Djokovič ztratil jen pět gamů i ve třetím duelu a je pojedenácté v řadě v osmifinále Roland Garros

3. 10. 2020, 21:19
Aktuality 98
FRENCH OPEN - Světová jednička Novak Djokovič i ve svém třetím vystoupení na letošním French Open ztratil jen pět gamů. Dnes deklasoval Kolumbijce Daniela Galána a jedenáctý rok po sobě postoupil na pařížské antuce do osmifinále. V něm dosud nikdy neprohrál, letos se to pokusí změnit Rus Karen Chačanov.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič se po zklamání na US Open, na kterém byl v osmifinále po nešťastně odpáleném míčku do lajnové sudí diskvalifikován, vrátil na kurty triumfem na antukovém Masters v Římě a ideálně se naladil na French Open. 

Na něm 33letý Srb zatím nemá konkurenci. Se třemi papírovými outsidery ztratil dohromady jen 15 gamů, které mezi soupeře spravedlivě rozdělil. Pět her ztratil se Švédem Mikaelem Ymerem, Litevcem Ričardasem Berankisem a také dnes s Danielem Galánem. 24letým Kolumbijcem, který před turnajem nevyhrál na grandslamu jediný zápas.

První hráč světa Djokovič získal prvních osm gamů, z rytmu ho až za stavu 6-0 a 2-1 na chvíli vykolejil déšť. Srbský tenista v průběhu čtvrté hry přestal hrát, neboť nad soupeřovo polovinou nebyla zatažená střecha, silný déšť kurt rychle podmáčel a Galán ošklivě podklouzl. 

Zhruba patnáct minut se nehrálo, protože pořadatelé museli zatáhnout střechu a především zasypat mokrá místa antukou. Po obnovení zápasu se vývoj na chvíli vyrovnal, ale Djokovič se rychle vrátil zpět do svého módu a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-0 6-3 6-2.

"Během dešťové pauzy jsem byl trochu frustrovaný. Ale myslím, že jsem hrál dobře, dařily se mi údery i zkracování hry," komentoval Djokovič, jenž během pauzy chvíli pomáhal pořadatelům s úpravou kurtu. "Zkoušel jsem to s hrablem, ale nejsem tak dobrý, jako zdejší tým. Odvádí tady skvělou práci a za to jim patří velký dík," dodal rodák z Bělehradu.



Svou letošní bilanci (včetně diskvalifikace) Djokovič upravil na 33-1. Stále tak útočí na 18. grandslamový vavřín, kterým by stáhl náskok Rafaela Nadala (19) a rekordmana Rogera Federera (20).

Na French Open hraje šampion z roku 2016 šestnáctý rok po sobě a do osmifinále se nedostal pouze v letech 2005 a 2009. Má v něm parádní bilanci 13-0 a mezi šestnáctkou nejlepších nechybí jedenáctý rok po sobě, čímž vyrovnal rekord Rafaela Nadala a Rogera Federera ze sezon 2005 až 2015.

O jedenácté pařížské čtvrtfinále v řadě se Djokovič utká s Rusem Karenem Chačanovem, kterého v jediném vzájemném duelu letos na ATP Cupu porazil ve dvou setech.

24letý Chačanov startuje na French Open počtvrté a opět nechybí v osmifinále. Letos v boji o něj porazil 6-2 3-6 6-4 6-2 Chilana Christiana Garína. Proti Djokovičovi bude bojovat o obhájení loňského výsledku a vyrovnání grandslamového maxima.

Tsitsipas a Dimitrov postoupili po skreči soupeřů
Stefanos Tsitsipas a Grigor Dimitrov si dnes na Roland Garros zajistili první vzájemný souboj, v němž se oba utkají o postup do prvního pařížského čtvrtfinále.

Oba se ve třetím kole příliš nenadřeli, neboť jejich soupeři vzdali. Řek Tsitsipas vedl 6-1 6-2 a 3-1 nad Slovincem Aljažem Bedenem, Bulhar Dimitrov vedl 6-1 a 6-3 nad Španělem Robertem Carballesem a až při své jubilejní 10. účasti na Roland Garros poprvé postoupil do druhého týdne.

Andrej Rubljov ve třetím kole přehrál jednoznačně 6-3 6-2 6-3 Jihoafričana Kevina Andersona a po nedělním triumfu v Hamburku si připsal osmou výhru v řadě.

"Od začátku to bylo těžké, protože má skvělý servis. Věděl jsem, že musím dobře začít. Byl jsem stoprocentně zkoncentrovaný a povedlo se mi to. V důležitých okamžicích jsem měl i štěstí, protože Kevin v nich netrefil první servis a to mi hodně pomohlo. Dnes to bylo o dobrém výkonu i o štěstí," komentoval Rubljov, který v prvním kole utekl poprvé v kariéře zew stavu 0-2 na sety.

O čtvrtfinále na druhém grandslamu po sobě se 22letý Rus utká s vítězem duelu s Mártonem Fucsovicsem (h2h 0-2). Osmadvacetiletý Maďar dnes porazil 7-5 6-1 6-3 Brazilce Thiaga Monteiru a postupem do osmifinále vyrovnal své grandslamové maximum z Australian Open 2018 a 2020.


Daniel Altmaier pokračuje v povedené premiéře na grandslamovém turnaji. Na Roland Garros dvaadvacetiletý německý kvalifikant vyřadil už tři hráče Top 60, s nimiž přitom nikdy předtím neuspěl. Po Felicianu Lópezovi a krajanu Janu-Lennardu Stuffovi dnes neztratil set dokonce ani se světovou osmičkou Italem Matteo Berrettinim, kterého přehrál 6-2 7-6 6-4.

V osmifinále až 186. hráč světa narazí na Pabla Carreñu, jenž uspěl v souboji dvou nasazených Španělů. Semifinalista letošního US Open porazil 6-4 6-3 5-7 6-4 Roberta Bautistu a jediná výhra ho dělí od čtvrtfinále, které si v Paříži zahrál pouze v roce 2017.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
sobotní výsledky (03. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Galán (Kol.) 6-0 6-3 6-2
Tsitsipas (5-Řec.) - Bedene (Slovin.) 6-1 6-2 3-1 skreč B.
Altmaier (Něm.) - Berrettini (7-It.) 6-2 7-6(5) 6-4
Carreňo (17-Šp.) - Bautista (10-Šp.) 6-4 6-3 5-7 6-4
Rubljov (13-Rus.) - Anderson (JAR) 6-3 6-2 6-3
Chačanov (15-Rus.) - Garín (Chile) 6-2 3-6 6-4 6-2
Dimitrov (18-Bulh.) - Carballes (Šp.) 6-1 6-3 skreč C.
Fucsovics (Maď.) - Monteiro (Braz.) 7-5 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

98
Přidat komentář
FulnekUltras
pro jednoho poloameričana. smile
Reagovat
dako
Vám tu niektorým Rafa strašne leží v žalúdku a najradšej by ste boli, keby mal v každom kole Schwartzmana. On si ten pavúk neskladá sám.

V kuse tu píšete, ako sú z neho hráči pos*atí už v šatni, ako nedokážu hrať dlhé výmeny, robia chyby atď. On si tú pozíciu a "auru" dokázal vybudovať svojím tenisom za tie roky.

Písali ste tu, ako si Korda dokáže krásne vystavať výmenu, ako hrá pekný, celoplošný tenis. Dnes je už pre vás totálny neschopák.

To, že sa Rafa dokáže prispôsobiť podmienkam a aj v takom vetri dokáže kontrolovať hru, je len jeho umenie. Z akého dôvodu má hrať tenis na riziko, hrať v kuse s cieľom trafiť W? Rafa nie je hlúpy tenista.

Prestaňte už plakať nad každým Rafovim súperom, nad tým, ako hraje, ako hraje jeho súper a neviem, čo.

Nepozerajte, keď sa vám nepáči.
Reagovat
smazaný uživatel
Musis rozpoznat diskuze

Tady 90% příspěvku jsou hejty a trolling, naposledy jsem myslel vážně větu, ze forehand nerozumi tenisu. Jinak nic
Reagovat
dako
Áno, ja viem, na TP chodím už roky, len prispievam fakt len sporadicky. Čítam všetky podstatné, častokrát sa dobre bavím, takže viem, ako to tu chodí. Len pri Rafovi mi to už niekedy fakt príde, ako vyplakávanie za všetko a pri každej možnej situácii.
Reagovat
Cico93
Tak to je, diagnóza no...
Ale to len Kamil a Patik.
Reagovat
smazaný uživatel
To je prdel, nesmis to brát vážně

Realita je pouze ta, ze cicek s Forehandem jsou gaucovi analytici, kteří by Nadala vykourili na počkání, nic víc
Reagovat
Patik
:)
Reagovat
Amputace
Realita :DD Ty by sis na to slovo měl opravdu zřídit copyright.
Reagovat
Patik
Nadalovi súperi to je čistá potupa tenisu..oni potrebujú normálne nejaké psychotesty než nastúpia na zápas..pozrel som si dva gemy a nato sa nedá pozerať..Nadalovi stačí aby raz za čas len nastavil raketu a súper sa už postará o chybu..ak postúpi dneska Sinner čo dúfam že nie tak to bude len jeden z ďalších mladíkov čo si odnesú domou hanbu..
Reagovat
dako
Domov*
Reagovat
smazaný uživatel
24 chyb Korda, ale Rafa jede
Reagovat
Patik
6:1 6:1 31 UE..som mierne nasraný lebo nemôžem ani Nadala poriadne zhejtovať..nech mu poriadne namláti nech zapne nejaký poriadny antukový režim a ukončí zápas kanárom..je to ešte mladý chlapec a potrebuje poriadnu lekciu dobudúcna..
Reagovat
smazaný uživatel
Korda přestal dělat stupidni chyby a Rafa sbírá míčky :)

Tak velký je to hráč
Reagovat
Patik
a zase začal robiť chyby a zas je to tam kde to bolo..to je to že oni neudržia ten level hrať dlhšie ako dva tri gemy..
Reagovat
smazaný uživatel
Korda jede na 50 chyb.

Rafa má asi 8 winneru, velký hráč
Reagovat
Patik
ktovie čo by na tento zápas povedal jeho otec
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, ze jsem se na ten zapas těšil, ale Korda odjede z French Open zklamaný a s debaklem.

Neumí trefit kurt, každý uder je chyba, Rafa má asi 5 winneru, cele skóre jsou chyby Kordy, rozloženy jako malé dítě, zapomněl hrát tenis.

Rafa má nádherný walkout, tady nezapoti ani jedno tričko, nemusí tam vůbec být a Korda se vyhazi

Škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré ráno, realita.

Už 97-krát.
Reagovat
smazaný uživatel
Houby.

Tady Rafa nehraje nic, to musis uznat i ty, jakožto fanatik a neznalec tenisu.

Korda děla 4 UE v gamu

Dobre ráno pan statistik
Reagovat
smazaný uživatel
Slabučky zápas ovplyvnený vetrom, Rafa polovičný.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně

Rafa 6 winneru, 10 chyb

Korda 10 winneru, 27 chyb

Strašný tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas nemá kvoli vetru žiadny rytmus.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika na FO

Nadal vyhraje protože fouká, nebo ze se jeho soupeř vyhazi. Sám nehraje vůbec nic.

Když mu to nebude sedět, tak to organizátoři přeruší.
Reagovat
smazaný uživatel
96:2.

Sám nevyhrá vobec nič.

Dámi a páni, zapínajte televízory. Kamilova silvestrovská estráda práve začína :)

Mal si pravdu, Korda bude iny super ako Travaglia.
Reagovat
smazaný uživatel
Korda 17 UE

Tradičně walkout
Reagovat
smazaný uživatel
Ked súper vráti 100úderov cez siet, UE je nevyhnutnostou, nesvedci to o nekvalite.

Ale ty sa nerozumies tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi říká ten, který poznal kordu letos na FO
Reagovat
smazaný uživatel
Cize tenisu sa rozumie ten, ktorý pozná vsetkych hracov na svete, alebo ten, ktorému su jasné základné tenisové reálie?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi statisticky schopny, to je bez debat.

Nicméně tenis jako takový jsi nepoznal ani z rychlíku.

Každý neumí vše, je to v pořádku
Reagovat
smazaný uživatel
Ty posobiš ako houno na lopate, ale vystupuješ tu jak torta :)

Vymyslel si si o triumfe na turnaji, kde si sa pomýlil, vymyslel si si formát turnaja 8 skupin po 6 ucastnikov odohrané za odpoledne, nedomyslel si to, a sám si sa usvedčil z klamstva.

Ty nemáš vobec mandát hovorit o tenise, nerozumieš základnym pojmom, ako že nie je UE ako UE, nádeje si dnes ako bláhový vkladal do Kordu a opať odchádzaš smutný, zahanbený, nezostala ti uz ani ta dostojnost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jsem to moc nečetl, ale dam ti palec hore.

Kdybys měl někdy čas a nebyl v Južnej Amerike, tak si zajdi na kurt, reálný kurt.

Jenom sledujes Nadala a hejtujes Federera. Jinak o tenise nevíš nic. To tady víme všichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Obaja vieme, ze si to čítal.

Prečo chceš posobit ako psychicky nevyrovnaný mládenec?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem klidný, ty jsi kokos

To je celá diskuze :)

Jdu s rodinkou ven, maj sa a pozdrav doma, jej vlastně na ubytovně
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, takí ako ty; mi možu leštit topánky.

Socka s gumeným bazénkom.
Reagovat
smazaný uživatel
Borec z předměstí Bratislavy mi bude rikat, ze mu mužů lestit topanky. Chciju.

Posles mi teď výpis z účtu?
Reagovat
smazaný uživatel
Pošlem, už som ho tu posielal viacerým :)

A kúpim ti aj gumený bazénik, ty vidiecky blbeček.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecek.

Už zacinas nadávat. To znamená, ze jsi argumentačně na dne

A tak je to v pořádku :) Hezkou neděli
Reagovat
smazaný uživatel
Kdeže kamoško, ty si len malý človiečik :)

Práve preto nie si blbec, ale blbeček..:)
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Amputace
Pan Realita dnes v obzvláštní formě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, ze se mi mnohem více líbí Nadalova hra na hardu/trávě, než na antuce

Nemůžu si pomoct, ale na jeho antukovy tenis se Proste Nedá dívat, to je čistý humus
Reagovat
.vorlik.
Prosim tě, nemusíš tu psát každý den 30x, že jeho hra na antuce je humus, abysme pochopili, že se ti nelíbí :D jsi jak zaseklá gramofonová deska...

I když musim uznat, že Nadalovo hra na trávě se mi taky líbí víc. Rád vzpomínám na SF Wimbledonu 2018, i když to s Djokovičem projel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Wimbledon, USO 18

Krásný tenis z rakety Nadala. Na FO hraje absolutně nejhnusnejsi styl, přičemž je to tak famózní hráč.

Rad Nadala sleduju všude, krome antuky.
Reagovat
smazaný uživatel
Extremne nudny prvy tyzden RG. Musim uznat, ze bez Federera, ktory vzdy moze vypadnut s kymkolvek je to o nicom, BIG 2 su naozaj obrovskí hegemóni.
Reagovat
smazaný uživatel
A proto udělal loni SF a to se nemusel ani snažit.

Což více méně reflektuje konkurenci na tomto turnaji.

Nicméně pořad více ukazujes, jaky jsi fanatik. Tenhle týden na RG byl skvělý, hrál se parádní tenis, byly upsety, výměny roku, Altmaier, Korda, super nextgen borci, radost sledovat.

Ale ty nezijes s tenisu, ale z hejtovani Federera.

Jsi marný
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, a potom bol obligátne ponížený, 0:3. Výhodou bolo, že už zobral s nadhladom rutinéra :)

Skvelý týždeň v Paríži?...

Ukazuješ, aké más malé nároky ovečka.
Reagovat
peRFect
Byli s Rafou domluveni RG-W.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ze jsi úplně mimo téma

Kokos :)
Reagovat
Mantra
mě nemůže nařknout z toho, že bych fandil balkáncovi, ale statistiky má impozantní, to se musí ocenit na čísla je opravdu asi nepřekonatelný, jako osobnost už méně, no a země se točí dál. smile
Reagovat
Mantra
ach ta interpunkce, no jo no ta maturita už se zdá být jako nekonečně vzdálená....smile
Reagovat
woody
Jako osbnost?

Jedna věc je,jak se chová na kurtu a kolik lidí mu fandí,že těch fanouśků má o poznání méně než FEDAL.

Ale jako osobnost? ty ho znáš,že takhle soudíš? Kolikrát si sním byl na večeri? Naprosto ubohé...
Reagovat
Mantra
soudím ho podle toho jak se prezentuje na hřišti, v médiích a jak to vnímám já, soudím tak i ostatní, tudíž mám takové své porovnání a podle toho u mě není na žebříčku sympatií vysoko. Je to subjektivní a zrovna tak to máš ty, jen jinak poskládané a je mi líto, že jsi si z toho postu vytáhnul tohle - to jen ukazuje jak na tom jsi s morálkou sám, stejně jako BLM jsou největší rasisti. Ten post byla pocta někomu koho nemám moc rád, bylo to o tom, že jsem chtěl ocenit jeho herní kvality, o tom že mi není i přes jeho evidentní morální chyby lhostejná jeho profesionální úroveň. To ale nepochopíš, když budeš hledat to co vidět nechceš, tedy vlastně to co chceš, abys na to mohl pak reagovat a do pisatele rejpat - přesně jak ti BLM a jiní, větší rasisté než ti, které odsuzují. Pasmile
Reagovat
woody
Já rasista rozhodně nejsem.

Jediné s čím souhlasím,že jsou naše názory subjektivní.

Ale sorry.Posuzovat něčí osobnost - což je mimo tenisové dění a věcí do kterých nevidíme. Pokud ty ano, tak klobouk dolů, ale pochybuju..
Reagovat
turista
No, je notoricky známé, že Mantra nesnáší Novaka Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se dle jeho vyjádření nemůže dočkat, až se vrátí na tour.

Taky se moc těším speciálně na zápasy Rogera a Noleho s Nadalem na hardu.

Rafa muže vylepšit svou bilanci za posledních 7 sezon, která je asi 0:15
Reagovat
smazaný uživatel
Poslednych sedem sezón je stále lepšia bilancia ako nikdy na RG :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je fajn, ze mas v kapse jeden turnaj ročně. Alespoň něco.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden GS je stále lepšie ako žiadny GS..:)

Alebo kde si drzi Feder neporazitelnost s Big 2?..

V Bazileji?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak Rafa hraje na hardu s Djokovicem posledních 10 let? 0:30?

Nebo jakou má bilanci v hale? 1:56?

Král pěti turnajů, to jo. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nepotrebuje dominovat na vsetkych povrchoch, veď to by sa diskusie o Goatovi medzi nim a Djokovicom nikdy neviedli.

Stačí mu dominovat na svojom a vyhrat vsetko podstatné na povrchu svojho rivala.

Práve preto, ze Federer týmto statusom nedisponuje, nikdy ho clovek v týchto diskusiách neberie vážne :)

Je to skor taká úcta k starším, ale vždy to bolo o Big2.
Reagovat
peRFect
jenže nikoho netrápí, že Rogera "nikdo v týchto diskuziách nebere vážně" Alebo jsou to jen tvoje diskuzie, dedukce a počty množinek a podmnožinek. A ty jsou v celosvětovém měřítku bezvýznamné. Ale to ty nikdy nepochopíš, takže se tu na tvůj účet budeme babit ještě dlouho, hoooodně dlouho ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže mé.

Vybehni na zahraničné fóra.
Reagovat
smazaný uživatel
On dominuje na pěti turnajích. 80% titulu je z antuky, 60% GS z French Open

Hráč jednoho povrchu, nic víc
Reagovat
smazaný uživatel
Ved toto, Federer nedominuje nad svojimi rivalmi nikde, Nadal s Nolem maju svojich 5 turnajov.

Stále nevies prekusnut, ze Federer je v prvej lige do počtu, takpovediac, aby sa naplnil počet 3
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má 5+ GS ze tři turnajů.

Nadal má French Open a všude jinde spoléhá na náhodu.

GOAT
Reagovat
smazaný uživatel
Fu, kamosko, má 5, ale akých. V dobe bez Nadala s Djokovicom...To neber vážne.

V zlatej ére to má asi 2+0+2+0.

Otloukánek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jej

Jak to má Rafa s duetem Djokovic Federer za posledních 6-7 sezon?

2:30?

Na hardu 0:28?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako to má posledných 6, zaujímajú ma celkové čísla, so 6 sezónami sa predsa ašpirant na Goata uspokojit nemoze.

A v globále platí, Federer ako jediný z trojice nemá vočí "súperom" (v uvodzovkách preto, lebo reálne su uplne inde", svoj dominantný GS a samozrejme, ze sa mu nikdy nepodarilo vyhrat ani na dominantách súpera.
Reagovat
smazaný uživatel
A mě nezajímají ty tvoje h0vna, jsi šašek

Cus bambus, hezkou neděli
Reagovat
smazaný uživatel
No len sa mi tu nerozplač :)
Reagovat
woody
Upřímně nevím co Galan dělal ve tŕetím kole GS.

Zahřívačka končí, turnaj začíná dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, Djokovic

Oba měli soupeře, kteří byli totálně mimo, každý z nich se prakticky porazil sám, nemuseli vůbec nic předvést. Rafa hrál s Mekačem par vymen a buď ji prohrál, nebo čopoval jako junior. Travaglia nebyl schopny z mid lajny prehodit sako.

Thiem má dobre soupeře, musí si vše uhrát sám, bojuje. Brutálně mu přeju titul, zaslouzi si ho.

Pokud vyhraje Nadal, tak je king of clay jako malovaný, porazit Thiema s Djokovicem za sebou na antuce je obrovská výzva. Ale spíše si myslím, ze to nedá.
Reagovat
woody
Nadala jsem viděl pouze sestřihy. z toho se nedá moc usuzovat. Navaka jsem včera viděl celý zápas a vypadal dobře. Teda až na to,že zas málem trefil rozhodčí, ale bylo to ze hry, to by hos nad nevyloučili :-)

Galan ho moc neprověřil, dokonce mi ve třetím setu přišlo,že Novaka otravuje být tak "dlouho" na kurtu.

Já somozřejmě přeju titul ND. V předchozích letech jsem mu na RG moc nevěřil, ale letos vypadá opravud dobře. V dalších kolech má soupeře, který ho už dokázali porazit. tak uvidíme.

Pokud Thiem dokáže udělat combo Djokovic, Nadal (pokud na to dojde, všichni můžou po cestě nékde rupnout). Bude to jeden z nejcenějśích titulů GS. Na rozdíl od US open...
Reagovat
smazaný uživatel
USO je USO

Každý z big3 má takových GS titulu bez konkurence několik. Nadal třeba 80%.

Djokovic tam byl, vypadnul a to je jeho problem, mohl vyhrát on
Reagovat
peRFect
počkej, jak vypadal Novak dobře? Vždyť ten jouda na druhý straně nezreturnoval ani druhej servis...
Reagovat
Frantz
Srdíčkáááá...chci taky jedno! smile
Reagovat
peRFect
Nemá soupeře.Trochu mi to připomíná Rockyho III,než naběhl Clubber Lang.
Reagovat
smazaný uživatel
Doležité je, aby neprišla formulka z Rocky 4, "Když umřel, tak umřel", z úst Djokovica po finále s Nadalom a naplnení, Král je mrtev, ať žije král.
Reagovat
peRFect
Jakože je Novak Ivan Drago? Ale ano, to se mi líbí, východní produkt chemie a tamní tenisové hegemonie :D Ovšem ne za předpokladu, že Apollo bude Roger.
Reagovat
Mayo
Pán Djokovic, už len pár zápasov a je tam 18
Reagovat
Patik
Uvolnený,v pohodovom režime oddýchnutý..razantná geometricky presná hra..sála z neho sebavedomie..čo ešte som zabudol..podmienky mu skvele sedia forma vynikajúca tento rok neporazený antuková príprava titul z Ríma..keď si položím otázku tu a teraz..je tu niekto na tomto turnaji tento rok kto sa cíti lepšie a je v lepšej forme a v lepšej pozícii a rozpoložení ? myslím že nie..ani Nadal ani Thiem..
Reagovat
Marduch
Z toho, co jsem viděl, mi teda Thiem přijde dost v rauši. S podmínkami problém nemá, sám říkal, že to pro něj není nic až tak neobvyklého, že je to podobné jako na turnajich ve střední Evropě, kde hrával jako teenager..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiemovi to sedí náramne; možno úplne najviac. Má z top favoritov najvačšie bomby a super pomalý povrch ho zvyhodňuje aj v defenzíve.

Rafa by samozrejme potreboval vyšší odskok, ale nech uz turnaj dopadne akokolvek, dobrou správou je, ze po RG bude jeden GS a hned po nom opat Roland Garros. Pevne verim, ze Nadal bude konkurencieschopný aj za tych 7-8mes, som o tom predvedčený.
Reagovat
EllNino
Jak to jako bude? .... Pokud Rafa vyhraje teď a pak i v květnu, to bude mít jako 4000 bodů v žebříčku? Moc mi to nesedí, jak se to pak bude odečítat
Reagovat
EllNino
víš, jak to myslím ... když tyhle body si nahrál v září/říjnu a měl by je teda zase odečíst až v září/říjnu ... ale další RG už je v květnu :) bude to docela bordel
Reagovat
smazaný uživatel
Vies co, ja som na rebricek tento rok uplne rezignoval, je v tom uplny chaos a naposledy som ho video v marci.

Predpokladam, ze na konci roku 2020 sa spravi hruba ciara a v maji 2021 sa budeme tvarit, ze sa RG odohralo v bezny termin. Takze s odratanim nebude problém.
Reagovat
EllNino
asi máš recht .... bude to zajímavé pak to přepočítávat ... to bude lítat ty rankingy hole dole
Reagovat
smazaný uživatel
z live rankingu som vydedukoval,ze sa pocita lepsi vysledok z poslednych dvoch RG(aktualneho a predosleho)
Reagovat
Patik
Myslím si že tie podmienky niesú rozdielne až do takej miery že by nato niekto z nich doplatil..niesú to nejakí amatéri..čo iné ale bude zohrávať úlohu je cesta turnajom.

Nadalove roky s nie najlepšou formou a pravdepodobne aj s nátlakom na dorovnanie rekordu sa zišli v nesprávny čas proti nesprávnym hráčom.

Thiem taktiež kombo Nadal,Djokovič..takmer nesplnitelná úloha..navyše vyhral US Open..GS misia splnená..prehra na RG nemusí mrzieť príležitosti ešte budú

Djokovič..top forma..do finále nič s čím by si neporadil..vo finále jeden pravdepodobne zmrzačený súper..

za predpokladu že to pôjde podľa papierových predpokladov..
Reagovat
smazaný uživatel
Podmienky nie sú rozdielne až na toľko, že na tlačovkách o ničom nikto ani nehovorí. Thiem, Djokovic, Nadal, stále o tom istom, ako moc odlišné tohtoročné podmienky sú so super pomalým povrchom so super ťažkými loptami toho roku majú.
Reagovat
Patik
Hej všetci sú z toho takí nešťastní že od toľkej nespokojnosti nadelujú súperom v každom zápase kanára..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic-Tsitsipas a po nich Nadal-Thiem. Už tento piatok.

Ak má tenisový Boh aspoň trochu zmysel pre tenisový kumšt, nemôže dopustiť nič iného.

Ale ak to bude Fucsovic-Busta a Nadal-Sonego, ako správny kresťan mu to odpustím.
Reagovat
dako
Rus alebo Španiel vybavia Srba, mám taký vnútorný pocit...
Reagovat
smazaný uživatel
Khachanov fakt neni ten typ. Rublov skor, napriek tomu má k tomu daleko.

Tsitsipas ale problémy robit bude, len sa musí prehrýzt cez Dimitrova a najma Rublova.

Rafa vo finále pod ultimátnym tlakom z 20GS a dosiahnutia 15r ciela, obavam sa, ze nemusi mat pevnú ruku.
Reagovat
dako
Rublev hral prvé kolá biedne, ale dnes hral výborne. Výborný servis, obrana, aj útok. Málo čo pokazil. Aj Karen sa dnes veľmi dobre držal vo výmenách a nemal problém hrať dlhé výmeny. S Nolem to bude o inom, ale nejaký základ tam je.
Presne, u Rafu je nervozita/uvoľnenosť asi ten najdôležitejší faktor, ale kde inde si to má užiť a dorovnať, ako tam, kde to celé začalo a trvá dodnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, isto nie je bez šance. Musí však pridať čosi navyše, možno by bolo fajn čeliť Zverevovi, mať solídneho oponenta, ktorý ho bude tlačiť a nútiť hrať banány po čiare. Lebo bez banánov neprinesie turnaj želané ovocie :)
Reagovat
turista
Srba nevybavi. O tom jsem přesvědčen.
Reagovat
paddy
a když ve finále Fucsovics porazí Sonegu budu nadšený smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist