Djokovič vyhrál i 8. finále v Melbourne. Po udolání Thiema má 17. grandslamový titul

2. 2. 2020, 09:40
Aktuality 1143
AUSTRALIAN OPEN - Novak Djokovič rozmnožil svou rekordní sbírku titulů z Australian Open o již osmou trofej, když v Melbourne vyhrál i své osmé finále. Letos v něm udolal v pěti setech Dominica Thiema, získal celkově 17. grandslamový titul a zajistil si návrat do čela světového žebříčku. Rakušan prohrál ve finále grandslamu i potřetí.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Pokud se Novak Djokovič dostane na Australian Open do semifinále, už ho nikdo nedokáže zastavit. Letos se tak stalo již poosmé, co dvaatřicetiletý Srb v Melbourne nenašel svého přemožitele a přidal další titul do rekordní sbírky trofejí z úvodního grandslamu sezony. 

Cestou do finále Djokovič ztratil jediný set hned v prvním kole s Němcem Janem-Lennardem Struffem, bez větších problémů vyřadil Rogera Federera. Nejtěžší zápas odehrál až v dnešním zápase o titul proti Rakušanu Dominicu Thiemovi, s nímž prohrával 1-2 na sety a v úvodu čtvrté sady čelil brejkbolu.

Srbský tenista ale zmobilizoval síly, prodal mnohonásobně větší zkušenosti z velkých zápasů a koncovku zvládl lépe. Po čtyřhodinovém boji zvítězil 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4 a o šest let mladšímu soupeři oplatil porážky z loňského Roland Garros a Turnaje mistrů. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-4, z toho 4-1 na tvrdém povrchu.



První sadě kraloval Srb a po dvou brejcích zvítězil 6-4. V dalším průběhu však postupně získával navrch Thiem. Djokovič v druhém setu za stavu 3-4 ještě prolomil soupeřovo podání a srovnal na 4-4, hned v následujícím gamu si ale servis znovu prohrál.

Dominic Thiema Novak Djokovič (© AFP)Srbský favorit působil stále unavenějším dojmem, rozčiloval se a rozptyloval se i hádkami s umpirovým rozhodčím. Rakušan dominoval i v úvodu třetího setu, za chvíli vedl 4-0 a nejjasnější sadu finále bez větších potíže dotáhl do vítězného konce.

Djokovič se zdál fyzicky i psychicky vyčerpaný, ale pak se obdivuhodně zvedl. Začal hrát mnohem soustředěněji a pečlivěji a výrazně zlepšil pohyb. Za stavu 4-3 získal po soupeřových chybách brejk a poslal finále prvního grandslamu sezony do páté sady.

Iv ní už měl zkušenější Srb znatelnou převahu. Ve třetím gamu získal Thiemovo podání a v následující hře odvrátil dva brejkboly. I když pak sám další šanci na prolomení soupeřova servisu nevyužil, v zápase už s přehledem dokráčel k výhře. Proměnil hned první mečbol.

"Dnes bylo strašně těžké Dominica porazit. Byl blízko k vítězství. Ale má ještě spoustu času, aby to jednou dokázal a myslím, že to nebude jen jednou," prohlásil Djokovič, který v Melbourne navázal na triumfy z let 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 a 2019.

Djokovič získal poosmé trofej z jednoho grandslamu jako teprve třetí hráč v historii. French Open dvanáctkrát ovládl Nadal a Wimbledon osmkrát Federer.

"Je to můj nejoblíbenější kurt a turnaj na světě. Jsem nadšený, že tu mohu opět zvednout trofej nad hlavu," řekl rodák z Bělehradu., jenž má také pět titulů z Wimbledonu, tři z US Open a jeden z French Open.

Dvaatřicetiletý Djokovič ve svém celkově 26. grandslamovém finále získal 17. titul a v historické tabulce vylepšil svou pozici na 3. místě za svými rivaly Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem: Španěl vyhrál 19 grandslamů, Švýcar rekordních 20.


Právě trio třicátníků vyhrálo už 13 grandslamů v řadě - Djokovič (5), Nadal (5) a Federer (3). Útočí tak na vlastní sérii z let 2005 až 2009, kdy vyhráli dokonce 18 grandslamů po sobě.

Od Wimbledonu 2003, kdy Federer ovládl získal první grandslamový titul, vyhrála 'velká trojka' z 56 z 67 grandslamů. Jejich nadvládu narušili jen Andy Murray (3krát) Stan Wawrinka (3), Andy Roddick (1), Gáston Gaudio (1), Marat Safin (1), Juan Martín Del Potro (1) a Marin Čilič (1). 

Djokovič si dnešním triumfem zajistil návrat do čela světového žebříčku, ze kterého sesadí Nadala.

Thiem prohrál i třetí grandslamové finále
Šestadvacetiletý Thiem hrál finále grandslamu potřetí, ale opět neuspěl. V letech 2018 a 2019 neuspěl na antukovém Roland Garros proti nyní již dvanáctinásobnému šampionovi Nadalovi, dnes na Australian Open mu to nevyšlo pro změnu proti 'melbournskému králi' Djokovičovi.

"Je téměř nereálné, co Novak za ty roky dokázal. Jsem hrdý, že mohu v tomhle tenisovém období hrát a že jsem konkurenceschopný. Dnes jsem se cítil slabší, ale věřím, že brzy dostanu šanci na odplatu," řekl Thiem.

Thiemovým melbournským maximem bylo osmifinále. Letos ho třikrát překonal a stal se prvním Rakušanem ve finále Australian Open, druhým rakouským vítězem grandslamu po Thomasi Musterovi se ale stále nestal.



Oba finalisté po zápase vzpomněli na oběti ničivých požárů, které stále zuří v Austrálii. "Před turnajem a během něj jsme viděli, že jsou důležitější věci v životě než tenis tenis. Viděli jsme, čím si tahle nádherná země a její příroda musí procházet. Věřím, že se z toho brzy zotaví a tahle pohroma se už nikdy nestane," uvedl Thiem, jenž se v žebříčku posune na 4. místo a vyrovná své dosud nejlepší umístění.

"Na začátku roku se staly některé strašné věci. Požáry tady v Austrálii, konflikty v některých částech světa, smrt jedné osoby, kterou jsem považoval za blízkou a byla mi mentorem - Kobe Bryant," připomněl Djokovič legendárního basketbalistu, který zemřel v 41 letech při nehodě vrtulníku. "V životě jsou důležitější věci než tenis a měli bychom teď víc než kdy jindy držet pospolu," dodal.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 71.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (02. 02. 2020)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (2-Srb.) - Thiem (5-Rak.) 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4
• Čtyřhra mužů - finále •
Ram/Salisbury (11-USA/Brit.) - Purcell/Saville (Austr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1143
Přidat komentář
FulnekUltras
a pak ti, kteří ty zbytečné dokážou vykopat.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1188357-nenapadny-slovak-pokoril-nadala-neuveritelne-zasl-po-triumfu-na-australian-open.html
Reagovat
Vlk-v-trave
2. 2., aktualizováno | Aktuality | 1111 (11)
Reagovat
Krisboy
Blahopřeji!
Reagovat
Vlk-v-trave
Letos se pokusime udelat 20 GS!
http://www.puntodebreak.com/2020/02/03/ivanisevic-intentaremos-llegar-20-grandes-ano

Finale ocenil jako nepodarene, Djoker mel vypadek, ktery hodne komplikoval ziskani titulu.

Ma ale radost, ze se zlepsily jeho voleje...dva z nich uz oznacil za fenomenalni:)

Pry se Djoker necitil behem zapasu dobre.

Dalsi cil je Pariz, kde je velka motivace GS vyhrat.

20 GS by chteli dosahnout uz tento rok, pokud se bude darit a Djoker bude vcajku...pokud se to letos nepodari, Goran veri, ze se to podari uz pristi rok...

Muj takovy tip byl na zacatku sezony, ze da vsechny. Ale jak uz to tak zvoni do sveta, tak ted si myslim, ze to nekde praskne:) A nekdo trebas ten jeden i urve...
Reagovat
RF46
Tak to vypada, ze Djoker chce drezt Rafu stale za Fedexem :)
Reagovat
Ondra979
nebylo by spatne, kdyby letos s GS zapisem skoncil. FO - Nadal/Thiem. W - Fed , USO - nextgen..tak by to docela slo
Reagovat
turista
Nadal už FO ne! To radši Thiem.
Reagovat
Patik
Keby Nadal vyhral ďalšie French Open tak to už by nebolo na poklonu ale na zamyslenie pre celý tenis..aj keď to už je asi dávno na zamyslenie..
Reagovat
Krisboy
To je i WTA :)
Reagovat
Ondra979
to asi ano, pral bych to Thiemovi, ale pocitat se s nim musi.
Reagovat
Patik
Thiemov čas príde..tohtoročné French Open by bolo ideálne..ale na tomto turnaji to prajem hocikomu lebo s Nadalom je to kolosálna nuda..nikto to v uvodzovkách nečaká a všetci sa tvária akože prekvapene.
Reagovat
smazaný uživatel
Ti pomatení jižani se nezapřou.

Od dob Lavera nikdo nevyhrál 4 GS, ale Nole to dá ve 33 letech už tuto sezónu. A určitě vyhraje i všechny Masters turnaje a turnaj mistrů.

Vlastně letos neprohraje už ani set, ani servis.

Djokovič vyhrál titul přes jediného schopného soupeře a Ivaniševič z toho zase dělá hitparádu. Chci vidět jak na AO sejme Thiema a Nadala a jak bude na USO bojovat s Nextgen, nebo s Wawrinkou.

Určitě by to byl velkolepý tenisový úspěch, ale pochybuji, že se někomu někdy podaří všechny GS v jednom roce vyhrát.
Reagovat
RF46
ja na AO sejmul Thiema si videl :( Vim, ze tam melo byt FO :)
Reagovat
smazaný uživatel
FO jsem myslel - překlep.
Reagovat
woody
aaa tesil jsem se co napise mistni chytrolin, opet si nezklamal..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Když se budeš učit a poslouchat maminku, tak budeš mít možná taky rozum - zatím pořád woody - dřevák.
Reagovat
woody
Přesně, díky za recept. Nicméně jsi doma asi teda neposlouchal. Protoze trocha rozumu a pokory tam u tebe nikde neni..
Reagovat
smazaný uživatel
Život není fér, ber to tak.
Reagovat
Kozoroh
Typický Kamilos, káže vodu a pije víno. A myslí si o sobě, jaký je to machr.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hajzl ten kluk
Reagovat
Kozoroh
Skoro den jsem tu nebyl a čekal jsem, že tu bude od tebe více nablito, holt ti došla šťáva :( :p
Reagovat
smazaný uživatel
Už starnu
Reagovat
Ondra979
to je dobre ze to rekl. tim pravepodobnost toho, ze se to podari,jeste klesa, ona i tak uz nebyla moc velka..kdyz se to nepovedlo pred 5 lety..on ani tu 20 nema jistou, 3 kusy jsou relativne dost a forma muze zacit kolisat..
Reagovat
Vlk-v-trave
uprimne si myslim, ze by na to mel...
...to co je nejtezsi v roce pro nej.
Aby zustal zdravotne ok, a nesvihalo mu v hlave.
Konkurence celkem spi...
Jestli by se to nekdy po Lejvrovi mohlo podarit,
tak tohle by byl asi prihodny moment.

Ale jak uz to tak rekli, tak take si myslim, ze se to nekde vyseka.
Reagovat
Ondra979
ja prave myslim, ze uz by potreboval i docela velkou kliku, kdyz to nedal v dobe, kdy byl temer nehratelny..prece jen W vyhral se stesim, Thiem mu dal taky docela zabrat..na FO se mu az tolik nedari, ale favorit po NAdalovi bude, ale je tam i Dominik..proste bmuselo by mu vsechno sednout na tech zbyvajicich GS
Reagovat
Marduch
To asi Goran propadnul dennímu snění.. loni v lednu přesně toto do novin vypustil Vajda a nakonec jsme byli Fedexovi moc moc vděčni za ten druhý titul.. Nevim, takováto smělá vyhlášení podle mě nic dobrýho nepřinášej..
Reagovat
Kozoroh
Realisticky se CYGS nedá očekávat. Ikdyby No1e vyhrál RG a Wimbledon, v NY by byl vystaven obrovskému tlaku, který by nemusel vydržet - rozuměno tak, že by prohrál.

No1eho šance na zbývajících třech GS turnajích jsou takové:
Wimbledon > US Open > Roland Garros

Ve Wimbledonu by mohl zkompletovat hattrick, což by byla paráda!
Reagovat
RF46
Fedex - Nadal v Africe.

Myslim, ze by se na to mel Fedex vysrat a lecit se!
Reagovat
Padme
Vždyť to organizuje... :))
Reagovat
RF46
Na AO taky organizatori nehrali! :)
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Rafovi slíbil, že ho nechá vyhrát na hardu set. To nemůže odpískat, Rafa se strašně těší. Tohle nezažil už několik let.
Reagovat
RF46
bude hrat bez vypletu?
Reagovat
smazaný uživatel
A bez bot
Reagovat
Vlk-v-trave
Bez bot hraje pouze Gulbis.
Reagovat
Patik
Roger sa bude určite šetriť a Rafa si konečne pripíše výhru na harde..minulý rok to bolo v kazachtane s Djokovičom a teraz s Fedexom..exibície sú Rafove šance na harde.
Reagovat
Krisboy
Na Rádiu Beat právě zpívá mahycek.
Reagovat
RF46
Pepa Lááábus na rááádiu beeeeat :)
Reagovat
Ondra979
jestli Djokovic prekona Rafu i Feda, coz je docela mozne, tak na vine bude predevsim Rogerova slabsi psychika. Nemel ztratit lonske finale, kdy ted mohl byt rozdil mezi nimi temer nedostiznych 5 GS, takhle uz zacina byt na dostrel. A kdyz se k tomu vratim zpetne, tak je na vine i Rogeruv tym - meli ho na finale lepe pripravit, protoze ty MP zahral slabe a to neni nahoda, treba ten nabeh na sit na druhy MP byl opravdu naivni a byl znamkou toho, ze si Roger moc neveril..a za to davam vinu u jeho tymu. Tak musel jsem si postezovat, protoze me to porad stve..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho tím?..

Smiešne. Ako si to predstavuješ?..Ze mu tím nadiktuje, ze ked bude mat MB, tak nemá chodit na siet?..

Djokovic tak odvrátil BB v stvrtom sete. Tieto situácie sú lotéria aj pre skúsenych a rozhodne nejdú natrénovat.

Kazdý z Big3 ma zbytočné prehry, Federera okrem W19 moze urcite mrziet USO09, Djokovica vsetky s Murraym a Wawrinkom, Nadal mal vyhrat jede z AO12 a AO17, kde bol break hore v piatom.
Reagovat
Ondra979
ano, ja si za tim stojim. kazdy ma zbytecne prohry, ale FEd prece jen o neco vic - u Djoka napr pocitat W13 nejde, i s Wawrinkou neprohral zadne GS finale v peti setech, ale ve ctyrech. Ale o to nejde, ja si proste myslim, ze Roger nebyl pripraven na situaci, ze bude mit MP, protoze se z toho trosku pokakal. a protoze to proti Novakovi nebylo zdaleka poprve, tak jim to davam za vinu, nejde o to, jak to mel presne zahrat, jde mi o to, ze hral na MP zbrkle..a to byla jasna chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Roger těch špatných proher na GS zase tolik nemá.

To, co zmińuje Forehand je asi všechno. Wimbledon 19 určitě, tam měl MB a totéž platí o USO09, to měl vyhrát taky. Jinak nepamatuji, že by byl tak blízko výhře a projel to na GS ve finále.
Reagovat
Ondra979
no jak se to vezme. kdyz se omezime na finale, tak bych tam dal urcite W19, USO09, a minimalne jeden wimbledon - 14 nebo 08, sice nemel MP, ale nebyl horsim hracem, bylo to o maly kousek. Ale kdyz pridas i SF, tak uz je to horsi..hlavne SF AO 05 - tam by bral titul, kdyby dorazil Safina. Nenarobime nic, ale proste to zamrzi..letos na W asi posledni sance
Reagovat
ipko
vyhrať mal aj USO 15, ale treba uznať, že Novak zbožňuje hrať proti publiku
Reagovat
Ondra979
nj, tech breakbollu bylo moc. tam to bylo taky o hlave..
Reagovat
peRFect
Tvle co to plácáš, dyk si ty 2 MB připravil dvouma esama a to abys trefil, tak se musím vcelku soustředit, nehledě na to, že už v tu dobu měli sakra něco v nohách. Jasně, mohl trefit ještě třetí eso a bylo vše jinak. Ale na kdyby se nehraje. Prohrál si to sám, ale protože soupeř zahrál dobře - donutil ho k chybě. Na první MB return pod nohy a při druhém velmi kvalitní prohoz, trochu mi to připomnělo prohoz, který na MB zkoušel Andy, ale tomu to letělo do autu a Roger tehdy bral titul. Ostatně i prohry k šampiónům patří. Novakovi ty grandslamové začnou také přibývat.
Reagovat
Ondra979
nemyslim si ze placam. klidne si to jeste pust, jednak zbytecne spechal a to ze si to pripravil je sice hezke, ale stojim si za tim, ze tim, jak zbrkle zahral to Djokerovi usnadnil. Prvni MP bych asi odpustil, i kdyz se to zahrat do pole jiste dalo. Druhy ale ne - takovy nabeh na sit proti Djokerovi je na 95 procent konec nehlede na stav, a on tam sel, protoze byl netrpelivy a moc si neveril. Zahral pod svuj standard, coz nemuze stacit a mel by to uz vedet.
Reagovat
Krisboy
Přesně, ten mečbol prostě podělal Federer sám ať si Kozoroh říká co chce.
Reagovat
Padme
Jsou to špatné vzpomínky, ale stávají se i horší věci v životě...
Reagovat
Ondra979
jj podelal. kdyby zahral aspon jednu solidni vymenu a prohral by ji, tak bych nic nerekl, ale bohuzel ani na jeden MP nezahral ani svuj standard..ale co uz, treba to vyjde priste, ale treba taky ne..to se neda nic delat
Reagovat
Kozoroh
Roger může vyhrát Wimbledon, ale potřebuje pomoc někoho, kdo mu vyřadí No1eho, protože z Djokera má po 3 prohraných finále a loňskému 40-15 mentální blok. Celkově vzato je pro Feda špatné to, že se z Wimbledonu stalo Novakovo druhé panství. No1e zlepšil svůj servis a zapracoval i na volejích, tyto faktory + jeho vynikající return, neméně vynikající baseline hra a mentální houževnatost jsou v souhrnu důvodem, proč vyhrál 4 z posledních 6 ročníků Wimbledonu. A Djoker si bude brousit zuby i na letošní ročník :)
Reagovat
Kozoroh
Jsem rád, že jsem zmiňován, ikdyž jsem na TP fóru skoro den nebyl.
Reagovat
NoletheBest
Pro Novaka byl včerejší titul velmi důležitý.Bude mít v květnu 33 let a na rekordy (no. GS a no. 1 weeks) už není moc času z pohledu jeho stylu hry a nastupující nextGen. Myslím si, že toto vítězství mu dává ještě šanci. V případě, že by prohrál s DF, další GS finále s nextGen by bylo velmi těžké. Ve finále byl od konce 1. setu velmi nervózní a po uděleném 2x time violation byl mentálně naprosto mimo a tak špatně jsem ho hrát ještě neviděl. Klíčové pro zápas bylo jak se dokázal vrátit a jakým způsobem zahrál serve & voley ve čtvrtém setu a nenechal DF hrát. To mu vyhrálo 8. titul. Gratulace Novakovi a respekt Dominikovi.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - východniari mají naštěstí srdce na pravém místě, ať si neoliberální svoloč myslí, co chce... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=EmTfai-16vE
Reagovat
Nola
na sieti prekvapujuca statistika, lepsia ako Dom, nikdy z neho nebude Fedex, Stepanek, ale to je cesta ako sa vyhnut dlhym vymenam, Rafa uz dlhsiu dobu chodi na siet, obaja pochopili, ze ich behavy styl sa nekamarati s tenisovou dlhovekostou
Reagovat
Cico93
Akoby si to ani nepisal ty, nepasuje mi to na teba.
Reagovat
Cico93
Sorry, to malo ísť na FH nižšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime, co prinesie tenisova sezóna. Uz som unavený z tejto rutiny. Djokovic opat vyzera, ze moze vyhrat vsetky styri GS. A vlastne, nech vyhra. Aspon bude vymalované. Táto éra je neskutočne dlhá, a už expiruje. Rafa ma samozrejme vsetku moju podporu a sympatie, ale nieco vo mne uz chce, aby to cele skoncilo a tesim sa na dlhu prestavku bez tenisu. Najlepsi start je vysadit februar, ktory je s oktobrom a novembrom najnudnejsi mesiac pre tenisoveho fanusika.
Reagovat
FulnekUltras
presne tak - dosť bolo hardu, trávy aj hliny - treba aj ten piesok trocha poštekliť... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=y5t_lXaeEHs
Reagovat
Nola
tomu neveris ani ty, mozno nejaky fanatik....

GOAT debata ide mimo mna, no zacinam byt tiez unavena z fans, ktori si na tom zakladaju, akoby slo o ich osobny rekord, nedavno si patril este medzi nich, negativitny pristup mi nesedi k tvojej osobnosti

este nedavno si tu pisal ze ludom j.b.
Reagovat
smazaný uživatel
Ide mimo teba, ale precitas si ju. Takze si sucastou.

Milujem zlatú éru, ale zaroven sa tesim, kedy na nu uz budem len spomínat. Ide to okrem iného velmi do času a prokrastinujem :)
Reagovat
spaniel
Ha! Ted znas duvod, proc uz chodim min a v podstate jen na velke turnaje. Uz jsem z toho unaveny...a to jen fandim a pisu (a hadam se), kdezto on hraje.
Reagovat
Nola
precitam, ale to je vsetko, nemam potrebu tu pisat siahodlhe eseje, skor sa pobavim na vtipnych vsuvkach

trebars tuto diskusiu nemam celu precitanu, az do okamihu, kedy som sama prispela
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě máš pravdu.

Je o i o tom, co jsem zmínil včera. My sledujeme naše koně již více, než dekádu a za tu dekádu, nebo někdy od roku 2006 dále, prakticky nevyrostla generace, na kterou bychom mohli plynule přejít.

Nevznikli žádní noví Nadalové, Djokovičové, nebo Federerové. Jejich místo měl zaujmout Dimitrov, Del Potro, Raonič, Nishikori,Goffin atd., ale nestalo se tak, okolnosti se sešly špatně, borci trpí na zranění (DelPo,Nishikori), někdo selhal v hlavě (Dimitrov,Raonič,Goffin) a tak generace BIG3 nepoznala pořádné soupeře už více, než dekádu.

No a fanoušci si nenašli nové koně a fandí pořád BIG3. Logicky tě pak ty žabomyší války přestávají bavit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako Nadalista bys nemel tak shazovat antukovy Golden Swing...:)
Reagovat
RF46
Si z toho unaveny, protoze vyhral konkurent Novak a ne tvuj Rafik.

Kdyby vyhral Rafa, tak tu zase vypisujes svoje slohovy cviceni na tema intergalaktickeho boha z Monacoru...vidime do tebe jak do hubeny kozy (GOAT) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento začiatočnícky entuziazmus :)

Ty si také zlatino TP, spolu s Paitikom.
Reagovat
Kozoroh
Tak ať je unavující rutina narušena na RG! :D
Reagovat
turista
Ano. Už to chce změnu na FO. Na US Open ještě Nadal okoukaný není, ale na RG už jsou jeho výhry kontraproduktivní pro antukový tenis.
Reagovat
FulnekUltras
tj. vlastně jakoby plných 14 let vyhrávali GS v podstatě jen tři soudruzi - ti samí pořád dokola - to už je snad i ten hokej na MS zajímavější ;-) ale už se jim to taky krátí...

Jen pro zajímavost uvedu momentální pořadí Big3 z pohledu Uctívačů Chrámu:

Federer 28 (16+12)

Djokovič 22 (10+12)

Nadal 21 (4+17)

titul z Chrámu = 2 body, nádobí z nádvorních kapliček = 1 bod

od FFF za to nechceme vůbec nic... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kouakm, ze se nam zacinaji podmnozinari mnozit:)
Reagovat
PH94
Měl bych takovou jednu otázečku pro Federer fans. Roger má zatím samozřejmě nejlepší čísla (nejvíc GS, nejvíc titulů, největší počet týdnů v čele ATP). Zajímalo by mě, zda považujete (ve hře o celkového GOATA) za větší hrozbu Nadal či Djokoviče? A pokud by měl být Federer sesazen, komu z nich byste to více přáli?
Reagovat
Padme
Djokoviče, ten ho může překonat skoro ve všem. Ale přála bych to teda případně Rafanovi, rozhodně ve mě vzbuzuje víc sympatií.
Reagovat
annah
Taky tak. Roger se blíží ke konci kariéry, ti dva mají ještě pár let před sebou. Kdybych si mohla vybrat, tak Rafa, ale bude to Djokovič.
Reagovat
Padme
Jediný v čem ho Djokovič určitě nepředežene je cena pro nejoblíbenějšího hráče... :)) Tam je dost bez šance.
Reagovat
RF46
atraktivita hry...
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro drive narozene, kteri drzeli jako deti jeste drevenou palku v ruce urcite ne...ale pro nove generace tenisovych priznivcu to uz tak jednoznacne asi nebude, a za nejakou dobu ten styl nejen ala Fedex bude bran asi tak, jak nekteri berou styl Lejvra...

Proto si myslim, ze chtit nazvat nekoho GOATEM,
je neco ve stylu chci chytit vitr:)
Coz pak konci tak, ze vitr chyti nas:)
Reagovat
RF46
Myslim, ze se to ted celkem zastavilo a reguluje se to povrchem a micema.
Reagovat
turista
Djokovič má zatím ztrátu na oba dva. První cíl má dolepit Nadala. Až pak Federera, bude-li lze. Nadal nebude na okruhu o moc delší dobu než Federer. Už bude mít 34. I Novakovy šance na GS už se pomalu snižují, protože se blíží 33. proto byl tenhle 17.GS pro něj tak důležitý. Přijde doba, kdy GS budou výhradně záležitostí next gen.
Reagovat
RF46
Urco Djoker, ten prekona Rogera asi driv nez Rafa.

Nicmene nikdo z nich neprekona jeho styl! :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jednoznacne Sampras. To se bude tezko dotahovat.
Reagovat
FulnekUltras
s Rafou jsou při zahrnutí exkluzivity Wimblu zatím nastejno
Reagovat
FulnekUltras
resp. Pete historicky ještě pořád těsně třetí - Rafa ho může setřást už na RG
Reagovat
Vlk-v-trave
ja mel na mysli uplne jinou tabulku :D)
Reagovat
No-le
Já si myslím - přes to, ze jsem velkým fanouškem Srba - že už nevyhraje víc než 2 GS, Rafa 1 max 2, konkurence je veliká a už letos se dočkáme jako vítěze GS jiného jména....
Reagovat
Ondra979
no odvazny odhad. muze se stat i to. ja myslim, ze na ty tri urcite ma, ale to neznamena, ze je ziska. Zalezi, jak si udrzi formu, o rok starsi RAfa uz evidentne lehce vadne, loni mel jeste solidni kliku, letos uz mit nemusi. Kdyby roger vyhral jeste wimbledon, tak by mi bylo vse jedno..protoze v jeho veku je kazdy GS uz unikat, a mel nato. tak at je to napinave a kazdy jeste prida GS..:)
Reagovat
turista
Můžeš mít pravdu. Pokud je Novak oba v GS nedotáhne tak by si měl aspoň sebrat pro sebe ty tisícovky a vydržet na okruhu aspoň o 3 roky delší dobu než Rafa. Ať mu zůstane aspoň něco v čem bude nejlepší.
Reagovat
No-le
Souhlas.
Jde o to, kdy skončí Fed. Já si myslím, že buď letos po LC nebo až za rok ve Wimbledonu, což je jeho svatostánek. Myslím, ze Djokovič i Nadal mají před sebou ještě tak 2 roky tenisu na takové úrovni, kdy mohou pomýšlet na GS tituly. Co neuhrají do té doby bude navždy ztraceno. Nikdo z nich nebude hrát do 38 let. Fed je v tomto směru nedostižný a jedinečný. NextGen už pak nekompromisně vtrhne na tour, vždyť už 3 roky se (marně) dobývají na výsluní a jejich tlaku nebude možné odolávat věčně...
Reagovat
Ondra979
Novak ma dva roky urcite. Nadal doufam max rok..ale uvidime. prijde mi nemozne pri jeho stylu hry aby byl konkurenceschopny do 35, ale uz to nema zase tak daleko..
Reagovat
turista
Souhlasím. Novak ztrátu rychlosti dokáže nějakou dobu ještě kompenzovat doklouzáváním míčů a elasticitou. Rafa to může kompenzovat šikovnou tenisovou rukou. Ale Rafa skončí tak v 35 letech. Novak to vydrží tak do 37 let. Ale Federerova dlouhověkost je unikát.
Reagovat
No-le
Novak nevydrží do 37 ani náhodou. Takovou motivaci on v sobě nenajde. Říkám 3 roky. Jak zjistí, že už nedokáže vyhrát grandslam,je konec.
Reagovat
turista
Tenis má Novak rád, ale nepovažuje ho za středobod vesmíru. To je fakt.
Reagovat
turista
Takový Connors hrál do 40 let. Ale 105 titulů vyhrál do 32 let věku. Pak 4 roky nic nevyhrál. Následně v 36 a 37 vyhrál 4 malé tituly. Ve 38 letech byl na operaci a celou sezónu se léčil. A pak ještě 2 sezóny odehrál ze setrvačnosti a už byl jen fackovacím panákem pro ty lepší hráče. Jeho tenisová výkonnost ve věku nad 35 let byla nesrovnatelně nižší než Rogerova.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíce epicke by bylo kdyby Roger a Rafa skoncili na číslech 20/20

To by podtrhlo jejich neskutečnou rivalitu, měli by stejně a fans by neměli co řešit.
Reagovat
No-le
To se muže stát. A teoreticky i Novak (((:
Reagovat
No-le
Já vidím reálné konečné poradí GS takto:
Nadal 21
Federer 20
Djokovic 19
((((:
Reagovat
Tweener
Vcelku reálné po AO 2021
Reagovat
turista
Nadal nejvíc? To pochybuji. Už ten samotný fakt by na Novaka působil jako hadr na býka a rozkrájel by se snahou aby bilanci Nadala minimálně vyrovnal.
Reagovat
Padme
Já se po tom prohraném Wimbledonském finále smířila s faktem, že ho překonají oba dva. Třeba ještě něco menšího vyhraje a když ne, tak si užiju aspoň těch pár letošních zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Půjde po Connorsovi. Těch 6 titulu je reálných
Reagovat
Padme
Myslím, že nějaké podřadné turnaje hrát nechce... A všude už je velká konkurence
Reagovat
annah
Ano. I z pětistovek získat titul bude čím dál těžší. Těch šest pohárů reálně moc nevidím. Musíme si užít letošek, protože pak (nebo možná až v roce 2021) nastane pro FFF soumrak tenisu. Netěším se na to.
Reagovat
turista
Kdyby se na to zaměřil tak dávno těch 109 má.
Reagovat
turista
Ale je to holt umíněný kozel(GOAT), který se honí jen za velkými tituly. Connors vesměs sbíral ty malé.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí mu šest kusů, letošní rok je zásadní. Kdyby vyhrál IW/Miami, Dubaj, Halle, tak má už 3, pak uhaluzit Wimbledon, Cinncinati/Šanghaj, nebo Basilej a v roce 2021 to má hotové a může skončit.
Reagovat
turista
Kdyby neohrnoval nos nad dvěstěpadesátkami tak by to měl ještě jednodušší.
Reagovat
sojka1
ty jsi nikdy nevidel na louce uvazanou kozu? Slunicko, pohoda, kolem stavnata travicka, ale ona je polomrtva a chropti, protoze se skrti.... chce totiz jen to, na co nemuze dosahnout.... :-))
Reagovat
turista
Asi.
Reagovat
Nola
:DDD
prisla som prave vcas, no Kamiloss sklamal....

tenis nie je sutaz popularity Kamiloss,,, Novak nie je popularny, ale snazi sa, presne ako ty na tychto strankach...

ocenujem, ze sledujes kazdy jeho zapas, ze mu venujes mozno viac casu ako svojim blizkym, ze sledujes jeho fans na soc. sietach, ze nemas problem uznat, ze ho domaci miluju viac, ako Cesi a Slovaci ktoreholvek domaceho sportovca

mozno si sa zamiloval a mas s nim vlhke sny, tvoje trapenie by mohlo ukoncit osobne stretnutie, co ty na to?

momentalne mam, ale pochybnosti, ze Novak nie je tak popularny ako Fedex, pocet prispekov hovori o opaku a najma tych tvojich :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi přemýšlet nad tvým příspěvkem.

Ale dam ti +1 za délku a pěknou tvorbu odstavců, jde vidět, ze si v hodinách informatiky dávala pozor.
Reagovat
Vlk-v-trave
1. Nekdy mene = vice.
2. Je rada, ze Djokera sledujes.
3. Rika, ze mas manicky syndrom.
4. Je tu pochybnost, jestli ma vubec Fedex vic fans, nez Djoker.
Reagovat
RF46
:))) dobra prace
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za překlad +100
Reagovat
Vlk-v-trave
:) neni za co.
Reagovat
Nola
pockam si, kym to tu dolepi Kamiloss na 1000 - cku a potom sa vyjadrim :DDD
Reagovat
Krisboy
Máš připravenou speciální řeč?
Reagovat
ipko
tešíme sa :)
Reagovat
RF46
uz se to blizi
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se tesim:)
Reagovat
Krisboy
Tak uuuuuž???
Reagovat
Padme
A je to tady...
Reagovat
Krisboy
Někde se asi zakecala.
Reagovat
Padme
Ještě to může psát :). My jí to kazíme příspěvky bez obsahu
Reagovat
Krisboy
Teď už je to stejně jedno. 1002, 1003, 1004...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak: I need an MTO !
Umpire: Why?
Novak: The other guy is winning
Umpire: Thats not an injury
Novak: Its a spiritual injury
Reagovat
gigin
Ten Pepé Imaz mu přece jenom něco dal.
Reagovat
Vlk-v-trave
Spaniel tu psal, ze ti co jedou ezo maj vaginy, takze to bude prda, az vyjde na jevo, ze vlastne zebricku ATP a posledni dekade vladne Zena!
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p600x600/84620438_10163124622035515_367707088106815488_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=0M0vhKKWp24AX8fQzpu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=6&oh=bfe4fbc780b8ff525756cf6524e0a3d9&oe=5ED7BBF6

:))
Reagovat
mahycek
Nepřehánějte s GS ještě u srba. Vždyť Roland Garros nevyhraje,
ani Wimbledon pravděpodobně ne a pořád bude na těch 17 GS.
To není sranda do roka dát tři GS. Já vím, škoda, že se
Roger zastavil na těch dvaceti. Jeden jediný by to chtělo
přidat a Djokovič i Nadal vypadnout v Paříži a byl by klídek.
Tím, ale neříkám, že švýcar tam vyhraje. Ten Londýn ještě
jednou by to chtělo a šlus.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz se na Puntu de Break...ukazal odkaz na cvrlikace k tabulce uspesnosti na GS

Finalova uspesnost na GS (1968-2020)
Tenistas con más efectividad en finales de Grand Slam (1968-2020)

77?8% ???????? Sampras (14-4)
70?4% ???????? Nadal (19-8)
68?8% ???????? Borg (11-5)
65?4% ???????? DJOKOVIC (17-9)
64?5% ???????? Federer (20-11)
63?6% ???????? McEnroe (7-4)
63?6% ???????? Wilander (7-4)

Pryyyy min. 8 ucasti...:)
Takze ten kdo mel 7, uz se tam nepocita,,,

Takze ted opravena tabulka bez podmnozin:)

100% Gustavo Kuerten (3-0)
100% Johan Kriek (2-0)
100% Bill Bowrey (1-0)
100% Mark Edmondson (1-0)
100% Adriano Panatta (1-0)
100% Brian Teacher (1-0)
100% Yannick Noah (1-0)
100% Andrés Gómez (1-0)
100% Thomas Muster (1-0)
100% Richard Krajicek (1-0)
100% Thomas Johansson (1-0)
100% Albert Costa (1-0)
Reagovat
Krisboy
Pete The Goat.
Reagovat
Vlk-v-trave
A je to provalene:)
Reagovat
Krisboy
To se snad ví už dávno, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrál někdo více finále na French Open než Federer?
Reagovat
Vlk-v-trave
No... ne vsichni to vi:)
Reagovat
ttopi
Z toho jasně plynou 2 věci - Sampras je GOAT a Federer prohrál nejvíce GS finále - nýmand.
Reagovat
stefankelner
FO ho stalo veľa síl a pre hraných finále, mohol mať 3-5 GS S W, AO, UO...
Reagovat
RF46
Finalove prohry ted budou chodit casteji..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom 4 prohraná finále jsou z RG, takže za mě 20-7 (74%)
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na podmnoziny nehrajem.
Tohle je solidni vlakno.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
makro99
Tak hned mě napadl Korda, kde je s tím jeho slavným australským 3x6:2... a on vlastně někdy v mládí hrál ještě jedno finále...v Paříži? Čímž je ale vlastně lepší, jak celý ten výčet od Bowreye po Alberta Costu, pže u těch GS finálová účast byla vesměs náhoda :)
No jo, ale kde je Gaston Gaudio?? ten přece žádný 2. finále nehrál??
Reagovat
Krisboy
Korda si zkazil bilanci s Courierem v Paříži. Uspěl tedy v pouhé polovině finálí.
Reagovat
makro99
Napadl mě Chang (ten šmiknul Bóďu v IW)... a von Courier.
Ale ten Gaston má stoprocent na stoprocent... a slavný punto de break či jeho vykladač ho tam nemaj... to je skandální.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tu druhou tabulku jsem stvoril ja:) Ale jak jsem to v rychlosti kopiroval tak mne ten Gaudio zustal v souboru...dacan...
Ta prvni je z Punta:)
Reagovat
Vlk-v-trave
jo spatne jsem zkopiroval...chudak Gaudio...

tak jeste dodatecne:)

100% Gastón Gaudio (1-0)
Reagovat
makro99
no dobře no... 100% Gaston Gaudio - hmm, ale zase takhle samostatně to nevyzní vůbec špatně :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Samostatna kapitola:)
Reagovat
makro99
to rozhodně :) a případ pro psychoanalytika, jako ten Quido.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Ano, trochu nam odletel do jine dimenze,,,predpokladam, ze myslenkove nekde serfuje s goofym a stryckem donaldem, ale verim, ze Golden Swing by ho mohl dostat vic na zem...
Reagovat
Vlk-v-trave
Alke dekuji moc za pozornost:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Dost skoda Wawrinky, mohly byt 4GS a dostal by se i pred Kuertena.
No, ale pravdou je, ze pred Kuertena neni tak jednoduche se dostat.
Stale cekame...snad zacne uz nejaka poradna era, ktera tim Kuertenem zatrasne.
Reagovat
turista
Korda sice vyhrál AO. Jako tenista byl ale Berdych lepší. Měl smůlu, že hrál v době velké 4.
Reagovat
makro99
Tak to bych nedokázal říct. Berdych byl léta konzistentní na hodně vysoké úrovni.
Ale Korda hlavně ty měsíce před AO hrál neskutečný tenis - ve Wibmblu prohrál se Samprasem 4:6 v pátým, na US open ho porazil 7:6 v pátým..
A větší část těch Kordových 90-tek byla hodně silná éra: Sampras, Agassi, Becker, Edberg, Courier...
Reagovat
Krisboy
Ivaniševič, Krajicek, Stich, Muster, Chang...zlatá éra tenisu!!!
Reagovat
turista
Souhlasím. Byli to velcí tenisté.
Reagovat
Krisboy
Kromě Changa :DDD
Reagovat
Krisboy
...a ještě jsem zapomněl na Todda Martina a Sergi Brugueru. To byla konkurence! Ne jako dnes.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/OnlyRogerCanFly/status/1224347618836451328

Po kazdem GS nam vyjizdi plno tubulek:
Tak tahle je asi na tema peti dekad, kolikrat se hrac behem tohoto obdobi staval No.1
(je tam zase zvlastni podmnozina, ale upravovat to nebudu)

14 John McEnroe
11 Pete Sampras
9 Jimmy Connors
8 Ivan Lendl
8 Rafa Nadal
6 Bjorn Borg
6 Andre Agassi
6 Roger Federer
5 Stefan Edberg
5 NOVAK DJOKOVIC

Takze ten Pete tim GOATEm dlouho nebyl.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://twitter.com/Alexjc84/status/1224241760316067841

Nechybi take gratulace hracum ke kariernimu nejvyssimu umisteni v zebricku.

15 Rublev
28 Hurkacz
31 Garin
70 Paul
90 Gerasimov
93 Novak

Pro tuhle eru je opravdu dobre, ze majitel 17 GS se konecne probojoval do top100, jinak to vypadalo na nejvetsi historicky tenisovy prusvih.
Reagovat
Vlk-v-trave
A takhle vypada graficke znazorneni tenisove ery, kdyz chybi poradna konkurence:))

https://twitter.com/AlmasloutDry/status/1224309876932956162/photo/1
Reagovat
makro99
Konkurence, nekonkurence. Gaston tam tentokrát je, pěkně na prvním řádku, takže je všechno v pořádku.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
makro99
ještě bych do toho prosil zapracovat Masters... klidně stačí třeba rok 2005 ;)
Reagovat
svetova.dvojka
8-7 and 40-15 never forget...

https://www.youtube.com/watch?v=TUikJi0Qhhw
Reagovat
ttopi
:-(
Reagovat
ipko
kde bol Roger, keď mal 32.. jedna z najhorších sezón v kariére, problémy s chrbtom a prehry na GS so Stakhovskym a Robredom.. skvelý návrat v 2014 a celkovom vysoká úroveň až doteraz.. ale Novak vyzerá momentálne silno, ťažké zranenie a návrat už má za sebou, zastaviť ho môže už len ten hore :)
Reagovat
Ereinion
hlavně bude záležet, kdy konečně vyroste mladší konkurence...Roger tu měl v 32 letech Novaka a Rafu na vrcholu, zatímco Novak a Rafa tu mají v 32 letech primárně Rogera v 38 :D ale v posledním roce se to konečně začíná profilovat, věřím, že tento rok konečně vyhraje někdo nový, nejspíš Thiem nebo Medvěd
Reagovat
RF46
presne tak
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel zatím se to profiluje jenom na méně důležitých turnajích v kontextu GS a TM. Tam porazil Djokoviče jenom Thiem, pak Federer, který ho zároveň dostal na GS do pěti setů, což se povedlo včera zase Thiemovi.

Nikdo jiný kromě těchto dvou není schopný se s Djokovičem na GS ani přiblížit úspěchu. Poslední byl Nadal na Wimbledonu 2018.
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně vzato se nám v tenise v minulé dekádě prakticky ztratila jedna celá generace, která v konečném zúčtování chybí.

Po tom, co vyrostl Djokovič a Nadal přišla generace Goffin, Raonič, Dimitrov atd, kteří v životě nic na GS neuhráli a Thiem se začal profilovat až 2 roky zpátky.

Tím vznikla hluchá tenisová éra, která podporovala BIG3 aby si v klidu sbírali trofeje na GS.

Tsitsipas a Medvedev jsou už vážní adepti, ale hrají pořádně poslední sezónu a na GS ještě neprorazili pořádně, takže opět to hraje do karet BIG3.
Reagovat
stefankelner
Presne. A medzi sebou sa doslova ničili Fedex s Býkom a teraz z toho ťaží N1e... Koľko stálo úsilia vyhrať Fedexa FO? Býka W, UO, AO? Keby sa sústredili na "svoje" povrchy možno by mal No1e menej GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má oproti Nadalovi prostě jeden nevyvratitelný vroubek. A to, že jej nedokázal porazit nikdy na French Open, ale Rafa ho dokázal porazit na Wimbledonu.

To je prostě neomluvitelný fakt. Nicméně zase je třeba brát v potaz, že hra Federera je účinná všude kromě antuky a i tak je třeba smeknout nad tím, že FO vyhrál a udělal tam tolik finále.

Djokovič je 10x větší obranář než Federer a má na French open menší úspěchy, než švýcar.
Reagovat
stefankelner
Veď to, že Fedex je úspešnejší na FO ako No1e, a on vyhral tiež len preto, že vtedy Býk nemal formu, tak isto by bol doteraz bez FO... Býk je len o rok starší, ale je zodratý, Fedex je starý... A teraz na úkor ich byvalej rivality ťaží No1e...
Reagovat
Ondra979
jj souhlas. Djoko z toho nakonec asi vitezi nejvic..podle Rafa uz bude letos slabsi a RG muze dat jen se stestim na los..loni ho mel dost. pak to bude mezi Thiemem, Djokem a mozna nekym, kdo se zlepsil na antuce..MEdvedev by mohl byt dobry a nekoho prekvapit.
Reagovat
turista
Méně GS? Tak jak tak by ho nezastavili. S oběma má Djoki aktivní bilanci h2h.
Reagovat
smazaný uživatel
No když nad tím tak uvažuju, tak si myslím, že je celkem jasné, kdo bude mít nejvíce GS.

Těch 17 titulů Djokoviče vypadá v současné konkurenci nextgen doslova hrůzostrašně. Troufnu si říct, že minimálně jeden titul z AO přidá na 90%.

Teď si myslím, že jeho hlavní cíl bude French Open, pokud ten titul vyhraje, tak je jakákoliv GOAT debata prakticky vybarvená. Nole by měl 18GS a před sebou Wimbledon, USO a AO.

Musíme věřit maximálně v umění Nadala, který Noleho musí na FO zastavit a požehnat Federera, ať letos promění matchbally.
Reagovat
ttopi
Já si osobně myslím, že Nadal letos FO nevyhraje. A Djokovič těch 20GS udělá téměř jistě. Samozřejmě pokud do toho neskočí větší zranění, nebo náhlý pokles herní kvality.

Rogerovi bych strašně ještě jeden zlatý věčírek přál, ale nevěřím tomu. Wimbledon měl vyhrát, tím by se stal GOATem snad i pro jeho největší odpůrce. Pro mě jím stejně je, ikdyby Djokovič měl třeba 21 GS. Já si totiž myslím že být nejlepším není jen být nejúspěšnějším.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Tak obecně Nole aspiruje pomalu ale jistě na nejméně oblíbeného šampiona všech dob. Ani nevím, zda jsem ve sportu za svůj život viděl něco podobného.

Rogerových 310 týdnu na N.1 překoná už asi určitě, těch 20GS taky a je jenom otázka, zda Rafa Rogera dolepí a skončí oba na 20ti, nebo to bude 19, 20 a bůh ví kolik toho Djokovič povyhrává. Jak vidím ty mladé, tak může těch GS mít ještě 5-6 úplně v klidu.

Na Wimbledonu bude neporazitelný ještě 3 roky, totéž na AO.
Reagovat
Kozoroh
Lendl byl nejméně populární šampion, Djoker má aspoň tu Asii.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
turista
Connors taky nebyl moc oblíbený.
Reagovat
Krisboy
Jenže Connorsovi to bylo jedno.
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
Krisboy
Nepřetvařoval se, nepodbízel se, nestěžoval si, byl sám sebou.
Reagovat
woody
Ba naopak může být nejlepší co se týče statistik, ale nejúspěšnějśí vždy zůstane RF. Žádný tenista neměl nikdy tolik fanoušků a podle mě mít ani nebude. Rf je fenomén, kterého jen tak nékdo nepřekoná.
Reagovat
turista
Nadal má na světě taky stamilióny příznivců.
Reagovat
Ondra979
jo s tim Rogerem souhlas. mel ten W vyhrat..to me mrzi doted. moc neverim, ze letos mu to vyjde podobne, ale rad bych se spletl. Takhle ho Djok nejspis doklepen, ale asi ne letos, ani on nemladne. Pokud si urdyi +- tuto formu dve sezony, tak neni o cem, pokud zacne lehce ztracet, tak to treba dopadne jinak..je to ve hvezdach
Reagovat
smazaný uživatel
Já se naopak o Rogera na Wimbledonu vůbec nebojím.

Ber, že od roku 2014 byl 4x ve finále a 3x ho tam porazil Djokovič.

Současná nextgen je na trávě supermarná, do SF Wimbledonu může dojít klidně zase Rafa, Roger a Djokovič.

Vše záleží na losu a na tom, kdo bude n.1 po Wimbledonu. Vzhledem k tomu, že Rafa vyhrál FO, tak pravděpodobně bude jednička Djokovič a tomu je třeba se vyhnout
Reagovat
Ondra979
nj tak to je hezke..ale nezapomen, kolik mu bude, nesmi mit vypadek a potkat Djokovice..bohuzel oboji se muze stat..ale mel by tomu dat vse, wimbleodn je jeho jasna priorita letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Australian Open ho posílí, tam předvedl neskutečnou mentální sílu a to SF je velký úspěch na to, že hrál turnaj bez přípravy a ještě v takové formě/neformě.

Důležité bude sunshine double, tam to chce alespoň jeden titul a určitě to chce titul z Halle + nějaký solidní výsledek na French Open, který podpoří herní praxi. Loni to dost pomohlo.
Reagovat
woody
Bylo by to fajn.

Já si na druhou stranu myslím,že Novak na té pomalé antuce na RG nemá šanci. Ty dva bejčci Rafa s Domem jsou daleko silovější, což bude na té pomalotině velmi znát. Nehledě na to,že budou pro Novaka kousaví i další soupěři.Přal bych si to, ale pochybuji..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že to SF si udělá úplně v klidu a pokud se vyhne Thiemovi, tak ten druhý finalista ať už to bude ten, či onen, bude mít té energie mnohem méně. Jediná hrozba na FO může být Tsitsipas, všichni ostatní jsou na té antuce marní.

Ono obecně se z antuky začíná stávat taková tráva. Vyhrávají tam pořád ti stejní a nikdo nový na tom neumí hrát.
Reagovat
Ondra979
a co MEdvedev, nebo Zverev? Medved se hodne zlepsil, na antuce by mohl byt nebezpecny a Sasa taky neni zas tak marny na hline..mohli by Djokovi prinejmensim sebrat sily
Reagovat
ttopi
Já myslím že na konci roku a teď na AO mladí ukázali, že se s nimi počítat musí a nebyl bych šokovaný, kdyby letos třeba 2 GS vzali (Thiem, Zverev, Medved, Tsisipas, + někdo kdo mě teď třeba nenapadá).
Reagovat
Ondra979
dva asi ne, ale kdo vi, jeden by mohli a nejvetsi sance je asi USO
Reagovat
smazaný uživatel
Dva určitě ne. Nemají kde.

Na trávě hrát neumí a zbývají ti 2 GS. Jeden je french open a druhé USO.

Pokud někdo mimo BIG3 vyhraje GS, tak to bude US Open.
Reagovat
turista
Já si myslím, že na pomalé antuce na RG Novak šanci má. Vyhrál na pomalé antuce 4x Řím, 2x Monte Carlo, 2x Bělehrad, 1x Oeiras a 1x Roland Garros. To je 10 titulů na té pomalé antuce. Další 4 vyhrál na té rychlejší antuce - 3x Madrid a 1x Amersfoot. Největší překážkou bude pro něj Thiem a Medveděv, ne Nadal.
Reagovat
turista
A ještě Zverev bude nebezpečný.
Reagovat
turista
Hrůzostrašně? Naopak. Je to Novakův důležitý a pouze kontaktní GS titul aby nebyl úplně ze hry o GS. Pokud Novaka na RG někdo zastaví tak to bude Thiem a ne Nadal. Nerozumím logice Kamilose jak by mohl Nadal pomoci Federerovi k dalšímu GS. Ten mu ho akorát sebere a ne, že mu pomůže.
Reagovat
Mayo
Verím, že Novak ovládne aj FO a W + OH. Na USO bude atakovať RF a titul GOAT.
Reagovat
Cico93
Tak smola pre Dominica, že vo finále GS čelil hráčom, ktorí na danom turnaji vo finále ešte nikdy neprehrali a zároveň dané turnaje nikdy nikto nevyhral viackrát ako práve Rafa RG a Novak AO.
Reagovat
spaniel
Murray 2. I kdyz ten jim celil, kdyz byli na vrcholu.
Reagovat
Davor1
Andy vyhral prvý GS až po 4 finálových porážkach s Rogerom a Nolem, tak snáď to Dom nezopakuje na RG s Nadalom...
Reagovat
Marduch
"Byl jsem na hraně porážky. Dominic je skvělý hráč, který své údery, hlavně z forhendu, hraje neuvěřitelně tvrdě. Byl lepším hráčem. Dělil nás možná jeden úder, jeden bod. Mohlo to dopadnout úplně jinak. Když jsem ve čtvrtém i pátém setu čelil brejkbolu, pokaždé jsem se po servisu vydal na síť. To nedělám často, ale v obou případech to fungovalo. Ale taky to mohlo skončit jinak."

https://www.idnes.cz/sport/tenis/novak-djokovic-australian-open-2020-titul-rozhovor.A200202_185639_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas zlomil volej Dominika na síti, který se mu vrátíl do kurtu o pásku za stavu 3:4 15:0 ve čtvrtém setu. Kdyby to dal, je to 30:0. Tahle to bylo 15:15 a Thiem ztratil servis stavem 15:40, šlo
Se do pátého a byl konec
Reagovat
mats23
jj, tiež si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
No a hlavně tak to Thiem mohl uklidit doprava a ne Nolemu přímo na raketu, to by pak nemusel hrát ten volej. Ale to se dobře kecá.
Reagovat
turista
No byla to křížová cesta pro Novaka to finále. Ale dopadlo to dobře. Nicméně Djoki tady na TP byl v průběhu včerejšího finále doslova lynčován. Zvlášť blax a jemu podobní v tom vynikali. Mnoho Čechů se bohužel cítí být víc než Srbové a jiní Jihoslované. Přitom Jugoslávie byla za socíku dovolenou snů. Navíc ty vyhozené televizory, ledničky, počítače a bezpočet plastových lahví a igelitek s odpadky v přírodě České republiky svědčí o tom, že jsme divoký východ a ne západ. Když stejný prohřešek diskuse s rozhodčím udělal v pátek božský Rafa tak snad pouze Krisboy si ho dovolil tady kritizovat. Lidi tady na TP bohužel často měří tenistům dvojím metrem.
Reagovat
gigin
Nejde vůbec o národnost. Např. Ivanovič, Dáma (Jeca) tu byly úplně v pohodě. Všude najdeš osly (kromě Latvie). A Djokovič v tomhle osel je.
Reagovat
Kozoroh
Ivanovičová nikdy nedominovala, proto nikomu nevadila. Každý tenista, co pocházel geopoliticky vzato z východní Evropy a dominoval tenisu, tak se setkal se záští publika západního světa.
Reagovat
gigin
Anička byla No.1, má GS, několik finálových účastí. Její popularita obrovská. Samozřejmě hlavně kvůli jejímu vzezření.

Jankovič byla myslím též světovou jedničkou a měla finále GS, ale nevím přesně. Ta se sice takovým obalem jako Anička pyšnit nemohla, ale zase to byla Dáma. Tady jsme to rozhodli na TP.
Reagovat
RF46
presne, tu bych zral i kdyby nic neumela :)
Reagovat
Kozoroh
A tato čísla chceš srovnávat s čísly Djokoviče, Navrátilové, Lendla a Selešové?
Jako vážně?
https://media.giphy.com/media/mjwUZYo0Nduso/giphy.gif

Jako vítězka jednoho grandslamu a nakrátko No. 1 nevadila, kdyby byla vícenásobnou GS vítězkou, tak ti garantuju, že by měla x-násobně více haterů.
Reagovat
gigin
Já ti seru na čísla. Byla prostě všude populární. A to hodně!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochybuji, chlapi slintaji na baby bez rozdilu...:)
...az na nejake vyjimky. Jak by mela 17.GS, tak by byla tak 10X popularnejsi nez Serena, to ti zase garantuji ja:D)
Reagovat
Herbert_Hoover
+1
Reagovat
turista
To nerozporuji. Proti Sereně vypadala úžasně.
Reagovat
RF46
tak tam je to neco noc x den, muz x zena...
Reagovat
turista
Anička vyhrála 15 titulů, z toho 1x GS a byla pár týdnů No1. Bylo to krásné. Ale Novak vyhrál 78 titulů, 17xGS a byl 275 týdnů No1 což je nesrovnatelně víc. Je proto solí v očích všech tzv."zápaďáků" po jejichž statusu mnozí Češi nesmyslně prahnou.
Reagovat
aape
já si myslím, že to není tím, že bychom se chtěli cpát na západ,
ale mentalitou a nakonec i geneticky opravdu máme blíž k těm Němcům nebo Rakušanům, ať se to někomu líbí nebo ne.
Mentalita Balkánců je nám opravdu dost vzdálená - a Novak je prostě typický Balkánec v pozitivním i negativním
Reagovat
turista
No jistěže je Novak Balkánec se svými plus a mínus.
Reagovat
annah
Navíc Srbsko má v očích mnoha lidí pořád negativní punc po těch zvěrstvech, která se děla za konfliktu v 90. letech. I když ty hrůzy asi neprováděli jen Srbové.
Reagovat
FulnekUltras
asi ;-))))))))))))))
Reagovat
turista
To opravdu nedělali pouze Srbové. Ale pouze oni byli Amerikou bombardováni.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co tou myslenkou vlastne chces rict?
Ze kvuli Cechum nema tolik fans?
Jste v tom djokolandu opravdu tema fanouskama posedli...
...by me jen zajimalo, odkud bys je chtel jako brat?
Reagovat
turista
Nám to jako Djokofans nevadí, že je nás málo.
Reagovat
ttopi
Jasně. A vždycky to bylo určitě bezdůvodně. Stejně jako lidi nemají rádi romy - zcela jistě bezdůvodně a bez objektivných důvodů.
Reagovat
smazaný uživatel
A ve vězení jsou všichni nevinní a když má člověk dluhy a exekuce, tak to padá z nebe a zrovna jeho to trefilo.

To poslouchám denně.
Reagovat
ttopi
Jo dluhy - za ty může stát, protože se neumí o lidi postarat a nechá je padat do dluhových pastí - to také miluji :D
Reagovat
smazaný uživatel
A finančák posílá exekuce náhodným generátorem úplně nevinným lidem, kteří platí daně jako mourovatí.

Speciálně majitelé restaurací atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš srovnávat chování Nadala/Federera a Djokoviče. Když se podívám na Rafu, tak sice zdržuje, ale nikdy si nedovolí plácat rozhodčí po noze s ges-tem "Chceš se zviditelnit", nebo nekřičí po podavačích míčků/ručníků a určitě neříká lidemˇať drží huby, nebo že jsou opice.

Djokovič na sebe tímto chováním navázal sobě podobné nátury a stačilo mi vidět jeho fan club včera ve finále a měl jsem dost. Kdybych dal celé te skupině IQ test, tak součtem nedosáhnout průměrného šimpanze. Totéž čtu od včerejška na všech sociálních sitích v komentářích, každá druha věta je IDEMO SRBIJA.

Neskutečný fanatismus.

Pak se Djokovič nemůže divit, že mu normální lidé nefandí.
Reagovat
gigin
Jako on za to jaké má fanoušky nemůže. To mi nevadí. Spíš mi jde o tu faleš. Nejdřív dělá to, co popisuješ a pak rozdává srdíčka do publika.. Jako tak tam rozdám místo srdíček piče a pohoda. Jsem takový jaký jsem. Tohle mi vadí nejvíc.
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
smazaný uživatel
100% souhlas, to si napsal přesně.

Kdyby se choval jako ko-kot pořád, tak si řekneš "Dobře, je to ko-kot, ale fandím mu tak, jak je".

Jenže on jednou miluje vše živé, pak zase lidem nadává, v proslovu řekne, že se mají všichni lidé zase semknout, pak jim řekne ať drží huby.

V tom se nevyznáš.
Reagovat
RF46
:)
Reagovat
Ondra979
+100
Reagovat
Vlk-v-trave
Prilis prikre hodnoceni...

Asi jako nejak chapu o co ti jde..., ale tyhle cypoviny do hloubky trebas ja zas tolik neresim. A kdyz uz...

Vysledek je proste, ze mu neco ujede, a je to hned balkanska spina atd... a to proste neni ok...
...neco tu je proste spatne. Krom toho jak daval ty srdicka, na to jsme se vzdycynky tesil, jsem se celkem rezal smichy,...:D) Proste mu hrabe no...komu tam tak trochu nehrabe....

A vis proc si myslim, ze to je prilis prisne...?
...protoze Fognini nadava Nadalovi na kurtu do cypu jak zdrzuje, a jaky to neni magor... a pak v satne mu poklepava po zadku, ze jako ok...jak je fajn a tak... jako sorry, ale to mne nepripada o nic lepsi.

Kyrgios rekne nejakemu chudakovi na lajne, ze to je cyp, deka jak hovado...ok...ale ma letet z kurtu jak BigMac za starych casu, a ne ze se tomu jeste tleska...proste se tu nejede vuuubec rovina.

Djokovice mam rad asi jak hrebik v hlave. Ale ty hodnoceni, ze jako Nole nejede uprimnou rovinu...

A kdo tam tu rovinu podle tebe jede?:)
Jen otazka nemyslim to nejak zle...
Reagovat
Marduch
Gigine ono bude asi zapotřebí rozlišovat, protože každý z těch dvou protichůdných projevů chování se odehrává za jiných okolností a v jiném čase.
On během zápasu v situaci, kdy se nedaří, pitchuje některé jednotlivce či skupinky, kteří verbálně zasahují do výměn nebo do soustředění před servisem, a dovedu si představit, že to někdy může být s úmyslem hráče ovlivnit, tím spíš, když se o Noleho přecitlivělosti na tyhle věci obecně ví. Teď neposuzuju míru jeho reakcí..
Po vyhraném zápase už komunikuje směrem k publiku jako k celku a jednak u toho nebude dodávat ?jó a těm ve 3. a 28. řadě neděkuju, to jsou pičusové a provokatéři a zároveň jde o úplně jinou situaci, jiný emoce, když jde o vyhraný zápas.
Čímž to chování vyloženě neobhajuju, jen v tom nevidím nějaku prvoplánovanou faleš.
Reagovat
gigin
Sojka to tu jednou a jasně řekla. Ne že ve víně je pravda, ale na kurtu při hře.

Já kuwa nevím, kdo jede rovinu. Já ty lidi neznám osobně. Ale prostě u Djoka mi to přijde nejvíc do očí bijící. Jasně, musí se pak ovládat, páč sponzoři by ho ukamenovali, kdyby posílal místo srdíček do publika vagíny. Já chápu, že všechno má nějaké souvislosti, je to divadlo, show, všechno je o penězích.

Moje původní reakce byla na turistu, že neoblíbenost Noldy je dána národností. Není to tak. A za tím si prostě stojím. Nazdar.
Reagovat
Krisboy
Kdepak, tohle fanatikům nevysvětlíš. To je jako snažit se přesvědčit Zemana, že se chová nevhodně. Zeman v životě nepochopí, že ne každej jeho kritik je z Drahošova týmu, nebo Topák, nebo kavárna nebo sluníčkář nebo jak jim všem říkají. Stejně tak Kozoroh nebo dmnt turista v životě nepochopí, že Djok je prostě falešnej šmejd, proto ho lidi nemají rádi.
Reagovat
turista
Aha. Pičus zase hodnotí Kozoroha a turistu a falešného šmejda Novaka. Někteří Češi si asi o sobě myslí, že pojedli ze stromu moudrosti.
Reagovat
FulnekUltras
+1 a on to je někdy spíš frňákovník
Reagovat
Marduch
hele buď si jistej, že Zeman to chápe moc dobře a tohle onálepkovávání jakýchkoli kritiků je velmi účinná obranná taktika pragmatika jeho typu..
Reagovat
Ondra979
jj Zeman to chape a nalepkovani protivniku to umi, stejne jako rozdelvoat spolecnost, byt vulgarni, nerespekotvat ustavu, nase bezpecnostni sluzby shazuje, nahrava Rusku atd..to jsou veci neprijatelne a proto by Zeman mel okamzite skoncit, navic jeho chatrne zdravi, stava se z nej stale smesnejsi figurka. ale on tam bude az do konce mandatu nebo svych dnu, protoze jeho radobykamosi mu rezignovat nidky nedovoli..
Reagovat
Kozoroh
Djoker není falešný šmejd, ale muž dvou tváří. Během zápasů se vzteká, maličkosti ho dovedou rozhodit, ale vždy upřímně a s grácií pogratuluje soupeři, a to i po srdcervoucí porážce. Skvělý balónek protivníka vždy dovede ocenit. Není vše černobílé.
Reagovat
Krisboy
To je holt věc názoru. Já mu prostě ty jeho úsměvy nevěřím. Posílání srdíček divákům mu nevěřím. Jeho stěžování na menší oblibu je - řekněme přinejmenším nedůstojné, ne-li přímo trapné. Kdyby se k tomu všemu postavil stylem - seru na vás, nejsem tady od toho, abych vám lezl někam nebo abyste mě všichni milovali, nejsem tady od toho, abych neurazil nebo nezklamal fandy Feda a Nada, jsem tady od toho, abych vyhrával, věř tomu, že bych mu fandil. Tohle je prostě faleš, přetvářka a podbizení.
Nol3 není sám sebou.
Zmiňovaní Connors a Lendl byli. Nehráli tenis proto, aby je všichni milovali, ale aby byli nejlepší.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak vpohode...
Ja tem komediantum obecne moc neverim, djoker nedjoker.:)
Reagovat
Ondra979
taky si myslim, ze narodnost neni rozhodujici, jak se nam snazi nekteri podsouvat. ono nejde o to, ze by mel treba dramaticky vic fanousku, o noce asi ano, ale nebyl by vniman fandy konkurentu v tak negativnim svetle, ziskal by si vetsi respekt..
Reagovat
Vlk-v-trave
a ja si myslim, ze to je uplne jednoduche...
Fedex pobral jednu generaci fans tenisu nejen kolem Agassiho plus nejakou tu naplaveninu
Nadal pobral mensi cas te generace plus plno nove naplaveniny...
Nekteri z te generace fans ty dva fedaly poslali do hajzlu...
Djoker prisel pozde, to je cele...tam uz nebylo co prerozdelovat, bo tenis sel pomalu do...
Za dva roky se to zase nejak prerozdeli...fans maji kratkou pamet...
neco zdedi po dedkovi, neco po behalovi, a prijde zase nova naplavenina...

On se jen blbe trefil v case...
ale zase trefil dobre ty tri dekady:D)
Reagovat
Marduch
peníze, sponzoři.. nevim, spíš to vidím na osobnostní charakteristiky - velikost, zafixovanost ega, který ti ve vypjatých momentech přerůstá přes hlavu, ruku v ruce s výchovou - co je v normě a co už je úlet, Srdjanův přístup k rivalitě:) atd.. na druhou stranu Noleho víra, mentální hygiena/koučink Pepeho, veganství jako postoj k planetě, k ekologii.. A všechno dohromady se to tam nějak vzájemně bije a podle situace projevuje.. Kdo ví:)

Co se týče vlivu národnosti na popularitu, tak si také nemyslím, že by to bylo až tak určující..
Reagovat
Kozoroh
Zamindrákovaný Kamilos v plné parádě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli to nevím.

Minimálně 10 lidí tady souhlasí s tím, o čem se bavíme. Ty napíšeš, že jsem zamindrákovaný.

Možná by to chtělo vytáhnout hlavu z Noleho prdele. :)
Reagovat
Kozoroh
Jako zamindrákovaný jedinec ses projevil už v minulosti, dnes to eskaluje kvůli úspěchu jednoho ze dvou Fedových rivalů. Od tvého příchodu tady se atmosféra na TP zhoršila. Dokonce i spaniel už tě má plné zuby.
Reagovat
Krisboy
Kdybyste na něj pořád nereagovali, dal by pokoj. Zmizel by jak Fandina, tý už zbyl jenom Fulnek Ultras a ten ji po dvou letech taky přestal bavit a je od krávy klid :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem věčný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilose do ignoru a nereagovat. Funguje to.
Jeho slovní průjem bez myšlenky je jen pro otrlé.
Reagovat
turista
Nadal zařval na rozhodčí: "Vy asi nemáte ráda dobrý tenis". To je totéž v bleděmodrém jako řekl včera Djokovič k rozhodčímu. Ale nadpozemský Rafa si podle místních asi může dovolit víc než ten ďáblem poslaný Srb, jak tady Novaka ocejchoval Kamilos.
Reagovat
smazaný uživatel
Už nemám sílu. To je házení hrachu o zeď.
Reagovat
FulnekUltras
Stejně je neuvěřitelné, kolik mají lidi dneska v práci času. ;-)))
Reagovat
Ondra979
na YT jsou komentare, ze to byl posledni nebo predposledni Djokovicuv Gs, protoze uz neni tak dominantni co driv a uhraje to mentalni silou. Je pravda, ze SF mel velmi snadne a mel dva dny na odpocinek oproti Domovi, ale jestli to hralo zasadni roli tezko rict. Zaver druheho a treti set byl od nej ale neobvykle spatny, to by se mu priste nemuselo vyplatit..jinak tezko predikovat, urcite muze vyhrat za rok, pokud bude v podobne forme. Za dva roky je uz moc daleko, to doufam, ze uz nebude v takove forme :). A kolik da GS se strasne blbe predpovida, je tam moc faktoru..trea za rok uz nebude v takove forme, ale zatim na to nevypada
Reagovat
svetova.dvojka
Dávám Djokovičovi rok, maximálně dva...
Reagovat
RF46
tzn. 4, max. 8 GS :)
Reagovat
Ondra979
no bude to zajimave. na 3-4GS muze mit, ale nesmi se zranit a potrebuje trochu stesti..ale treba to bude jinak..nekdy jeto nevyzpytatelne
Reagovat
Patik
Teraz sú tu grandslamy ktoré vyhráva dá sa povedať preto že na tri víťazné je nehratelný alebo veľmi ťažko hratelný..a keď prestane byť nehratelný potom sa tu otvára možnosť ešte v uvodzovkách uhaluzenie grandslamu čo je u Djokoviča nezvyčajné spojenie s jeho menom ale raz to príde keď už aj on tenisovo nezvládne a bude sa spoliehať na los a to že mu niekto vypadne..zatiaľ môže byť nehrateľný vkľude ďalšie dve sezóny..a dokonca kariéry môže ešte uhaluziť..keď bude mať len z Austrálie 10 titulov nebudem sa tváriť prekvapene..nehovoriac o iných grandslamoch.
Reagovat
Ondra979
tak nehratelny je asi jen na AO ve sve top forme, ve W uz je jen velmi tezko hratelny, a na USO nikdy nedominoval, na FO taky ne..takze zas az tak horke to neni, Roger ho mel dat ve W, rozhodne ten jeho vykon nebyl bezchybny, uz s Bautistou se trochu trapil..urcite zalezi na losu uz i trochu, tady to mel do finale celkem snadne
Reagovat
smazaný uživatel
Na letošním AO odehrál Djokovic dva dobre sety ve finále, to mu stačilo na titul. Jinak dva týdny nemusel předvést vůbec nic
Reagovat
woody
Ona je to vlastně pochvala, je vidět,že po Djokovicovi chces nejlepsi vykony, coz je spravne..
Reagovat
peRFect
Já ho nesnáším, ale co musím uznat, on snad jediný GS neuhaluzil. Neměl zatím štěstí jako např. Rafa na USO. Má to fakt vydřený.
Reagovat
Patik
No veď on je asi jediný kto vie sundať kohokoľvek kde koľvek čo nám zatiaľ aj preukázal..ešte zatiaľ nieje z tých čo musia uhaluziť..Rogerov rekord ale môže trhnúť jeho dobrým tenisom..a ešte si môže ďalšie tri GS vkľude uhaluziť neskôr na staré kolená..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je 100% pravda.

O letošním AO to však neplatí, tak měl walkover. Ale to měl i Nadal i Federer, takže si nemají co vyčítat.
Reagovat
Patik
Myslím si že Djokovič by nemal problém aj keby mu tam nalosovali Thiema zdravého Federera a Nadala po sebe..teda nebol by som v šoku keby ich dal všetkých..Federer mal dá sa povedať walkover ale tam toho bolo viac a vzhľadom na jeho vek to už vnímam inak..a Nadal po dlhej dobe okúsil poriadny hardový grandslam bez šance uhaluziť kde vyletel hneď vo štvrťfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak Rafa.

Ber zase objektivně co vyhrál Federer. AO 17 bral přes Rafu, pak AO18 se jim vyhnul a na Wimbledonu 18 taky.

Takže měl 2GS walkoverem stejně, jako Rafa USO 17 a 19.

FEDAL fans si nemají zase co vyčítat. Djokovič vyhrál AO19 přes Nadala, Wimbledon 19 přes Federera a měl walkover až na AO2020.
Reagovat
Patik
Nemajú si čo vyčítať..mne celkovo tieto debaty prídu zbytočné..veď predsa žiadny hráč si nevyberá ktorého súpera dostane..dehonestujú to vždy všetko len fanúšikovia.
Reagovat
woody
přesně tak.. jenomže to byl nebyl mistr Kamilos, to ja samej walkover, easy los, nemusel nic předvádět, hrál průměr a podobny kecy..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou lehčí turnaje a těžší turnaje. AO2020 byl pro Noleho ten lehčí, čili tenisovou hantýrkou - walkover. :)
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Patik
Nasledujúca grandslamová zastávka French Open..no neviem neviem..papierový aj nepapierový favorit bude samozrejme Rafael Nadal..aj keď no možno by som uveril aj tomu že Nole a Dom budú tento rok väčšími favoritmi než Rafa..samozrejme že Rafu tam budú favorizovať aj keď bude tri roky na dôchodku..ale tento rok mi to príde nejaké iné..Nadal pôsobil na antuke zranitelne už minulý rok..a tento rok na harde je nejaký biednejší aj po fyzickej stránke..no som veľmi zvedavý..Dom padol v posledných dvoch finále na French Open a Novak je dlhodobo hladný po pohári mušketierov..Padne tam Dominik tretí krát..alebo pridá Nole konečne aj druhý titul..alebo pridá Rafa 13násty titul ? predsa len 13 titulov z jedného grandslamov to by už bolo viac absurdné ako úžasné..
Reagovat
smazaný uživatel
Vše záleží na losu. Na nicem jiném. Pokud chytne Rafa Thiema v SF a Noleho do finale, tak to bude mít těžké. Samozřejmě záleží jak moc mu budou tradičně nadrzovat.
Reagovat
Patik
keby mal los ako tu v Austrálii mal by myslím si že problémy..ktovie možno s Thiemom by to šlo do piatich setov..neskôr so Zverevom vkľude 3 alebo 4 ťažké sety..a Djokovič vo finále by ho ukončil.
Reagovat
Cico93
RG závisí na losu? RG závisí od Nadala, na ničom inom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem ze souhlasím.

Ale je rozdíl kombo Thiem-Djokovic, nebo Thiem bez jediného dne pauzy
Reagovat
Cico93
Samozrejme.
Ja som čo sa RG optimista, samozrejme ak bude Nadal zdravý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, ale i tak už dle mého bude i pro Rafu důležitý los. Ideálně aby se vyhnul Thiemovi a Tsitsipasovi. Pak je velmi pravděpodobné, že Rogera dorovná už letos.
Reagovat
Cico93
Som zvedavý teraz na Thiema viac ako kedysi. Tie prehry môžu zamávať s jeho psychikou...
Ako si písal má to 0/4, čo sa veľkých finále týka.
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašně hodně. Thiem je ale dříč, on to podle mě nevzdá. Já bych mu to RG přál, to si zaslouží. Může být nebezpečný i na USO, ale potřebuje trošku štěstí, vypadnutí favoritů.
Reagovat
Padme
Stačí mu, aby vyhučel Djokovič, s tím zbytkem si poradit umí, spíš aby udržel sám formu. To bude asi nejtěžší teď pro něj.
Reagovat
Patik
Posledná prehra na RG bola viacmenej očakávaná vzhľadom nato čo sa dialo na tom turnaji..a prehra predtým bolo jeho prvé GS finále nedalo sa čakať niečo iné..tak ako včera v Austrálii..Djokovič by ho dokončil oveľa skôr nebyť výpadku z warningov..ale toto sú skúsenosti a prehry ktoré potreboval...teraz je dôležité si to zobrať k srdcu a odraziť sa od toho.
Reagovat
Ondra979
taky si myslim, ze los uz hraje roli pro RAfu i na RG. loni mel stesti, nezapomente, ze Thiem hral QF az ve ctvrtek, pak v patek a sobotu dohraval tezky zapas s Djokem a v nedeli hral finale. Rafa hral v utery a pak v patek lehke SF s Fedem, to je dost velky rozdil. Takze Dom, aby mel vubec sanci, potreboval minimlane ten den volna, no nedali mu ho..snad letos to bude ferovejsi
Reagovat
Patik
Kde si videl že by bol Rafa na antuke nezdravý.
Reagovat
Cico93
RG 2016 a chrbát ho chytil vo finále RG 2014. Pre zranenie vynechal RG 2004.
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, jak Nadal vstoupí do antukové sezóny. Loni to byla snad jeho nejhorší antuka v kariéře. Probral se až v Římě. Letos by měl začít hlavně dříve, ale s Thiemem, Djokovičem a Tsitsipasem bude ta konkurence složitá.
Reagovat
Cico93
Asi v roku 2014 hral najhoršie, to bolo pred tým ústupom z pozícií...
Reagovat
Patik
nemyslím si že ešte má nato vyhrať všetky antukové turnaje plus French Open..a ak áno tak padne niekde skoro vo wimbledone alebo skrečuje US Open.
Reagovat
Patik
chrbát ho chytil vo finále 2014 v ktorom aj tak vyhral a stratil iba úvodný set s Djokovičom..2016 skrečoval takže koľko to je zo 14tich účastí má 12 titulov.
Reagovat
Cico93
15 účasti/ 12 titulov
2 prehry a 1 odstúpenie.
Reagovat
Patik
No tak..správne..ale aj tak na antuke rieši problémy minimálne..v porovnaní s hardami.
Reagovat
turista
Minimálně? Loni mu pomohl až titul v Římě. Do té doby na antuce 3x prohrál a nepředváděl nic zázračného.
Reagovat
Patik
so zdravotnými problémami sa na antuke potýka minimálne oproti tomu s čím sa potýka na hardoch..výkon a hru teraz neriešim.
Reagovat
turista
No už je načase aby v té Paříži vyhrál někdo jiný než Nadal. Thiem na to má. Djokovič taky.
Reagovat
smazaný uživatel
No Domca to má 0/4 ve velkých finále. Snad se z toho vzpamatuje. Je paradoxní, ze takový player má na kontě jeden titul z Masters a jinak jenom menší turnaje.
Reagovat
a.magerova
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/375171/djokovice-zradili-fanousci-pri-triumfu-jim-nadaval-a-sahnul-na-rozhodciho.html
Reagovat
steve79
Je to sport. Djoko je srb. Srbove jsou horke hlavy: D
Reagovat
a.magerova
Já jen, jestli se to bude stejně omílat jako Rogerovo ulevení si potichu... jde jen o spravedlivé nahlížení na sport, Srb nebo Švýcar.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger to děla jednou za tři roky. Djokovic každý zapas kdy prohrává.

To je ten rozdíl.
Reagovat
gigin
On prohrává taky jednou za tři roky. Takže stejné.
Reagovat
a.magerova
Ale fuj... taková lež... že Tě hanba nefackuje... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a proto prohrál za poslední 3 sezóny 33 krát :)
Reagovat
turista
To se nijak podstatně nelišilo od páteční Rafovy produkce směrem k rozhodčí. Jenže jak tady někdo napsal nejpopulárnější je ve světě tenisových příznivců Federer, nepatrný kousek za ním Nadal, pak je Mariánský příkop a až daleko za ním Djokovič a ti ostatní. Federer je prakticky vždycky diplomatický, Nadal je zase považován za nadpozemského a Djokovič je pouze ten nepopulární Srb. Od toho se vše odvíjí. Na Srba se hledí přísněji než na nadpozemského Mallorčana.
Reagovat
spaniel
Myslim, ze Djokovic vyzadoval prizen publika moc brzy. Na Rogera ani Rafu divaci nebuci a nefandi proti nim, takze nemaji duvod se takto projevit. Mozna Rafa to zna ze zapasu s Rogerem (podpora soupere), ale je tam respekt a nejake buceni nebo vykriky nejsou. Tim padem nemaji duvod se na publikum vztekat. I tak mel ale uz Roger sve Shut up a oba putky s umpirem. Nemyslim ze jsou svati, treba by se chovali stejne. V Djokovicove pozici nikdy nebyli. Tou prvni vetou jsem myslel, ze Novak mel vydrzet, byt pokorny ze zacatku, nechat lidi, aby si k nemu nasli cestu. Misto toho zacal karieru skreci, neustalymi MTO a prilis brzy ocekaval stejnou podporu jako Fedal a kdyz ji nedostal, zacal se projevovat negativne k publiku. To si to vsimlo a ted uz je to zvyk.
Reagovat
turista
Je to možné.
Reagovat
lg_trio
https://www.tagesanzeiger.ch/sport/tennis/djokovic-nimmt-kurs-auf-federers-rekorde/story/27738390
Reagovat
lg_trio
https://www.kleinezeitung.at/sport/sommersport/tennis/5762606/Dominic-Thiem_Ich-kann-mir-nicht-viel-vorwerfen
Reagovat
panzer.dragon
https://www.menstennisforums.com/threads/djokovic-becomes-the-best-fedalovic-for-the-first-time-at-a-certain-age.984482/
Reagovat
ipko
Novak je tam :(
Reagovat
Kozoroh
Díky úspěšné obhajobě triumfu na AO a vyřazení Nadala ve ČF se No1e v pondělí opět stane světovou jedničkou. Zahájí 276. týden a za předpokladu, že ho Nadal opět nepředběhne, tak v pondělí 20. dubna Djoker předčí Peta Samprase (286 týdnů) a 5. října by padl Rogerův rekord (310), pokud bude Djoker jedničkou nepřetržitě. Možnost překonání Fedexe je stále mlhavá, do října zbývá hodně času, ale k Samprasovi nemá No1e daleko, v IW a Miami neobhajuje moc bodů + bude hrát Dubaj, všude tam jsou bodové rezervy, z nichž může Novak čerpat.
Reagovat
panzer.dragon
je to divoký, djoker je na dostřel..
Reagovat
Padme
A v 70.letech završí jubilejních 2200 týdnů v čele žebříčku... :))
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
a.magerova
No to se opováží !!!
Reagovat
annah
2. února 2004 byl Roger poprvé No1
https://pbs.twimg.com/media/EPwkg_vXUAEbTFb?format=jpg&name=900x900

16. února 2018 se na trůn naposledy vrátil (v Rotterdamu)
https://pbs.twimg.com/media/EPwkg_1WAAA0Idk?format=jpg&name=medium

- ve věku 36 let, 6 měsíců a 11 dnů se stal nejstarší No1 v historii
- taky po nejdelší pauze v historii (5 letech a 106 dnech)
- nejdelší rozptyl vládnoucích období - 14 let 17 dní (od 2. 2. 2004)

O trůn pak v tom roce 2018 přišel, když prohrál ve finále IW a v Miami vypadl v 2. kole.
Reagovat
Ondra979
ano, to byla velka skoda, protoze kdybybyl by vyhral IW, kde nestastne prohral, tak byl nr 1 pravdepodobne az do Wimbledonu..skoda
Reagovat
annah
Ještě by myslím pak musel dojít v Miami nejmíň do čtvrtfinále, aby neztratil víc bodů než Rafa, který ho pak na trůnu vystřídal. Jenže v Maimi padl Roger už ve druhém kole. A bylo vymalováno.
Reagovat
Ondra979
tak ja si to pamatuju tak, ze vyhrat IW nakonec stacilo..a Rafa vzhledem k velkym obhajobam by nemel sanci se tam dostat driv nez po W..
Reagovat
annah
A jak dlouho asi bude odolávat dvacítkový GS rekord? :-) Budou s Rafou už po FO okupovat vrchol společně?
https://twitter.com/i/status/1222504519726223361
Reagovat
sojka1
ja na poradny "stouch" loktem uz i docela verim, ale ne tomu, ze bude od Rogera... :-( ... :-))
Reagovat
annah
Šťouchat loktem oba dva bude nakonec Nole...
Reagovat
RF46
:)))
Reagovat
turista
Souhlasím, že je to mlhavé. Vystřídal zimního krále, ale nikdo neví jak to bude dál.
Reagovat
FulnekUltras
vidět jsem to teda nemusel... ;-) dom musí ještě počkat a jugoslávská stíhačka pokračuje

ať žije WTA !!!!! ;-)
Reagovat
woody
Dominic dnes hrál velmi dobře. Zápas se rozhodl jeho chybami v pátem setu. Novak se v patém setu vrátil k té svojí pinkačce, kterou tak nemám rád a Dom ho tady mohl udělat a zvítězit, bohužel z jeho strany moc UE v pátem setu. Jeho zlepšení je ale cítit, stal se z něj komplexní hráč a pro RG je pro mě osobně největší favorit, ale to je ještě daleko...

Z Novakova triumfu jsem mel minuly rok velkou radost, hrál skvěle. Letos i přesto, že vyhrál podal jeden z nejhorších výkonů ve finále GS. Hrál dobře 4 set a pár gemů na zacatku, kdy hral aktivne vyuzival úhly a snazil se o vitezne udery. Zbytek zapasu se uchylil k pinkacce kdy ho Thiem prehraval a jen diky tomu ze Dom udelal v patem setu tolik chyb nakonec zvitezil. Napriklad s vykonem na ATP cupu s Nadalem se ten dnesni neda srovnavat. Kdyz k tomu prictu jeho arogantni chovani v druhem setu, ve kterem nebyl pravu a varovani dostal pravem se choval jak arogantni blb. Celkovy triumf jsem si po letosnim finale neuzil...

Celkove ale musim kvitovat zlepseni rychlosti podani, konecne mu to zase lita ke 200, coz je dulezite aby mohl byt konkurence schopny i nadale.

Doufam ze probehne lepsi priprava na Indien Wells a Miami, posledni tri roky to byla tragedie.
Reagovat
Ondra979
jo ten paty set uz to bylo jako pres kopirak. ale myslim, ze velmi dulezita byla ztrata servisu ve ctvrtem setu..tam to chtelo drzet a i Novak pak mohl teoreticky znervoznet..bohuzel nestalo se a pak se Thiem uz vyhazoval. Rg bych mu pral, ale bude to slozite..asi ho bude cekat opet kombo. Kdyby to dal, byl by megaborec
Reagovat
woody
Ano velmi pravdepodobne ho cekaji dva z BIG3 pokud chce vyhfat GS
Reagovat
Nola
Dom hral skvele, ale predsa nechces porovnavat zapas s Rafom a Domom, Dom ho porazil 2x v rade, dokonca na harde na TM, naopak Rafa s nim neuhral ani set na hardoch uz par rokov, Dom je uplne odlisny hrac ako Rafa, Novak sa naucil hrat na Rafu a dokonale to funguje , match up, Dom je v poslednej dobe pre Novaka ovela nebezpecnejsi hrac na harde ako v minulosti
Je pravdou ze hral opatrne v 5.sete, nakoniec to dopadlo, zrejme nemal pocit, ze sa musi za kazdu cenu tlacit do nejakeho winneru, ked videl, ako sa Dom vyhadzuje na dolezitych loptickach, ved odvratil 2 BP v 5.sete, mohlo to dopadnut aj opacne.... pamatas na zapas Rafa vs Dom na USO? uz tam ukazal svoju silu na harde...
Reagovat
woody
Ano Nadal hraje vice topspinu, Novakovi se z micu z vyssim odskokem lepe utoci.. Jde mi spis o nastaveni hry, aby proti hracum kteri hrsjou aktivne take Novak utocil.. Protoze to umi jak predvedl ve ctrtem setu,kde jsem videl ten absolutni best mode.. Neda se tak hrat vzdy ale k tomu stylu by se mel spis blizit! Potom tech 20 udela :-)
Reagovat
Nola
trebars ako prejel dva sety kvoli nekoncentrovanosti by si nemal dat za kalap, warning ho natolko rozhodil, ze zacal hrat ako amater, strastne....ten druhy este chapem, ale ten treti, to bol kolaps v priamom prenose
Reagovat
turista
No jo, úplně ho to vykolejilo a dva sety byly v háji.
Reagovat
baggik
Souhlas snad se vsim.
Reagovat
Marduch
víceméně souhlas, teda podle těch útržků, který jsem, díky blbýmu streamingu na návštěvě, viděl. Celkově divnej pocit z dneška včetně rozpačitýho ceremoniálu.. Taky proto, že ve finále byl Dom..
Reagovat
Kozoroh
V posledních svých dvou GS finále No1e nepředvedl nejlepší výkon, ale zvítězil a psal přitom historii. Loni ve Wimbledonu odvrátil mečboly ve finále a získal titul, což naposledy před ním dokázal Bob Falkenburg v roce 1948. Nyní zvrátil deficit 1-2 na sety, což se z 208 GS finále otevřené éry podařilo jen 15x (z toho 11 "vlastních" deficitů 1-2 na sety a 4x se podařilo otočit z 0-2 na sety) a jen 2x na AO, před Djokerem to dokázal jen Mats Wilander ve finále 1988, kde porazil Pata Cashe 6:3, 6:7(3), 3:6, 6:1, 8:6. Zvrátit deficit 1-2 na sety se v GS finále nepodařilo takovým velikánům jako Federer, Nadal, Sampras či McEnroe.

Známe No1eho, mnohé maličkosti ho dovedou rozhodit. Ale podstatné je, že se z té letargie, do které upadl, dokázal vyhrabat. Byla to jeho mentální síla, která mu opět pomohla k vítězství. Byl bych raději, aby své další GS finále už vyhrál čistě svou herní úrovní (tak jako AO 2019 nebo USO 2018), bez výpadku jako dnes.
Reagovat
woody
+1
Reagovat
ipko
a Vajda dnes prekonal Toniho Nadala a stal sa najúspešnejším trénerom histórie.. úspech pre Slovensko, ale nepríde mi, že je až tak pre Novaka a jeho hru dôležitý.. ale možno sa mýlim a bez neho by nemal polovicu z GS čo vyhral
Reagovat
smazaný uživatel
Bez Vajdy by Nole měl 3 GS max
Reagovat
Ereinion
je pro něho dost důležitý, donutil Noleho upravit stravu a zbavit se toho šamana, díky kterýmu šel okolo roku 2017 dolů...jak přišel Vajda znovu v roce 2018 po odchodu Agassiho a Štěpánka, tak Djokovic vyhrál 4 z posledních 7 GS
Reagovat
ipko
zlatý Pepe, kiežby sa vrátil :D
Reagovat
turista
Naštěstí se nevrátí.
Reagovat
Patik
Bez Vajdu by nič neuhral..najdôležitejší článok v jeho tíme..Nolemu je ako druhý otec..brat..najlepší priateľ.
Reagovat
Marduch
jj
Reagovat
baggik
Jak dulezity pro Novaka je bylo videt v dobe, kdy prerusili spolupraci.
Reagovat
turista
Marián Vajda byl a je pro Novaka Djokoviče klíčový muž. Dokázal ho přesvědčit, že dvojblok FEDAL může svým tenisem prorazit a dokázal ho vytáhnout z tenisového bahna a restartovat ho.
Reagovat
mahycek
Rogerovi fans můžou být, nejméně rok v klidu, to myslím
v tom počítání GS a možná i dva , nebo déle, pokud by
švýcar ještě jeden GS přidal. Ono není tak snadné, aby
srb 3 -4 GS během té doby přidal.
Reagovat
ipko
Wimbledon bude zásadný, Roger by sa mal dostatočne pripraviť na zaradenie tvrdého úderu.. ale po pravde som po dnešnom triumfe Novaka až príliš skeptický, má v rukách všetky tromfy
Reagovat
ipko
*zasadenie
Reagovat
Ondra979
presne tak. Wimbledon bude mozna posledni sance na zisk Gs, tak by tomu mel dat uplne vse..sance ze Djoko rupne prece jen nejaka je..
Reagovat
turista
No tak pokud by Novak vyhrál Paříž tak už Wimbledon nedá. To snad ani nejde pak zvládnout.
Reagovat
spaniel
Jeste je tam jisty Nadal...kdybys mel rozmanitejsi navstevy, tak bys to vedel.
Reagovat
Padme
Další start v Dubaji a potom je nějaký jistý turnaj? Co ty jeho bolístky, má někdo zaručené info?
Reagovat
svetova.dvojka
Myslím si, že Federer určitě bude hrát v Halle a ve Wimbledonu, přislíbil účast také na OH, a bude hrát i v Basileji a na turnaji mistrů ( pokud se tam kvalifikuje )...
Reagovat
Ondra979
prislibil OH? za me by tam vubec nemusel, OH je velice atypicky turnaj a nema zas takovou prestiz, stejne to uz nevyhraje..
Reagovat
svetova.dvojka
právě, že to může vyhrát..., hraje se to jen na dva sety :-)
( tedy kromě finále, finále se hraje na tři sety )
Reagovat
Ondra979
nj mozna..ale ja tomu moc neverim. a ani mi o to tolik nejde, jedno zlato uz ma
Reagovat
svetova.dvojka
jenom v deblu...
Reagovat
Padme
Já zase myslela, že je to jedna z jeho největších motivací, proč ještě letos hraje, vyhrát OH. Ale asi mu to není souzeno.
Reagovat
ipko
ale bolo by úžasné sa lúčiť so zlatom, ktoré mu ukradol v 2012 Andy na tráve.. favoritom bude určite Djokovič, ale keďže sa hrá na 2 víťazné až na finále, tak šanca pre Rogera určite nejaká bude.. ale ak si mám vybrať medzi OH a Wimbledonom, tak Wimbledon je priorita.. ono celkovo to teraz nevyzerá príliš optimálne, hlavne čo sa týka zdravia.. snáď Roger odohrá sezónu celú
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ukradl Andy...s odstupem času se ukázalo, ze bylo lepší vyhrát 2012 wimbledon než brát zlato. Roger má 20 GS a Andy tu medaili no. Wimbledon je určitě více.

Rogerovi nic extra nebude. Kdyby měl podezření má vážnější zranění, tak to semifinále nehraje. Byl zraněny, limitovaný, ale to vyléčí za par dni
Reagovat
ipko
najskôr by mal byť Match for Africa s Rafom 6.2. myslím
Reagovat
annah
Je to v pátek 7. Února.
Reagovat
ipko
jo, teším sa na to :)
Reagovat
annah
U nás to má dávat Digi sport. Tak doufám, že bude zápas i na Sport zone, jinak ho neuvidím.
Reagovat
ipko
a ten Dubaj nepotvrdil naisto na tlačovke po semifinále, lebo ešte nevie presne čo mu umožní zdravie
Reagovat
Ondra979
nj, radsi at se doleci. nema cenu to hrotit. stejne pro nej bude nejdulezitejsi od ted travnata sezona..
Reagovat
svetova.dvojka
V Dubaji by měl hrát Djokovič i Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam Roger muže vyhrát
Reagovat
annah
Na svém webu ten start v Dubaji má.
Reagovat
svetova.dvojka
Slušný vstup Nováka do sezóny...
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně mám trosku času se vyjádřit. V první rade je třeba pogratulovat vítězi, je nutné sportovně uznat, ze na hardu a na AO je Nole téměř nehratelny. Ten strojový tenis který ukazoval ve čtvrtém a pátém setu snad muže rozbit jenom Wawrinka v gods módu.

Dále samozřejmě gratuluji Djokolandu, doufám však, ze se zejména Kozoroh naučil trosku pokory a bude se účastnit příště diskuze i když nole prohrává. Dneska napsal po prvním setu a pak až Nole vyrovnal na 2:2, je to takové trosku slabší.

Ať je to jakkoliv, tak Djokovic dneska opět potvrdil, ze je hardovy král a nejlepší hráč poslední dekády. Také potvrdil, ze je nejméně oblíbená světová jednička novodobé tenisové éry a dneska světu zase ukázal proč tomu tak je. Nemůže se pak divit, ze většina lidi fandí jeho soupeřům.

Velikosti se Djokovic na duo Fedal v životě nedotahne, ale jemu to je asi jedno.

Huah
Reagovat
spaniel
Huah?
Reagovat
RF46
taky me z toho vseho nejvice zaujalo "Huah" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Black hawk down :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:) hned ta prvni veta pobavila.
Reagovat
turista
Proboha vždyť Nadal v pátek řval na rozhodčí úplně stejně jako dnes Djokovič.
Reagovat
RF46
S tim Millmanem to bylo strasny a s Tennysem taky :(
Reagovat
turista
Spravite si chuť možná tím 104.titulem v Dubaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlas. Nejhorší zapas asi Tennys, Millman hrál dobrý tenis
Reagovat
RF46
Asi hral ale to jeho chovani me neuveritelne s*alo...
Reagovat
Ondra979
nojo Millman byl hroznej, to je jasny, ale ten zapas mel aspon nejakou uroven. s Tennysem to byl desnej zapas a Roger ho mel asi prohrat..to je fakt
Reagovat
turista
Sandgren do SF nepatřil.
Reagovat
spaniel
Jiste ze ano.
Reagovat
RF46
A jaky byl dle vas nejlepsi zapas AO2020?
Reagovat
Ereinion
nejlepší tenis byl ve finále a Thiem-Nadal...nejdramatičtější byly ty Fedexovy otočky a Kyrgios-Khachanov
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mne Williams vs. Wang, a nejde mne jen o vysledek:)
Proste se to pekne seslo.

Jinak u chlapu nevim, moc mne celkove AO nenadchlo... dobry ulet byl Fognini vs. Opelka; Kyrgios vs. Kaczanov...
Ale zeby mne neco uplne nadchlo jak trebas Thiem vs, Nadal na USO, nebo Fedex vs, Djoko Wimbledon...asi mi zustanou v hlave spis ty ulety, a nektere prvni kola, trebas Gulbis v prvnim:))) a na finale asi spis budu chtit zapomenout, no vlastne ani nebudu muset. To pujde samo, a nemyslim kvuli tomu kdo vyhral:)

Jinak jestli jde o takovou zajimavost, tak urcite mi zustane v pameti Tennys vs. Roger :D) A nemuselo to byt nejak kvalitni...ale ten zaps mel svou hezkou atmosferu...

Jinak skoda, ze Wawrinka chytl virozu pred zapase s Isnerem,...toho Medveda skolik spis se stestim, pak v zapase se Sasou totalne uz odesel...chtel bych jeste jednou videt na AO souboj Standa vs. Nole, nebot tyhle duely patrily vzdy k tem pamatnym...:)

A pokud budu mit chvilku, tak se jeste na neco zpetne podivam na playeru...moc jsem nestihal.
Reagovat
RF46
A medical time si bral, protoze dostal napad jak zatocit s koronavirem?
Reagovat
a.magerova
Stejně tak i jeho fans... :-))
Reagovat
Kozoroh
Díky, je to další velkolepé vítězství v Djokerově kariéře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak velkolepé, ze musel dokonce porazit jednoho reálného soupeře
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Jen doufám, že letos klopýtne jinak mě nasere... ;-)
Reagovat
turista
Já zase doufám že stáhne ztrátu na Nadala. V přepočtu na věk neztrácí prakticky nic na božského Rafu.
Reagovat
RF46
Myslim, ze muzete byt v klidu...stahne a prekona oba. Zastavi ho jedine zraneni.
Reagovat
panzer.dragon
on djok má stejný počet ao jako fed wimblu :-OOO
Reagovat
paddy
nejsledovanější část těla: Djokovičův ukazováček a ruka na botě rozhodčího

nejviditelnější porušení pravidel AO: Navrátilová a McEnroe s transparentem proti Courtové

utkání, po kterém si nejvíce lidí oddechlo: Q. Wang - S. Williams 2:1

nonsense turnaje: všechna čtvrtfinále žen se hrála kolem poledne, ale jen Petra byla znevýhodněna

patolízal turnaje: McEnroe za pobízení Sereny, aby překonala rekord Courtové

beznadějné přání: McEnroe za totéž

cena kardinála Richelieu (nejhorší rada před sezónou): Hrdlička

nejzajímavější koment z jiného portálu: "je líná, jak vandrák v létě" o pohybu hráčky, která hrála na 40%

co diskutující na TP nejvíce otevírali/zavírali během AO (vyjma dveří a oken): poklop od kanálu

na TP nejoblíbenější diskutér z jiného portálu: Kvěš

nejoblíbenější pilulka diskutujících na TP: Neurol
https://www.youtube.com/watch?v=h1tXATHawT0
Reagovat
Vlk-v-trave
dlouhodoby nesmysl turnaje: je ze SF chlapu se hraje v jine dny...za poslednich 5 let vyhral vitez ctvrtecniho SF.

Nejlepsi je model Wimbledonu, kdy se ve volne nedeli vse srovna, a druhy tyden od pondeli se jedou vsechny zapasy soubezne.
Reagovat
Padme
Tak tak. Je to hovadina.
Reagovat
Kozoroh
To se mýlíš. V roce 2018 hrál Fed páteční SF a vyhrál turnaj, stejně tak Djoker o rok později.

Hrát SF ve čtvrtek můże být výhoda z hlediska odpočinku, ale rovněž nevýhoda po stránce herního rytmu. Celkově vzato jednoznačná výhoda to tedy není.
Reagovat
Vlk-v-trave
Neoveroval jsem komenentatora...(je dobre, ze to overujes ty:)ale obecne to podle mne dobre neni...at uz se to muze stat vyhodou, jak pises, nebo nevyhodou...
Reagovat
steve79
Ja bych volnou nedeli zrusil. V nedeli je nejvetsi sledovanost v tv. Z tohoto duvodu zacina french open v nedeli
Reagovat
Jon61
Paříž je jediný Grand Slam, který nemá zastřešený kurt, hraní v neděli je také z důvodů možného deště během turnaje.
Reagovat
RF46
ale bude mit jestraba...
Reagovat
turista
Konečně.
Reagovat
turista
Střechu Frantíci na Chatriera slibovali na rok 2020.
Reagovat
Vlk-v-trave
To ani neni pro ne tak jednoduche... jde o to, ze s tim snad nesouhlasili obcane Wimbledonu...a tak se jim podarilo aspon urvat tu jednu.
Takze z toho udelali tradici, no...
...na druhou stranu ten klasicky pojem, hrac se dostal do druheho tydne je opravdu mozny jen v Londyne:)

FO zacina v nedeli, nejen kvuli strese, ale take antukove souboje se dost protahuji...

Ovsem system, ktery byl 2 roky zpet byl sileny, stezovalo si na to dost hracu, vcetne Simony (ktera si fakt normalne nestezuje)...a minuly rok ho zase zmenili... obecne RG bych nedaval uplne za priklad.

Jedna vec je sledovanost TV divaku, a druha vec sami hraci, kteri pak musi tim systemem prolezat.
Reagovat
LukasH
A co Courtová čekala, když se takhle vyjádřila? Že jí tam budou zvát?
A u Petry, to rozmázli novináři v titulku. Sama řekla, že by raději hrála večer a jedním dechem dodala, že podmínky byly stejný.
Reagovat
panzer.dragon
Thiemovi bych pral jeste prohru s Rogerem ve finále wimblu, aby to mel komplet..
Reagovat
Ondra979
no na trave on neni tak dobry..jinak bych se i bal, ze Rogera by mohl dat,,ale na tento zapas temer jiste nedojde
Reagovat
Ondra979
jak vidite RG? ja si tipnu, ze Rafan uz to letos neda, nebude mit takove stesti jako loni, kdy Thiem byl jasne v nevyhode, hral 4 dny po sobe, prestoze v sobotu to byla dohravka, ale muselo se to projevit. Ale jestli on bude vitez to tezko rict, muze to byt Djok nebo nekdo prekvapi? ..
Reagovat
Cico93
Rafa
Reagovat
Ondra979
mozne to samozrejme je. ale musel by mit stesti na los, bude zase o neco malo horsi, ted uz se zlepsit nemuze. jsem zvedav, kdy i Djokovic zacne pohybove ztracet, prijde mi to lehce unreal..
Reagovat
turista
Ten už ne. Pokud ho nesundá Novak tak Dominic už by mohl.
Reagovat
Alien
Šťoural 100% !
Reagovat
turista
Myslím že ne.
Reagovat
Padme
Rafan, jestli to tam vyhraje Djokovič, tak snad začnu radši sledovat jiný sport... :(
Reagovat
RF46
proc?
Reagovat
Padme
Vždyť už je to děsná nuda, je jedno jak finále probíhá, vždycky vyhraje Djokovič. Jak je vůbec možné, že v 32 letech nemá žádného mladšího soupeře, který by ho dokázal porazit?:(
Reagovat
Ondra979
French Open je nuda bez debat. AO kdyz kraluje Djoker taky, ale tam to aspon prerusil Roger..ale celkove je to bida, mladosi na to zatim nemaj, ale kecu maj spoustu.
Reagovat
RF46
a proto chces aby tam vyhral Rafan...pro zmenu? Nerozumim :)
Reagovat
Padme
Že si myslím, že to vyhraje. Ne že to chci :) nuda to tam je taky
Reagovat
RF46
OK :) Ja bych byl rad za Thiema..zaslouzil by si to.

Minule v semi dal v 5ti setech Djoka a unaveny ve finale podlehl Rafovi.
Reagovat
Padme
Věřila jsem mu teda víc dnes na finále než v Paříži, ale stát se může cokoliv. Nadala porazí spíš jeho zdraví než nějaký hráč, tak záleží jestli se někde zruší na turnajích předtím.
Reagovat
RF46
Ja mu veril vic na antuce a dodnes myslim, ze kdyby nebyl unavenej, tak ma svuj 1. GS :)
Reagovat
Padme
Jenže on asi bude vždycky unavenější než ty dva ne? :(
Reagovat
RF46
V kvetnu/cervenu ne!:)

...to zalezi tady dost na WADA :)
Reagovat
Padme
By ty dva musel někdo potrápit už po cestě do finále, když tam dojdou snadno, tak asi nebude mít šanci nikdo :(
Reagovat
RF46
Jirka Vesely, bez diskuze.
Reagovat
paddy
Konečně je GS za námi a všichni se můžeme vrátit ke strojům do továrny :)

Djokovič nakonec podle očekávání vyhrál svůj 8. titul na AO, čímž navýšil rekord v počtu titulů na tomto GS. Jeho děti budou o tom určitě vyprávět jejich dětem jako o nějakém mýtu.

Novakova hra na hardu se řídí heslem
...tam v dálce u starého mlýna teče kyselina, na betoně záda nebolí...
https://www.youtube.com/watch?v=soajgcPlqkg&feature=youtu.be&t=93

Extrémní způsoby skluzů po betonovém kurtu (kromě ostatního) přinesly své ovoce.
https://www.youtube.com/watch?v=AUfLLszPvzU
Reagovat
RF46
Na hardu se s temahle micema da profitovat z obranne hry. Je to zrejme efektivnejsi nez utocna hra a nese ovoce (GS). Neco jako tiki-taka ve fotbale, nebo drive Svedsko v hokeji atd. S kombinaci rychlejsiho povrchu a rychlejsima micema by se vyhoda prelevala pro utocny styl.
Pro me jako divaka to neni atraktivni, tim nerikam, ze ty skluzy a akrobaticky prvky nejsou obdivuhodny. Temer vse vrati a jeste kousek pred zakladni caru.
Thiem nema takovy return a ani podani - kdyz potrebuje.
Jak tu psal Kamil - da dva top udery a pak se nesmyslne vyhodi.
Nicmene uderove se mne to libi a za posledni rok udelal myslim pokrok i v tomhle veku.
Reagovat
Ondra979
jak je to s tema micema - to me porad vrta hlavou, proc to menili?? nedava to smysl..stejne by to vyhral asi Djok ale je to podle me zbytecne
Reagovat
gigin
Djokovi a jeho příznivcům. Je jasné, že se byl Nolda po třetím setu v šatně nafetovat. Vamos jak cyp. Co si myslím o jeho popularitě dobře vystihoval nápis jednoho Jogurta v hledišti - Serbia against the world...

Já si furt jedu Carpe Thiem a aj diem...
Reagovat
Kozoroh
Díky gigin! :)

Je mi Thiema trošku líto, snad mu ten GS titul jednou vyjde, nejlíp na úkor Rafana ;-)
Reagovat
Stopball
Srb je nejnasypanější tenista v historii. Jak to, že ho ještě nevyhmátli?
Reagovat
Marduch
asi dostal též výjimku ;)
Reagovat
aape
No a pak se tady všichni diví,
Proč ti nasypaní staříci vyhrávají všechny GS
Ještě ve 40 letech
Reagovat
turista
To si pleteš s Nadalem.
Reagovat
No-le
Proč to na ES takhle utnuli a dali tam ten nekonečně nezajímavý snooker, s nějakým příslibem, že se ještě vrátí na rozhovor s Djokovičem....???
Reagovat
No-le
Tak teď announcovali, ze to ta pár minut bude...
Reagovat
Kozoroh
- No1e získal 8. titul na AO a vylepšil tak svůj historický rekord v Melbourne. Rovněž udržel svou neporazitelnost ve finále AO. Nyní má na AO stejný počet titulů, jako Fedex ve Wimbledonu.
- 17. GS titul, z toho 11. na hardu, No1e dorovnal Rogera v počtu majorových triumfů na tvrdém povrchu. Na rozdíl dvou GS titulů se přiblížil k Nadalovi a třem k Federerovi. Dnešní výhra je velice cenná, Novak se opět dostal na kontakt svým dvěma rivalům.
- AO 2020 je 5. GS titul, který Djoker získal jako třicátník. Dorovnal tak Rafu a předčil Federera, Lavera a Rosewalla.
- Po Kenu Rosewallovi se stal druhým tenistou historie, který získal GS titul ve třech různých dekádách, Ken má tituly v 50., 60. a 70. letech 20. století, No1e v 0., 10. a nyní 20. letech 21. století. To je vizitka, která svědčí o Novakově skvělé dlouhověkosti.
- Djoker se v pondělí vrátí na pozici světové jedničky a zahájí 276. týden.
Reagovat
spaniel
Ten predposledni bod je naprosta demence.
Reagovat
Kozoroh
Chápu, že jsi nyní frustrovaný. Ten předposlední bod není žádná demence, ale fakt, který potvrzuje ATP Media Info:
https://mobile.twitter.com/ATPMediaInfo/status/1223953169484591105
Reagovat
spaniel
Kdyz se bavime o dlouhovekosti, tak se bavme o dlouhem veku. Djokovic se akorat trefil na rozhrani dekad. Roger ma GS 2003-2018 (15), Rafa 2005-2019 (14) a Novak 2008-2020 (12). Tady mas realnou dlouhovekost, ne nejaky pofiderni casovy vysek.
Reagovat
Kozoroh
A kde já zpochybňuju, že Rafa a Roger nemají skvělou dlouhověkost? Zbytečný útok z tvě strany.
Reagovat
spaniel
Sorry, zbytecne skarede napsane. Ale porad myslim ze se to do seznamu mylniku nehodi. Je to spis kuriozita. A dlouhovekosti svedci ta druha cisla. 12 neni spatne ale ma co dohanet. A ma teda stesti, ze tam mel v 2008 ten prvni zablesk.
Reagovat
RF46
to sem si taky rikal...:)
Reagovat
RF46
musis se proste dobre narodit :)
Reagovat
Kozoroh
Na dosažení tohoto unikátu je třeba rozptyl min. 12 sezón, řada tenisových velikánů takový či lepší rozptyl nemá, ani Rod Laver ne, ten kupodivu mimo 60. léta nezískal GS titul.
Reagovat
RF46
No clovek ma blby, kdyz vyhraje svuj GS v "01"...pak ma malou sanci se protlacit do tve statistiky:)
Reagovat
Kozoroh
To samozřejmě chápu :)

Jde mi o to, že spaniel si útočnou poznámku mohl odpustit.
Reagovat
Kozoroh
Dodávám, že to je pošesté, co Novak obhájil titul na GS turnajích. 4x se mu to zadařilo na AO 2012, 2013, 2016, 2020 a ve Wimbledonu 2015 a 2019.
Reagovat
baggik
Kozoroh desetiletka je vzdy od roku 1 do roku 10. Takze 20 leta zacnou az rokrm 21. Jen pro poradek.
Reagovat
Kozoroh
V tom s tebou Wikipedia nesouhlasí:
https://en.wikipedia.org/wiki/2020s
https://en.wikipedia.org/wiki/2010s

U století či tisíciletí skutečně platí to, že začínají na 1 a končí 0, ale dekády začínají 0 a končí 9, mezi dekádami a stoletími tedy existuje dichotomie. Nedávalo by smysl, aby rok 1990 byl součástí 80. let atd.
Reagovat
RF46
ale muzeme hrave ustanovit plovouci interval
Reagovat
baggik
Takze rok 2000 je poslednim rokem 20. století a zároveň prvním rokem první dekády 21. století jo? Tady něco hapruje.
Reagovat
Kozoroh
Je to podobné tomu, že Silvestr loňského roku už patřil do 1. týdne roku nového. Koukni do kalendáře.
Reagovat
Kozoroh
V první řadě bych chtěl projevit své velké uznání Thiemovi, byl to velice houževnatý soupeř, který byl v prostřední části utkání (začátek 2. setu a celý 3. set) lepším hráčem. Pro Novaka to bylo jedno z nejtěžších finále, které ve své kariéře odehrál a první GS finále v kariéře, které vyhrál ze stavu 1:2 na sety. Tohle mimochodem ani Fedal nedokázal.

Novak měl výborný začátek, servis fungoval spolehlivě, míče trefoval k čarám. Uprostřed setu trošku level opadl, ale i tak set zdárně dokončil. V druhém setu přestal fungovat servis, začalo přibývat chyb, naproti tomu Thiem zlepšil přesnost úderů a No1eho začal přetlačovat.

Po ztrátě servisu za stavu 4:4 se No1e dostal do hlubokého herního propadu, kdy prohrál 6 gemů v řadě. Upřímně, v tu chvíli jsem propadl skepsi. Ve výměnách byl Dom lepší a No1e marně vymýšlel recept, jak soupeře přehrát.

Po třetím setu měl No1e delší přestávku, která mu určitě pomohla se zkonsolidovat. Zaregistroval jsem v diskuzi pár reakcí, které kritizovala tuto přestávku. Na to bych chtěl odpovědět toto - vážení, já jsem nikdy Federera nepranýřoval za MTO na AO 2017, měl na to právo, nyní No1e na to měl právo, takže nechte těch kopanců.

Od čtvrté sady Djoker zlepšil trefování prvního servisu, zpřesnil údery a taky začal hrát víc úhlů, přesto bylo těžké zlomil Domův odpor. Podařilo se, No1e dostal zápas do 5. setu a v něm získal za stavu 1:1 důležitý brejk, který v podstatě rozhodl o vítězi celého turnaje.

Byly to nervy, ale podstatné je, že na konci má radost No1e a ním celý Djokoland. Na svůj vrub si připsal další vítězství v těžkém zápase, Forehand měl naprostou pravdu, tento zápas měl podobné vlastnosti, jako Nadal-Medveděv na USO, mladí útočí, ale stará dobrá garda odolává!
Reagovat
Jon61
Jen skálopevným fandům nemůže vadit arogantní chování Djokoviče vůči rozhodčímu, když mu dal zasloužené napomenutí za držování hry stupidním a nekonečným driblováním míčkem před podáním.
Reagovat
No-le
Ten 1. warning byl oprávněný, ale ten druhý?....
Reagovat
turista
Rafa Nadal dělá to samé v bledě modrém. Ale u něj to evidentně nevadí tolik jako u Djokera.
Reagovat
Amputace
Nevadí?
Reagovat
Nola
choval sa ako blb, to nemam problem priznat, ale na druhu stranu Rafovi nikdy rozhodca nespustil ihned po skonceni dlhej vymeny casomieru....

kedy sa mozno nechoval ako blb a ukludnil sa, nemusel prehrat dva sety v rade, mal by sa nad tym zamsliet, on a aj cely jeho tim, no horuca srbska palica...
Reagovat
Montaigne33
RF vs. Nole a RAFA (proti brutální obraně jsou útoční hráči/ve vyrovnaných zápasech/ vždy v nevýhodě). Ale např. loňské finále W. bylo jen o štěstí- ne o kvalitě. RF vs.ND a RN jsou vlastně hráči jiné tenisové generace. Je zázrak, že s "mladíky"= Rafou a Nolem drží Roger krok...

Elegance=RF Pohyb/gymnastičnost=Ńole Zarputilost=Rafa
Reagovat
martinek37
Nole měl během zápasu krizi na konci druhého a začátku třetího setu, který mu utekl. Ale už na jeho konci začal Doma trápit na servisu. Dom ho nakonec ve čtvrtém neudržel a Nole už si ten svůj pohlídal. Moc pěkný zápas, nabídl všechno, co má kvalitní finále nabídnout. Gratulace Nolemu. Doufám, že Dom ten GS titul ještě letos urve.
Reagovat
peRFect
Novak je stratég,šachista a bitvami s FeDalem mentálně zocelen.Je to stroj a ani jeden jeho úspěch nelze snižovat.Naopak je potřeba říci,že to má vše vydřené.
Jen je smutné,že (teď trochu předbíhá )s největší pravděpodobností statisticky nejúspěšnější hráč bude ten,s nejméně oku lahodícím,nudným tenisem a totálně nesympatickým projevem jdoucí ruku v ruce s nejmenší oblíbeností (z velkých šamipónů) u diváků.
Každopádně 17 není 20.Ale jedničku má jistou minimálně do Wimbledonu.
Reagovat
Montaigne33
Nole vrací, vrací a vrací... Často nudí, ale pohybuje se geniálně
Reagovat
Ondra979
ano, casto nudi, ale umi zahrat i pekny winner z defenzivy abych byl spravedlivy. Ale je trochu smutne, ze hrac jako Dom ho nedokaze pretlacit, neco malo mu chybi, Djok ma neskutecne zkusenosti. Ohledne RG jsem zvedav na Nadala, tady nic extra nepredvedl..nemusi vyhrat, maji na nej jak Dom s Djokem, tak mozna i Tsitsi nebo Fogna. Moc bych Dominikovi pral RG, ale muze dopadnout jako tady - porazi Rafu nebo Novaka, a pak s druhym prohraje ve finale
Reagovat
Montaigne33
Dom by potřeboval snazší cestu turnajem, ideálně kdyby se z RG odhlásilo pár hráčů z první desítky... Dnes nevyhrál kvůli únavě.
Reagovat
paddy
Měl to být vrchol turnaje, ale nakonec to bylo zklamání ve srovnání s pěknými bitvami minulých let. Ženské finále bylo oproti tomu krásné. Nedařilo se vůbec nic. Jediné, co naplnilo očekávání, byla místní jedová chýše aka diskuze ;-))

TV režie občas mimo (špičkové záběry ze šikmoboku). Stejně tak komentátor (pletl gameball s BB; ?Djok je miláček místního publika?), který se plně vyrovnal svému kolegovi s jeho ?Kenánovou?. Rozhodčí byl moc vidět. Djok dostane pokutu. Trestný fiftýn byl určitě správný, ale vsadím se, že v utkání měl být jiný warning a nebyl udělen. Navíc rozhodčí by měli mít stejný metr a všude. Je snad nepředstavitelné dostat dva warningy za sebou, stalo se, a mentální titán logicky nervově zkolaboval. Thiem toho neužil, další kolaps.

Kvalita hry obou byla slabší, což je samozřejmě dáno i kvalitním soupeřem. Dvojchyby v klíčových momentech z obou stran. Thiem moc nepředvedl ty slavné BH po lajně. Djok klasické winnery k čáře dával moc od čáry, takže se hrálo dál. Thiemovo podání bylo slabší celý turnaj (?dárce BB?). Zhruba jeden set hrál Djokovič proti páru Thiem/zhroucený Djokovič, a přesto toho Thiem nevyužil.

V 1. setu dominoval Djok kromě prohraného vlastního servisu, Thiem všechny servisy přes shodu. Ve 2. setu se Thiem zlepšil a na konci setu Djok po warningu zkolaboval a trvalo to až do konce 3. setu, kdy se nervy po dvou návštěvách šatny uklidnily (klika, že jsou zápasy tak dlouhé, vztek se unaví). 4. vyrovnaný set Djok zlomil na konci a v 5. setu si to zkušeně a s psychickou výhodou pohlídal. Po MB to chvíli vypadalo, že Novak po vzoru Wimbledonu seškrábne nehtem trochu nátěru z betonu a sní ho.

Celkově je výsledek spravedlivý a ukázal, proč Big3 za zenitem dokáže vyhrávat tituly, a proč špičkový hráč druhého sledu ve 26. letech fyzicky i herně na vrcholu to nedokázal.

Jak jsem s předstihem slíbil, mohu Dominikovi udělit výuční list z obrábění tvrdého povrchu. Bohužel je politý kefírem, takže si bude muset na sekretariátu zažádat o vystavení duplikátu :)
Reagovat
PH94
Nechápu, kde jsi přišel na to, že to byl odporný zápas?
Reagovat
steve79
Tohle je napsany komentar z flustrace. Finale bylo skvele. Djokovic ma proste takovy styl. Hrat rychle balony po odskoku a branit. Je v tom dokonaly.
Reagovat
paddy
pusťte si předchozí finále, a pak možná pochopíte
Reagovat
PH94
Oba hráli velmi dobrý tenis. Občas už nevím, co po těch hráčích lidé chtějí...
Reagovat
steve79
Aby to bylo kazdou vymenu 20x pres sit
Reagovat
martinek37
No ty Warningy na to samozřejmě měly vliv, ale s tím by se měl Nole vyrovnat. Navíc tedy zápas bych rozhodně nehodnotil jako odporný. Patřil určitě k těm povedenějším. A chyby k takovým zápasům prostě taky patří. Musí to člověk taky posuzovat podle toho, že hraje Nole a ten jeho styl je prostě nepřijemný pro soupeře a nudný pro diváka.
Reagovat
Vlk-v-trave
To sis trosku zaprehanel:)))
Zapas bych nenazval sice skvelou podivanou, dost utrpel tim Djokovicovym blackoutem, byly tam chyby, ale asi bych nesel do tvrzeni odporny, jedine s cim mohu souhlasit, ze zenske finale bylo vydarenejsi, a asi i peknejsi...holky se aspon tak nekacely jak Djoko s Domem, coz je celkem slusna facka pro ty kritiky zenskych zapasu...je videt, ze i chlapi dokazi sve...

Je fakt, ze posledni finale, ktere me vtahlo byl W19 Fedex x Djok...USO19, RG19 tolik ne, AO19 vubec ne...no ne kazde finale se proste dobre povede.
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja bych tam pouze nechal... Titul by mel ziskat Lejvr:D)
Reagovat
annah
Dopadlo to podle očekávání,i když jen zčásti. Dom dál o set víc, než jsem čekala. Pátý set jsem neviděla a čtvrtý jen zčásti, ale Thiem úžasný výkon. Škoda, že to nevyšlo.
Gratulace Djokolandu! Museli jste se ve čtvrtém trochu bát. :-) Užijte si radost.
Reagovat
FerrariF50
Jako Djok se může jevit spoustě lidem jako GOAT, ale jelikož on hraje obranný tenis (ne uplně, ale rozhodně se to s Rogerem srovnávat prostě nedá) a jelikož má na to fyzičku, tak samozřejmě lehčeji vyhrává zápasy, jelikož vracet do celýho kurtu je o dost lehčí, než se snažit hrát útočně k čárám, což vede k chybám. Pinkáním si získal další důležité body, které mohly být rozhodující a působí na mě jako robot, rozhodně zdaleka nejméně lidsky (v tom dobrém slova smyslu), než Rafa a Roger.
Reagovat
Mayo
Tvoj nick cenim, Ferrari je najviac.
Reagovat
FerrariF50
Hodně jsem fandil Schumacherovi v F1, když byl ve Ferrari a F50ka je moje oblíbená. Jinak Djoka beru jako že je rozhodně nejlepší obranář historie a třetí nejlepší celkově. Což není málo a chápu, že ho má někdo i prvního, protože na to každý nahlíží jinak.
Reagovat
steve79
I ja jako priznivec Rogera musim priznat, ze pokud vyhraje jeste tri Grandslamy, tak bude nejlepsi. Vyhral vice masters 1000 a hlavne golden masters a navic dokazal Nadala porazit na french Open.
Reagovat
FerrariF50
Pro mě nebude ani kdyby jich měl 50, protože jeho styl hry neberu jako hodný někoho, kdo by se měl nazývat GOAT.
Reagovat
mahycek
Rogerovi fandové můžou být rok zatím v klidu, možná déle a
možná nadlouho, pokud by Roger přidal ještě 1 GS.
Reagovat
Kojinho
Ale F50 je takový lehce nepovedený nástupce legendární F40.
Reagovat
FerrariF50
no mě se líbí víc a navíc já taky nejsem kdoví co :-D
Reagovat
Aneri
Chce někdo pomoc Karolíně? ????
https://instagram.com/stories/karolinamuchova/2234900314262333692?utm_source=ig_story_item_share&igshid=tzt39w45yxwt
Reagovat
Patik
Djokovič pravdepodobne popauzuje a vynechá Dubaj nastúpi až na Sunshine Double kde bude pravdepodobne polovičný opäť hladať a dolaďovať formu..A som veľmi zvedavý..Federer,Nadal,Thiem,Tsitsipas,Medvedev..bude to možno veľmi zaujímavé..
Reagovat
woody
Snad se pripravi lepe posledni 3 roky tam hral Novak peknou tuzku...
Reagovat
Patik
jeho prioritou sú už len grandslamy viacmenej..preto usudzujem že po zisku Australian Open tam bude hrať zase biedne..
Reagovat
turista
Dubaj asi vynechá. Ale Sunshine Double vyhrál několikrát. Bude bránit pozici No1 a nebude chtít pustit Nadalovi ani milimetr prostoru.
Reagovat
turista
Hurá! Ale bylo to krušné finále pro Djoka. Dominik byl vynikající.
Reagovat
Mayo
Djoki si v tejto sezóne pre ďalšie GS
Reagovat
mahycek
Tak Djoko to ustál ten herní výpadek ve třetím, pak začal
výborně podávat a přestal kazit. Dom se úspěchů brzo dočká,
na jaře na ATP 500 a 1000 včetně Roland Garros, tam věřím,
že GS získá.
Reagovat
George_Renel
Nakonec rozhodlo to co nahráli před finále. Bylo vidět, jak skvělému Thiemovi začínají docházet síly, scházet energie.
Reagovat
Mayo
Ako je možné, že jemu dôjdu sily a tým top hracom nie.
Reagovat
baggik
Presne, hlavne v 27 proti o 6 let starsimu Djokovicovi. Vzpomente jake maratony v jeho veku hrali Djokovic nebo Nadal a meli tam krome vzajemneho zapasu Federera, Murrayho a dalsi neprijemne soupere jako Wawrinka, Del Potro.. To je smesne tohle.
Reagovat
Mayo
Thiemovi dôjde stava po takomto priebehu turnaja. A keď si zaspomínam na AO 2012 (inak pre mna jedno z najlepších AO turnajov vôbec) tak tam Nadal a Djokovic hrali v šialenom tempe obrovské hodinové bitky do zblbnutia a zvládli to.
Reagovat
Patik
ty vieš napísať viac ako jednu vetu ? nezvyk vidieť..:)
Reagovat
Mayo
Hecol som sa (:
Reagovat
baggik
Presne tak.
Reagovat
Montaigne33
Přesně tak
Reagovat
Mayo
Djokovic si ide pre rekord v počte týždňov na jednotke. O chvíľu aj počet GS. Rogerovi ostane zrejme najviac vyhraných zápasov. Rafovi počet FO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mats prave povedal, ze Djokovic is clearly best hard court player ever :)
Reagovat
Ereinion
jn a proto má king of clay víc titulů z hardového US Open než jednoznačně nejlepší hardař v historii :D
Reagovat
FerrariF50
Dobře no. Gratulace Djokolandu :) Ale tohle Dom teda posral.
Reagovat
Patik
Poslednú sezónu a na začiatku tejto sezóny sa tvorili ankety tuším aj tu na tenisportále že kto vyhrá ten a ten turnaj..a boli tam tieto mená Djokovič,Nadal,Federer a neviem z akého dôvodu Medvedev..ostatných hráčov dali do kolonky + ktorú si si musel rozkliknúť ak si chcel zahlasovať..nerozumiem prečo tam celú dobu nefiguroval namiesto Medveďa Thiem ktorý je o nejakú tú úroveň vyššie aj na GS..žeby zbytočné Haló okolo Rusa ?
Reagovat
darek.vrana
Po bitvě je každý generál. Já jsem taky myslel, že tady prorazí Medvedev nebo Tsitsipas. Thiema by málokdo před turnajem tipoval.
Reagovat
Jan
Thiem působil lepším dojmem, celou dobu jsem měl strach, aby to Djokovič nepokazil, k čemuž neměl daleko. Přál jsem legendě, aby navýšil svůj rekord. Po stavu 2:1 na sety pro Thiema to vypadalo, že je hotovo, ale ve 4. a 5. setu začal Thiem chybovat a svými auty pomohl Djokovičovi k vítězství. Ale i Djokovič si musel něco uhrát, aby vyhrál. BIg 3 ještě žije, ale pomalu (nebo rychle) končí. MOžná to je poslední titul Djokoviče na AO, kdoví v jaké formě bude za rok. A mladí vlčáci jim budou šlapat na paty čím dál víc. Věk nezastavíš.
Reagovat
baggik
BIG 3 konci uz 4 roky a stale jsou tu. Thiem uz neni zadnej mladik, v 27 by mel bejt na vrcholu.
Reagovat
Montaigne33
Djokovič i Nadal jsou brutální obranáři... A obrana většinou (ve vyrovnaných zápasech) vítězí... Noleho vítězné údery přicházejí obvykle jen po kratším míči soupeře- jinak vrací, vrací a vrací jako zeď. Z mého pohledu rozhodla Thiemova únava- ve 4. a 5. setu dělal spoustu nevynucených chyb- které pramenily ze snahy zkrátit výměny/ únava... Věřím, že už letos se na GS prosadí mladí hráči= a konečně zvítězí sympatický RAKUŠAN!
Reagovat
Elip13
Jestli jsem dřív měla sympatie k Djokovičovi tak po dnešku už nemám. Každopádně gratuluju 17GS to už je něco.
Doufám, že Dominik se svého vavřínu brzo dočká. Hrozně mu to přeju.
Reagovat
Ereinion
Djokovičovi jinak dost pomohly ty medicaly, je to i skvělej taktik :)
Reagovat
Patik
Toto je presne dôvod prečo by sa mali tie grandslamy vnímať jednotlivo a nie ako celkové číslo..a na základe toho tvrdiť kto je najlepší..to sa proste nedá..8 finále a 8 titulov v Melbourne a potom ti povedia že niekto kto tu má jeden titul z 2009teho je lepší než ty..tak ako má niekto 12 French Open a niekto mu povie že ten čo tu triumfoval raz v 2009tom je lepší..musí sa to rozdeliť aj keby sme nechceli a zamerať sa na všetko zvlášť celkové číslo je fajn ale to neodzrkadluje tvoju kariéru a kvality.
Reagovat
Roger_Federer
Oddelej FO a nikdo neví, kdo je ten z 12 tituli.:)
Reagovat
Patik
ja by som ho tam nechal nech si ho história pamätá ako najlepšieho antukára.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a preto treba delit bežnú éru a zlatú éru..To budu rychle počty.
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
Tweener
Přesně a proto Rafa nej antukar historie, sampras tráva, a hard ještě visí ve vzduchu
Reagovat
Montaigne33
Tráva jednoznačně RF
Reagovat
Montaigne33
Absolutní souhlas... Tráva Roger, antuka Rafa, AO Nole
Reagovat
Patik
Tráva a hardy Federer Djokovič antuka jednoznačne Nadal..ale keď ich chce niekto hádzať do jedného vreca tak prosím..ale nech si porovná jednotlivé úspechy na každom grandslame..ale tu sa iste začne riešiť H2H a doba temna a taká hentaká éra a úplne sračky..čo je trošku neúctivé k víťazovi turnaja ktorý má svoju históriu a dlhoročné tradície..ale kto ako chce je to každého osobný pohľad na tenis...
Reagovat
Tweener
Tráva Roger, který to má 0:3 s djoko ve finále W? Asi ne
Reagovat
Patik
to mu ale nevymaže meno z Wimbledonskej tabule víťazov..8 mien vytesaných na zlatom pohári.
Reagovat
dappe
Odkaz hráče budeme hodnotit podle toho, že od 33 let začal prohrávat mimořádně těsně s o mnoho mladším a podobně výjimečným tenistou, super. Je jedno, že na tom povrchu drží všechny rekordy, nejlepší není.
Reagovat
SubOptikT
Bylo to těžké, Thiem fantastický, ale je to tam!
Reagovat
Roger_Federer
Pěkný zápas, důstojné finále, o proti tomu vraždění 2019.
Reagovat
Nola
tak, tak, Dom je dnes uz lepsim hracom na harde ako Rafa, Dom sa neboji nikoho, dnes sme to mohli vidiet
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes ano, zajtra je novy den :)
Reagovat
Mayo
Tak Thiem je horší super pre Djokiho, nič nové.
Reagovat
PH94
Jinak opět fantastické Aus open. Opět rekordní počet diváků - 812 174, všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
++++1 bylo to pěkný
Reagovat
steve79
Thiem hral svoje maximum, ale nestacilo to. Gratulace Djokovicovi a jeho fans. Djokovic od ctvrteho setu zacal hrat rychleji po odskoku a Thiem nestihal. Thiema mi zacina byt lito. Ctvrte velke finale prohral.
Reagovat
Mayo
Ale kde, absentovali rakety, ktorým by trhal vyplet.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to taký Andy Roddick, velmi podobne kariéry s tym, ze vo finále stoji vzdy neprekonatelna prekazka. Hoci Dom to ma tazsie, o dalsie dve prekazky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořad je mladý a ty GS muže brát za rok, nebo dva.

Ale ty tři prohrané finále je třeba přejít
Reagovat
steve79
Zase tak mlady neni. Bude mu uz 27. Mlady je pro me Tsipsipas a Medvedev.
Reagovat
Roger_Federer
Thiem by Roddicka dneska smaznul.
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne si priznal, ze Roddick nebol ziadna konkurencia. To si cenim.
Reagovat
Roger_Federer
No na antuce určitě neby Roddicka žádnou konkurenci,ale tam nebyla žádná už od roku 2005 :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Thiem by Roddicka dneska smáznul".

Tym je povedane vsetko, zbytocne sa v tom zamotávas.
Reagovat
Roger_Federer
Už bys mohl vědět, že Roddicka AO došel nejdál do semifinále, několikrát ho zastavil právě Federer, potom si pamatuju Safina a Hewita, měl tady výpadky, tuším jednou Shuttler.
Ale Roddickovi to tu neseděl. Už v jeho době to bylo pomalé.
Reagovat
dappe
Nemá to těžší, jen není dostatečně dobrý. Djokovič dnes určitě nebyl nepřekonatelná překážka.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazi jedneho a vo finále prehra s druhym.

To sa stalo uz tretikrat. Takze to tazsie má, kedze na neho číha viac prekázok ako jedna.
Reagovat
dappe
Jenže oba už jsou staří, Roddick to měl těžší. To, že tihle hráči vyhrávají je na jedné straně jejich výjimečností, ale na druhé tím, že tu nikdo mladý výjimečný není.
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja vyhrali po 30ke uz 5GS.

Takze starší sú, ale co to mení na výkonnosti.

Thiem Čelil 10/10, 11/11 na RG a dnes 7/7 na AO. Roddick vo finále nikdy nečelil takej mágii
Reagovat
Mayo
Ale predsa bol bližšie k úspechu na svojom menej obľúbenom povrchu (:
Reagovat
dappe
Na výkonnosti to mění úplně všechno. Argument s 5 GS je úplně k ničemu, když je vyhrávají také díky absenci jakéhokoli výjimečného hráče z mladší generace. Djokovič byl dnes na své poměry slabý, přesto mu to stačilo. Vlastně stačilo zklidnit hlavu a odehrát poslední dva sety soustředěně. Dělat z Thiema smolaře je jen omlouvání nedostatečné kvality. Kdyby na grandslam už měl, tak by ho dávno vyhrál.
Reagovat
baggik
Ale Djokovic s Nadalem uz davno nejsou na maximu svoji vykonosti, kdyby na to mel tak by je porazil oba. Thiemovi je 27 a nedokaze vyhrat GS, to neni sampion. BIG 3 jenom zkusenostma a hranim na jistotu prejizdi lost generation.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie su na maxime, sú starí, ale aj tak vyhrávaju 2GS ročne?..

Čo to dokazuje?..Nie su tým pádom najlepší ever?..:)..
Reagovat
dappe
No Nadal žádné 2 GS ročně nevyhrává, jeho výkonnost je za jeho maximem míle vzdálená. Je stále nejlepší na antuce, ale na všech ostatních turnajích je už dlouhé roky závislý na losu, což předpokládám vidíš i ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral dva GS z posledných 2/3 sezón.

Kazdy je závislý na zrebe.

Z Thiema nikto nerobi legendu, herne za velkou trojkou zaostáva, rieši sa len jeho porovnanie s Roddickom, kvalitatívne, a rovnako do kontextu smoly. Uz len to, ze Roddick mal sancu vyhrat GS na harde s Ferrerom, tato otazka je v podstate zodpovedaná.
Reagovat
baggik
Tak se podívej jak hrál Djok 2011-13 a Nadal kdyz byl o 10 let mladsi. Sbiraji dal tituly, protoze z generace po nich nevzesel zadny sampion ani polosampion. Thiem neni lepsi nez treba Berdych. Monfilse by taky neporazil, kdyby byli stejne stari.
Reagovat
smazaný uživatel
Top Lol koment tejto dekády.
Reagovat
dako
Ľudia po MB nevedeli, či majú tlieskať alebo pískať. Bolo to také pol na pol. Keby tam neboli Srbi, tak Nolemu ani nemá kto poriadne zatlieskať po vyhranom fiftíne. Domovi zas fandil celý štadión po každej loptičke. Stačí si len pozrieť reakciu fanúšikov, keď Rafa vyhral bitku na USO a keď vyhral teraz Nole. Niektorí dokonca ešte trocha bučia pri ceremoniáli, keď sa spomína Nole.
Reagovat
Mayo
Čím to je podľa teba?
Reagovat
Petr_Fisk
Nolemu možná škodí i ti srbští fanatici v obecenstvu. Dost lidem to vadí a pak mají tendenci fandit raději jeho soupeři.
Reagovat
Romario
Nechápu to pro mně je Nole nejsympatičtější hráč na okruhu.
Reagovat
aape
tak nic proti Nolemu, ale tohle zas nechapu já
Reagovat
Romario
Před Nolem je ještě jedna velká výzva, kterou nezdolal a věřím, že ji letos dá a ty zbývající 3 GS letos dá, třešničkou by bylo, že by na konci roku bude mít 20GS jako Federer.
Reagovat
Nola
blbost, radsej sa drzat pri zemi, Melbourne je NOvakove uzemie, ostatne GS velmi nie
Reagovat
baggik
Wimblas uz taky
Reagovat
Ereinion
to má tak 5% šanci, konkurence už je moc velká a Djokovic není nejmladší
Reagovat
EllNino
Doma je mi líto, už aby ti tři šli do důchodu :D

Ne vážně, Novak je v tomhle neskutečnej ...
Reagovat
Nola
som myslela, ze ho tie prehrane dva sety nejak nalomia, ale stal sa pravy opak, Dom je skvely, urcite raz vyhra GS
Reagovat
ipko
Novak ide jednoducho cez krv, Rogera na 80% dobehne a na 60% prekoná
Reagovat
raduz
Porazit Novaka Djokoviče na hardu,navíc na tři vítězné,je takřka nemožné.Snad nebojácný Wavrinka,který tam bude sázet ty své projektily.To už je ale také minulost.Djokovič hrál dnes to své,nevěřil jsem ,že Thiem vyhraje,byť přiznám,že by to pro tenis nebylo vůbec špatné.Na druhou stranu si myslím,že brzy přijde doba,kdy odpadnou spekulace,kdo je vlastně tím nejlepším z big3.Já v tom mám jasno už nyní.A proč by Djokovič nemohl vyhrát i RG a W?Thiem dnes byl z BH strany velmi průměrný,což mělo vliv a obraz hry.
Reagovat
Mayo
Bojoval aj za Kobeho, tam nebolo cesty pre iného hráča na tomto turnaji. 17 je velkolepe číslo a to ešte len začal. Myslím, že tých 25 je reálnych.
Reagovat
Nola
bojoval hlavne za tych srbskych dilinkov, ci?
Reagovat
Mayo
No tak to sú riadni k0k0t1. Tie trápne vyhlásenia 3-0 bol hnus.
Reagovat
Nola
takto zhadzovat narod sa len tak lahko nevidi a potom tu bude niekto tvrdit, ze narodnost nehra ziadnu ulohu v ponimani tenistov, vcera som sa presvedcila, ze ten Kozoroh ma predsa len pravdu....
Reagovat
kolapse
cajk, ale ty nervy ve 4.setu
Reagovat
Denis92
Napokon to dopadlo podla ocakavania, hoci ten Djokovicov 2-setovy vypadok z toho spravil dramu. Celkovo bol lepsi hrac a zasluzene zvitazil.

GS je proste uplne iny sport. Zdolat tych najlepsich na 5setov je ovela narocnejsie ako na obycajnom turnaji.

Thiemove 3.prehrane GS finale, ale dostal to najtazsie, co mohol. Napriek tomu ho ten dnesok moze mrziet, pretoze dostal vedenie 2-1 prakticky zadarmo, ale nedokazal Djokovica dorazit vo 4.sete
Reagovat
Nola
Dominic hral skvele, do buducnosti mu to moze pomoct, dostal Noleho do 5 setov, nabuduce to moze byt celkom ina pesnicka, ma sancu na RG a nie nemalu, zavisi od losu
Reagovat
Denis92
Nemyslim si, ze dokaze porazit na 5setov Djokovica a Nadala po sebe. Nedokazal to minuly rok na RG a teraz na AO. Ale uvidime. Do RG este daleko, ale je jeden z troch favoritov na titul, to je jasne.
Reagovat
aape
tam taky bude záležet na tom, jestli organizátoři zařídí, aby neměl pokud možno žádný čas na regeneraci před finále
Reagovat
Ereinion
Takže opět tu nemáme prvního vítěze narozeného v 90. letech...bylo to fakt těsný, podobně jako USO2019, ale opět rozhodly zkušenosti...doufám, že se toto na Thiemovi příliš psychicky nepodepíše, protože herně na to už má
Reagovat
Patik
Potrebuje ešte rok na hardové grandslamy..ale na French Open môže vkľude zaútočiť na titul tam nato má už teraz.
Reagovat
Nola
Nole je kral Melbourne, ale dnes hodne tazky zapas, vypadky v dvoch setoch, kym sa upratal trvalo
Reagovat
Patik
I keď mi je Massu menej sympatický skláňam mu obrovskú poklonu..to čo vytvoril z Thiema za jednu sezónu je obdivuhodné..budúci grandslamový šampión..klobúk dole pred Domom..rovnako ako Federer z turnaja môže odísť so vztýčenou hlavou..Nolemu a jeho fanúšikom gratulujem k 17 grandslamu..čo ma trošku mrzí je miestami Noleho povaha ale to je len dobre pre neho tá mu totiž pomáha v ťažkých kľúčových momentoch..keby mal dobrácku povahu Federera tak nezvládne koncovky tak bravúrne..
Reagovat
RF46
Takze zase zadny GS prulom ...zklamani.
Reagovat
Mayo
Dominic prekvapil 2 setmi (to taký Nadal nepozná). Čakal som viac kladív ale ok. Djokovic je už 1/4 GOAT. Podľa mna vyhra ešte minimálne 2 GS a vyrovná Rafu možno už RF a bude definitívny GOAT. Žiaľ jeho najväčší super bude zdá sa Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal to pozna z 2012.

Alebo si chcel povedat, ze Thiem nepozna dva vyhrane sety z finále s Nadalom?
Reagovat
baggik
Paráda. Gratulace No1emu k 8. titulu z Melbourne. Mr.Best.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Novakovi k 8. titulu z AO, k 18. titulu z GS a tayk k postu Nr. 1 :-)

A gratulace Domovi za jeho melbournské výkony, snad na ně naváže i ve zbytku sezóny, teď přijde antuka, tak snad tam posbírá nějaké tituly ... a příští GS už musí vyjít, hde hezky postupně, nejdřív 0:3, pak 1:3, teď 2:3, takže příště už ty 3 sety vyhraje ;-)
Reagovat
kada.tom
/17 z GS ... nějak mi tam ta osmička utekla :-D
Reagovat
lg_trio
Schade, Schade um die zwei leichte Fehler zum Schluß.
Die Überspannung war dir zu hoch Domi.
Grossartiges Tennis.
Gratulation an den Gewinner.
Reagovat
Kojinho
Jakože až se Dom půjde podívat do diskuze na TP, aby tvému vzkazu rozuměl, jo?
Reagovat
lg_trio
ich find einfach die Fremdsprache als kleine Ergänzung. :-)
Jsou někteří co rádi brouzdají ve slovnících a překládají si to, no tak trochu je to pro ně :-))))
Reagovat
misa
Třetí prohrané gs. finále. Tak třeba letos v Paříži.
Reagovat
Nola
ako Simona, dalsie na RG uz dala, tak uvidime
Reagovat
Romario
Je to prostě sympaťák SERBINÁTOR
Reagovat
Kozoroh
Podrobný komentář pošlu po ceremoniálu, ale mám obrovskou radost!!!! 8. AO titul a 17 GS titul, paráda Serbinátore!
Reagovat
Nola
je to tam
Reagovat
smazaný uživatel
A jedeme srdíčka a polibky.

Pane bože to je klaun.

Každopádně gratulace do Djokolandu. Zejména kozorohovi, který se ozývá na TP jenom když Djokovic vyhrává. Jinak ho tady nebylo dvě hodiny vidět
Reagovat
blax
Tak Djokoland je tímhle vyhlášený, nejenom na TP, ale i troll tenisu, různých fórech, atd.
Reagovat
Romario
Jooooooooooooooooooooooooooo noleeeeeeeeeee
Reagovat
PH94
Je to tam, hoši.
Reagovat
JCFerrero
Ste tu riadni chudaci, uplne normalna oslava, nic take nerobil, je fantasticky
Reagovat
safi1313
Chudák je ten co fandí tomu klaunovi :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspon ze ten piaty set nebol na štýl 2:6...

Novak pevnejsia hlava a az na výpadok v dvoch setoch bol lepsim hracom, v klucovych bodoch celkom výrazne... Gratulujem Nole fans, bolo to o chlp, podobne ako Rafov posledný GS. Kazdy dalsi major uz bude vyhravat coraz tazsie.

Podarené finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nepodareny vítěz

Jdu zvracet
Reagovat
Kozoroh
Rafa po těžké bitvě vyhrál loňské USO, nyní No1e AO, ale co je jisté, je Kamilosova frustrace :-)
Reagovat
JCFerrero
Absolutne zasluzene, je neuveritelny
Reagovat
safi1313
Jeden fanoušek měl na tricku Srbsko proti světu .. to sedí .. protože nikdo normální nemůže tomu falešnýmu blbeckovi fandit
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej budou srdíčka
Reagovat
smazaný uživatel
Chyby chyby chyby chyby chyby

To je dnešní výkon Thiema a speciálně v pátém setu
Reagovat
Ereinion
Tak když proti němu stojí zeď a obzvlášť na big pointech, tak prostě ty chyby tam budou...
Reagovat
smazaný uživatel
UE metr do autu z druhého servisu není hrou soupeře
Reagovat
RF46
Dome..je to normalni?
Reagovat
lg_trio
weiter so Domi, lass den Djoko nicht ausservieren. Du musst den Rebreak schaffen. JETZT !!! Komm zurück!!!
Reagovat
Patik
Takto nejak to malo skončiť už skorej akurát že Djokoviča vyplo tak to len oddialilo koniec..každopádne sa ospravedlňujem Thiemovi že som ho podcenil po fyzickej stránke..kondične a fyzicky to zvláda bravúrne..čakal som že sa prejaví únava ale s Nolem vedie vyrovnanú partiu..
Reagovat
kada.tom
a teď se ukáže ... Dom musí přidat a Novak by to měl ustrážit
Reagovat
JCFerrero
Co take dnes urobil Djokovic okrem rozculovania sa pri warningu?
Reagovat
Petr_Fisk
Jestli něco nemusím, tak srbské nacionalisty.
Reagovat
blax
Ještě by mohl Nole začít zase vyprávět, jak kolem něj, chudáčka, padaly bomby...
Reagovat
Jon61
A jejich družbu s Rusy.
Reagovat
Vlk-v-trave
jako, ze jini jsou lepsi jo?:)
Reagovat
Petr_Fisk
No, v tenisových arénách to není zase tak okaté.
Reagovat
HayashiM
Ale je, viz Serena AO 2018.
Reagovat
HayashiM
* US Open 2018
Reagovat
Petr_Fisk
USA against the world...?
Reagovat
HayashiM
USA not caring about the world (or rules, or anything). Bylo to úplně to samé, akorát v podání lidnatějšího státu a zdrcující převahy v publiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Serbia against the world :)
Reagovat
misa
šašci
Reagovat
smazaný uživatel
Nole taky dneska saskoval a teď se bude mlátit do hrudi. Komediant
Reagovat
smazaný uživatel
Druhy servis za stavu 0:15 a Dom to takto nehorázne vyhodí. To je škody.
Reagovat
smazaný uživatel
Děla strasne laciné chyby. Totální masterclass prolozi úplně hloupou chybou. Nole po jednom dobrém soupeři vezme titul na AO. Aj taky je sport
Reagovat
RF46
JJ super uder a pak skolacka chyba.
Reagovat
mahycek
Neměl to pustit do pátého. Ještě není konec.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Mantra
Achjo, přijdu z oběda a je to v looji - no jo no, škoda.
Reagovat
lg_trio
ich gib die Hoffnung nicht auf :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevzdávám se naděje :-)
Reagovat
lg_trio
ganz genau, freut mich sehr :-)))
Reagovat
steve79
Servis je u Thiema jeho jedina slabina.
Reagovat
Frantz
+ hlava
Reagovat
smazaný uživatel
Aj return..

A dvochyby na big pointoch..4:5 v prvom a v stvrtom za podobneho stavu.
Reagovat
JCFerrero
Nebol blizko thiem k vitazstvu, strasne strasne daleko bol
Reagovat
RF46
ne, byl kousek.
Reagovat
steve79
Zase tak blizko nebyl. Vedl 2:1 na sety, ale nemel snad ani breakbally
Reagovat
RF46
no ted je daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Mal jeden BB hned v prvom geme stvrteho, ale Djok dobrou hrou odvrátil.
Reagovat
RF46
1 BB byl
Reagovat
RF46
To snad ani neni mozny udelat tolik zbytecnych chyb..
Reagovat
lg_trio
Domi, du musst jetzt volles Risiko spielen :-I
Reagovat
Petr_Fisk
Vono se to kecá od obrazovky...:)
Reagovat
lg_trio
stimmt :-)
Reagovat
steve79
Djokovic ted uzasne brani zakladni caru. Jemu nejde zabit balon
Reagovat
steve79
Je tam jak prilepenej :D
Reagovat
RF46
Ten Novak je ale strasna zed..
Reagovat
RF46
A Dom fakt k*kot, kdyz tohle vyhazuje :(
Reagovat
kada.tom
Nj, už to vypadá, že Novak si to pohlídá, ale i tak, Dom se rozhodně nemá za co stydět ... jo, měl a má šance a zatím je neumí využít, ale tak to prostě je, no.
Reagovat
panzer.dragon
letos je výsledkově aspoň poznat, že sme ve finále, ne jako loni..
Reagovat
RF46
To je pravda
Reagovat
ipko
smutno mi je z toho :(
Reagovat
RF46
Dan za aktivitu, mne taky. Kurt volny a on da metrovej aut :(
Reagovat
Padme
Mně je z toho taky smutno, hezká zápletka, ale zase stejný konec... :(
Reagovat
Ondra979
jj to je na houby..ve ctvrtem ho nedorazil..ted uz muze jen cekat, jewstli Djoko nezachybuje na servu, ale to se mu moc nestava kdyz je v laufu
Reagovat
blax
Kozoroh uz vylezl hrdinne z kanalu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sa nedostal z tych BB nicim inym, nez skusenostou..Thiem splašený.
Reagovat
RF46
Je splaseny a chybelo mu stesti. Pral bych mu to..neni pasivni ale dela chyby.
Reagovat
JCFerrero
Ak neratame esa thiem o 1 winner viac, djokovic obranar pinkalista
Reagovat
smazaný uživatel
ten 1 winner robi taky rozdiel?..:)
Reagovat
Kojinho
Však si z toho dělá srandu.
Reagovat
Ondra979
tak tohle asi rozhodne..rad bych se spletl ale dalsi sance na servu Djokoa uz prijit nemusi..a Dom to mohl dat
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud Dom prohraje, tak rozhodně se ctí.
Reagovat
Ondra979
to ano, ale myslim, ze dneska byl Djokovic k porazeni..ale bylo nutne ho dorazit ve ctvrtem..bohuzel tam to Dominik nezvladl. neni to vubec ostuda, ale jet velka skoda..
Reagovat
woody
Aktivne,vyhraje 4 set aktivitou a paty set zas jak podelana babka, jen aktivne...
Reagovat
RF46
Ted ma Dom ale strasnou smulu
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou smůlu?

Děla chyby juniora, takhle nemůže vyhrát a taky nevyhraje
Reagovat
RF46
tesny auty
Reagovat
steve79
Tohle mi zacina silne pripominat Rogera ve Wimbledonu
Reagovat
EllNino
to snad ne :/
Reagovat
steve79
Dalsi sance.
Reagovat
Petr_Fisk
Dominic je trochu ztuhlý, asi nervy.
Reagovat
steve79
Takova chyba...
Reagovat
smazaný uživatel
Vytáhne čopy proti Nolemu to nechápeš
Reagovat
RF46
Nadhera Dome
Reagovat
Mayo
Dnes som sa nejako od Thiema nedočkal tých bômb.
Reagovat
steve79
Djokovic je od ctvrteho setu lepši.
Reagovat
steve79
Rozdil vidim v servisech obou hracu
Reagovat
Petr_Fisk
Djokovice dost kritizovali kvůli jeho duchovním experimentům, ale možná mu to něco i dalo...:)
Reagovat
kada.tom
Vypadá to vypadá, že tohle si už Novak pohlídá ...
Reagovat
Mayo
Toho toku získa minimálne 3 GS a dorovna Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
A 9 Masters a zlato z OH samozřejmě dvouhra i čtyřhra i mix
Reagovat
Mayo
Jeho najvážnejší super je Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní selhání ze strany Thiema. Měl momentum, měl všechno. Začne si v pátém setu pinkat s Djokovicem ve finále Australian Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne selhani by to bolo, keby je break hore vo stvrtom, ale nebol.

Proste, vyhravat 2:1, to si este strasne daleko vyhrat nad Djokocivom, ked ten prehrava v priemere jeden set z 15 odohranych.
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti čtvrtému setu a jeho začátku se Thiem zhoršil Tak o 50%
Reagovat
smazaný uživatel
Nole sa tiez zlepsil a uz to nie je zadarmo. Thiem si to musi uhrat sám a to je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak
Reagovat
SwissMaestro
Když ho to bude těšit..........
Reagovat
smazaný uživatel
Domovi to uz zacina lietat kade tade. Naopak Djokovic po dvoch slabych setoch, opat sa zocelil a posobi pevne ako skala. Holt, skusenosti sa oklamat nedajú. Thiema to zomelie. Mozno keby je to SF, ale finále je finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jenom vrací a čeká na chyby.

Proste strategie, která je odporná, ale vyhrála mu 16 GS, vlastně 17
Reagovat
PH94
Pořád je to ale útočnější hráč než Nadal
Reagovat
JCFerrero
Dominic to zvladnul v hlave, ale proste Djokovic je lepsi
Reagovat
RF46
Dom by na Djokuv druhej servis moh chodit bliz k lajne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je asi hotovo, Djokovic začíná byt zase nehratelny
Reagovat
SwissMaestro
Věřím, že ještě ne
Reagovat
Ondra979
no to je presne ono, dva sety byl skoro mimo, pak soujper chvili polevi a on je zpet..snad mu to Dominik neda lacino
Reagovat
Petr_Fisk
To se ještě převrátí, možná i víckrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kazdopadne na nevynucene chyby Dom uz srovnal na peknych 46 x 46.
Reagovat
RF46
46 je pekne cislo:)
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
RF46
Vzdy kdyz chce Dom winner, tak to je to UE :(
Reagovat
Mayo
Djokovic bude na servise bezchybný. Toto on ovláda dokonale v záveroch. Pôjde len o to kedy stratí servis Thiem.
Reagovat
Mayo
Navyše hra pre Black mambu, neni kade.
Reagovat
smazaný uživatel
Tři tenisté, kteří jsou nejvíce podporováni publikem

1) Federer

2) Nadal

3) Kdokoliv kdo hraje proti Djokovicovi
Reagovat
turista
Ano. A je to strašný.
Reagovat
mahycek
Nic jsou poobědě a nežerou to tak jako já. Nechal jsem se
ukecat k popíjení, tak napětí v hlavě trochu povolilo.
Reagovat
spaniel
Kdovi co navsteva u mahycka...
Reagovat
mahycek
Aby, nebyl 5 set 1-6, ale aspoň podává rakušan jako první.
Reagovat
Mayo
Thiem prekvapil 2 setmi v srbskej obývačke.
Reagovat
RF46
ted uz zase neni nejlepsi hrac? Uff to sou turbulence.
Reagovat
Petr_Fisk
To mají v Srbsku teda sakra velký "obývačky"...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden volej na setu Thiemovi vzal set. O toho momentu se složil a prohrál 5/6 micu. Neskutečný psychicky kolaps Thiema.

Snad vyhraje paty set, tři GS finále s bilanci 0/3 by byly kruté. Navíc po tom, koho na turnaji vyřadil. Snad zafunguje karma a vyhraje ten, kdo si to finále vydřel přes světové hráče ve formě
Reagovat
spaniel
Djoko 67% na vyhru ted.
Reagovat
Denis92
Djokovic sa dal dokopy psychicky a na kurte je znova lepsim hracom. Teraz uz zrejme kazdy ocakava, ze si to v 5.sete postrazi. ALe je to zvlastny zapas, uvidime..
Reagovat
com
behem 5-ti minut takova otocka :/
Reagovat
Ereinion
Thiem chtěl v 5. setu začít podávat jako první...
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič zatím perfetkní ukázka fair play. Skutečně vzor pro děcka....
Reagovat
Padme
Ty pohádky s božími mlýny jsou bohužel blbost no... Je to škoda.
Reagovat
kada.tom
už v práci jsem se nestačil divit jak se ten zápas vyvíjí ... no a teď jsem usedl k TV a jde se na 5. set ... jsem moc zvědav, co a jak :-)

mohla by být pro Doma výhoda, že bude servírovat první, uvidíme
Reagovat
stopan
no prvy servovat v piatom nebude
Reagovat
stopan
tak oprava som zle precial ospravedlnujem sa , samozrejme domic bude srvovat ako prvy v piatom
Reagovat
SwissMaestro
snad si Thiem taky vezme MTO......
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e!!!!!
Reagovat
dako
Hh, prečo si nekomentoval aj predošlé dva sety?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože brecel v koutě klaun.

Jako Djokovic; ten oceňuje soupeře taky jenom když vyhrává, když se nedaří tak jsou fans Noleho v kanále
Reagovat
spaniel
Skoda tohoto. 3 prohrana finale ho muzou srazit dole. Aby se roky nemotal jak Murray.
Reagovat
Ondra979
no a paty set bude..velka skoda, ale musi se bojovat dal. ztraceno to neni
Reagovat
RF46
Dom ztratil jiskru, doufam, ze ji jeste najde.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba na sieti, DF a UE z FH..

Thiem si toto vzdy necháva na stavy 4:5..Aj historicky
Reagovat
RF46
Asi zacal premyslet :(
Reagovat
ttopi
Bylo to za stavu 3:4.
Reagovat
RF46
jo ale to uz je jedno :/
Reagovat
Mayo
Ach jaj, ten úder na raketu bude mrzieť.
Reagovat
dako
Presne ten úder rozhodol tento set. Slabý set z oboch strán.
Reagovat
Mayo
Djokovic dobre podáva, to on dokáže v kritických chvíľach.
Reagovat
Herbert_Hoover
Fantastische herr Thiem
Reagovat
smazaný uživatel
Nole, 7/7 je stále super. Nejsi Rafa, vykasli sa na to.
Reagovat
Kozoroh
Ještě to nevzdáváme!!
Reagovat
Mayo
Thiem je inde, najlepsi hráč na svete.
Reagovat
RF46
U tebe bych si zrejme dokazal tipnout prezdivku ze skoly.
Reagovat
smazaný uživatel
Mentálne je odolnejši, hoci stále cakam, ze to psychicky neunesie a piaty set prehra nieco na stýl 2:6.
Reagovat
Padme
Nesmí se do toho 5.setu dostat...
Reagovat
Herbert_Hoover
Pátý set nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bude, uz sa to otáča. Djokovicova deka je preč.

Dopadne to tak isto ako Nadal Medvedev, pre piatich pre favorita. Hovoril som, ze to je finále rovnakeho charakteru. A zrejme tak dopadne aj vysledkovo.
Reagovat
Kojinho
Zajímavý, jak Djok už nemá zpocené vlasy.
Reagovat
Ereinion
tak už se hraje přes 175 min, easy kurz 2.05...
Reagovat
RF46
Dom ho ma celkem prectenyho, ty udery uz do tech mist ceka. Ale i kdyz je ceka a povedou se, tak je to tezke...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic sa skonsolidoval a bude to extremne tazke doklepnut.
Reagovat
JCFerrero
Ja pozeram asi iny zapas ale ako moze niekto povedať ze djokovic pinka a brani? :D
Reagovat
Kojinho
Taky nevím, kde se to vzalo. Když jsem si kupoval raketu endorsed by Novak Djoković (Hrad Graphene XT Speedo Pro 2015), tak všude v recenzích psali, že je pro aggresive baseliners jako je Djoko.
Reagovat
Petr_Fisk
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají...:)
Reagovat
Kojinho
Ale v kolonce power level byla všude v recenzích hodnota low, tak si trošku protiřečili. :-) Co mi ale vadí na ní nejvíc, že je málo cítit míč na raketě (na stopvoleje a dropshoty moc není)
Reagovat
RF46
A mas tam dalsi 4 jinak vypleteny?:)
Reagovat
Kojinho
Tak mám ještě Wilson Six One a tam to je o něčem jiným. :-) Teď jsem tu Head vyplétal o 2 kg míň a je to hned znát. Zvětšil se sweetspot a přesnost furt slušná.
Reagovat
Petr_Fisk
Asi bych o něco více věřil názorům uživatelů než výrobci.
Reagovat
RF46
Kdyz ja si kupoval Agassiho Donnay, taky nepsali, ze je pro fetaky :))
Reagovat
Petr_Fisk
Když jsem si kupoval Borgovu Donnay, tak byla taková pěkná dřevěná...:)
Reagovat
RF46
hehe, to ja uz drevo nemel ale pri prepletu praskla :)
Reagovat
Petr_Fisk
To víš dřevo je dřevo.
Borg když zkoušel comeback, tak tvrdošíjně trval na svém dřevu. Bylo zábavné sledovat, jak s ním soupeři následně rychle vyběhli...:)
Reagovat
Kojinho
Vždyť Agassi sám v autobiografii říkal, že ta Donnay byla hrozná raketa. Hrál s ní jenom kvůli tomu, že za sponzorství byla spousta peněz.
Reagovat
RF46
S tim se da asi souhlasit:)
Reagovat
Petr_Fisk
01.02.2020 12:10Od: paddy
Dnes jsme si užili, zítra půjde víceméně jen o předání trofeje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak paddy je tvrdohlavý srandista, kedysi sa zaprisahal ze Thiem je antukár a na harde nikdy nic nevyhrá. O pár mesiacov siaha na trofej z Melbourne.
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud to bere s tvrdohlavou srandou, tak jen dobře, hlavně aby nekolaboval...:)
Reagovat
Mayo
Dominic nepolavit, neuspokojit sa.
Reagovat
RF46
nevidim, ze by se tam uspokojoval...to by snad byl warning :)
Reagovat
Rogers
Zápas končí až posledním fiftýnem a Djoker umí vstávat z mrtvých. Roger by o tom mohl vyprávět. Dnes to přeji Domčovi.
Reagovat
RF46
presne tak.
Reagovat
Ondra979
jj umi, kdyby vyhral Djok ctvrty set tak by byl zpet..takze lepe ho dorazit ted, ale to nebude snadne
Reagovat
RF46
pokud 4. set nevyhraje, tak uz nebude zpet, to je jasny :))
Reagovat
a.magerova
No... ;-)
Reagovat
Mantra
už všichni balkánci jen čumí smutně, dneska to zatím nevypadá na žádnou odrhovačku
Reagovat
JCFerrero
Djokovic pinka brani :D to su ine vyplody, na winnery ma thiem asi o 4-5 viac ked odmyslime esa
Reagovat
Mayo
Thiem skvelý v obrane.
Reagovat
lg_trio
die Netzkante ein Freund von Domi :-)))
Was für eine Leistung. Absolut hervoragend, weiter soooo, Weltklasse.
4.Satz
Reagovat
Vlk-v-trave
Thiem - 34
Djokovic - 41 (a to ted nezapocitali Djokovi ten posledni fatalni BH do autu, to fakt vynucena nemohla byt ani nahodou)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiemove tretie finále..Najprv bez setu, potom s jedným, teraz ze by s dvoma?
Reagovat
ipko
nie, vyhrá 3 sety a koniec
Reagovat
spaniel
Nechapu, proc nevidíme time clock pri prenosu nekde v rohu...clovek to musi hledat na kurtu, kdyz se to tam mihne...pak jsou spekulace jak to funguje.
Reagovat
Frantz
ty toho nechápeš
Reagovat
spaniel
Promin Frantisku, toto je nad sily nekoho s prumerem hlavy 4cm.
Reagovat
RF46
to si rikam uz dlouho, ta grafika u tenisu strasne pokulhava...
Reagovat
Vlk-v-trave
Obecne si myslim, ze nejlepsim resenim by byl bzucak, jednoduche, jak hrac na servisu nevypusti mic z ruky do bzucaku, tak cus...
Empajrove slusne zarizli Evanse na ATP CUpu jen tim ze ti tam sedi nejaky hujer, ktery ihned hlasi tajm viol., a sotva to dojde do nuly, a pak tam mas empajrove banan salam...kteri to neresi...
Obcas mne prijde i tady na AO, ze nekteri maj vylozene skodolibou radost, ze si ten time warning mohou povedet a hrace potrestat.
Reagovat
Frantz
hráls někdy tenis, nebo máš jen vlka v trenclích??
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja chapu ze trpis na nejake divne deviace a furt vidis vsude ty trencle, ale neplet se do vlakna mezi dospele Frantisku.:)
Uz jsi obedval?
Reagovat
RF46
Nech Francka vypovidat, pro jeho stav to bude nejlepsi.
Reagovat
mahycek
Ten stav 5-2 + servis měl Fed 1 setu na dokončení, vzpomněl
jsem si a měl jsem obavy, aby to Dom dopodával. Kdyby
Djoko snížil na 3-5, pak potvrdil na 4-5, kdoví jestli Dom by
to dal. Ale to se nestalo a šance rakušana je velká.
Jen pozor na to, že srb už nemůže, tak zrádné to je a
pak bude běhat, jak kdyby se nic nedělo.
Reagovat
Ondra979
z jineho soudku - neprijde vam divne, jak skvele se Djokovic stale hybe? u Rafy uz je videt, ze to neni co driv a je to logicke, ale on je jen o rok mladsi. ma mene svalu, coz mu pomaha, ale stejne..jsem zvedav, jak dlouho mu tovydrzi
Reagovat
Mayo
Sú za nami 3 sety a ešte stále som nevidel nejaké extra kladivo a aj tak to zatiaľ stačí.
Reagovat
blax
Novakovi nikdo po příchodu na kurt ani nezatleskal :D
Reagovat
Mantra
on se dočká, na odchodu mu i zamávají
Reagovat
.vorlik.
Porazil na hardu antukového krále a je blízko skalpu hardové krále a krále AO. Kdo by kdy řekl, že nejblíž přerušení vlády big3 bude právě Thiem

Tenis je prostě krásný...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pri tej bilancii 5:2 s Fed, 5:9 s Rafom a 4:6 s Djokovicom bol prvym podozrivým, kto moze urobit prielom a v tomto kontexte to nie je prekvapenie, ze práve on.
Reagovat
.vorlik.
Upřímně, já jsem čekal, že tu GS šňůru od 2017 přeruší spíš nějakej mladík typu Tsitsi
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Thiemovi dlho trvalo, kym zacal pravidelne porazat tych pod sebou na GS.

To je tiez fáza kariéry. Dnes je uz Thiem clenom big4, zda sa.
Reagovat
Ondra979
ja veril Thiemovi, perstoze to jeste neni hotove. Tsitsi ani Zverev si musi jeste pockat, jeste nevyzrali, Dom uz ano, taky je starsi.
Reagovat
gigin
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nakonec je to tvuj turnaj Giginku:)
Reagovat
gigin
Ještě není finito :)
Reagovat
Vlk-v-trave
To neni, ale ty veris, ze se Djokovic mentalne jeste zvedne?
Reagovat
mats23
kozoroh vylez
Reagovat
spaniel
Ty bys vylezl po techto komentech? Nejde o vyvoj zapasu v jeho pripade. Je to ferovy fanda.
Reagovat
bIbec
Škoda, že se tam dneska Dom nepotkal se svým největším rivalem Jirkou Veselým. To by byl zajímavější zápas.
Reagovat
Mayo
Blbče :D
Reagovat
farr
Kdo z vas si mysli ze Nolemu opravdu neco je ?
Reagovat
FerrariF50
Jo je, je uraženej a ví že na to dneska nemá :-D
Reagovat
farr
:D
Reagovat
Krisboy
Kromě turisty nikdo.
Reagovat
Padme
Šel si teď vsadit sám na sebe, má skvělý kurz... A pak začne hrát
Reagovat
Ondra979
sppis ne..ale at si klidne veme MTo, na to mapravo. to by mi nevadilo tolik jako ta jeho teatralnost a nektera gesta
Reagovat
Vlk-v-trave
ja...
...ale fyzickeho puvodu to nebude.
Reagovat
FerrariF50
Jsem řikal, že ten kurz přez 4 je směšnost :-D Vsadil jsem si podruhý v životě kvůli tomu :-D Pinkálek jeden :-D https://www.youtube.com/watch?v=I72qi_tAwL4
Reagovat
SwissMaestro
Jak jinak...další MTO......tohle je už fakt ale chudáček...
Reagovat
Mayo
Vamos Thiem. Skoda, že všetky sety začína na prijme. Aj tak bude 5 setov, tento set Djokino vyhra 6-1
Reagovat
RF46
Cekal sem 3:1 pro Djoka.
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, take jsem cekal neco podobneho,
ale slusne mu zase hrablo, takze to zatim vypada nadejne, ze budeme slavit GS mimo B3.
Reagovat
RF46
Byl by to prulom!
Reagovat
Mayo
Tie údery po čiare z oboch strán mi chýbajú u El Matadora.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je zajimave, ze v Parizi, prave v zapasu s Thiemem se dostal Djokovic do modu magor...a clovek by si rekl, ze 2x do te same reky ten chlap nevstoupi, a opet je s Thiemem v tom samem modu:D)
Doufam, ze to Dom zvladne ve 4 setech...a usetri nas dalsich komedii...
jinak tenis, za mne, no celkem nic moc...plno chyb...zachranuje par peknych vymen...
Reagovat
Mantra
Mareš by měl nyní online posadit 30tisíc na Djokoviče a měl by 30tisíc jistých
Reagovat
Mantra
jestli pak tam měl taky ten mrazící autobus???
Reagovat
mahycek
3 set pomalu končí, ale není tady zhodnocení 2 setu ??
Kdopak to má na starosti ??? Kam si zmizel ? (úsměv)
Reagovat
kolapse
ten tenis má neskutečnou šířku
Reagovat
Mantra
hloubku i výšku :-D
Reagovat
kolapse
:-D
Reagovat
SwissMaestro
to bude další MTO od Djokoviče.....charakterově jasná věc
Reagovat
Patik
Ak Thiem vyhrá tak to nebude ono..síce to vydrel každopádne..to áno ale poraziť vo finále hráča ktorý je nasratý na rozhodcu a nič nehrá..je to predsa len iné ako by mal čeliť koncentrovanej top hre Djokoviča..grandslam ale berieme všetkými desiatimi už len za ten čas strávený na kurte.
Reagovat
Mantra
no ale do toho stavu ho dostal svou hrou - takže za mě ok
Reagovat
SwissMaestro
Ale bude to ono...to by se pak člověk nemohl radovat z ničeho. Při každé prohře lze říci, že ten druhý neměl den :D :D
Reagovat
Ondra979
jj bude to naprosto ok..vzdyt se musel dostat z nekomfortni situace..ze zacatku ztracel, ale nevzdal to v hlave..a jeste neni konec
Reagovat
Luky99
To je Djokovičův problém, že je arogantní blb a hádá se s rozhodčím.
Reagovat
paprikovygulas1
Nezaslúži si to len preto, že je Djokovič slabý v hlave? Tenisové údery závisia od pohybu a prevedenia úderu a tým že mu dal rozhodca warning ho v týchto oblastiach nijako neobmedzil. Áno Djokovič začal myslieť na kraviny a prestal sa hýbať začal hrať údery pri tele ale pokial by sa sústredil na hru výsledok mohol byť odlišný. A len kvôli tomu že je v hlave slabý prečo by si tu výhru Thiem nezaslúžil?
Reagovat
paprikovygulas1
A k tomu warningy boli opodstatnené čiže o to viac nechápem prečo by to nebolo ono.
Reagovat
Patik
tie víťazstvá majú svojú jedinečnosť a svoju chuť a aj na základe toho potom aj na ne spomínaš..keď chceš teda víťazstvo merať rovnakým metrom tak potom aj víťazstvo so zraneným hráčom chutí rovnako ako s hráčom ktorý je v top forme.
Reagovat
spaniel
99% lidi zaznamena ve zpravach ze nekdo vyhral. Nemaji ani sajnu o nejakych MTO, warningu atd.
Reagovat
FerrariF50
haha, ten pinkálek posranej měl dostávat warningy už dávno. To nemyslíš snad vážně. Vždyť to jeho pinkání obzvláště před časomírou bylo prostě jen čistý deptání soupeře !
Reagovat
Patik
Thiem zato nemôže ale mám namysli tú chuť víťazstva tiež ťa to poteší keď vyhráš vyrovnaný zápas ako keď trebárs vyhráš zápas kde to tvoj súper odchodí..je to také iné..samozrejme Dominic si to víťazstvo zaslúži v každom prípade bez ohľadu nato čím si dnes prejde.
Reagovat
peRFect
To je jeden z nejhloupějších názorů,co jsem tu kdy četl.
Reagovat
RF46
Peknej BH po lajne na jistotu.
Reagovat
ipko
paráda Dom, nenechať sa rozhodiť
Reagovat
spaniel
Skrecuje Djokovic?
Reagovat
Mantra
to bych se taky nedivil
Reagovat
RF46
to bych se divil tak, ze bych se uz ani vic divit nemoh.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Nole a jeho fans, aky lynč sa tu na neho spustil :)

Nic take neurobil, ten warning bol hrubo necitlivý..

Akoby povedal klasik: Umpire doesnt like good tennis.
Reagovat
ipko
myslím, že to povedal Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo :)
Reagovat
blax
A ten medical time out, co nejspíš za chvíli přijde, ten co?
Reagovat
RF46
to nepovedal klasik ale ukrivdenej Rafa :)
Reagovat
spaniel
Jo, bylo to krute...ale jen proto, ze to nebyva zvykem. Nechapu, ze nedrzi jednotnou linii. Toto si tezko obhaji.
Reagovat
Ondra979
jj. je to prisne, ale pravidla by meli dodrzovat vsichni, i NOvak Djokovic
Reagovat
spaniel
Ale i rozhodci. Nemuzou kazdy zapas posuzovat jinak.
Reagovat
Ondra979
nj, vetsina si treba na Rafu netroufne jestli se nepletu. ale mel by byt stejny pristup..
Reagovat
Mayo
Tak Býk je bývalý kulturista narozdiel od Djokiho :D
Reagovat
blax
Novak a bebicko :D :D klaun
Reagovat
Mantra
co za to může? střecha (roztaženo/zataženo)? Teplo? Zima? Diváci? Fanoušci? Nefanoušci? Sudí? Oči? Tlak? Boty?
Reagovat
Drzymalski
Thiem hraje famozně stejně jako s Rafou. On zahraje 40-50 bomb z obou stran vesměs k lajnám až jeden balon zkazí...jako Borg blahé paměti.
Reagovat
Ondra979
jj, jsem rad, ze me uz ted nezklamal. ale jeste zdaleka neni konec..snad uz dotahne tento set
Reagovat
Mantra
pan herec, když nic jiného, tak soupeře znejistit, znehodnotit jeho výkon medicalem - typické
Reagovat
Stopball
Jo,zkoušel to už na Roland Garros a málem mu to vyšlo. A berďa by mohl vyprávět o Davis Cupu...
Reagovat
FerrariF50
Djokovic :-D :-D
Reagovat
ipko
Novak má bebíčko
Reagovat
RF46
Ach jo...
Reagovat
Mayo
Bože už zase umiera :D
Reagovat
Mayo
Wow Djokovic fantasticky na sieti. Pre neho netradične.
Reagovat
Krisboy
Asi Goranova práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to kanára, škoda prvního setu
Reagovat
farr
Nema nekdo aktualni predikci na vítězství v procentech ?
Reagovat
mats23
stavkove 60:40
Reagovat
paprikovygulas1
Koho trápi aké sú šance na výhru, však preto sa dívam na ten zápas aby som to zistil a nie tu dopredu predikoval. A vôbec ako to majú ľudia v stávkovej určiť ked väčšina nedržali raketu ani v ruke.
Reagovat
kolapse
kanára někdo čekal ?
Reagovat
ipko
potešil by
Reagovat
spaniel
Novak na siti jak pri rozcvicce. Nahazuje Domovi jeden volej za druhym, at si zkousi prohozy.
Reagovat
Mayo
Dominic Thiem lob ako Sir Andy
Reagovat
RF46
Uz ho mame na siti.
Reagovat
Stopball
Kterak se kohout s načepýřeným hřebínkem proměnil ve zmoklou slepici - předvedl Novak Djokovič. Hezká podívaná!
Reagovat
smazaný uživatel
Z Big3 je u Djokovica, a to je moj názor, najvacsi skok, co sa kvality hry týka, ked Djokovic vyhráva a ked Djokovic prehráva.
Reagovat
RF46
Jo ale u nej je to i mentalni povzbuzeni - on se tim vraci do hry.
Reagovat
mats23
presne
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa prehrával s Thiemom 0:1 aj 0:2 a stále hrýzol, držal sa ako kliešt. Novak po čiastočnom neuspechu v koncovke druhého totálne odchádza.
Reagovat
Tuttovka
Novak se nechal od Thiema uvažit jak brambory. Tyhle dlouhé výměny 20+ prostě nedává. Thiem je mnohem mladší a evidentně lépe fyzicky připravený. Novak s ním ještě úplně dobrovolně hraje dlouhé výměny, aby se více vyčerpal. No to asi úplně nedopadne...
Reagovat
Padme
Známe Djokoviče, bude tam předvádět, jak je unavený, zraněný atd. a pak zapne jiný level.
Reagovat
SwissMaestro
přesně..na to bacha
Reagovat
Tuttovka
Já si myslím, že je out of steam. Pokud si neodpočine a nezačne hrát chytřeji, je s ním konec.
Reagovat
Ereinion
Takže od těch warningů prohrál Djokovic už 5 gamů...rozhodčí možná bude "famous" :)
Reagovat
ipko
podľa slov Novaka už je
Reagovat
RF46
Ale to z nej udelal Novak!
Reagovat
paprikovygulas1
A čo mu tým warningom poranil ruky, nohy alebo ho tým vyčerpal. Tenis sa hra vždy telom a to že Djokoviča rozhodí všetko je už jeho chyba, no údery hra vždy telom nie hlavou.
Reagovat
Mantra
No a Mareš by mohl těch 8 pětek vyhrát, na tu charitu
Reagovat
spaniel
Po skvelem zacatku se Novakovi sype vsechno. Dnes muzeme byt svedky velkeho excesu.
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
ipko
Thiem tento set už nemôže pustiť
Reagovat
JCFerrero
Neni hotovo ani tento set
Reagovat
RF46
Zacne Nole chodit na sit?
Reagovat
Patik
urobil by tým obrovskú chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
asi si na to nevěří-prohoz by neunesl
Reagovat
FerrariF50
Ou yes ! Štěstí sis vybral v minulým zápase v prvním setu. Končíš !!
Reagovat
Patik
či už Tsitsipas alebo Thiem obaja vedia nachytať tým backhandom Djokoviča po čiare..a on si to tam stále nekryje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si pravé uvědomil, ze muže ten zapas prohrát
Reagovat
Ondra979
jj, jestli Dom potvrdi, tak by mel dotahnout tento se. Ale u Djokera to nikdy neni jiste, muze zacit zase hrat jak vymenenej..snad Dom nepovoli
Reagovat
farr
Novak ma trosku nevyhodu, ze na turnaji zatim nenarazil na opravdu kvalitne hrajiciho soupere (zraneny deda - se opravdu neda pocitat). Dom tech tezkych zapasu sehral mraky a zatim z toho tezi. Uvidime jak fyzicka jestli vydrzi...
Reagovat
JCFerrero
Hlavne neskutocne tazky proti svetovej 1
Reagovat
Andrew89
Presne,to je to co jsem rikal ja no...WO do finale a pak se divi
Reagovat
Ondra979
:)) nj. to se nekdy nevyplati. ale jeste neni konec
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho narušená psychika mu honě pomáhá aby zůstal dole. Jediná spravedlnost.
Reagovat
RF46
KRASA
Reagovat
Mayo
Thiem intergalaktický BH po lajne.
Reagovat
Denis92
Djokovic uplne mimo. Nejde mu servis ani udery od zakladnej ciary.
Reagovat
Vlk-v-trave
Slusne se v hlave polozil...
Reagovat
LukH
Toto bude 5seťák
Reagovat
farr
Klidně muze byt 4. setak. Ale neco me rika, ze Novak se jeste vzdavat jen tak nebude.
Reagovat
RF46
Ty vymeny dava Dom ale skvele zatim. Nakonec mu ta Djokova hra asi sedi vic naz Rafuv BH.
Reagovat
blax
At se pak zase nekdy Nole divi, proc mu lidi nefandi. Totalni vypatlanec
Reagovat
Vlk-v-trave
To by mne zajimalo, co je potom Kyrgios :D)))
Reagovat
Mantra
hlavě Kyrgios nic nehraje, nerozdává srdíčka, nehraje si na hodného, a nikomu nemaže med kolem huby, nekupuje si přízeň lacinými gesty. Tahle balkánská špína to je jinej formát.
Reagovat
blax
Presne tak. Jde o tu jeho pretvarku. Tak at je proste vypatlanec porad a je to ok
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze Kyrgios muze klidne dal urazet empajry, sberace jakoby se nechumelilo,...:D)
Jasne, jen proto, ze je uprimny...divna metoda posuzovani chovani...
Jen v porovnani s erou BigMaca, jen za setinu toho, co dela Kyrgios byl BigMac vyhazovan z kurtu vcetne GS prave tady na AO.
Reagovat
dako
Neviem, či ste si všimli, ale Nole úplne prestal hrať úder po čiare. Aj Z BH, aj z FH. Ale hlavne z BH. Všetko hraje cross na istotu. Neverí si, Dom to musí teraz využiť.
Reagovat
kolapse
hrozně mu to tam dává po té lajně...DJOKO pojd zabeeer ! idemooo
Reagovat
Mantra
Jen doufám, že se ještě to čuně pořádně odkope a ukáže nám svou povahu, chudáček. Dominiku zaber, ještě víc
Reagovat
FerrariF50
Přesně tak, jen ho jebej !!
Reagovat
Vlk-v-trave
Meditator domeditoval:)
Reagovat
smazaný uživatel
Novakov servis na AO20 mi pride rovnako prehypovany ako Nadalov na AO19.

Vo finále skutek utek a Nole momentálne servuje podpriemerne.
Reagovat
Aussie
Nole se zdá být lehce otřesený.
Reagovat
Mantra
Dobytek
Reagovat
dako
Preboha...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze Thiemovi nefunguje BH po lajne a to celý zápas.

Uz to mohlo byt veselsie.
Reagovat
Mayo
To čo zahodil Thiem omg
Reagovat
smazaný uživatel
Je to primitiv. Jak něco nejde podle něj tak .... . Viz Wimbledon 19. Potřebuje lekci.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem to psal po zápasu s Rogerem, tak jsem byl zaujatý a neunasel jsem prý prohru.

Konečně to vidí cely svět. :)
Reagovat
Patik
My sa rozčulujeme nad ďaleko menšími vecami ako je grandslam a tri milióny eur.
Reagovat
Ondra979
jj ppotrebuje ji jako sul..opravdu to neni nahoda, tohle je moc
Reagovat
smazaný uživatel
Položí ruku rozhodčímu na botu-napomenutí-atd. - jako Ramos u Sereny
Jinak 3:0 třetí sada
Reagovat
dako
Nole dáva svojim správaním jasne najavo, že len on má právo hrať údery na lajny a vyhrávať dlhé výmeny. Hráči a diváci by to mali už pochopiť konečne, lebo to nikdy neskončí.
Reagovat
SwissMaestro
"You amde yourself famous" + poklepání...kur va toho bych si podal. Aneb proč nikdy nebude pravou jedničkou. Je to zmr deček.
Reagovat
SwissMaestro
Hráč nemá co sahat na sudího.....
Reagovat
RF46
Prece za to uz nekdo dostal pokutu, ne??
Reagovat
mats23
hnus no
Reagovat
smazaný uživatel
Ten warming za tohto stavu bol uplny med. Oproti tomu odbornikovi, ktory Nadalovi vzal prvy servis alebo dokonca dal trestny fiftin pri BB/na BB v piatom sete vo finále USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Warning
Reagovat
RF46
Tak zrovna Rafa tim zdrzovanim a obsesema depta soupere celej zivot, ten tech warningu mel dostat daleko vice.
Reagovat
mahycek
No, tak další 1.5 - 2 hodiny hraní čekám. Věřím, že Dom by
měl být na vrcholu ve svém věku v kondici a tento rok
to začne prodávat. Snad i ta hlava se zlepší. Akorát, že
nabourá Big 3.
Reagovat
SwissMaestro
Za toto musí přijít flastr pro Djokovíče.
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň všichni konečně vidí co je to za srace a proč ho většina lidi nemá rado
Reagovat
Ondra979
ty vole,nj tohle proste dela z top hracu jen on, to je naprosto jasna vec..a je to neakceptovatelne. snad to Dom vyuzije
Reagovat
mats23
dufam ze mu umpire do konca nic nedaruje za tu jeho aroganciu
Reagovat
Andrew89
Na kurtu od konce prvniho setu jasne lepsim hracem.

Rozhodci udelal naprosto spravne a srb neunasi...az ve finale prvni tezkej souper (nepocitam natrzeneho Fedexe) . Dome...dotahni to
Reagovat
JCFerrero
A znova komplex Rafa a to ani nehra :D vela krat dostal Rafa warning
Reagovat
RF46
Ty cisla na servisu :)

https://ausopen.com/match/2020-dominic-thiem-vs-novak-djokovic-ms701#!stats
Reagovat
RF46
25 Winners 16
27 Unf.errors 27
65 Tot.p.won 67
200 kmh Fastest serve 200 kmh
187 kmh 1st Serve Average 187 kmh
154 kmh 2nd serve 154 kmh
Reagovat
Mayo
Žiadne 3-0. Vamos Thiem, pome nastrieľať kladivá.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic versus Thiem + cely stadion

Sedminasobny vítěz AO cely stadion slaví když dostane warning. Tohle jsem snad v žádném sport ještě neviděl
Reagovat
FerrariF50
Jo poď Dome, kuř mu :-D
Reagovat
SwissMaestro
Rozhodčí velkej respekt. Djokovič by si to házel ještě dneska...
Reagovat
FerrariF50
Vždycky jsem říkal, že je to jeho taktika, čím deptá soupeře, proto ho neuznávám ani jeho tituly. Teď když je na to časomíra je to lepší, ale stejně. Dřív prostě spoustu míčků a i těch důležitých vyhrál jenom tím, smutný :(
Reagovat
mats23
vamos Thiem
Reagovat
Aussie
A set!
Reagovat
Aussie
Těch jeho deset nebo kolik poklepů mi vadí už dlouho... Opravdu to není nutné.
Reagovat
Jon61
Je to trapné, Nadalovy podávací rituály jsou přímo nechutné.
Reagovat
Kojinho
Reakce Djoka: Ty ses opovážil mi vzít první servis?
Dovolil si rozhodovat podle pravidel.
Reagovat
FerrariF50
Kdoví jak by dopadli zápasy dříve, kdyby ten voleybalista nemohl pinkat. Podle mě by o spoustu titulů přišel ! Je to smutný. Chudák Roger, toho to muselo deptat nejvíc.
Reagovat
FerrariF50
Já jsem se včera vožral a pletu si sporty :-D
Reagovat
ipko
jaj Djokovič len pokračuj :D
Reagovat
RF46
Ty vole...on to malem vratil...
Reagovat
farr
Trosku prisne s tim 2. prekrocenim limitu, nejsem si jist, ze by tohle udelal rozhodci i Nadalovi. Ale pravidla jsou pravidla. Tudiz musi pohnout pinkac.
Reagovat
Denis92
Velmi zvlastny gem od Djokovica. Uz to vyzeralo, ze je spat na koni a ustrazi si to a potom totalny kolaps a darovany brejk Domovi.
Reagovat
stopan
zopakoval sa prvy set v opacnom garde
Reagovat
dako
Nole nie je schopný zatlačiť a zahrať winner v dlhších výmenách. Len vracia a čaká na chybu. A teraz dopodávať, nech môže Nole začať robiť grimasy...
Reagovat
Patik
Tak toto je pekná blbosť s tými warningmi trošku prísne nie v jednom geme dva warningmi..to by potom Nadalovi museli brať rozhodcovia gemy rad radom.
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé to beru

Podruhé mu spadl míček, to bylo trosku kruté
Reagovat
RF46
hodne krute :)
Reagovat
ttopi
Na druhou stranu proto toho casu je tolik. Pinkat si a pak spadnout micek, to uz je minus hrace.
Reagovat
Luky99
Jasně, ale Nadalovi to trvá po dlouhý výměně, kde se to dá pochopit, ne po dvojchybě.
Reagovat
PH94
A v čem má být jako rozdíl? Kdyby byl takhle přísnej k Rafovi, tak nedohraje jediný zápas.
Reagovat
Luky99
Že dlouhá výměna sebere nějaký síly, ne? Je vidět, že jsi asi nikdy žádnej sport nehrál, ty experte.
Reagovat
PH94
V pravidlech je nějaké rozlišení na krátké a dlouhé výměny?
Reagovat
Luky99
To asi není, ale rozhodčí má mít cit pro hru.
Reagovat
Frantz
klid elegoši, arogantní tlama taky lhal a otevřel si hubu na umpirovou a nic za to ve špílu nevyfásl
Reagovat
spaniel
Jsi tak hloupy nebo to hrajes, analni fetisisto?
Reagovat
Frantz
Pravda někdy dost bolí, co, krysičko ;-) Gentleman....:D
Reagovat
Patik
No asi tak..tých rozhodcov by som posadil do jednej miestnosti a všetci budete merať jedným metrom bezohľadu čo sa na kurte deje pravidlá sú pravidlá a porušenie treba trestať..to by bolo warningov a penalty gemov za turnaj..lenže do jedného zápasu ide rozhodca čo to má u prdele a do druhého rozhodca čo to prísne trestá..
Reagovat
Ondra979
je pravda ze Rafovi se to obence toleruje. neni to uplne ok, ale po dlouhe vymene ja s tim nemam problem, pokud je to i po normlanich vymenach, tak je to spatne..
Reagovat
smazaný uživatel
Paitik, Rafa si vyhadzuje loptičku ked práve nabehne nula na časomiere. Ma to vymakané.

Chápem, ze cez tvoje haterske spektrum sa to vnima tazsie, ale nauc sa s tym zit. Bude sa ti lepsie dychat.
Reagovat
spaniel
Lol, to jiste :D
Reagovat
Patik
ja už som to tu písal..Rafu berú inak lebo má stanovenú diagnózu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj teba berieme inak, pravda.
Reagovat
RF46
Vcera sem se koukal na 16r Rafu na zapas a trenky uz tahal tenkrat.
Reagovat
MarcelPersch
Určitě Nol3mu nefandim, ale v tenhle moment 2x za sebou to rozhodčí dělat určitě neměl...
Reagovat
Patik
jasné že nie..pravidlá sú síce pravidlá ale keď chceme byť takýto prísny tak poďme do toho celý turnaj pri každom jednom hráčovi.
Reagovat
D@nny
To djokova nasrana drzka to je slast:D
Reagovat
HolyMotors
You made yourself famous :D klaun
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole teď se toho umpire nebál
Reagovat
RF46
Djok je v pohode a chvali praci rozhodciho :)))
Reagovat
Aussie
Že by?
Reagovat
JCFerrero
Damien ou
Reagovat
spaniel
Zaschvilku dribler exploduje.
Reagovat
PH94
time violation Djokovič. Škoda, že nejsou tak přísní i k Nadalovi, to by nedohrál jediný zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Hejty hejty. Udus sa :)
Reagovat
Luky99
Hlavně nebreč, prosím tě :)
Reagovat
Patik
No nech už to skončí akokoľvek aspoň to neni trapas ako minuloročné finále.
Reagovat
spaniel
Domovi dnes ten BH po lajne vubec nejde, ale hrat ho musi. Jen lip volit kdy. A snad se podival na zapasy Stanimala, ze je jedno pocet brejku a rebrejku, musi porad hrat svoje a verit.
Reagovat
RF46
Ted uz se ho asi i boji zkouset...metrovy outy mu odvahu nedodaly.
Reagovat
Aussie
Sem měl pravdu. Neudržel brejk.
Reagovat
JCFerrero
Komiec 3:0 dom uz nemoze preradit na vyssi stupen
Reagovat
Luky99
Aha, 1:1 :)
Reagovat
mahycek
Sedí u nás 6 dospělých a 4 děti (rodina), přijeli na oběd a
malou oslavu k nám. Tak se na to koukáme, sice nejsou
takoví fandové tenisu, jak mi tady, ale všichni říkají,
že ten zelenej (Djoko), že je tak protivnej, ty výrazy, hrůza.
A já jim říkám, počkejte, to bude v průběhu zápasu ještě
horší. Říkejte si fandové co chcete, ale je protivnej, jak
bolavá pr.el. Jako hráč je výnikají, ale je to herec v
přetvářce.
Reagovat
Frantz
to asi ještě neviděli ušklebenýho aroganta
Reagovat
spaniel
A uz vubec ne ritohraba. To by mozna i blili.
Reagovat
Frantz
věčně ušklebenýho aroganta, sorry .]
Reagovat
baggik
A moje pritelkyne videla jednou Nadala a jeho rituály a říkala, že by se měl léčit.
Reagovat
RF46
Djok je nastvanej, ze lidi fandej Domovi
Reagovat
Mayo
Sok.
Reagovat
Mantra
až bude zase vyhrávat (a asi bude) tak se jim bude i posmívat, uvidíš, je to chcípák na entou :-)
Reagovat
RF46
ja vim, proto ho tolik lidi nesnasi.
Reagovat
ipko
Djokovič irituje tými grimasami
Reagovat
Mantra
je známý tím, jak se snaží rozhodit soupeře jakkoliv, když mu to nejde ideálně, to je ta jeho krystalicky čistá duše se srdcem na dlaních
Reagovat
Denis92
Chvilami mam pocit, ze sledujem zapas Djokovic - Wawrinka. Thiem ma velmi podobny styl, najma tie bomby z BH.
Reagovat
stopan
ale hrozne chybuje, prvy set dorovnal aby nasledne chybami prisiel o servis, v druhom mal break a opat o neho prisiel.
Reagovat
ipko
monster hra na BB
Reagovat
Ondra979
uf. inside out chce casteji. pokud by se Domovi povedlo dotahnout set, tak bude o co hrat ..ale je to jeste daleko
Reagovat
Ondra979
uf. inside out chce casteji. pokud by se Domovi povedlo dotahnout set, tak bude o co hrat ..ale je to jeste daleko
Reagovat
Kojinho
Thiem je typický no pocket guy. Když má ale po ruce sběrače míčků, tak to tolik nevadí. :-)
Reagovat
Mayo
Djoki razantnejší , čoho som sa to dožil (:
Reagovat
Mantra
Rosolka je strašně rozjetej
Reagovat
ipko
:D naposledy som o ňom počul vo Wimbledone 2012
Reagovat
dako
Presne tak, Dom nemôže poľaviť a stále tlačiť. Keď k tomu dokáže odstrániť niektoré zbytočné chyby, ako ten nezmyselný BH po čiare na bb, tak dnes môže uspieť. Nole začína ukazovať, že je tiež len človek. Ale tie Noleho grimasy a gestá po každej dobrej výmene od súpera, alebo trafenej čiare, či výkriku diváka, tak na to sa nedá pozerať. Fuj
Reagovat
ipko
Novak teraz vo výmenách trochu nevie čo hrať
Reagovat
mats23
jak neunasa :)))
Reagovat
spaniel
Co vyskrabne Dom na FH, je neskutecne. To chybi Rogerovi, aspon cast toho. To uz roky nema.
Reagovat
RF46
to uz se ale nevrati :)
Reagovat
Ondra979
jj to urcite. Roger ma porad variabilnejsi hru a efektivnejsi serv..ale proste uz toho tolik nevybeha..
Reagovat
RF46
Ta Djokova pohyblivost je neuveritelna.
Reagovat
woody
Hraje tragicky druhy set, co cekal musel videt jak hraje Thiem, absolutne mimo rytmus,pasivni,takhle to nejde
Reagovat
Ondra979
no druhy set by mel Dom dpotahnout, aby se o neco hralo, ale to bude jeste tezke..
Reagovat
Ondra979
Djokovic je opravdu heerecka..Dome pojd do nej
Reagovat
spaniel
Mel by se prestat brzdit a rozmlatit raketu na vsechny svetove strany.
Reagovat
ipko
chum jetzt!
Reagovat
RF46
Dom je trochu svazany nervozitou, ted by to z nej mohlo opadnoud.
Reagovat
Aussie
A brejk! Ale vsadím se, že ho neudrží.
Reagovat
Mayo
Djokovic stratí fiftin a neunasa. Thiem sa zase zbytočne uponáhľal
Reagovat
Mantra
on je pychicky asi hodně exponovaná osoba, to je strašný ja musí být vnitřně napruženej, jak papiňák - když to nejde, ukazuje se jeho povaha čistěji, je to blázen na svobodě, těží z toho,ale e to i dost nusné
Reagovat
Ondra979
jo to je, on se v tech etudach vyziva..
Reagovat
Vlk-v-trave
Thiemovi bych navrhl davat tomu Djokerovi kopce...furt. jak Chela...to by ho jeste mohlo zmast, sice ty jeho smece prez hlavu jako zlepsil, ale trebas by to mohlo zabrat.:) Rozbit mu totalne jakykoliv rytmus...
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz 3 na to, ze Thiem bude mat viac es bol lukrativny.

6:2 momentálne/l. Rozhodca, piskaj koniec :)
Reagovat
spaniel
Fed vs Djoko byl taky kurz kolem 3, ze Djoko bude mit vic es. Ze se nepoucili...
Reagovat
ipko
čistá hra, môže to ísť Dom
Reagovat
Ondra979
Dom by potreboval brejk, to by ho naboostovalo..ale Djoko asi bude proti
Reagovat
RF46
Dom muze ist dom :)
Reagovat
spaniel
Pekna exhibice.
Reagovat
ipko
what a point!
Reagovat
Mayo
Lepšia voľba je prepnúť na jednotku: Instalcia biskupa východného distriktu
Reagovat
smazaný uživatel
Biskup a jednotka, ako inak :)
Reagovat
JCFerrero
Neskutočný je Novak, kazdy uder, kazdy pohyb premysleny ani sa neunavuje
Reagovat
Denis92
Djokovic zasluzene. Bol lepsim hracom. Na kazdom return geme sa dostal minimalne na zhodu a v najdolezitejsom momente si to skusene postrazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem si postrazil aspon jednu dvojchybu na big point. Bez toho to nejde.
Reagovat
Padme
Djokovič má za sebou všechny síly pekelné... :(
Reagovat
Kozoroh
No1e trošku polevil, naproti Dom zpřesnil údery a No1e tak ztratil brejk z úvodu, ale i tak končí úvodní set v Novakův prospěch!
Reagovat
mats23
dobre ze vime
Reagovat
Frantz
Jako fakt? Díky za info
Reagovat
spaniel
Mel Dom alespon jeden servis game, kde nesel pres shodu?
Reagovat
Denis92
Nie
Reagovat
Mayo
Djokovic 1. set, to presne sa nemalo stať.
Reagovat
farr
Ze začátku Nole hrál agresivněji , Thiem byl lehce mimo, ale jak se hra vyrovnala Novak se uchýlil ke své obligátní pinkané, ptže viděl, že by ho Dom razancí umlátil. Zásadní rozdíl ale účinnost 1. servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, dvojchyba
Reagovat
safi1313
Na Djokovicuv ironicky-pripitomely úsměv sem už alergický :-D
Reagovat
spaniel
Jj, DeNiro na heroinu.
Reagovat
Aussie
Ty nemyslíš, že je okouzlující?
Reagovat
Luky99
Přesně, blbeček jeden.
Reagovat
Krisboy
Hlavně křečovitý, strojený, nuceny. Strašně falešnej člověk.
Reagovat
Krisboy
Prosím, milujte mě taky, já nejsem žádná svině, jsen m osobnost jako Fedal! Milujte mě!! Milujte mě viiiiic!!!
Reagovat
SubOptikT
Trapas
Reagovat
Patik
Mne to príde občas tak že Nole potrebuje čo najmenej svojích ľudí za sebou aby bol trošku pokornejší a normálnejší..no keď má za sebou plnú tribúnu srbou tak akoby si povedal..tu mám svojích tu si môžem dovoliť excesy..ale možno to len mne tak príde..
Reagovat
spaniel
To se uz nekdy stalo?
Reagovat
Patik
myslíš plné srbské publikum ? alebo Noleho exces ? alebo ?
Reagovat
Ondra979
nj. hraje skvele, ale lidsky nic moc..teda na kurtu hlavne, mimo kurt je to vetsinou lepsi, ale asi uz se to nezmeni
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicov tenis je vo vseobecnosti nudný, chýba tomu krv.

Ale to akým sposobom returnuje prvý servis, v tomto smere je najlepší v histórii..Sorry Andre.
Reagovat
spaniel
No, kdyz drtil Rafu a zakoncoval dlouho vymenu BH po lajne s revem, tak mne to tak nudne nedoslo :)
Reagovat
Mayo
thiem sa vyhadzuje
Reagovat
ipko
Thiem sa k svojim kladivám ešte nedostal, Novak neskutočne eliminuje jeho hru
Reagovat
stopan
thiem je v prvom rade netrpezlivy a zbytocne chybuje, tym sa pripravil aj o prvy set. Na Nadal a Djokovica je potrebna davna trpezlivosti, nie sa plasit za kazdu cenu von z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole uz pracuje na rozšírení svojej Fan základne :)
Reagovat
Padme
Čím?
Reagovat
Frantz
pitchováním po divácích, dle vzoru švýcarskýho gentlemana ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Volným priechodom emócií.

Húkal tam na niekoho v publiku.
Reagovat
Aussie
No, přece svým úžasným charmem!
Reagovat
Patik
Shut Up tuším..
Reagovat
Mayo
Úžasný return Thiem
Reagovat
Aussie
A je to 4:4!
Reagovat
smazaný uživatel
+++1
Reagovat
Drzymalski
Záběry ze spodní kamery! Do frasa! Ten režisér je na drogách...
Reagovat
HECIS
jo to me taky sere vzdycky
Reagovat
mahycek
Špatný začátek pro rakušana, ale teď se dostává do zápasu
a věřil bych, že srba uštve k smrti (myslím sportovní), pokud
to bude dnes dlouhé.
Reagovat
spaniel
Ted dost mozna Djokovicova specialita, rebrejk.
Reagovat
Drzymalski
Pérák je zpátky. Bude to bitva. Mlátí do toho jak hluchý do vrat. Na maximální riziko.
Reagovat
Mantra
super Dominik, nezabalil to v 1. a je to znovu otevřené, teď srovnat
Reagovat
Ondra979
nadhera..Djoko stale favorit, ale sand to Doma nakopne, hlavne potvrdit
Reagovat
Patik
Djokovič ešte nezvýšil úroveň..ešte má rezervu..
Reagovat
Ondra979
uvidime, to co hral prvni 4 gemy je podle me top..uvidime co dal
Reagovat
Patik
On hrá svoj top keď mu zateká do topánok..zo začiatku to bol len dobrý sebavedomý štart Dom sa nezlakol a neustúpil..ale teraz Nole buchne po stole ja som tu doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 3UE Novaka v jednom geme, takze je tiez len z masa a kostí.
Reagovat
Mayo
Djokino vidno, že z predošlých zápasov mal strach , tak je razantnejší. Musel pridať ale teraz to bol typicky Thiem, ktorý Djokoviča silou krásne vyfackal (:
Reagovat
Berny
Prosím má někdo stream ? jiný nez joker dekuji
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Se me zdalo, ze predcasne finale je ten Struff x Djoker, coz byl dost drsny upset...tam se to rozlousklo.
Thiem ma hlavne vic jak 6 hodin vic nabehano na kurtu, silena sichta...coz bude asi zasadni rozdilovka v tomhle finale...Djoker sel easy turnaj, krom prvniho kola.
Jedina moznost je, ze Noldovi svihne, bude se chtit predvadet zase...nejake ty dropy, na saku do saka a tak...
..ale tohle neni Pariz no, tohle je Djokovicovo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem ma teoreticku šancu, len ak bude agresívnejším hráčom, no zatial k tomu nema ani blizko. Djokovic hra svoj najlepší tenis. To akym sposobom returnuje, to akym sposobom diktuje od zakladnej čiary, k svojej bezchybnej defenzíve sa zatial ani nedostal, lebo nebolo treba. Udery s maximálnou razanciou a presnostou a urobil mozno jednu UE. Ten level je proste v Melbourne nehratelný.

Holt, suma sumárum, január a Djokovic sa opat zda byt neprekonatelný. Jediná nádej spočíva v tom, ze hardy za nejaké 2-3 turnaje končia a prichádza dlhé obdobie antuky okorenenej trávou, kde sa veci možu pohnut iným smerom.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni byl Djokovic po AO úplně marný a vyhrál snad až Madrid-teď přesně nevím. Takže tak.
Reagovat
Kozoroh
Dobrý začátek :-)

Je příjemné slyšet, že No1e má v publiku spoustu fanoušků :-)
Reagovat
safi1313
To jsou zaplaceny nebo Jugoslávci :-D
Reagovat
Vlk-v-trave
Zbytecne brecite,,,po tomhle roce, kdy vyhraje vsechny GS, mu bude fandit kdejake blbe decko, az budete nasrati, kdeze se ti blbci furt berou...
...vubec nechapu, ze si neuzivate tu radost, ze v radech fans neni kdejaky cyp...

Pockej az se bude rikat jen B1...zacnes z te nudy fandit veteranovi Wawrinkovi na nejakych 250tkach :D)))
Reagovat
spaniel
Dobry stred :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jenze Djokovic dost v tom stredu blbnul...jen iluze...prvni set bere...a to je asi v tomto finale rozhodujici.
Djoker je dost dobry na returnu, a asi se shodnu s paddym, ikdyz nerad, zebych asi videl spis radeji ve finale Zvereva...jenze ty jeho minely v TB s Domem...to mel Zverev dat, aspon by byla sranda...i za cenu nove djokomurarny, tedy djokozverince.
Reagovat
steve79
Djokovic zatim uzasny tenis.
Reagovat
Mayo
Stále čakám na Thiemove bomby kedy Djokimu vystreli raketu z ruky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedostava sa ku nim, lebo od returnu Djokovica sa v podstate iba bráni.
Reagovat
Tiebraker
Dominica brzdí jeho velká prdel.
Reagovat
Drzymalski
Je to jenom začátek. Nole jako profesor. Ale já bych ještě Péráka neodepisoval. Bude zkoušet všechno. Riskovat, dělat kotouly, mlátit i do ztracených balonů...hajde Novak!
Reagovat
Ondra979
no skoli skoli. ale taky nevydrzi hrat tohle cely zapas..jde o to, co na to DOm, nesmi t ozabalit v hlave
Reagovat
Mantra
takovej kanárek v 1. by byl moc
Reagovat
Patik
Dominik má dosť..tu je to myslím že vybavené..
Reagovat
Ondra979
no zatim si ho Djoko vodi..ale verim, ze Dom se trochu zvedne..
Reagovat
Mantra
že uhraje aspoň dva gemy v setu?
Reagovat
Patik
S Djokovičom nemôže pinkať od základnej čiary..neupinká ho na tri víťazné..a čím dlhšie sa bude zápas ťahať tým viac je Novak vo výhode.
Reagovat
Frantz
neskutečnej lucker ten jogurt, snad ještě větší než arogant
Reagovat
Padme
Bude to asi zase pěkná nuda... :( Budíček Domino
Reagovat
Mayo
Chudkovič zatiaľ mi príde razantnejší. Thiem sa rozbieha pomaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Prve dva gemy a Dominic este nevyhral vymenu od zakladnej čiary...Vela kriku pre nič, toto bude vrazdenie neviniatok.
Reagovat
Mark976
Někdo odkaz na live stream? Děkuji:)
Reagovat
Tiebraker
https://www.jokerlivestream.net/thiem-vs-djokovic-live-stream-775632.html
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/B8DtVUXHw0H/?igshid=roiuv6ilsk89
Reagovat
a.magerova
Ušlechtilé... další důvod fandit Dominikovi... ;-)
Reagovat
paddy
...a někteří jako tradičně nestíhají. Tak rychle, ať nemusíme čekat!

https://www.youtube.com/watch?v=VWZq1GeDFeY
Reagovat
Mantra
přeji Dominikovi, ale asi to není moc reálná predikce :)
Reagovat
Vlk-v-trave
ale zase je to pekna Mantra, kterou muzes fans Doma potesit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist