Edmund v New Yorku vyhrál finále se Seppim a i druhý titul slaví v hale

16. 2. 2020, 23:33
Aktuality 7
ATP NEW YORK - Kyle Edmund při svém debutu ovládl podnik v New Yorku a ve svém třetím finále na turnajích ATP získal druhý titul, i druhý triumf slaví v hale. Pětadvacetiletý Brit ve finále přehrál o deset let staršího Andrease Seppiho, který se své první trofeje od října 2012 nedočkal, a vyhrál s italským veteránem i pátý souboj na tvrdém povrchu.
Profily hráčů
Kyle Edmund (© AFP)

Kyle Edmund předloni prožil nejlepší sezonu své kariéry a vyšplhal se až na 14. příčku žebříčku ATP. Jenže loni na předchozí výkony nenavázal a ve světovém hodnocení se výrazně propadl.

Aktuálně až 62. hráč možná nastartoval návrat mezi elitu na halovém podniku v New Yorku, kde v pěti zápasech ztratil jediný set a došel si pro svůj druhý titul. Pětadvacetiletý Brit ve finále porazil 7-5 6-1 o deset let staršího italského veterána Andrease Seppiho, se kterým vyhrál i pátý vzájemný souboj na tvrdém povrchu.

Edmund byl dnes velmi silný na podání. Osmý nasazený trefil 69% prvních podání a 11 es, na servisu soupeři povolil jen osm fiftýnů a nečelil jedinému brejkbolu. V úvodní sadě si až v závěrečné dvanácté hře vypracoval první brejkbol a zároveň setbol a ten proměnil. Druhá sada, v níž se Seppi za stavu 1-4 nechal ošetřovat, už byla podstatně jednoznačnější.

Edmund si zahrál finále na turnajích ATP potřetí v kariéře. Zatímco v dubnu 2018 neuspěl na antuce v Marrákeši, o pár měsíců později na podzim ovládl halu v Antverpách, i druhý titul tak získal na halových podnicích. Díky triumfu v New Yorku se vrátí do elitní padesátky, konkrétně na 45. místo.

Seppi bude po velmi nepovedeném vstupu do sezony s finálovou účastí určitě spokojený. O titul bojoval poprvé od loňského ledna. Stále však čeká na první triumf od října 2012, kdy nenašel přemožitele v moskevské hale. Bývalý 18. hráč světa v žebříčku poskočí o 18 míst a bude uzavírat osmou desítku světového hodnocení.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
nedělní výsledky (16. 2. 2020)
• Dvouhra - finále •
Edmund (8-Brit.) - Seppi (It.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Inglot/Kuréší (Brit./Pák.) - Johnson/Opelka (USA) 7-6(5) 7-6(6)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace, mám radost, že zas po čase vyhrál titul :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
gratulace, ze po nejakem case mas radost, ze nekdo vyhral titul a ne ze jen nekdo rupl:D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Skoda Seppiho...:(
Reagovat
makro99
Tak. Seppiho sem měl vždycky tak nějak rád - byl to snad jediný hráč, který mě neiritoval, když hrál proti našim a vedl...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
paddy
Reagovat
turista
Zaslouží si uznání. Nenechal se otrávit nezdary a vyhrál titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist