Federer a Djokovič pogratulovali Nadalovi k rekordnímu titulu, smekla i Kvitová

30. 1. 2022, 20:49
Aktuality 41
Zbývající dva členové tenisové "velké trojky" Roger Federer a Novak Djokovič pogratulovali Rafaelu Nadalovi, který se od nich dnešním ziskem jednadvacátého grandslamového titulu odpoutal. Klobouk smekla před Španělem po jeho triumfu na Australian Open i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová.
Rafael Nadal (© AFP)

"To byl teda zápas! Ze srdce gratuluji svému příteli a velkému rivalovi Rafaelu Nadalovi, že se stal prvním mužem, který vyhrál 21 grandslamových titulů ve dvouhře," napsal Federer na sociálních sítích. Sám se místo účasti v Melbourne věnoval rehabilitaci po operaci kolena. "Před pár měsíci jsme žertovali, že jsme oba o berlích. Úžasné. Nikdy nepodceňujte velkého šampiona. Tvoje neuvěřitelná morálka, oddanost a bojovný duch jsou inspirací pro mě a pro nespočet dalších po celém světě," doplnil.

Djokovič přišel o šanci zaútočit na jednadvacátý titul kvůli známé kauze ohledně jeho výjimky z očkování, která skončila Srbovou deportací z Austrálie těsně před turnajem. "Gratuluji Rafaelu Nadalovi k jednadvacátému grandslamu. Úžasný počin. Vždycky působivý bojovný duch, který zase jednou zvítězil," napsal. Slova chvály měl i pro poraženého finalistu Medveděva.

Nadalovo odhodlání a bojovnost na Twitteru ocenila i Kvitová. "Jsi pro nás všechny opravdovou inspirací. Díky, že jsi nás naučil, co to znamená nikdy se nevzdat," napsala.

Sedminásobný grandslamový šampion a nyní televizní expert Mats Wilander měl rovněž jen slova chvály. "Pro mě je to nejlepší comeback open éry - vyhrát jednadvacátý grandslam v 35 letech. Bude mu 36, až se bude hrát French Open, a on porazil nejlepšího tenistu světa Daniila Medveděva. Je to nepopsatelné a netuším, kde našel tu sílu," poznamenal.

Zápas sledoval také legendární Australan Rod Laver, jehož jméno nese největší kurt v areálu v Melbourne. Právě tam se odehrávala dnešní finálová bitva. "Bylo pro mě ctí tě sledovat, jak děláš, co miluješ. Gratuluji," uvedl.

Bývalý tenista Tim Henman za stavu 0-2 na sety už Nadala odepisoval. "A on našel způsob, jak bojovat dál a otočit to. Mysleli jsme si, že mládí a delší zápas budou hrát na ruku Medveděvovi, bylo to prostě neuvěřitelné," podivoval se Brit.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
peggy
Jen z legrace jsem zde v anketě klepla za vítěze Rafu.Cekala jsem tak druhé kolo.Dokazat v 35 překoná vše bolesti novináře,každý jej odepsal,JEN TEN 21 POHAR SI ODVEZL ON.Hluboka poklona za to co dokázal zasmile pět měsíců až na vrchol.smilesmile*
Reagovat
Krisboy
Přidávám se ke gratulaci. Slov netřeba, předpokládám, že už všechno bylo řečeno.

smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Věřím Rogerovi každé slovo, myslím, že je to opravdu i pro něj samotného inspirace a že si Rafy skutečně váží.
Reagovat
Krisboy
Nejde o Rogera, já to myslím obecně, vč. diskusí zde...
Reagovat
RFanousek
doufám že se ještě inspiruje smile
Reagovat
Krisboy
I když vlastně v tomhle bych si ti dovolil trochu oponovat. Nikoliv, že by tento Nadalův triumf a comeback inspiroval Federera, ale spíš Federerův comeback '17 možná trochu inspiroval Rafu, ne?
A že si Rafy váží, o tom vůbec nepochybuju.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale v roce 17 se oba vraceli po rozlámání a byl to vlastně jejich společný comeback až do finále s tím, že vyhrát holt mohl jen jeden smile
Reagovat
Krisboy
Jenže Federerovi bylo už tenkrát tolik, co je Nadalovi dnes. Nadalovi bylo třicet, tedy mladý hoch a o nějakém velkém comebacku se v jeho případě rozhodně mluvit nedalo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v Nadalově případě kdy to na konec kariéry vypadalo už v roce 2012, bych to takhle tedy opravdu neviděl smile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=I-mmEHPkJHs

No, tak za 4-6 let se pry muzeme tesit na nastupce Djokovice...:)

To si jiste jeste Nadal pocka a nenecha si tohle ujit:)

medvedev si ho uz radeji otukal...:)
Reagovat
Krisboy
https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/vlku-je-stale-vice-jejich-tajemstvi-pomahaji-odhalit-obojky-20220130.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=gvoum64rIwX-202201311353&dop_id=15032294
Reagovat
Vlk-v-trave
Kratke hodnoceni Martiny...a na konci
GOAT prisel pozdravit rekordmana:)

https://www.youtube.com/watch?v=xriBRyPUBP8

Jo, ten set s tim neskutecnym TB... Nadal x Mannarino, asi fakt nej z turnaje...

Diky bohu, ze takovi hraci jako Adrian jeste nevymreli...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
smazaný uživatel
Grand Slam: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20 Grand Slam pouze pro očkované: - Nadal 1smile
Reagovat
vojta91
Bez stavět šibenice před domy politiku ty poblazneny antivaxere. Djokovic podmínky pro turnaj nesplnil tečka.

Uznávám ze cestou k vítězství by vyřazeni Djokovice bylo o to sladší

Vamos Rafa
GOAT
Reagovat
turista
Kdyby Novaka na AO pustili tak byste možná těch 21 neslavili.
Reagovat
annah
Já myslím, že by nestavili téměř určitě. Rafa využil jedinečné šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to tak, že Novak si aspon nepokazil finálovú bilanciu, v roku, kde by zahučal s Medvedevom. Čiže spokojnosť aj v Djokolande.
Reagovat
turista
Spokojenost to teda ne. Spíš smíření se stavem věcí, které jsou pro Djokoland nevýhodné. Ale musí se jet dál.
Reagovat
Rafaeoli25
Njn a co by měli říkat fanoušci Nadala, když nás favorit nebyl zdravotně ok celý jeden rok. Mě by ale nenapadlo kvůli tomu furt dokola brečet. Ztratil kvůli zranění dlouhou řadu GS, ale proč se na to vymlouvat? Prostě to tak bohužel bylo.
Reagovat
Marduch
Představ si, kdyby zdravého a připraveného Nadala nepustili na RG.. (plácnu, třeba protože by z nějakého výchovně-etického duvodu zakázali rituály při servisu, bez kterých se Rafa nedokáže dostatečně soustředit, uklidnit a hrát svoji hru)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Paixx
Ale kdyby to dostatečně dopředu věděl, tak se ty rituály prostě odnaučísmile
Reagovat
FulnekUltras
to by bylo něco ku zdaru... ;-)))
Reagovat
Marduch
Při vší účtě k Rafovi..blázníš?? smile
Reagovat
annah
Mezi situací, kterou zmiňuješ, a tím, co letos potkalo Noleho, je teda fakt propastný rozdíl. To se vůbec srovnat nedá. Kbyby se pitomec Novak nechal naočkovat, radoval by se teď z jednadvacítky nejspíš on a Rafa by končil v semi.
Reagovat
FulnekUltras
ty jsi teda opravdu slušně laciná... smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Víš, co by bylo fajn? Přijmout to, že Nadal dokázal neskutečnou věc. Věřím minimálně Rogerovi a Petře, že svá slova myslí opravdu upřímně, co předvedl je inspirací pro všechny, hlavně pro mladé, pro které je vzorem, ale i pro bardy, věřím, že i Rogera to nakopne a půjde do toho taky na maximum, když tohle viděl. Umíte tohle ocenit? Pořád slyším jen hejtman jeho adresu od vás, ani slůvko uznání. Je tohle normální?
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
panzer.dragon
neodpověděl něco rafa djokovi na ten tweet?

něco ve smyslu "díky ty jeden antivaxere" smile
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo "Diky, myslel som si, ze to más celé u prdele".
Reagovat
panzer.dragon
smile taky by šlo
Reagovat
smazaný uživatel
Federer potešil, až v čase, kedy športovo odstúpil od veľkých bojov mám pocit, že registrujem pokoru. Veľmi pekné slová. Novak to šalamunsky spojil s gratuláciou Barty :)
Reagovat
sojka1
pekne od Rogera i Djokovice... ani od Rafy to nebylo nejhorsi... dodam snad jen: "Zivot me zklamal tolikrat, ze uz me nebavi ztracet nadeji!" :-)))
Reagovat
soloo
Velka gratulacia Novakovi k nepodriadeni sa fašiszmu
Reagovat
a.magerova
smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Grand Slam: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20 Grand Slam pouze pro očkované: - Nadal 1smile
Reagovat
FerrariF50
Už se opakuješ jiříku a i já jako fanda Federera říkám, že je to hodně, hodně trapný a navíc to nikoho nezajímá smile
Reagovat
tito
Novakovi respekt. Tohle on umí- jak poblahopřát vřele soupeři po prohraném zápase tak např.tento tweet v konotacích jeho (ne)působení na AO. To bych nečekal. Fakt fajn.
Od Rogera pochopitelně také skvělé.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
vojta91
Vamos!
GOAT!
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist