Novak už prakticky nemusí nic dokazovat, je nyní nejúspěšnější hráč, měl by uhájit no. 1 na konec roku. USO už by byla třešnička na dortu. Výborné finále, tyto dva bych chtěl vidět příští rok v neděli znovu na stejném kurtu smilesmile
Reagovat
NoletheBest
Italové mají nyní skvělé tenisty, Mattea, Janika, Sonega, Musettiho, úžasná generace a myslím, že je brzy budeme vídat v GS finále.

Když Roger měl 20GS, tak Novak byl na 12 a nebyl asi nikdo, kdo by věřil, že to Novak dá. Pokud mu vydrží zdraví a motivace, má ještě pár šancí na GS. Moc bych mu to přál. Je to nejpracovitější tenista s neuvěřitelným mentálním přístupem. smile

Šáňo chutná skvěle smile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
soloo
16-9-1

20-20-20
Reagovat
mahycek
Tak jdeme na finále EURO
Anglie vs Itálie. Už se to tady probíralo
mockrát, já už od včerejška. Přeji
, aby sguadra azzurra vyhrála. Anglie měla
velké výhody, hrála kromě Říma doma, tak
přesto ať italové jsou mistři. Těším se.
Tohle Euro je stejně nespravedlivé.
Reagovat
Rafaeoli25
Jednoznačně Itálie a to už vždycky, jako kdokoli proti Anglii. Anglie už pro mě ani není Evropou.
Reagovat
Jan
Protože vystoupila z EU ? A čím je potom ? Afrikou ? smile
Reagovat
Jan
Ta penalta, co dostala Anglii do finále, ta stála za to. Včetně těch 2 míčů těsně před Sterlingovou hereckou kreací. Také to proto přeji Itálii i když tam jsou také velcí herci. Když si vzpomenu jak italský hráč před koncem finále pošeptal Zidanovi nějakou urážku, který ho za to odstrčil že padnul na zem a dostal za to červenou kartu, načež pak Italové vyhráli na penalty ... Proto nemám fotbal rád, když tam všichni padají jak hrušky, jen kolem nich proběhne soupeř (neberu v potaz skutečné fauly). Bohužel se to začíná objevovat i v hokeji.
Reagovat
Jan
před koncem finále MS 2006
Reagovat
ipko
Marco Materazzi, nezabudnuteľné :D
Reagovat
Marduch
Nestrcil do něj, dal mu hlavičku na solar.
Reagovat
Jan
Jo, pamatuji si to.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jednu penaltu, oprávněnější, měl sudí písknout už dřív, možná i to pak při rozhodování hrálo roli. Penalta být měla, ale ta první, druhá se písknout dala, ale spíš to bylo dost na hraně.
Takže penalta + kvalita fotbalu byla na straně Anglie, jakkoli jsem úspěch přál víc Dánům.
Italové jsou rozhodně větší primadony než Angličani, ale fotbal hrají na MS pěkný. Chiesa je neuvěřitelnýsmile
Reagovat
turista
Itálie dnes Anglii celý zápas dusila na což se Dánsko nezmohlo. Titul je ve správných rukách.
Reagovat
paddy
Ještě na tento měsíc byla svolána konference fanoušků Big3, na které budou diskutovat aktuální situaci. Podle zákulisních informací lze očekávat, že bude vydáno nové usnesení, které zohlední současný vyrovnaný počet titulů mezi Big3. Na základě mých zkušeností a znalosti prostředí výkonný výbor vydá usnesení v jedné z těchto tří verzí (zatím neoficiálně): smile smile

20 < 20 = 20 (Fed nalevo)
20 > 20 < 20 (Fed uprostřed)
20 = 20 > 20 (Fed napravo)

Tímto to samozřejmě nekončí, mnohem důležitější bude konečný výsledek, který se dozvíme v nejbližších letech. Nedávno zveřejněný základní scénář zůstává stejný a tedy 22-20-20. Dá se očekávat, že až si Djokovič vytvoří menší náskok, pak jeho motivace (nyní tažená snahou dohnat konkurenty) poklesne a začne prohrávat i zápasy, které teď vyhrává. Věk se také projeví.
Gratulace Big3 k 17. GS v řadě (pozn: USO20 efektivně bylo bez jejich účasti). smile
Reagovat
smazaný uživatel
Bol by som velmi prekvapeny ak by Nadal uz nevyhral RG.

Opat sa dostava do podcenovanej pozicie, ktora mu historicky sedí.
Reagovat
paddy
já bych zase nebyl překvapený, kdyby Djokovič příští rok vyhrál jen RG smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že tahle pozice Nadalovi vyhovuje víc, takže bych se nedivil, pokud by dal USO, kolikrát už mu tam nevěřili ani za mák a jaká byla realita. Nakonec vyhraje USO a pak nedá FO, možné je všechno. Snad jen v Austrálii asi dopadne vše dle očekávání, tam je prostě Novak doma a desítku min.tam udělá.
Reagovat
Roger_Federer
Jako že by Rafa letos vyhral Us.Open?
Reagovat
paddy
je to na 70%
Reagovat
Patik
Nemá nato vyhrať 7 zápasov na harde na tri víťazné..odpadne niekde v QF..bude záležať na žrebe a ci mu niekto uprace top hráčov alebo Djokovica.. Ale aj tak to nedá.. Už je starý a slabý
Reagovat
Ondra979
no jestli muze Rafa vyhrat USO, tak letos asi naposled. a potrebuje mit kliku na los, to je jasne, a nejspis nepotkat robotovice..pak by mohl i vyhrat. a ze tu kliku uz na USO mel..
Reagovat
Patik
Žreb bude kľúčovy pre neho..muselo by to byt ako v roku 2019.. Jeden top hráč až vo finále..
Reagovat
paddy
Ještě tento měsíc bude Djokovič pokračovat ve snaze získat Golden Slam. Jako nejtěžší krok vidím získat zlato na OH, protože v zápasech best of 3 není možné zaspat jednu nebo dvě hodiny na začátku zápasu, protože by zápas skončil a nebyla šance ho otočit.

Připomenu situaci starou 5 let, kde si v závěru videa si určitě vzpomenete na místní oblíbenou frázi ?a plačeme? smile
https://www.youtube.com/watch?v=Nfx0ypeukHo

Na USO bude mít větší šanci získat titul než na OH, ale přesto se to nemusí podařit, protože americké betony vždy přinášejí nejvyrovnanější hráčské pole. Co je téměř jisté, tak Thiemovi se nepodaří obhájit titul. Ale podaří se Djokovičovi obhájit DQ? smile

Vzhledem k návratu Rafaeoli25 na TP vás chci ještě informovat, že minulý měsíc proběhlo každoroční zasedání Rafafans po skončení RG. Rafaeoli25 tam jako člen výkonného rady přednesl hodnocení letošního výsledku na RG a také krátký výhled pro RG22. Povedlo se mi získat krátké video ze zasedání, které určitě stojí za zhlédnutí (pro ty, kdo ještě neviděli) smile
https://www.youtube.com/watch?v=N9UE78kmpyM
Reagovat
Tomas_Smid_fan
DelPo, Jokerův olympijský fantómsmile Letos hocale může zastavit maximálně na PlayStationusmile
Reagovat
NoletheBest
Hujer musí víc potrénovat smile

Myslím, že Novak bude chtít OH vyhrát víc než GS, což mu na 2 sety sedět moc nebude. Uvidíme, kdo tam pojede a jak k tomu hráči přistoupí. Bez diváků to nebude ono.
Reagovat
panzer.dragon
djok>fed> rafa

dle mých preferencí úspěchů (co bych já bral)
Reagovat
Roger_Federer
Ukapl mě slzicka 20-20-20.
V únoru 2022 to bude 22-20-20
Reagovat
smazaný uživatel
Kapesníček?
Reagovat
Roger_Federer
Ujel ti vlak?
Reagovat
smazaný uživatel
Presiel ta vlak?
Reagovat
JanITCZ
Znamy me pripomel kdo dneska hral finale za Italii!
https://www.ilnapolista.it/2021/07/torna-la-foto-di-berrettini-con-la-maglia-black-lives-matter/
Reagovat
turista
Novak to dokázal! Hurá! Vyrovnáno a v podstatě vymalováno.
Reagovat
Rafaeoli25
Vymalováno ještě ne, ale není od toho zase tak daleko, to je pravda.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky ho může zase přepadnout krize, nikdy nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Na turistove "vymalovano" Nadal čakal.

Az teraz sa dostal naozaj do hry.
Reagovat
turista
Má na to zhruba rok a půl. Pak už na velké výhry bude starý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma na to 3 roky, OH2024 si nenecha ujst, takze 3 sezóny. Potom dovi dopo.

Nadal s Djokovicom aj ked budu starí, na 50% vykonnosti, mozu vyhrat GS, pretoze okolnosti. Na vyhru GS nepotrebujes porazit 7 najlepsich, musis vyhrat sedem zapasov.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt, že Djoker asi nebude na velké výhry starý ani za pět let, on je přírodní úkaz, to se mu musí nechat. Hříčka přírody smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gymnasti mají jak známo zhuntovaná těla, takže za 37 by byl moc rád, ale reálně vidím 36. Teda, pokud bude chtít vyhrávat...
Reagovat
turista
To samé platí o tom Nadalovi.
Reagovat
RFanousek
Myslím si, že bychom si všichni měli přát, nezávisle na tom z jakého jsme tábora, aby všichni tři se dostali na US OPEN do dobré formy, aby se všichni dostali do SF a spolu navzájem si to rozdali o rekord. Ten turnaj by měl náboj jako snad žádný před tím. smile

A kdyby to jako na potvoru vyhrál ten čtvrtý semifinalista, to by bylo úžasné a vtipné vyústění.
Reagovat
smazaný uživatel
Absencia zápasu Nadala s Federerom na USO, je stále tým najkurioznejším prvkom celej tejto éry. Bolo by fajn mať aspoň jeden pro forma zápis.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to paradox, ale osud tomu souboji nepřál.
Reagovat
RFanousek
Souhlas
Reagovat
soloo
urcite zapas Rogera a Rafu na Us open by bol asi najviac marketingovo zaujimavy ale nedoslo k tomu
Reagovat
soloo
ten 4ty by moh byt Wawrinka nebo Murray smile
Reagovat
RFanousek
Ani Delpo by nebyl špatný. Takové retro
Reagovat
Pe3k
No Rafa si určitě nepřeje souboj s Djokovicem a na hardu už vůbec, vždyt tam s ním prohrál více než 20 setů v řadě a neporazil ho více jak 8 sezon!!! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Více jak osm sezón ne, porazil ho na USO 13.
Reagovat
Pe3k
Tam se Novak psychicky položil a od té doby je Rafa jeho fackovací panák.
Reagovat
Rafaeoli25
A Roger ne? Kdy ho naposledy porazil na trávě? Kdy naposledy na AO, kdy naposledy na USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ziadny rok, odkedy je fackovaci panak na konkrentnon povrchu nemá.

On to zobral komplexne (komplexny hrac).

Fackovaci panak je odjakziva, kdekolvek :)
Reagovat
Pe3k
Roger a Wawrinka byli jediní co ho dokázali zastavit v jeho nejlepších sezonách, teď když je Rogerovi 40, má 4 děcka a 4 operace kolena, už to po něm nemůžem chtít...A Rafa tam byl celou dobu do počtu, takový komparz co celý rok čeká až začne antuková sezona, však víš.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, práve preto má dve finálové vyhry z NY, práve s Novakom.

Dve finálové vyhry s Novakom nemá Federer naprieč všetkými Grandslamami :)

Jednooký král slepých, odsúdený na historické tretie miesto, inymi slovami, smetisko dejín.
Reagovat
dappe
Myslím, že momentálně je na tom třetím místě spíše Nadal, ale kopeš kolem sebe hezky.

Je to s Djokovičem přeci remíza, počítají se jen GS, ostatní neexistuje nebo to vytěsníme z paměti. Protože pokud to neuděláme, tak nám Nadal rychle vypadne z debaty. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si fanusik Federera, tak samozrejme ze pre teba bude Roger vzdy pred Rafom a nech je kludne aj pred Djokovicom :)

Ostatným je jasne, ze debata goat sa okolp Rogera uz davno nenesie. V podstate aj W21 ukazal ako nizsia konkurencia vyrazne ovplyvnuje pocet GS.

To, kto je z BIG3 najlepsi sa ukazalo v desiatkach vzajomných zapasoch a Federer z toho vysiel vyslovene trápne. Nema sa absolutne o čo opriet.
Reagovat
dappe
Komu ostatním? Však to tvrdí úplné minimum lidí. "Federer mimo debatu" tvrdíš snad jen ty.

Nadal má "jen" ty GS tituly, které ještě sbírá na jednom turnaji. Ve všem ostatním je výrazně za Djokovičem, dosaženými úspěchy se mu nevyrovná. Federer má alespoň tu svou dominanci ze svých top let. Může být zpochybňována, ale má ji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tie 3-4 roky mu nemozno upriet; v tej 20 ročnej kariére.
Reagovat
dappe
237 týdnů v řadě světová jednička :) Tomu se někdo přibližuje?
Reagovat
smazaný uživatel
V tej konkurencii mal byt 350, ale zacal vyhravat az ked mal 22.

Keby je Nadal s Djokovicom rocnik 1981 a su na okruhu osamotený, urcite by z toho vyžmýkali este viac.
Reagovat
Rafaeoli25
Roger porazil Noleho ve Wimblu naposledy v roce 12, na USO 09 a na AO 07. Už tehdy byl dědeček?
Reagovat
Rafaeoli25
Ale můžeme lamentovat společně jak jsou proti Djokerovi oba bezmocní.
Reagovat
smazaný uživatel
10:7 je uplna bezmocnost, to by som si dal :)
Reagovat
Patik
Co s tým má Roger že Rafa je Noleho fackovaci panák na harde? Federer ten fakt nijako neovplyvňuje.
Reagovat
Patik
Murray US Open champion 2021 a na AO začíname pekne nextgen tour
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčšie tenisové udalosti tohto víkendu.

1. Návrat Rafaoliho
2. Vyrovnanie GS rekordu Djokovicom.
Reagovat
paddy
1. oklepal se z toho docela brzo či? smile
Reagovat
Mayo
1. Djokovic
2. Nadal
3. Federer

Rogi bol dlho prvý čo už.
Reagovat
soloo
ty vies rátat? ved je remiza
Reagovat
aape
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na 20GS potreboval najmenej GS účastí, preto musí byť "logicky" prvý :)

Federera máš správne, ako inak.
Reagovat
Kozoroh
No1e má dvojitý kariérní GS a nekalendářní GS, což jsou výhody, které každá sama za sebe přebíjí Rafovu výhodu. smile
Reagovat
turista
Rozhodující byla ta druhá Paříž.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal pokud chce být GOATem musí odpovědět zásadně, nejlépe kombinací AO+FO nebo alespoň USO+FO, pak se lze bavit dál o tom, jestli může být GOATem nakonec on, dřív ne. Pokud vyhraje Novak USO a AO tak je to game over, protože to bude znamenat, že bude mít příští rok na jaře 22 GS a téměř jistých i 400 týdnů na No1 a s tím už se nebude moci polemizovat. Nasledujících sedm měsíců buď definitivně rozhodne anebo ne.
Reagovat
Kozoroh
Pokud No1e vyhraje USO, bude mít kalendářní GS a to DEFINITIVNĚ rozhodne debatu, kdo je nejlepší z Big 3. Ano, ikdyby Rafa měl nakonec nejvíc grandslamů. Protože kalendářní Grand Slam je víc než 4 grandslamy v sezóně, je to Svatý grál tenisu.
Reagovat
brixner
4 Grand Slamy v sezóně? Není to náhodou kalendářní(sezónní) Grand Slam??smilesmile
Reagovat
turista
Novak bude ještě mít možnost přidat další Paříž místo Rafy Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhral kariérny GS ako prvý, za to si zasluzi pochvalu a body navyde. Dosiahol to ešte v čase, kedy Novak nebol v podstate profesionálnym hráčom :)

Novak je komplexnejsim, Nadal je dominantnejsim, ocenujem aj Nadalov rekord v pocte sezón s aspon jedným GS. Je to jediny protagonista oboch najvacsich svetovych rivalit. Uvidime, na ktorom cisle skonci. Moje oblubené je 23.
Reagovat
turista
Budiž. Ale o tom kdo bude mít nejvíc zajíců nakonec může rozhodnout ten rok o který je Nadal starší než Djokovič což je výhoda pro Novaka.
Reagovat
mahycek
Ve Flushing Meddows v NY může vyhrát i
Roger, při dobrém losu a Djoko klidně
vypadnout. Smějete se, ale jo to vrtkavé.
A teď Anglie vs Itálie. Přeji italům,
protože Euro bylo mírně nespravedlivé a
agličané hráli vše doma ve Wembley akorát
jednou hráli v Římě. I když v anglickém
národním mužstvu mám dva své oblíbence,
kteří hraji v Premier League za můj
oblíbený klub, tak přesto přeji Itálii!
Reagovat
Patik
Mateo sa nemá zaco hanbiť.. Jeho prvé GS finále..slusny výkon.. No a Djokovic.. No ten už nemá boha pri sebe..co viac povedať.. Zaslúžene všetko..priznam sa ze Tohtoročny Wimbledon ma moc nenaplnil..ono predsa len aj ten Rafa chyba.. Thiem..Wawrinka, Tsitsipas s lepším výkonom, Raonic a aj ten berdych mi tu nejako chyba aj keď podaktorí nehrajú toho veľa ale predsa len figurujú tam a miešajú karty..je tam to nadšenie že stať sa môže všetko
Reagovat
annah
Gratulace Djokovi i celému Djokolandu! Viděla jsem jen mečbol a ceremoniál, takže hru Mattea nemůžu posoudit, ale podle statistik neměl navzdory prvnímu setu šanci. Teď jen aby na USO Nole netrefil lajnovou a má 21, čili velký GS. :-) To se povedlo zatím jen Laverovi. Byl by to epochální úspěch.
Reagovat
safi1313
Sportovní tragedie .. nudnej tenis od prvního míčku po cely turnaj :( bohuzel .. muže vyhrát grandslamu třeba 50 ale historie bude stejně opěvovat výkony FeDala
Reagovat
Nola
kapesnicky smile, predstav si, ze Fedex Novakovi gratuloval na twitteri
Reagovat
Rafaeoli25
Ale no tak, jsou tahle slova nutná? Vždyť i jeho hra je mimořádná, pro někoho je nudnější ten, pro jiné onen. Respekt zasluhují všichni tři bez ohledu na osobní sympatie.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
a.magerova
smile
Reagovat
FerrariF50
Nj, dalo se čekat, gratulace Noleho fans :) Nemá teď prostě letos konkurenci žádnou, to se musí nechat. Ale na to že to bylo finále Wimbledonu tak herně jsem uchvácen rozhodně nebyl. Nole si jde pro kalendářní GS, ale já si myslim, že US už nedá. Mladší generace fakt už ostuda, nýmandi, měli by se stydět.
Reagovat
steve79
Co bys chtel vice? Je to trava. Na trave se nehrajou vymeny na dlouhe jako na antuce. Hrozny finale bylo letos na AO.
Reagovat
FerrariF50
já nevim, příšlo mi to jako čekání na Noleho vítězství a ne jako tuhý boj. Samozřejmě vim že jde o to, že Novak si to uhrál a mohl s přehledem ve třech.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že to korunoval Tsip ztraceným finále FO. Když se nevyhraje GS ani s vedením 2:0 tak kdy už pak.
Reagovat
steve79
Tohle je prave ta vyjimecnost Djokovice. Djoko je proste v tomhle nejlepsi. Roger to zazdil v roce 2019 a Rafa ztratil letod vedeni 2:0 na sety ve ctvrtfinale AO.
Reagovat
FerrariF50
Protože mají všichni z Noleho nasráno v kalhotech, kdyby nehráli připosraný, tak by to bylo určitě lepší :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale tady je řeč o mladých hráčích, jsou prostě neschopní, stejně neuspěl i Medvedev proti Nadalovi na USO19, Thiem opakovaně proti Nadalovi nejen na FO. Je to z jejich strany prostě marné.
Reagovat
paddy
Jsem opět rád, že se mi podařilo trefit i počet setů a zopakuji, že Shapovalov byl pro Djokoviče těžším soupeřem.

Letos to čtu dobře, musím se sám pochválit, protože nikdo jiný to za mě neudělá. A klaním se sám sobě smile :D

Organizátoři asi do režie nestihli doručit scénář pro ATP, tak se hrálo podle včerejších not. Světové jedničky zaslouženě vyhrály titul (gratulace!), když oba zápasy měly nemálo společných prvků:

- servismani byli na servisu překvapivě slabí (nejen díky hlavě)
- servismani na síti vyráběli tragické chyby ve stylu Kikse Netoviče
- servismani vyhráli jeden set v TB, který otočili poté, co světové jedničky nedokázaly dopodávat
- světové jedničky těžily zejména z dobrého returnu 2. servisu, což byla hlavní cesta, jak překonat servismany
- světové jedničky měly zápas pod kontrolou, a přestože zápasy přinesly i dramatické chvíle, tak o vítězích nebylo pochyb. Rozhodně to nebyly vyrovnané zápasy, jak si někteří tady nalhávají do kapsy. Poražení neztráceli chvilkově koncentraci, kvalitnější soupeř je donutil dělat chyby. Lepší hráči nevyhrávají proto, že mají štěstí.

Palec dolů britskému publiku za narušování koncentrace všech hráčů během turnaje a předpokládám, že se jim to spravedlivě vrátí večer při finálovém zápase fotbalu. smile

Tu trávu podle očekávání snědl smile
Reagovat
Pe3k
Jo no letošní Wimbledon byl slabší, spolu s Wimbledonem 2010 jeden z nejslabších.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč byl Wimbl 10 slabý? Berdych tam hrál skvěle, Murray taky velmi dobře, Djoker tehdy trávu ještě nemiloval.
Reagovat
Pe3k
Letošní ročník byl možná ještě slabší než 2010, ale těžko se to posuzuje...
Reagovat
Rafaeoli25
A třeba ročník 2003 byl silný? Nebo 2006? Nebo 2007?
Reagovat
Pe3k
To jsi ještě ani nebyl na světě smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já sledoval tenis už za doby končícího Edberga ty kašpárku.
Reagovat
Pe3k
Kašpárka máš v trenkách smile
Reagovat
paddy
ještě jede bod doplním
- světové jedničky podle očekávání přehrávaly servismany ve výměnách
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já to pochopil, když jsem četl Vlkův příspěvek. Joker myslí, že když sežere wimbledonskou trávu, tak se promění v kozu. Asi mu to poradil kouzelník z týmusmile Snad se mu to povede. Vlk ho pak sežere a bude od něj konečně pokojsmilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
Nezbývá než doufat, že se na dnešek Italové dobře vyspali a zničí Anglii...nejlépe o několik gólů.
Celá Evropa jim bude fandit...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zašlapat Angličany do země je málo za to, jaký prasárny předvedli. Sprostě nadávat malý zklamaný holce mohou jen ti největší ubožáci.
Reagovat
steve79
O cem to mluvis??
Reagovat
Rafaeoli25
Ty nevíš o tom, jak hromadně Angláni na netu nadávali tý malý německý holce, co brečela po prohraném of? Ti se vyřádili, h.vada.
Reagovat
Mayo
V tom zápase som fandil Anglicku a viem ktoré dievca myslíš. Nepostrehol som ani ja nadávky na ňu, ale úbohé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hráči?smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hráči ne samozřejmě. Přečti/přečtěte si to na Novinkách.cz. Název článků Angličtí fotbaloví fanoušci nadávali německé holčičce. Člověk se setká s lecčíms, ale z tohohle mrazí, ti by jí snad i dali pár racek, chlapáci..
Reagovat
Rafaeoli25
*facek
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak "fanoušci" mě nerozhází... To je z dost velké části dno společnosti ve všech zemích.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
steve79
Myslim si, ze docela realne muze myslet na vyhru na US Open. Na returnu je minimalne o tridu lepsi nez zbytek sveta. Gratulace. Podle me jeste 3-4 majory vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak 3, dufam ze to budu zrovna 3 Wimbledony. Nech sa to tam na čele trochu uprace :)
Reagovat
Nola
USO mu nie je velmi sudene, vlani ho diskvalifikovali, tak daleko ani on urcite nerozmysla
Reagovat
smazaný uživatel
Prirodzene. To, že by vyhral 4 GS v sezone ho určite vôbec nenapadlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak logicky může USO vyhrát, vždyť tam jako hlavni favorit jezdí už deset let. Zrovna tam je ale kupodivu velmi zranitelný jak historie ukázala, proto tam má "jen" 3 GS, i když je to GS kde prorazil nejdříve.
Reagovat
Nola
stale tomu nedokazem uverit, vyrovnat legendy Fedexa a Nadala vo veku 34 rokov, k tomu 3 GS v rade na 3 roznych povrchoch....

Matteo si zasluzi kredit, hral velmi dobre, ten jeho servis a FH je kladivo, slusna hra na sieti, postaral sa o pekne finale
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt byl na saku dnes horsi nez Djokovic:) Dokonce Djokovic sel za zapas na sako casteji.
A jeste ma lepsi % uspesnost. To bylo videt bez stats...

Matti hlavne nezvladl psychicky nastup do druheho setu, to ho stalo pripadny battl...

Sanci spis mel, jen kdyz by se hralo na 3 sety, potom uz ten fh, a hlavne serv vadne.

Ale urcite to zlepsi:)
Finale melo pekne vymeny...takze se celkem povedlo...pochopitelne srovnavat to s finale Fedex x Djokovic jeste neda...
Reagovat
Nola
Novak hral dnes na sieti velmi slusne, spominali to aj po zapase u Matsa, jednoducho sa asi musel zlepsit, kedze nema FH kladivo a nie je servisman, musi si zlahcit zivot, co to ide
Reagovat
Vlk-v-trave
tak ja nemam nic proti, jen zminuji, ze se Mattimu to sako az tak nepovedlo, naopak Djokovi ano...
Reagovat
Mayo
Všetci sa už tešíme na vrchol dnešného dňa. Najpopulárnejšiu hru futbal ako inak smile
Reagovat
MarcelPersch
Ve světě určitě, v Čechách si nemyslím. Ale budu dnes tlačit Italy smile
Reagovat
Mayo
Cenim
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím kdo by tlačil Anglány. Jsem rád, že se rozhodli pro Brexit, už je nemůžu ani cejtit, nácky.
Reagovat
Cico93
Anglicko malo v minulosti veľakrát na šampionátoch smolu, keď vypadlo na penalty. Starú generáciu okolo Lamparda som mal rád a vždy som im tak nejak prial.
Dnes si idem užiť sviatok, snáď to bude poriadne dlhý a napínavý večer.
Reagovat
Rafaeoli25
Mluvím o fanoušcích, o národu, který opět nepříjemně připomíná éru 80 let, za která byla anglická mužstva po zásluze vyloučena na pět let ze všech evropských pohárů, dnes by to bylo na místě znovu. Chovají se jako v hitlerovském Německu, hnus.
Reagovat
kolapse
krása.. krása.....smile.....krása...20GS je doma a jdeme si jednadvacítkusmile GOAT
Reagovat
Bob
Novak je nejlepší tenistou na světě. Je to můj borec a mám ho moc rád. Už mnoho let! Děkuji za tyhle okamžiky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
- jen to ne, proboha.
Reagovat
Rafaeoli25
Bůh by byl, kdyby měl na kontě tak 50 GS. Takže bůh není, to fakt ne smile
Reagovat
aape
Ale tenista je to výbornej
Reagovat
Mayo
60GS dokopy neskutočná dominancia. Stále sa nedostávajú k slovu mladší ale dobrá správa pre nich, že už sa im to kráti. Už im stačí vydržať len tak cca 2,3 roky smile
Reagovat
Rafaeoli25
No tohle čekání je strašně smutnou vizitkou mladých hráčů. Jejich budoucí úspěchy budou mít výrazně nižší hodnotu, když nebudou muset porážet titány.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nižší hodnotu mít nebudou, ale oproti newgen 17-21let nasbírají mnohem méně titulů.
Reagovat
Cico93
Keby aspoň jeden mladý vystrelil, ale ono nie a nie...
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou to mentální trosky, co dodat. O něco lepší než generace Dima, ale o tolik zase ne. Tak jen ať si počkají třeba ještě tři roky a mají z ostudy kabát ještě větší. Už mě fakt nebaví.
Reagovat
Cico93
Snáď ešte Thiem reštartuje kariéru, on bol výborný ako trapil Novaka na AO.
Mal vysoko svoj strop a aj hlava bola dobre nastavena.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale Thiem už bude za chvíli třicátník, ten do nextgen jaksi nepatří smile
Reagovat
Cico93
Nepatrí, ale stále je o 6-7 rokov mladší ako Rafa a Novak. Snáď sa dá do poriadku.
Reagovat
Rafaeoli25
Těžko říct, ten už bude motivaci hledat těžko.
Reagovat
Petr_Fisk
Stejně má Novak kliku, že na to Klaun tak "mastí" a ještě se zraní. Jinak by mu vyprášil veřejně kožuch...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To snad radši ani nepřipomínejsmile Za tím zraněním podle mě stejně z velké části stála nedostatečná fyzická příprava...smile
Reagovat
Petr_Fisk
jj.
Ale on by na to měl, i tu psychiku. Ale bohužel je to jen kdyby a na skutečnou realizaci by musel začít řadu měsíců tvrdě makat.
Na téhleté úrovni už se (a obzvláště v mužích) nerozdávají tituly zadarmo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tak, pravdu díšsmile Je mu 26, byl No13., teď je 60, což pro vítězství v GS sice nehraje až tak roli, ale té práce by měl před sebou hodně. Má na to třeba 5let, než to zabalí???
Reagovat
Petr_Fisk
Mohl by být míň opotřebovaný, když méně hraje i trénuje, ale jako zásadní problém vidím to, jak to má postavené v hlavě.
To, že to zabalí vs že začne tvrdě makat vidím tak 95:5.
Reagovat
peRFect
Gratulace fanouškům Novaka.Letošní sezóna pro vás musí být neskutečná.Novak má fazónu,chce se mi říct, jak nikdy.Absolutně bezkonkurenční.Uvidíme,co s ním udělá vědomí,že dosáhl magické dvacítky ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak ono je to logické, má štěstí, že se věkem přesně vpasoval mezi dvě generace, nebo lépe, je nejmladší z té starší. No a když jsou dva největší rivalové na odchodu do dochodku a mladí hoří ve stresu u tenisové maturity, tak je nejlepší čas na sklizeň.
Reagovat
lvicek
Skoda, ze Berda zdravotne nevydrzel jeste nejaky ten rok. Ted by treba mel sanci na nejaky uspech. Trochu nostalgie po nem...
Reagovat
Rafaeoli25
Hraje výborně, ale nejlepší tenis hrál rozhodně v roce 2011, to nemělo obdoby, letos to tak dobré není.
Reagovat
Pe3k
Tak, Novak Djokovic to dokázal, tímto vítězstvím potvrdil to, co si všichni už delší dobu myslíme, stal se oficiálně nejhorším tenistou všech dob. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevadi Matti, aspon byly pekne vymeny... treba dal pracovat na psychice,...dobra finalova zkusenost, nebyla to uplna hruza. Ale ta uplna ztrata koncentrace po tom tb, te asi stala moznost o vetsi battle...ale i tak bojoval do konce, dobry...

Gratuluji Djokerovi k titulu. Zapracoval na volejich, nic neponechal ted nahode, deblovy turnaj v nem tu stopu nechal.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhú stranu, tenisové dejiny si zaslúžia, aby sa táto éra aspon v jeden moment stretla na rovnakom čísle ich hlavných protagonistov.

Vzhľadom na okolnosti je jasné, že to muselo byť 20:20:20, keďže Federer už nikdy nič nevyhrá.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt zbytečná rýpnutí.
Reagovat
Cico93
Nebuď príliš citlivý...
Reagovat
Pe3k
Tjn. chovat se jako člověk, to se pro fandu Rafy moc nehodí smile
Reagovat
Rafaeoli25
To mluvíš ke mně?
Reagovat
Rafaeoli25
Já vždycky odsuzoval hejtování, to ale dělají všechny tři strany. Vzpomínám si ještě na diskuse třeba na idnesu, před tenisportálem, kde padaly na adresu sotva dvacetiletého Nadala takový sprosťárny, že člověk jen zíral, čeho jsou někteří schopní. Ještě dnes máš příležitost si ty diskuse pročíst. Tak brutální hnůj se jen tak nevidí.
Reagovat
Cico93
Na internete si človek prečíta všeličo, už ma to s vekom nijal nerajcuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vôbec. Naopak, výborný postreh. Paddy sa pochválil, musím sa tiež.

Historia si tento moment zaslúži a trvám na tom, že vzhľadom na výhliadky Federera to muselo prísť teraz, ešte k tomu okrúhle číslo.
Reagovat
Petr_Fisk
Vzpomněl jsem si, jak už před mnoha a mnoha lety Marián Vajda kdesi zmínil, že zná jakéhosi Djokoviče a ten bude jednou nejlepší tenista na světě...smile
Reagovat
Mayo
Som zvedavý kedy prehra na GS. USO ani AO to podľa mna nebude. Nuda.
Reagovat
Rafaeoli25
Nebuď si tak jistý, min.co se USO týče, tam jezdí jako hlavní favorit už deset let a kolikrát že ho vyhrál?
Reagovat
MarcelPersch
Mně bude stačit, když Rafa vyhraje ještě jeden GS a posune se před Federera. Nahánět Djokoviče už bude boj s větrnými mlýny, bohužel.
Reagovat
Cico93
Môže to tak vyzerať a aj vyzerá.
Po RG 2016 sme si tiež mysleli, že Novak bude vyhrávať GS zs GS a 2 roky nevyhral nič.
Uvidíme, snáď budú ďalšie turnaje o niečo zaujímavejšie...
Reagovat
turista
Myslím si že Novak ho k 21 GS už nepustí. A mladí taky ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Věřím, že Nadal ještě min.jeden GS dá, ale moc platné mu to asi nebude. Každopádně kvalitu na to má a faktem je, že kdyby hrál s Djokerem v denních podmínkách, tak by na FO asi vyhrál.
Reagovat
peRFect
Tyhle kdyby,to je věc..Taky si myslím,že kdyby na W2019 nezavedli STB i pro finále,což je imho blbost,pak by Fed vyhrál.Ale je to stále kdyby a na to se nehraje ;)
Reagovat
Patik
No a tu by to mohlo skončiť táto krásna éra.. Na 20 GS..
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič momentálně fakt vypadá, že čelil na tour nějakému odporu :D každý turnaj, kde nastoupí a nevyhraje bude obrovské překvapení.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele nepředbíhej, přesně tak to vypadalo po AO12 a po FO 16..a víš jaký krize přišly. Ani jemu se prostě krize nevyhýbají, jako nikomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre niekoho aj skončila :)
Reagovat
paddy
trefil jsem, že stihneme i večerníček smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia Djokolandu, Marduch, Kozoroh, Nola.

Vitajte v klube :)

Zázrak sa nekonal, Nole to mal ložené už od prvého dňa a pozíciu super favorita ľahko potvrdil. Pofederovsku. V mojich očiach W21 v kontexte slabej konkurencie dokonca predčilo AO06, kedy Roger GS získal cez Kiefera a Baghdatisa v SF a F. Rozdiel však robí fakt, že tento jeden "nevyhraný", ale zozbieraný GS sa v počte 20 v Novakovej vitríne proste stratí.

Dúfam, že Nadalovi sa to niekedy rovnako otvorí, možno pri pohľade na tohtoročný W. dostane na neho budúci rok chuť. Ktovie.

Novak v tejto chvíli vyrovnal cenený Rafov rekord, vyhral prvýkrát v historii 3 GS na troch rôznych povrchoch v rámci jednej sezóny a ašpiruje na skompletovanie kalendárneho GS. V mojich očiach sa však musí zlepšiť, je však možné, že nepredviedol svoje maximum, keďže od priemerného hracieho pola nebol k tomu proste nútený. Faktom však zostáva, že zo všetkých GS, ktoré v kariére ešte odohrá, bude mať práve na W. pozíciu najväčšieho favorita, a to vrátane Melbourne.
Reagovat
Marduch
Díky za gratulku:-)
Reagovat
Kozoroh
No1e to dokázal!!! Djokolandw, můžeme slavit 20, 6, Channel Slam, GS triumfy na všech třech površích v jedné sezóně!! smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Novakovi, je to ještě mladíksmile
Reagovat
smazaný uživatel
Me hrozne bavi, jak tady nejaky supaci pisou, ze je Novak pasivni a obranar. To je neskutecny nesmysl.
Reagovat
Mayo
Boh vie ci Berretini bude vecer pozerať Italov smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by se neměl dívat? On přece tušil, že to s Djokerem nezvládne. Navíc finále fotbalu je pro každého Itala svátek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Italové by dneska asi měli pohledat černý vlajkysmile
Reagovat
Mayo
Vo futbale budú ponižovať.
Reagovat
Rafaeoli25
Doufám, že Anglány dají, rowdieovská h.vada.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no, nemyslím, že by na tom byli ti italští lépesmile
Jinak vítej, nějak ses nám odsud vytratil.
Reagovat
Rafaeoli25
To máš pravdu, ale nikdo nikdy nenadělal takovou paseku jako angličtí rowdies. Vyloučení z pohárů na pět let bylo tehdy odpovídající, hrůza.
Reagovat
Mayo
Celu kariéru bol fackovací panák za tými dvomi ale teraz je GOAT smile
Reagovat
Cico93
No a teraz budú fanúšikovia Rogera a Rafu najväčší kamaráti, majú spoločný cieľ.
Reagovat
Mayo
Teraz bude Djokovic už iba utekať tým dvom. A to výrazne.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaký cíl? Já např.dokážu sportovně uznat, že je nejlepší, min.v tuto chvíli. Kdo nedokáže uznat mistrovství jiného je ubožák.
Reagovat
Cico93
Ja s tým nemám problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pokračovanie rivality Nadala s Djokovicom, je nad slnko jasné, že Federer je už odpísaný.

Rivalita Nadala s Djokovicom naberá nový rozmer. Novak je samozrejme, správne vnímaný ako veľký favorit. Na to aby sa Nadal dostal do hry potrebuje urobiť 2xRG a Djokovic by nemal vyhrať ani jeden z nasledujúcich dvoch GS.
Reagovat
Cico93
A práve nasledujú GS na harde, na US Open nie je ani zďaleka tak dominantný, určite bude pod veľkým tlakom, snáď mu to tam niekto prekazi.
Verím, že aj Rafa tam bude silný.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten paradox, že práve nasledujú GS na harde, kde by mal byť Novak "papierovo" najviac silný.

Ale ako sa vyvíja rivalita Nadal/Djokovič, tak sa vyvíja aj tenisové prostredie. Konkurencia na harde je momentálne veľmi našľapaná, vlastne každý GS okrem W. je pre Novaka bude pre Novaka obtiažne vyhrať. Ak sa však do finále prekľučkuje bez poriadneho stretu, čo je samozrejme možné, bude to mať výrazne uľahčené.
Reagovat
peRFect
Ty jsi se asi dobře zbláznil.Rafa je odkecaný,na hardu s ním dnes zamete kdekdo a do dalšího RG máme rok.Další rok slábnutí,zpomalování atd..Nevěřím,že udělá jednadvacet.
Měl by jsi se s tím smířít a umět o tom psát dialog a ne se jen navážet do Feda.Víme,že ti leží hluboko v žaludku a věčně druhý Nadal,už zůstane (přinejlepším) věčně druhým.
Reagovat
Rafaeoli25
Laskavě se podívej na Nadalovy statistiky na hardu za poslední čtyři roky než budeš takhle hloupě plkat - má tam za tohle poslední období úspěšnost skoro 85%, to je málo? Kdo tam s ním zametl, můžeš mi to prosím najít? Nic takového se nestalo, naopak nebyl daleko od titulu na posledním TM.
Reagovat
peRFect
To jako vážně?Proč 4 roky?Před čtyřmi roky mu bylo 31 a byl ještě relativně mladý.Pojďme na poslední dva roky.Na AO 2x QF.Prohra s Medvědem,Tsitsim a na tom tvém zmíněném Turnaji mistrů nebyl ani ve finále?takže nevím jak blízko byl titulu dle tebe,dle mě ale dost daleko.
Reagovat
turista
Ano. Ale má tak rok a půl na změnu stavu věcí. Roger vyhrál poslední GS v 36,5 letech. Pak už žádný. Pokud Novak vyhraje příští RG tak je Rafa v háji. Bude starý na velké výhry.
Reagovat
mahycek
Hotovo, hotovo. Neumí si podržet v
kritických momentech servis. Zajímalo by
mně, kdyby dával třeba 25-35 es, jestli
by bouchli v Djokovi saze ??? To by byl
asi divadlo. Pamatujete finále 2009
Rodick vs Federer. Fed mu dal 50 (!!!) es
a takovej to byl Andy bombarďák a nemohl
to pochopit, ale slušně. Co by Djoko
dělal, kdyby to dostal ???? Asi by
zbořil řevem centr kurtsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak i on takový zápasy zažil, třeba pětiseťák s Andersonem, kde málem vyletěl. A zvládl to, zase nepřeháněj. Jinak jemu mohou bouchnout saze kvůli úplně čemukoli jak ukázal. Prohraje set s Bustou a dostane nepochopitelný amok. To je jedno, přijít to může s kýmkoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočné výkyvy Taliana. Takto sa GS finále naozaj nevyhráva.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Tsip vedl 2:0 a pak odešel, ani on nezvládl dá se říct komfortní situaci a jen potvrdil, jak jsou mladí zranitelní a mentálně slabí, jeden jak druhý.
Reagovat
brixner
Mám na to malou teorii:
Kdo je GOAT v běhu na 100 metrů? ***
Proč? ***
Kdo je GOAT v počtu zlatých z OH? ***
Proč? ***
Kdo je GOAT v počtu titulů z MS ve fotbale? ***
Proč? ***

Vlastně jsem Srbovo hater celou jeho kariéru, ale min. v tom titulovém GOATství mám už dneska dávno jasno!

Přeju mu štěstí i pevné nervy i ruku v New Yorku, přesně, jak to měla tenkrát Steffi!

A trocha filozofie na konec: "Jen blb nemění názory!"

Sakra, ono na tom asi fakt něco bude...
Reagovat
Mantra
tak já si taky přeji aby to v NY dal (a pokud možno i v Tokiu), ale ne že bych mu fandil, to naopak. Je to z důvodu prostého:

každý tak nějak chceme být u "TOHO" nějakého historického bodu!smile
Reagovat
brixner
Ano, přesně takhle to myslím!
Reagovat
blixa
"Jen blb nemění názory" ? Počkej, že ty chceš kandidovat na prezidenta ? smile
Reagovat
brixner
No tak v tom případě bys přišel vo dávky!
smilesmile
Reagovat
Mantra
uznávám, že je Balkánec nejlepším hráčem tenisu (možná i historicky), ale jinak je to pořád stejnej k0k0t nesympatickej... bohužel jeho chování u mě přebíjí jeho sportovní umsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já mám tedy problém s jeho chováním i stylem - pro mě nezajímavý, pasivní styl, prostě obranář. Já byl vždycky spíš zastáncem útočného stylu...
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli mohl někdo Djokera dát, byl to Šapovalov, ten má na něj hru a opakovaně to prokázal, Berretini ne.
Reagovat
MarcelPersch
Mentálně na něj na velkých turnajích nemá ani náhodou. Paradoxně měl největší šanci Jack Draper v prvním kole, ten eventuální výhře byl nejblíž.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkal jsem, že na něj má hru. Jinak kdo na něj má mentálně z mladých hráčů? To není jen Šapo. Tsipovi nestačilo ani vedení 2:0.
Reagovat
Cico93
Už len Wawrinku pustiť na neho..
Fakt šťastie, že mu v minulosti párkrát vyfukol GS. Som za Stana po rokoch ozaj vďačný.
Reagovat
turista
Shapovalov nemá na Djokoviče hru. Má to s ním 0:7. Hru na něj maji Tsitsipas, Thiem, Kyrgios.
Reagovat
turista
A taky Zverev.
Reagovat
MarcelPersch
A je hotovo :)
Od Mattea na úrovni jeho možností dobré, už ten set byl u mě nad plán.
Reagovat
RFanousek
Tyhle dva gamy rozhodly.
Reagovat
Rafaeoli25
Berrettini v budoucnu Wimbledon asi vyhraje. Jinak dobře, nebudu pesimista, budu Rafovi ještě věřit, to USO ale musí dát, bezpodmínečně smile
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Matteo v budúcnosti vyhrá Wimbledon je lepšia predikcia, než Sinnerových 12-15, ale stále by som na to nedal ani euríčko.
Reagovat
smazaný uživatel
Sinner podle me zadny nevyhraje.
Reagovat
MarcelPersch
Sinner je narozdíl od Berrettiniho komplexní hráč na svůj věk, nemá vyloženou slabinu ani na jedná straně. Stejně jako MAttea a všechny mladé hráče mu občas ovšem nefunguje hlavička.
Reagovat
smazaný uživatel
Za me nema vylozene ale ani zadnou zbran. Berrettini je daleko nebezpecnejsi.
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme jak se Sinner konsoliduje, že vyhraje hodně GS za tím si pořád stojím. Každopádně ten Wimbl bych ještě korigoval, větší šance tam dávám Šapovi.
Reagovat
Patik
To by mu ale musel niekto odstrániť Djokovica.. Môže ho dostať vklude do semi..a po french open nemá nato sebavedomie..Djokovic naopak..
Reagovat
Rafaeoli25
To bych ještě nepředbíhal. Nadal musel být z Djoka po roce 2011 doslova knockputovaný a presto se dokázal vrátit a zase ho porážet. Nikde není psáno, že to Djoker udrží, i on zažil v kariéře vlny.
Reagovat
Patik
A po akej dobe sa vrátil a začal ho porazat? Rafa už nemá 25.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v roce 2012 pak hned třikrát v řadě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zase zaváhal na síti a Joker je za kingasmile Přesně takové momenty tyhle zápasy rozhodují.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
DF jsem přesně čekal. Prostě nemaj na to hlavu tihle chlapci. Je to sice smutné, ale je to fakt...
Reagovat
EllNino
A stejně jim budu fandit :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak ono nám ani nic jinýho nezbydesmilesmile
Na Mattea se dívá dobře a třeba tu svoji hrui ještě vybrousí a bude z něj evropský DelPo, kdoví. Denis přestane Jankovatět, Janek zBerdychovatí, Filosof se probere a už konečně vyhraje GS. A pak ta mladší vlna...
Reagovat
hippos
Až budou ti tři v tenisovém v důchodu, tak Roger s Rafou by měli koupit nosítka a poponášet Noleho na turnajích z hotelu do lóže atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Chtěl jsi asi říct až budou oni dva v důchodu..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jakože první nebude moct chodit?smile
Reagovat
hippos
Jo to bylo top, kdyby s ním naklusali na kurt a pak se ho optali, jestli mohou odejítsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kecy o tom, kdo bude ci nebude GOAT jsou naprosto zbytecny. Nadal uz mimo Roland Garros ci moznaaa US Open zadny grandslam neprida, Federer neprida uz ani grandslamovy semifinale. Naopak Djokovic jeste grandslamu muze pridat klidne 8.
Djokovic bezpochyby vyhraje i v poctu stravenych tydnu no1, ma dvakrat vyhrany vsechny Masters. Ma pozitivni grandslamovou i celkovou bilanci s Nadalem i Federerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprav si poslednú vetu. A vlastne aj druhú. Alebo si to radšej celé prepíš :)
Reagovat
MarcelPersch
Co to meleš? Na GS samozřejmě vede Nadal 10-7... což je samozřejmě mnohem důležitější ukazatel než téměř vyrovnaná celková h2h
Reagovat
Pe3k
Tento ukazatel je zcela scestný protože většina těch utkání byla na RG.
Reagovat
MarcelPersch
Prosím, vyměňte komentátora...
Reagovat
Rafaeoli25
Berretini hraje velmi dobře, jako Tsip ve finále FO, bohužel v klíčových momentech nejsou schopni Djokera (Big3) trumfnout, to je obehraná písnička,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
říká, ne, on se to na té síti nenaučísmile
Reagovat
mahycek
Ano, nezbývá se podívat pravdě do oči.
Dle výsledků bude Goat někdo, z dalších
kritérií zase někdo a ještě z jiných
statistik zase jiný??? Bavíme se o těch třech. Nikdy se tady neshodnehe, ani jinde
v hospodách na koncertech. Vždy budou Goati
tito hráči. Stýkám se mnoha lidmi, na
koncertech a třídím si názory. Dali by
tam Feda, Djoka, Nadala a nevysvětlím
jim ty různé statistiky, co se vedou
tady. Tak, co s tím smilesmile
Reagovat
hippos
Je to takový příznak doby, že lidi zpochybňují i exaktní čísla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
problém je, že neznáš význam této zkratkysmile
Reagovat
hippos
samozřejmě neznám...problém je, že ty jsi neznal Veru Zvonarevu
Reagovat
hippos
Jenom zaslepení fanaticos ještě zpochybňují, že Nole je jediný GOAT!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
totálně otočila zápas a po vítězství 6:1 ve 3.setu bere titulsmilesmile
Reagovat
Patik
smilesmile return..neuveritelne..
Reagovat
Mantra
zase se chová jako dem.ent
Reagovat
paddy
Djokovič má na výsledkové tabuli vedle svého jména 6 6 6 smile
Reagovat
mahycek
Překlápí se to, no na srbovu stranu. Teď
musí ital zabrat a držet si servis,
co nejdéle. Ale,to víte všichni. Moc
tomu nevěřím. Jak, rád bych se mýlil.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Dalsi set vyhozeny do...
...toz Matti si nalozil ted obrat :D
Doufam, ze ho nenapadne to delat z MB...
Reagovat
kolapse
Už se to chladí na 20GS smilesmile idemoooo
Reagovat
Rafaeoli25
Nezbývá než se podívat realitě s pokorou do očí. Pokud Nole dnes vyhraje, bude dle čísel bezpochyby GOATem. Povede nebo se bude dělit o vedení ve všech sedmi zásadních ukazatelích. Tím prvním je počet GS titulů, kterých bude mít jako RF a RN 20. Druhým je počet týdnů na čele, ve kterých již jasně vede a na trůnu vydrží takřka jistě min. 350 týdnů. Třetím jsou h2h, kde má kladnou bilanci s RN i RF. Čtvrtým je fakt, že každý GS jako jediný z velké trojky vyhrál min.dvakrát. Pátým, že opět jako jediný z nich tří vyhrál čtyři GS v řadě. Šestým je dominance i v Masters, sedmým, že jako jediný vyhrál i všechny Masters turnaje. Takže shrnuto, vede v šesti ze sedmi těchto ukazatelů a v tom sedmém se dělí o vedení, když počítám dnešní předpokládanou výhru. No a pokud vyhraje i USO, tak už povede ve všech sedmi. Co k tomu dodat, snad jen, že aktuálně je diskuse o GOATovi rozřešena, je jím bezpochyby Djoker a kdo to bude popírat, nebude fér. A co může přinést budoucnost? Nole je ve zcela komfortní pozici a o tento titul ho může připravit jen vážné zranění nebo dlouhodobý pokles formy. Toho by ale současně musel využít Nadal, který, aby se do této debaty opět vrátil, musí bezpodmínečně vyhrát letošní USO a samozřejmě i příští FO, jinak je bez šance, to je zcela evidentní. Není to nemožné, ale při současném rozložení sil velmi nepravděpodobné. Nezbývá než se nechat překvapit. Federer již po návratu není očividně schopen bojovat o další GS a asi ani Masters tituly, to je konečná, při vším respektu k němu, který k němu alespoň já mám. Vše je tedy aktuálně jasně dáno, sláva vítězi. PS: To jak dokáže lehce přecházet mezi jednotlivými povrchy je obdivuhodné.
Reagovat
SwissMaestro
Jak jsem psal, mnoho lidí neuznávalo Federera jako GOATa když měl 20 kousků a tito hošani byli dosti daleko ještě. A teď při rovnosti bodů se Djokovič považuje za toho nejlepšího? V internetové diskuzi budiž, výsledem však bude to, že všichni tři jsou GOATi :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud vede jak jsem napsal v šesti ze sedmi hlavních ukazatelů a v tom sedmém spoluvede, tak čísla stojí na jeho straně, to je fakt, i když ne výrazně. Každopádně pokud bude mít po letošku 350 týdnů na No1 a nejvíc GS tak opravdu nevím, jak mu bude moci někdo tento titul odpírat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tých sedem hlavných ukazovateľov ti poslala samotná ATP?..
Reagovat
Rafaeoli25
A které ukazatele jsou tedy dle tebe zásadnější? Na to se nemusíme ptát ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Počet GS je absolútnou prioritou. Všetko ostatné sú oriešky.

Očakával by som medzi podruženými ukazovateľmi určite aj počet titulov. Keď chceš riešiť H2H, určite by som dal priestor H2H aj na GS, alebo aspon vo finále GS.
Reagovat
Marduch
Záhadně jsi zapomnel na počet koncorocnich jedniček a to, kdo vyhrál přes oba rivaly jejich dvorní GS - opět min. dvakrát.... Asi skvrny na slunci dnes:-)
Reagovat
Marduch
Pardon, RG přes Rafu jednou.
Reagovat
hippos
GOAT může bejt jenom jeden bo je to GOAT, maestrosmile
Reagovat
Montaigne33
Rogera milují ti, kt milují tenis, ale vlastně i ti, kt tenis ani nezajímá... ND je král urputnosti a taktizování(i simulování, když je potřebasmile( ) Djokovič je takový veleúspěšný superdříč antigentleman- i kdyby vyhrál 35GS a těch "pár" jeho věrných fans mu "stavělo sochy"- stejně zůstane jen tím vzteklým chlapem... Rafa a Roger jsou a zůstanou LEGENDY... Srb je monstrum, tenista bez elegance...
Reagovat
Ondra979
toto bych podepsal. tenisove bude nejspis nejlepsi, ale jinak to plati presne..ja asi pomalu prestavam sledovat tenis, jen vysledky. z Wimledonu jsem videl docela malo, a vubec to nechybi, na srba se divat nepotrebuju, bylo to jasne od zacatku
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už máme jasno v kritériách. Ale to prvé máš správne :)

Inak vitaj späť, ako hodnotíš svoje predikcie?..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když chce někdo druhému něco za každou cenu odmítnout přiznat tak samozřejmě může, já to ale dělat nebudu. Co se týče Nadala, bohužel ho v sf zradily večerní podmínky, tím ho ale omlouvat nehodlám, podmínky byly stejné pro oba.
Reagovat
hippos
smile
Reagovat
SwissMaestro
Tak hlavně Nadal tím Goatem, co se týče GS, může v pohodě ještě být :)
Reagovat
Rafaeoli25
Může, ale upřímně, pokud vyhraje Djok i USO a další Austrálii, tak bude hotovo. Nadal prostě USO musí vyhrát, jinak to už pro něj bude zlé.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mňa je to otvorené, určite nebudem vynášať definitívy pri 20:20.

Niektoré tvoje faktory sú úplne somariny, to sa potom môžeme hrať na to, že Nadal vyhral dvakrát RG+W, Novak len raz, Nadal vyhral Olympiádu, atd.

Vo finále aj tak každého zaujíma len počet GS, všetko ostatné je vysoko vysoko podriadené tomuto záujmu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já samozřejmě chci ještě věřit, ale jsem pesimista po posledních dvou GS. Uvidíme.
Reagovat
Marduch
Pocet GS je najednou vše, ale u Federera GS neplatí neb 2/3 pobral v temné éře, vid:-))
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty slinty nekterych lidit tady, to se fakt neda cist. Berrettini hraje 1 grandslam finale s nejlepsim tenistou vsech dob, vyrovnany zapas a nekteri supaci ho tady urazi. Vosousti, co by sami na kurtu nedokazali ani podat jinak nez spodem.
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
Pe3k
A ty urážet Federera můžeš? smile
Reagovat
mahycek
Teď vážně Steve 79. Na mně řvou a vyvolávají, že jsem bůh a už několik let.
Je to nepříjemné i když je to pocta,
ale nemám to rád. Fanouškům říkám, že
bůh je jen jeden a nad námi. Vím, co
tím chtějí vyjádřit, ale s těmito
názory opatrně. Jsem trošku pověrčivý, tak
se ošívám, když to křičí. Ano, slyší to
celá kapela, tak je mi trochu trapně.
I když chápu je, ale měli by volit jiná
slova
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pokud není Matteo pod tlakem a hraje FH, musí být okamžitě v tlaku. Nechápu, že tohle nepochopil. Jinudy moc cesta nevede...
Reagovat
EllNino
Ty jsi tenhle tyden nejakej nabrousenej smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fakt? To je asi Jokerem a že jsem Matteovi a jeho FH věřil víc.
Reagovat
MarcelPersch
Matteo bohužel nemá BH a hlavně hlavu. :/
Reagovat
EllNino
nejdřív Denisovi, teď Matteovi :) vždyť jsou tam jako úplní nováčci :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pasívny, priemerný Djokovic pohodlne v každom sete rýchly break, prvý nevyhral len kvôli chvílkovej indispozícii.
Reagovat
steve79
Berrettini hraje skvele, ale Djokovic je buh.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ani jednosmile
Reagovat
MarcelPersch
Má dobrý servis a hlavně umí zahrát eso a přímý bod vždy, když se o něco hraje. Ale ten Matteův backhand, to je hrůza pohledět.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Talian má prvý servis pod 60% a vraj hrá skvele. Celkovo je to kuriózny finalista, čo si budeme rozprávať.

Na stvrtfinále dobré, ale ako finálový súper je to v kontexte finalistov W snáď od roku 2000, proste vtip.
Reagovat
HolyMotors
Pravda, Raonic, Anderson, Berdych byli úplně jiná třída, přímo jiná galaxie, to se musí nechat.

Zatím to vypadá, že proti Djokovicovi uhraje víc než Rafa na antuce před 3 týdny. Ty under 30,5.

Ty si tak kakáš do pusy, až to začíná nepříjemně zavánět..
Reagovat
smazaný uživatel
Anderson je 2. násobný finalista GS, Berdych aj Raonic majú kariéry daleko pred Matteom.

Čo tam máš dalej odborníku?..
Reagovat
MarcelPersch
Kromě Djokoviče letos hrál na trávě asi nejlépe. Prostě a jednoduše na trávě už není žádný travař specialista, co by dokázal hrát trochu kvalitně. Nedá se svítit.
Reagovat
Kozoroh
No1emu hodně zatápí, to se musí uznat. Trošku mu ale Djoker pomohl ztrátou prvního setu, Matteo cítí, že Djoker je hratelný, což ho povzbuzuje k lepšímu výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je hrateľný, Djokovic hrá daleko pod svoje možnosti. Je dokonca možné, že finále vyhrá s 5 esami. Do NY sa musí vyrazne zlepšiť.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neschopnost využít jasné šancesmile
Reagovat
Berny
Dobedete si predstavit ze by berretinni doatal murrayho backhand ci murray berettiniho forhand? To by byl hrac
Reagovat
MarcelPersch
Nole dnes hraje na 4% cca a stejně to na každého next gen a mladíka stačí smile no US open bude zajímavé.
Reagovat
SwissMaestro
ta jeho gesta, odporný člověk :D
Reagovat
MarcelPersch
Publika po celém světě by mu měla začít fandit, evidentně ještě nepochopili, že Novak čerpá svoji sílu z nenávisti, která vůči němu panuje :D
Taky mě to štve, ale je třeba si otevřeně říct, že na trávě a AO nebude mít Djokovič ještě minimálně příští rok konkurenci...
Reagovat
SwissMaestro
Já bych byl v pohodě s tím kdyby Fedexe či Nadala vyrovnal slušný tenista s pohlednou hrou a ne tento zmr dík :) Celá ta jeho famílie je k poblití :/
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
makro99
zato ty tvoje příspěvky tady jsou vrchol slušnosti a pohlednosti....
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
aape
To je už fakt za hranou, tohle
Ač nejsem skalní fanoušek ani jednoho z "goatů" jejich sportovní kvality jsou nesporné. Proto také dosahují či dosáhli tak fascinujících výsledků.
Něco úplně jiného ale jsou jejich fans, kteří šíří špínu a nenávist a kazí sportovní zážitky všem ostatním, když neunáší, že se na jejich goata dotáhl někdo další.. Dejte si už pohov a fand?te tenisu smile o ten přece jde a pokud obdivujete např eleganci Federera, zkuste se trochu chovat jako gentlemani i vy.. svět bude lepší ..
Reagovat
Mantra
nojo 4procentní mazlik smile
Reagovat
aligo
No to víš že jo! Co na 4%?! na 0,05%!! To je přeci jasné! smile
Hlavně měl po ruce stále kapesník! Jinak to bude všude! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho box sa tvári, akoby sa hral TB rozhodujúceho setu :)

Nechápem tie emocie pohodového friendly matchu.
Reagovat
SwissMaestro
To bude zase keců jak to měl neskutečně těžké celý tento turnaj, no nikoho ten proslov kurvičky nevěrný nebude ani zajímat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tezky prijmout, ze arogantni Federer bude ode dneska 3. v road to the goat co?
Reagovat
SwissMaestro
Prej třetí. Spíše věčný otloukánek a věčně ten třetí přičuchne k něčemu co žijou Nadal s Federerem roky. Vlastně nepřičichne - nikdo jej pořád nebude mít rád a nebude jej opěvovat :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dramatizuje finále - vyhrála 2.set 6:4 a srovnává na 1:1 na sety.
Reagovat
FulnekUltras
Jsem dnes už na odchodu. Big3 stále žije a ještě nějakou dobu žít bude.

Gratulka celému Djokolandu - a špeciálna Nolinke... smilesmilesmile
Reagovat
turista
Děkujeme.
Reagovat
Vlk-v-trave
Matti, talian si dal na zacatku druheho setu bolonskou pauzicku...ztrata koncentrace, to same ted znovu...no...naklada si na sebe slusne sousto...:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro mě zatím zklamání. čekal jsem solidní hru bez většího množství UE a se zabijáckými FH. Nic z toho se nekoná a nevýrazný Joker si kráčí pro posílání srdíčeksmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a místo aby se cpal na síť on, chodí tam strašit Joker.smile
Reagovat
Patik
Mladí hráči celkovo majú určitú nádrž plnú hladu motivácie nasadenia mladickej dravosti a podobne.. Lenže po jednom vyhratom sete je ta nádrž takmer prázdna..A to je ten problém.. Djokovic používa tempomat a nádrž je prázdna až na konci zápasu..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Matteo rozhodně nepatří mezi mladíky - je mu 25smile
Reagovat
Patik
To ja ešte považujem za mladocha..na hranici..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mladíci=17-23 řekl bych
Reagovat
Patik
Do 25..25-30 30-35 35-40 zhruba kategórie moje.. Ale je to v podstate jedno ved.
Reagovat
Patik
Ta masa ľudí ktorej Djokovic musí čeliť po každom fiftine niekoľko setov vkuse..to je neskutočne..a stále ide ako píla.. Nič sa nedeje
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Po 2 laciných chybách Mattea a jeho druhých servech si Joker ukazuje prste, že to jako uhrál hlavousmile
No je to dneska zatím bohužel tragikomediesmile
Reagovat
steve79
Za stavu 30:30 a novak vrati takovou ranu. Nechapu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a Vám se ten tenis jako líbí?smile
Reagovat
paddy
měli bychom to stihnout smile

Mach a Šebestová na prázdninách
Jak Jonatán chytil blechu
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ve druhém setu srovnává hru a vede 3:2
Reagovat
Mayo
Olmo? Ten španielsky futbalista?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na dceru je asi mladý, tak to s ním nemá nejspíš nic společnéhosmile
Reagovat
mahycek
Teď, aby ital udržel servis a vedl 1-0
To je důležité v první hře. JsmileJedem
Reagovat
paddy
teď už to bude rychlé smile smile
Reagovat
Kozoroh
No1e je zřejmě nervózní z možností vyrovnání Federerova a Nadalova rekordu, což by vysvětlovali, proč dvakrát nedopodával set v dnešním finále. Ještě že měl v druhé sadě dva brejky, takže to tak nebolí, ale není to dobrý signál pro zbytek utkání. smile
Reagovat
Amputace
Returnuje jako Bůh, což je více než dobrý signál. Berrettini ho prakticky nemá čím porazit. Leda by to Djokovič nějak intergalakticky pos.ral.
Reagovat
paddy
jedna fanynka na ceduli prozradila, co nám Vlk tají smile
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo je tvrdej chlapsmile
Reagovat
paddy
Ajla sedí sama v lóži, jeho rodina o patro výše, jeho brácha (na pravého Itala nordický typ) jako by měl jiného otce, že by máma jela sama na dovolenou do Norska? smile
Reagovat
smazaný uživatel
no, jó, no
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opět selhává, když má zavřít set, už poněkolikátý letos, zas tak psychickej titán asi nebude smile
Reagovat
Patik
Čistou hrou dopodaval hneď ďalší servis gemsmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď s přehledem
Reagovat
smazaný uživatel
Ondreji, nejsi v tipech Jestrab?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ne, nic tady netipuju kromě svých článků smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel ti ostatní jsou na tom ještě hůř...
Reagovat
makro99
a stává se mu to někdy, když má dopodávat zápas?
Reagovat
Amputace
Mazec, ten Djokovičův return. Matteo trefí 3x první servis a je to 0:40 :D To je skoro neuvěřitelné.
Reagovat
Amputace
Tvl, co ten Djokovič dělá?
Reagovat
HolyMotors
To, jak hraje teď na returnu, je jak z jinýho světa.
Reagovat
Frantz
Co dělá, už rozdává smile?
Reagovat
Patik
Faktor publikum..ked Nole niečo zahrá všetci tlieskaju.. Ked Mateo všetci v stoji jasaju
Reagovat
Amputace
Pravda. Publikum je dnes opravdu silně proti Novakovi. To třeba při zápasech Rafa-Novak mi to přijde v publiku podstatě vyrovnanější než dnes..
Reagovat
SwissMaestro
Tak Novaka nemají nikde moc rádi natož tady v Londýně smilesmile
Reagovat
Patik
No ved totok.. Ono by to tam potrebovalo nejaký kútik srbských fanúšikov s prevesenou vlajkou..to by bolo hneď plus 50% damage + 50 stamina
Reagovat
paddy
dřevák Djok se snaží napodobovat tweenery, když na to nemá
Reagovat
SwissMaestro
to je tak když seš doslova pominutej někoho překonat a nemáš na to :D :D
Reagovat
Kozoroh
No1e ztratil první set, protože mu v klíčových okamžicích selhal první servis, tím myslím gem, kdy podával na zisk setu a TB. Nyní má v druhém setu pohodlné vedení, trefování prvního servisu se zlepšilo a omezil produkci chyb.
Reagovat
Frantz
A komu ty tvoje slinty vlastně cpeš?
Reagovat
HolyMotors
Zajímá tě na tom zápasu ještě něco jiného než Djokovičův první servis? Píšeš to neustále do kola jak pominutý.
Reagovat
Frantz
proč JAK...
Reagovat
Kozoroh
Co to plácáš, lol?!? smile Toto byl můj první příspěvek, kterým jsem komentoval průběh dnešního finále, tak jaké psaní dokola? smile
Reagovat
HolyMotors
Psal jsi to tu v nějakém preview, pak i k minulýmu zápasu a myslím, že ještě někam.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je na síti úplný jelito - snad už popátý trefí ze 2metrů Jokerovu raketusmilesmile
Reagovat
Berny
Napada nekoho kdy v ere big3 pres nejakym finale se davalo tak malo nadeji outsiderovi jak dneska?

Co bych tak dal z hlavy Rafa Us2017, Nole W2018, Roger AO 2006? o to vic dneska Mateo 1.setem potesil, vubec si nemyslim ze djoko ho sunda jak nic 3:1..
Reagovat
soloo
Berdych
Reagovat
Berny
No berda rozjety z FO a ve W kdy ztratil za 2 matche s Djo a Fedex 1 set..mi neprislo vubec jasny.. ja z nei mel bobky :)
Reagovat
Mantra
1.2 podle mělo hodně velikou přidanou hodnotu, tedy už nesázím, ale tohle je 20% vlastně zadarmo - já bych tam nedal kurz nad 1.07smile
Reagovat
paddy
jasně, Nadal měl na RG i kurzy 1,1
Reagovat
RFanousek
No přece Wawrinka, ten měl 1%
Reagovat
mahycek
S prominutím,přeji mu, ale Berrettini je
takovej mladej strejda. Šumafuk, musí
zlepšit servis nad 80%, pak má šanci
vyhrát. Teď ani náhodou, jednou ano, jednou ne. To je špatné
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se v prvním setu neudržela 0:1
Reagovat
annah
Koukám, že to probíhá dle očekávání. ;-) Jen jsem se na mobilu podívala na skóre, jsem venku, říkala jsem si, že další Noleho exhibici vidět nepotřebuju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Konec prvního setu dával naději, ale to bylo tak vše...
Reagovat
smazaný uživatel
ale
Reagovat
annah
Smarja já jsem se přehlídla. Jak blbě vidím, tak jsem myslela, ze set sel za Djokem. Sorry, Mateo! Ze bych se prece vydala k televizi? Asi ne, on to Djok stejne vyhraje.
Reagovat
Mantra
má Vajdu, toho už zase vypakaoval? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi se tam na ty jeho výkony nemůže dívat...
Reagovat
Patik
Na Wimbledon sa dohodli len s Goranom
Reagovat
Mantra
jak jako dohodli, to má jako s vajdou smlouvu turnaj od turnaje nebo jak, to vzal jako čelendžr, to je dehonestace Wimbledonu, bych ho diskvalifikoval nebo poslal přes kvalifikaci, když mu to nevoní a vohrnuje nos smile
Reagovat
Patik
Vajda s nim bol na RG.. Bez Gorana.. teraz je to naopak.. Na US Open to bude možno zase naopak alebo pôjdu obaja aj Vajda aj Goran
Reagovat
Mantra
jakože postavil to dřevo jugoslávský na stejnou úroveň jako strůjce své kariery??? tak to bych se na něj bejt Vajdou uplně vybodnul, tedy už při té jeho esk apádě se zaříkávačem, to by mě urazilo. byl by vod něj pokoj a nikdy by nemohl vyhrát a mít takové rekordy, nevděčník opravdu
Reagovat
RFanousek
Oni mají povolený omezeny pocet lidí sebou. Myslím 3
Reagovat
Patik
Majú tusim osobnú dohodu..Goran na tráve doladuje Djokovica..inak je určite v spojení aj s Vajdom..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nad centrem krouží kanársmile
Reagovat
smazaný uživatel
ale
Reagovat
Mayo
Kanar žeby smile
Reagovat
mahycek
Vždyť má ital 50% servis, to je málo.
Projede 2 set 6-1. Prostě není konzistentní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice běhá jak medvědice, ale chodí jak tučňáksmile
Bojuje o udržení v 1.setu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale dělá chybu za chybou, asi jako Matteo...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nesmyslně Berrettiniho posadil na koně, Berrettini z něj na začátku druhýho setu sám sesednul. Djokovič teď naprosto famózně returnuje.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a hlavně nedělá chyby, zatím 0 v tomhle setu.
Reagovat
Mantra
tohle přesně nechápu, dostane se do laufu, ví že hraje proti 1, ví že musí ještě 2 sety (takže vlastně vyhrát normální zápas) a přesto začne jako lempl na letním soustředění... prostě nemají fokus na ten match tak jako Novák, Nadal, RF, Murray, ad vlastně ani nejsou, i ten Wávra to zvládnul jen pár ojedinělých utkání, ale aspoň vydržel celej turnaj/celej finálovej zápas, to je klíč.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, Novak si taky mohl ten první set pohlídat a nezvládl to, každej má něco. začal hrát nesmyslně víc do FH Mattea, prostě zase znervózněl.
Reagovat
smazaný uživatel
3:0
Reagovat
smazaný uživatel
4:0
Reagovat
Amputace
A ještě - hodně se mi líbí Berrettiniho slajzovaný BH. Podle mě je proti Djokovičovi daleko účinnější než jeho standardní obouručný BH, který má vskutku pouze udržovací kvality.
Reagovat
Amputace
Ten první gem druhého setu může být klíčový pro celý zápas. Matteo měl momentum jasně na své straně. Mohl v klidu udržet servis a pak dále na servu trápit Djokoviče, místo toho náběh na 1:1 na sety. Škoda no. Každopádně Berrettini mi udělal už tak velkou radost. Pere se, nebojí se toho, nebojí se riskovat (pravda, často dělá opravdu zvláštní rozhodnutí) a Djokovič to určitě nebude mít zadarmo.
Reagovat
RFanousek
A tak těžko ho porazí 3:0. Druhý ať mu klidně nechá a soustředí se na další sety smilesmile
Reagovat
baggik
Tady to režíruje někdo jinej. Dal mu set ať se na to finále někdo dívá. Včera Barty taky dala set Plíškovej.
Reagovat
Mantra
smile je to takové konspirační, ale skoro to tak i v určitých pasážích vypadá/vypadalo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
těch errorů z FH až hrůzasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
padají.
Reagovat
Mantra
včera, výpadek, a zas nic....smile
Reagovat
RFanousek
Takhle trestuhodně odevzdat momentum ze stavu 40:15 smile
Reagovat
Mantra
jako KP včera 40-0 a prásk, všechna snaha pryč
Reagovat
Tomas_Smid_fan
snad začne chodit Matteo víc k saku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
naivita ho připravila o první gem 2.setusmile
Reagovat
mahycek
Stále žiji italský sen v Londýně.
Wimbledon + Wembley. Vše pro Itálii
samozřejmě. Ale, Mateo ten servis nemá
vůbec jistej, teď měl štěstí, no...
Stále to budou jistě ještě 3 sety
Reagovat
peRFect
Řečnický dotaz.Proč se píše rekordní 20 GS?Rekordní je snad 21??
Reagovat
Mantra
dělená 1. příčka?
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvni set mel Matti hodne problemu na saku, nez se zajel, trochu karma za to, ze se behem turnaje vic drzel BL, ale nasel se a i s nervozitou 1 set ma.

Jedem dal, jeste dva, na saku uz lepsi, vic jistejsi...ma ho v dalsich 2 setech roztriskat a basta :D

Jedem Matti.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel už zas polevilsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo trafil v TB 2x prvý servis zo šiestich pokusov, a napriek tomu ho vyhral. Memento do Bazileja.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
po setballu Jokera bere set Matteosmile
Reagovat
Patik
Keby tam stál Federer tak ten tie break ešte otočí.
Reagovat
RFanousek
Otázka je jestli to je genialitou Novaka nebo neschopností Rogera
Reagovat
Patik
Z každého rožku trošku.. Akurát ze tenis je ten najneferovejsi šport aký poznám..Federer môže zahrať nadpozemsky tenis a Djokovic to uhaluzi na titul.. O dva roky neskôr Djokovic predvádza takmer identický výkon ako vo F19 a Beretini ho porazí s úplne smiešnym tenisom.. Federer musí teraz krútiť hlavou.
Reagovat
Amputace
Nehysterči. Berrettini to nevyhraje. Druhý set si prohraje Matteo sám a potom už Djokovič přepne na vyšší obrátky. Djokovičům top mód nebude stíhat ani omylem. Vždyť se podívej, jak Djokovič returnuje.. To je pro Berrettiniho dlouhodobě neudržitelné. Pálí mu tam servisy kolem 135 mph a Djokovič je v klidu vrací.
Reagovat
Patik
To mi je všetko jasné len hovorím ze aký je ten tenis osemetny v rôznych prípadoch.
Reagovat
gigin
Keby tam stál Federer, tak žiadny TB ani nebude.
Reagovat
RFanousek
Krása, můj tip na minimálně jeden italský set vyšel
Reagovat
baggik
Tak je normalni? Mel v pohode vyhrat 6:3. Profackujte ho. Tolik darku jako Berettini nedostal ani Dudley k Vánocům.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
šak Joker si jich taky pár rozbalilsmile
Reagovat
Mantra
bravo bravisimi smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zabijácký fh Mattea dneska nefungujesmile
Reagovat
smazaný uživatel
no a jak skončí první set? 1:0 pro Novaka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
10 Mateosmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
0:3 a zpeklaštěstísmile
Reagovat
Mantra
jsem jenom zvědavej kdy dojde k nějaké komedii a pak následně k zázraku jako v Lurdách smilesmile
Reagovat
Patik
Ďalšia vec ze môže prehrávať aj 2-0 na sety a aj tak to s prstom v nose otočí.
Reagovat
Mantra
to klidně může, ale mezitím to bude takovej Šejkspír, že to svět neviděl smile
Reagovat
Patik
A tak to už trošku preháňas.
Reagovat
Mantra
kdykoliv prohrává, jede nějakej šprajc... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ještě není důvodsmile
Reagovat
Patik
Neviem co sadlo Nolemu na nos.. No smutné je ze hráči nevedia poraziť ani 20 percentného Djokovica..úplná bieda..Ja byť tým Djokovicom tak by som sa do toho zápasu tak zažral že by Matea odniesli po hodine na nositkach..ako odkaz nech sa ti hráči trosku vzchopia
Reagovat
Mantra
4% šmudlo
Reagovat
soloo
0.5
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2:0
Reagovat
Ela-fon-isi
Scénář zápasu evidentně okopčený ze včerejšího finále žen.????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
někdo ho zapomněl vyměnitsmile
Reagovat
HolyMotors
To, co teď zahrál Berretka, neuvěřitelný vzhledem k jeho slabinám. Kéž by to pořádně rozbalil a chytráky typu Forehanda trochu ponížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám si to napisal. Matteo ma take vyrazne slabiny, ze miestami posobi ako rekreačný hráč.

Jeden fiftin na tom nič nemeni.
Reagovat
HolyMotors
Na druhou stranu má solidní zbraně a ten slice backhand je velmi dobrý. Nemyslím si, že vyhraje, ale ponižovat ho takovým způsobem..nevím no.
Reagovat
smazaný uživatel
V druhej polovici prvého setu prestal kaziť, a prestal robiť svoje signifikantné stupidné UE, ktoré prichádzajú pravidelnejšie, než hypotekárne splátky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
rekreační hráč z TOP10, ty jsi náš ujo vtipkársmile
Reagovat
HolyMotors
A jak působí teď, chytráku? Já vím, Djokovic nejspíš nic nehraje atd co.
Reagovat
Honza-K
Pěkný brebt komentátora : Druhý servis letěl rychlostí 122 minut za hodinu. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
předpokládám, že český.
Reagovat
Honza-K
Jo, na Eurosportu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
letos taky výkvětsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
druhý serve 84mphsmile takže opravdu WTA.
Reagovat
Mantra
Snad Italové zaberou aspoň večír smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pros*rou všechno jak ve všech válkách. Některé jejich válečné story jsou fakt humorné...
Reagovat
Mayo
Vecer Taliani ponizia.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
budu fandit Španělce, bude to možná zajímavější, než první set těhlech dvousmile
Reagovat
Nike
Můžeš mne říct, jak takova postava dokaze byt ve finale Wimbledonu? Vždyť ma tak 8 kg nadvahy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proti Lindě se pohybovala docela dobře, jenomže ta ji honila max ze strany na stranu a snad za celý zápas nedala DS.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už jdou nakurt a i Němka je docela cvalíksmile Ale nějak mě odradilo to jméno Nastasja.
Reagovat
Mantra
obě jsou to bábovky naplácané, snad to ještě vyběhají smile
Reagovat
Mayo
Djoki ho spláchne ako nic.
Reagovat
Newcombe
abych nebyl sprostý. Ale hlavně, že se mají rádi
Reagovat
Nike
Vsak je to Tomlajnovic, hráčka
Reagovat
Mantra
prostě nuda. Zajímavé možná bude až finále USOPEN nebo přesněji cesta k němu. Jinak už to je nekoukatelný. Prostě není tam změna, prvky které by byly nějak extra. smile
Reagovat
Mantra
a já vím, že to není jeho chyba, ale vlastně všech ostatních hráčů, ale fakt mě už jeho tenis nebaví, každej dneska stejně čeká jen na jeho porážky, nic jiného se nedá, ani fandit mu, při tom jaká je to k0k0t
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smutná situace v současném tenisesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Na harde a antuke je v sucasnosti velmi dobra konkurencia, to co sa momentálne deje na tráve je groteska :)
Reagovat
Mantra
proto bude zajímavé USopen, jestli ten Grand Slam dotáhne bo ne, tam by mohl mít trému smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ak budu okolnosti štandardné, tak skor nedotiahne. Ak si Novak nadalej pojde na stastnej vlne a dostane standardne lucky draw, tak dotiahne.
Reagovat
gigin
Budú tam lajnoví?
Reagovat
Mantra
lajny určitě smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit, ze nebudu.

Vidis, uz to zacina. Stastne okolnosti.
Reagovat
Mantra
aspoň se shodneme na tom, že ten turnaj bude zajímavej smile smile
Reagovat
Nike
Ja to taky vypinam. Tohle je pro Djokoviče treti kolo, a ne finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, to je úroveň :)

Ked skonci Nadal s Djokovicom s karierou, GS bude moct vyhrat aj vrátnik.
Reagovat
Nike
Kdokoliv. Naprostá šílenost. Labilni sasci
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nikto príčetný si nemohol mysliet, ze by Matteo vyhral. Djokovicov titul bol jasny uz po zrebe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bude to druhá WTA
Reagovat
Nike
Uz je
Reagovat
Nike
Další ubozak na druhe straně kurtu. Samy ichtyl v soucasne ATP. A ještě k tomu labilni. To, co předvádí zatím Berrettini je typická ukázka dnešních hráčů. Jen labilita. Djokovič vyhraje všechny turnaje klidne do 70 let.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
si do zálohy finále junioreksmile
Reagovat
mahycek
To je dřevák, zatím co ital předvedl,
jak šel na síť
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic hraje tak na 10% a talian nema sanci
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zatím zoufalý výkonsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aby dneska Italům u těch velkých obrazovek nezbyly oči pro pláč...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic pod 31g, kurz 5.5.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty už jsi dneska jednu sázku prohrálsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Posledne 4 dni len OK tikety, som v laufe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zatím chyby netrestásmile
Reagovat
smazaný uživatel
Standardne, je to labil a v podstate priemerny hráč.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zato Joker josmile
První set 1:6, snad nesmile
Reagovat
Nike
Berrett za cely svět. Pojď, šašo, konečně se aspon ty nepokákni z toho potkana srbskeho. Vamos Italy!
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měl by si nejdřív zjistit, čím ji hnojísmile
Reagovat
Newcombe
Držím palce
Reagovat
Newcombe
dneska se fotil s tenisty nějaký malý indiánek. Co to jako je? smile
Reagovat
smazaný uživatel
smileučí se žít po novu
Reagovat
Newcombe
dneska se fotil s tenisty nějaký malý indiánek. Co to jako je? smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist