Djokovič vydřel třetí set, Medveděv zareagoval skrečí. Srb si v Astaně zahraje o 90. titul

8. 10. 2022, 16:48
Aktuality 27
ATP ASTANA - Semifinálový šlágr na turnaji ATP 500 v Astaně se nedohrál. Daniil Medveděv sice byl proti Novaku Djokovičovi dvakrát dva míčky od vítězství, ale k mečbolu se neprobil a po ztrátě druhé sady za stavu 6-4 a 6-7 vzdal kvůli zranění hamstringu. Srbský tenista si ve svém celkově 128. finále zahraje o jubilejní 90. titul proti Řeku Stefanosi Tsitsipasovi.
Novak Djokovič a Daniil Medveděv

Novak Djokovič letos kvůli absenci očkování proti Covidu-19 přišel o několik turnajů včetně dvou grandslamů a tak se nyní na podzim představuje i na nových akcích v tenisově méně tradičních destinacích. 

A daří se mu. Během uplynulých 10 dnů odehrál osm zápasů a ztratil jediný set. Týden po triumfu na podniku ATP 250 v izraelském Tel Avivu si finále zahraje i na akci ATP 500 v kazašské Astaně.

35letý Srb v metropoli Kazachstánu snadno proplul do semifinále, v němž ho dnes čekal souboj bývalých světových jedniček a grandslamových šampionů s Daniilem Medveděvem. Soupeřem, který ho loni ve finále US Open připravil o zkompletování kalendářního Grandslamu a s nímž prohrál čtyři ze sedmi posledních duelů.

A ani v Astaně to Djokovič neměl vůbec snadné. První set po dvou ztracených servisech prohrál a druhou sadu, v níž oba tenisté předváděli skvělý tenis, dotáhl tie-breaku. V něm byl za stavů 5-5 a 6-6 blízko porážce, k mečbolu však světovou čtyřku nepustil a vybojoval pokračování.

Djokovič už pak ale ani nestihl usednout na lavičku, aby se občerstvil a zkoncentroval na rozhodující fragment utkání. Medveděv ho cestou zastavil a překvapil oznámením, že zranění hamstringu na levé noze mu nedovolí dál pokračovat.


"Z toho konce jsem byl trochu v šoku. Celou dobu vypadal naprosto fit, jen možná posledních sedm osm výměn se trochu pomaleji pohyboval. Ale je to úžasný bojovník, nikdy by nevzdal, kdyby mohl pokračovat," řekl na kurtu Djokovič zaskočený nečekaným koncem.

"Byl to naprosto vyrovnaný zápas, zvlášť ve druhém setu. Řekl bych, že byl celou dobu lepším hráčem na kurtu," uznal rodák z Bělehradu, který od porážky ve čtvrtfinále French Open s Rafaelem Nadalem neprohrál na turnajích 15 utkání v řadě.


21násobný grandslamový šampion Djokovič postoupil do svého celkově 128. finále a hrát v něm bude o jubilejní 90. titul. Letos je ve finále popáté a triumfovat může počtvrté.

V neděli na aktuálně 7. hráče světa čeká Stefanos Tsitsipas (h2h 7-3), který v prvním semifinále porazil 4-6 6-4 6-3 Andreje Rubljova. 24letý Řek postoupil do finále pošesté v sezoně a bude usilovat o třetí letošní a celkově desátý titul.

• ATP 500 ASTANA •
Kazachstán, tv. povrch, 2.054.825 dolarů
sobotní výsledky (08. 10. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (4-Srb.) - Medveděv (2) 4-6 7-6(6)
Tsitsipas (3-Řec.) - Rubljov (5-Rus.) 4-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
QacO
Super a máme to !!!smilesmilesmile
Reagovat
QacO
Tak ďalšie finále pred nami verím ze to djoko zvládne a trochu vylepší túto cudnu sezónu.
Djoko poooooóód...
Reagovat
Patik
Pretlacat sa jednotvárne od základnej čiary každú výmenu s Medvedevom nieje dobra taktika..na neho treba impulzivny výbušný variabilný tenis. Medvedev nesmie vedieť ci mu príde plochá bomba z forehandu alebo technický topspin ci mu príde krátka slabá alebo silná dlhá plus servis volej a dobrý prvý servis.. Federer vedel ako nato..dnes mal Djokovic namale ale toto potreboval aby vedel kde je jeho level.. S Tsitsipasom si poradí.
Reagovat
Pe3k
Medved byl po celý zápas lepším hráčem, ten tiebreak vyhrál Djokovic se štěstím a následný skreč překvapil všechny...Jsem hodně zvědavý s čím půjde Djokovic příště na Meddyho protože dnes na něj neměl vůbec žádnou zbraň. Hlavně Rusova dominance v backhedových výměnách a dlouhých výměnách byla zdrcující. Herní styl dlouhána se mi nelíbí, ale že s tím rozebere Djokovice to všechna čest smile
Reagovat
Nola
jj, on hral dnes ako Murray, nedovolil Nolemu hrat cez FH, udrzovacia taktika, ale preco vzdal zapas, snad sa dozvieme, mozno si neveril na treti set... ma skvely servis, tym si hodne pomahal
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Medveděv dneska takticky naprosto famózně, ale Djokovič teda udělal strašně moc laciných chyb, hlavně z bekhendu, nehrál vůbec tak dobře jako v předchozích zápasech a hlavně si vůbec nepomáhal servisem a nehrál dostatečně servis - volej, což na Medveděva platí a platilo i loni v Paříži. dneska to zkusil možná tak pětkrát a nevyšlo mu to snad jen jednou.

pro Medveděva je obrovská škoda, že se zranil, snad bude brzo zpět, protože konečně zase hraje v top formě... pro turnaj určitě lepší postup Djokoviče, jinak by asi finále nebylo.
Reagovat
EllNino
proč by nebylo?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já nevim, Medveděv se zranil, ne? nevím, jestli by se dal dohromady na další den? nemám s tímhle zraněním žádnou zkušenost...
Reagovat
EllNino
jo takhle ... já myslel, že třeba Méďa a Tsitso proti sobě nebudou chtít hrát smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
smile
Reagovat
Nola
vcera hral uplne top proti Autistovi, uplne ho odrovnal udrzovacou hrou, ten zapas sa mi sice nepacil, lebo tam neboli ziadne winnery, ale uplne rozobral RBA hrou cez BH
Reagovat
Ereinion
no nevím, jestli Djokovič hrál hůř než v minulých zápasech...spíš Medvěd byl první skutečný test, dneska víceméně všechno vrátil a nutil Djokoviče tvořit, tak logicky tam přibyly UE...ten TB byl ale famózní z obou stran (až na ten Medvědův zkažený volej)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
za mě určitě, v předchozích zápasech tolik laciných chyb nedělal, většina z nich nebyla vynucená skvělou hrou Medveděva, byly to rutinní bekhendy, nijak pod tlakem ani nijak extra útočné ze strany Djokoviče.
Reagovat
Ereinion
no jo, ale často to byly rutinní bekhendy ve výměnách o 20+ úderech...Djokovič prostě nevěřil tomu, že dokáže v těchto dlouhých výměnách Medvěda upinkat (narozdíl od předešlých hráčů), tak se snažil na bekhendu přitlačit, častěj hrál dropshoty apod.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nevím, za mě tam těch chyb bylo fakt hodně úplně zbytečných, pro Djokoviče necharakteristických, to v předchozích zápasech prostě nedělal... navíc dneska vůbec nehrál tak agresivně, přestože k tomu prostor byl... po tom prvním ztraceném servisu jako kdyby si, jak říkáš, přestal věřit a začal pinkat, což je přesně to, co Medveděvovi vyhovuje... do stavu 2-2 do toho šel slušně... každopádně mě překvapilo, že Medveděv ve výměnách od základní čáry vyhrál jen o osm bodů víc, myslel jsem, že to bylo víc...
Reagovat
turista
V předchozích zápasech Djokovič udělal minimum nevynucených chyb. Dnes jich bohužel udělal nezvykle mnoho. Pokud Novakovi nefunguje bekhend tak jako normálně tak se mu hroutí herní systém. Tak snad zítra to bude lepší
Reagovat
turista
No jo. Dnes to Novakovi nějak nešlo. Ale dopadlo to dobře.
Reagovat
Kozoroh
Taktikou, která na Mědvěda platí, je hra na síti a změna rytmu hry. Včera byl No1e na síti 27x a získal 20 bodů. Djok zahrál několik precizních dropshotů, ale skoro všechny mu Medvěd doběhl, je rychlý a má dlouhé ruce. Ale aspoň ho to vyhání z jeho komfortní zóny.

Od baseline tahal No1e včera za kratší konec. smile
Reagovat
magnus
Medvedev sa zlakol výborne hrahuceho Djokoviča a tak na tretí set ani nenastupil.smile
Reagovat
Nola
Nadal je otcom, snad si to zasluzi clanocek a hateri si daju aspon na chvilku pohovsmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
paddy
odpověď na tvrzení, že Djokovič je neporazitelný

Medvěd vyhrál na míče i prohraný set a na síti překvapivě nezvládl volej, který by znamenal MB
má natažený přitahovač

Djokovič opět frustrovaný a do hlediště hodil raketu, za což dostal warning smile

v Austrálii se máme na co těšit smile smile
Reagovat
Ondrej2280
To vazne mrštil ježišek raketu do hladiska?;)))..to predsa férovy ježišek nerobieva,skor to jeho krivakovske ja:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jsi si jistý, že to nebyl svěrač.smile
Reagovat
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně to přišlo jako nepovedený joke.
Reagovat
paddy
v pravidlech je racket abuse, ale chápu, že pro něj to neplatí

vtipnější bylo tohle - pan Kuželkář smile
https://www.youtube.com/watch?v=XRuu2-VIw5o&t=15s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist