Federer začal suverénně, Nadal ztratil set

11. 8. 2008, 10:39
Aktuality 14
Švýcarský tenista Roger Federer bez problémů zvládl vstup do olympijského turnaje. V Pekingu porazil Rusa Tursunova 6-4 6-2 a úspěšně tak zahájil cestu za ziskem vysněné medaile. Do druhého kola postoupil i Rafael Nadal, který ovšem na výhru nad Italem Staracem potřeboval tři sety.
Roger Federer

Rafael Nadal, který se příští týden stane poprvé v kariéře světovou jedničkou, měl v Pekingu nečekaně těžký start do olympijského turnaje. V souboji s Italem Potitem Staracem, kterého dříve už čtyřikrát porazil, sice svému soupeři v úvodním setu dvakrát sebral podání a vyhrál 6-2, druhý set ale ztratil a rozhodnout se muselo až ve třetí sadě. V ní už Nadal potvrdil roli favorita a postoupil do druhého kola. Jeho další soupeř vzejde z duelu Hewitt - Björkman.

Roger Federer vstoupil do olympijské soutěže v posledním týdnu svého pět let trvajícího tenisového kralování. Švýcar, který na posledních hrách vypadl s Tomášem Berdychem, v souboji s Dmitrijem Tursunovem překvapení nepřipustil a po výhře 6-4 6-2 se přiblížil vysněnému olympijskému zlatu.

Ve třetím kole může Federer po čtyřech letech znovu narazit na Tomáše Berdycha. Oba ale ještě musí přejít přes druhé kolo. V něm se český tenista utká s Andreasem Seppim, který v dramatickém zápase porazil 8:6 v třetí sadě Španěla Tommyho Robreda. Berdych s italským tenistou prohrál dva ze tří dosavadních vzájemných zápasů, krátce před olympiádou ho třiatřicátý hráč světa vyřadil na turnaji v Cincinnati.

Výhrou 6-4 7-5 nad Belgičan Stevem Darcisem vykročil v Pekingu za obhajobou zlata překvapivý olympijský vítěz z Atén 2004 Nicolas Massu z Chile. V druhém kole se utká se sedmým nasazeným Davidem Nalbandianem z Argentiny. Ten dnes smetl domácího Zenga 6-2 6-1.

 

Výsledky - olympijské hry - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:2, Simon (10-Fr.) - Söderling (Švéd.) 6:4, 6:4, Kiefer (15-Něm.) - Mirnyj (Běl.) 6:3, 6:1, Seppi (It.) - Robredo (Šp.) 6:4, 4:6, 8:6, Anderson (JAR) - Loglo (Togo) 6:3, 6:2, Mathieu (Fr.) - N. Lapentti (Ekv.) 7:6 (7:4), 6:2, T. Johansson (Švéd.) - Nieminen (Fin.) 4:6, 6:4, 6:4, Čilič (Chorv.) - Monaco (Arg.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger super !!!!!!!!!!!! Překvapil mne Murray , že vypadnul to jsem tedy nečekal.A Ferrer taktéž to jsou překvapení.Uvidíme dál .
Reagovat
smazaný uživatel
Podmínky v čínský sauně jsou na hranici regulérnosti. Evropani ze severu budou častěji dostávat na hubu. U ženských bych tipnul úspěch jednoho z černých bratrů. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Z černých bratrů chi chá nemohu se dosmáti je to OK:
Reagovat
smazaný uživatel
Moc si přeju, aby Roger přetrnul tu smůlu z posledních turnajů. Bylo by fajn, kdybychom ho mohli vidět na nejvyšším stupni vítězů. Myslím, že pro mnohé, nejen diváky, ale i sportovce, je v Pekingu největší sportovní osobností účastnící se her. Bylo by moc krásné, vidět opět po dlouhé době štěstí v jeho očích. Jinak k MARIOVI, Ty jsi tak posedlej Rafou, nebo Tě vzrušuje jeho permanentní rejpání v zadečku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi, krásný zápas! Jen tak dál a zlato je tvoje !!! GO ROGER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj hlavne ve druhym setu hral skvele jen tak dal..........
Reagovat
smazaný uživatel
Tys ten zápas vyděla:-)))) ? A co na něm bylo krásnýhov:-D ?
Reagovat
smazaný uživatel
jj videla........a ve druhym setu hral dobre tak mlc!zato nadal hral docela spatne.........
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Roger - no každý je tak trochu jinde a vy je srovnáváte jak kdyby jim bylo oboum stejně a měli stejnou startovací čáru. Takhle né, takhle to skutečně není. Nadal honí ATP ranking, zatímco Roger tam toho uz dokázal mnoho a je pro něj ted důležitá olympiáda a naprosto s ním souhlasím. Nadal nebere olympiádu zase za tak důležitý turnaj. Doufám tedy že právě Rogerovi se podaří získat už i OLYMPIJSKÉ ZLATO!!! a přece jenom nějaké body do rankingu za něj taky získá :-) C´MON GENTLEMAN !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Mario aby se neprojevil!!! Já jsem ten zápas taky viděla a byl krásný, mě se líbil. Jestli tobě ne, tak to je tvoje věc Mario. Tursunov neměl šanci .... Radší komentuj zápas Rafi a nenavážej se pořád do Rogera, když ten zápas odehrál dobře!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych se vás zeptat,na kterým programu dávají zápasy olympijády.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsem na to koukala, normálně to dávali na živo ( PP ) ....... http://www.channelsurfing.net/ Mario, totiž kdo hledá najde víš ..... :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To asi byl zážitek, tenis na netu :D :D Zadkorejpala dávali na BBC od 4:45, na mě dost pozdě. Zrovna teď běží Kuzněcova - Li. Světlana dostává slušnej záhul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist