Do čtyřhry nastoupí Berdych se Štěpánkem proti duu Djokovič/Zimonjič

18. 9. 2010, 13:58
Aktuality 12
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek nastoupí podle očekávání do dnešní čtyřhry v semifinále Davisova poháru proti Srbsku. Za domácí budou v Bělehradské aréně o důležitý druhý bod bojovat uzdravený Novak Djokovič a druhý deblista světa Nenad Zimonjič.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Po pátečních dvouhrách je stav nerozhodný 1:1 na zápasy a čtyřhra, která začne v 15:00, přiblíží jeden z týmů k finále. "Tohle bude možná rozhodující zápas," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil. 

Srbové nasadili k elitnímu deblistovi Zimonjičovi druhého hráče světa Djokoviče. Finalista US Open, který přiletěl do dějiště z New Yorku až ve středu, odstoupil z páteční dvouhry proti Štěpánkovi kvůli žaludečním potížím tři hodiny před začátkem duelu. Pak ale celé odpoledne bez známek obtíží fandil z lavičky svým krajanům. Djokovič v srbské dvojici vyměnil původně nahlášeného Viktora Troického.

Na české straně byli do čtyřhry nahlášeni Jan Hájek a Ivo Minář, ale jen kvůli tomu, aby se při čtvrtečním losu objevila na tabuli všechna česká jména, a bylo jasné, že do utkání nenastoupí.

Berdych a Štěpánek spolu hrají čtyřhru převážně v Davisově poháru a mají prozatím vynikající bilanci šesti výher a jedné porážky. Letos v srpnu spolu hráli i turnaj ve Washingtonu a v prvním kole porazili tehdy světové jedničky Zimonjiče s Kanaďanem Danielem Nestorem.

"Zimonjič je zkušený hráč, který chvílemi dává neuvěřitelné koule a pak nedostane míč do dvorce. Hraje na riziko," řekl Štěpánek. Bez Nestora by ale Zimonjič nemusel být tak nebezpečný. "U deblistů je občas znát, když nemají svého partnera, ale říci o něm, že bude poloviční, tak to by byl moc velký luxus," dodal Štěpánek.

Čtyřiatřicetiletý Zimonjič má hodně daviscupových zkušeností. V soutěži družstev nastupuje už od roku 1995 a za tu dobu má ve čtyřhře výbornou bilanci 23 výher při pouhých šesti porážkách.

V pátek v Bělehradu nejdříve Štěpánek vyhrál 4:6, 6:2 a dvakrát 6:4 nad Troickým, Berdych pak prohrál s Jankem Tipsarevičem trochu nečekaně 5:7, 2:6, 6:2 a 6:7.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Panove dotaz, v pripade postupu hralo by se finale v CR ? Diky za odpoved
Reagovat
Vojtiik
ne, finale se bude hrat ve francii, pokud postoupime:)
Reagovat
smazaný uživatel
jak je to mozny, kdyz hrajem venku v Chile, v Srbsku a ted i eventualne ve Francii ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jednoduche, vloni hrali Frantici u nas, tak logicky mi pojedeme k nim, protoze se to pravidelne strida.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravidelne strida bez ohledu jaka je faze turnaje atd. ? Ok diky, skoda :/
Reagovat
smazaný uživatel
hrůůza a děs, na to se nedá koukat jak je Berdych neschopnej, nevěřím už !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi ale trotlik
Reagovat
smazaný uživatel
no jo vyhrali sme to je des berdych hral naprosto hrozne a stepanek koneckoncu taky to uz nemame zadnou sanci udelat bod:-(
Reagovat
QPR_Draxter14
no tak to nevidím dobře... Djokovič odpočatý a nabuzený po včerejší výhře Tipsy...Berdych naopak cítí tlak že včera zaváhal. To se projeví...
Reagovat
weak
a kdo jsi cekal, ze nastoupi, abys to videl lepe? :-)
Reagovat
carolyn
Projevilo se to :-) A velice dobře!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist