Gojo a Mektič s Pavičem poslali Chorvatsko do semifinále Davis Cupu

30. 11. 2021, 08:44
Aktuality 7
DAVIS CUP - Chorvatští tenisté jsou prvními semifinalisty Davis Cupu. Domácí Itálii porazili v Turíně 2-1 díky bodům Borny Gojy a deblových jedniček Nikoly Mektiče s Matem Pavičem, kteří v rozhodující čtyřhře přehráli 6-3 6-4 Fabia Fogniniho s Jannikem Sinnerem.
Nikola Mektič a Mate Pavič

První bod pro Chorvaty získal Borna Gojo, jenž překvapivě zdolal Lorenza Sonega ve třísetové bitvě 7-6 2-6 6-2. "Je to skvělé. Věděli jsme, že musíme ze singlů získat alespoň bod, protože našemu deblovému páru věříme," řekl hráč až třetí světové stovky.

23letý Gojo měl až dosud na kontě jediný skalp hráče Top 100 z roku 2017, kdy porazil 95. hráče světa Rubena Bemelmanse. Nyní na Finálovém turnaji Davis Cupu vyhrál oba své duely: s Australanem Alexeiem Popyrinem (61.) a Sonegou (27.).

Jenže bývalý vítěz US Open Marin Čilič na Goja nenavázal. Světové desítce Janniku Sinnerovi v dalším strhujícím dramatu podlehl po dvou hodinách a 45 minutách boje. Třiatřicetiletý Čilič přitom měl k dobru set a brejk a podával na vítězství, ale o 13 let mladší Sinner dal domácím Italům naději.

"Nejdůležitější je, že jsme stále ve hře," řekl Sinner po vítězství 3-6 7-6 6-3. Přání italských fanoušků v Pala Alpitour se však nesplnilo.

V rozhodujícím deblu světové jedničky ve čtyřhře Nikola Mektič a Mate Pavič přehráli 6-3 6-4 Jannika Sinnera a Fabia Fogniniho a poslali Chorvatsko do celkově pátého semifinále.

Chorvaté dál mohou snít o třetí trofeji, zatím ji získali dvakrát: v roce 2005 a před třemi lety, kdy u toho byl i nynější člen týmu Marin Čilič. Na finálovém turnaji nyní narazí na lepšího ze středečního souboje Srbsko - Kazachstán.

V úterý v Innsbrucku se utkají ve druhém čtvrtfinále přemožitelé českého daviscupového týmu Britové s Němci, následuje duel Srbsko - Kazachstán a ve čtvrtek Rusko - Švédsko. Finále o salátovou místu bude hostit v neděli Madrid.

• DAVIS CUP 2021 •
Finálový turnaj
pondělní výsledky (29. 11. 2021)
• Čtvrtfinále (Turín) •
Itálie - Chorvatsko 1-2
Sonego - Gojo 6-7(2) 6-2 2-6
Sinner - Čilič 3-6 7-6(4) 6-3
Fognini/Sinner - Mektič/Pavič 3-6 4-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
to je jiná ligasmile
Reagovat
paddy
A na to se napijeme smile smile smile

https://sport.aktualne.cz/tenis/lukas-rosol/r~63151f3851b411eca7d80cc47ab5f122
Reagovat
SwissMaestro
Jako takto se připravit o 1 200 000......nechápu a ještě se chce soudit :D :D Měl být vůbec rád, že tam za nějaké ty zásluhy byl :D
Reagovat
vojmut
Pěkný, taky mě při dnešním dopolední článek pobavil, docela ostuda pro Rosola smilesmilesmile Respekt ke svazu, že se nenechali vydírat.
Reagovat
Ereinion
no, je to asi chytrej kluk smile nabízeli mu za týden nicnedělání stejně peněz, co by si vydělal při jeho současným levelu za půl roku na challengerech, ale to je asi pořád málo...mohl být rád, že ho ještě vůbec pozvali
Reagovat
Pavol
Udržuje loptu v hre a súperi sa pototo - porazia sami. smile
Reagovat
Pavol
Pozrel som video, dobre to hrá. Nie sú to náhody. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist