Fognini je po 10 měsících ve čtvrtfinále, v Buenos Aires nezaváhal ani obhájce titulu Schwartzman

11. 2. 2022, 13:57
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Fabio Fognini vstoupil do antukového turnaje ATP 250 v Buenos Aires výhrou nad Pedrem Martínezem, což mu stačilo k postupu do prvního čtvrtfinále po deseti měsících. Nezaváhal ani nejvýše nasazený domácí obhájce titulu Diego Schwartzman, kterého už ve čtvrtfinále čeká repríze loňského finále proti krajanu Franciscu Cerúndolovi.
Fabio Fognini (© AFP)

Fabio Fognini od loňské olympiády nevyhrál dva zápasy po sobě a už 10 měsíců se nedostal do čtvrtfinále. Postoupil do něj až tento týden na antuce v Buenos Aires, kde mu k tomu stačila jediná výhra.

Čtvrtý nasazený Ital do soutěže vstoupil vítězstvím nad Španělem Pedrem Martínezem, kterého zdolal po více než dvou hodinách boje 7-6 6-4. Vývoj druhého setu otočil ze stavu 2-4.

"V prvním i druhém setu jsem mohl prohrát. Bylo to těsné. Jsem rád, že se štěstí přiklonilo na mou stranu. Doufám, že se tu dokážu odrazit k lepším výsledků," řekl 34letý Fognini.

Ve čtvrtfinále, ve kterém uspěl naposledy v dubnu 2019 cestou za překvapivým triumfem na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu a od té doby v něm už šestkrát po sobě prohrál, se utká s domácím Federicem Delbonisem (h2h 5-4).

31letý Argentinec, který na předchozích 12 turnajích ATP vypadl pokaždé hned v prvním kole, po úvodní výhře nad Juanem Martínem del Potrem porazil 6-4 6-4 Španěla Pabla Andújara a mezi osmičku nejlepších postoupil poprvé od loňského července.

Diego Schwartzman zahájil cestu za obhajobou titulu vydřenou výhrou 7-6 7-6 nad Španělem Jaumem Munarem, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas. Ve čtvrtfinále na druhého nasazeného Argentince čeká v repríze loňského finále krajan Francisco Cerúndolo (h2h 1-0).

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 686.700 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 02. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Schwartzman (2-Arg.) - Munar (Šp.) 7-6(2) 7-6(4)
Fognini (4-It.) - Martínez (Šp.) 6-4 7-6(5)
Delbonis (6-Arg.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-4
F. Cerúndolo (Arg.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist