Halepová v Melbourne ustála brejkový festival s Golubicovou, postup do semifinále vydřela po dvou a půl hodinách

7. 1. 2022, 07:07
Aktuality 2
WTA MELBOURNE - Simona Halepová na akci WTA 250 Melbourne 1 v úvodních kolech na kurtu strávila dvě hodiny a dvacet minut, ale ve čtvrtfinále musela bojovat přes dvě a půl hodiny. Nasazená dvojka v něm po setech 6-2 5-7 6-4 udolala Viktoriji Golubicovou a na třetím turnaji po sobě postoupila do semifinále. V utkání bylo k vidění 40 brejkbolů a 16 ztracených podání.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová má za sebou sezonu protkanou zdravotními problémy. Kvůli zranění lýtka přišla o většinu antukového jara, nemohla obhajovat titul ve Wimbledonu a nezúčastnila se ani olympijských her v Tokiu. Po finále v domácí hale v Kluži navíc kvůli potížím s kolenem nenastoupila k semifinále v Linci.

Letošní sezonu zahajuje přímo v dějišti blížícího se Australian Open. Zatímco v úvodních dvou kolech na kurtu strávila jen dvě hodiny a dvacet minut a nedala šanci domácí Destanee Aiavaové ani krajance Eleně-Gabriele Ruseové, proti Viktoriji Golubicové bojovala přes dvě a půl hodiny (6-2 5-7 6-4).

Halepová si utkání, v němž bylo k vidění celkem 40 brejkbolů a 16 ztracených podání, sama zkomplikovala, když nedoservírovala druhou sadu. Pobyt na kurtu si tím výrazně protáhla a v závěrečném gamu musela likvidovat další dvě brejkbolové hrozby (celkem jich odvrátila 15 z 22).

Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka už na třetím turnaji v řadě prošla mezi nejlepší kvarteto. Zítra ji čeká premiérový souboj s Qinwen Zheng, proti které zaútočí na své 41. finále. Devatenáctiletá čínská kvalifikantka ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu ve dvou tie-breacích porazila bývalou světovou dvacítku Anu Konjuhovou a pokračuje v životním týdnu.

Na první akci od loňského US Open se daří Naomi Ósakaové. Dnes v Melbourne porazila 6-1 7-5 Němku Andreu Petkovicovou a poprvé od triumfu na loňském Australian Open postoupila do semifinále.

V něm se nejvýše nasazená Japonka střetne s Veronikou Kuděrmetovovou (h2h 0-0). Třetí nasazená Ruska dnes porazila ve třech setech krajanku Anastasii Potapovovou, kterou dorazila kanárem.

• WTA 250 MELBOURNE 1 •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
páteční výsledky (7. 1. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ósakaová (1-Jap.) - Petkovicová (Něm.) 6-1 7-5
Halepová (2-Rum.) - Golubicová (6-Švýc.) 6-2 5-7 6-4
Kuděrmětovová (3-Rus.) - Potapovová (Rus.) 6-2 4-6 6-0
Qinwen Zheng (Čína) - Konjuhová (Chorv.) 7-6(1) 7-6(6)


Čtvrtfinálové duely byly dnes na programu také na akci Melbourne 2. Amanda Anisimovová po obratu zdolala 2-6 6-3 6-2 Irinu Beguovou a přesně po dvou letech postoupila do semifinále. O třetí kariérní finále, první od triumfu v Bogotě v sezoně 2019, se 20letá Američanka utká s Darjou Kasatkinovou.

Kasatkinová si poradila 7-5 6-1 s Nurií Párrizasovou a v dějišti Australian Open zvládla už deváté utkání v řadě. Čtyřiadvacetiletá Ruska zítra zabojuje o postup do svého jubilejního desátého finále.

Aljaksandra Sasnovičová ani v pátém zápase v Melbourne Parku neztratila set. Bývalé světové třicítce za stavu 3-6 0-2 ze svého pohledu vzdala nasazená teenagerka Clara Tausonová. Sedmadvacetiletá běloruská kvalifikantka tak přerušila sérii pěti čtvrtfinálových nezdarů, zajistila si návrat do Top 100 a zahraje si své první semifinále po třech letech (Sydney 2019).

O třetí finále, první od australského léta 2018, bude usilovat proti Ann Liové. Sedmá nasazená Američanka si ve večerním čtvrtfinále poradila 6-1 7-5 s Ruskou Kamillou Rachimovovou.

• WTA 250 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
páteční výsledky (7. 1. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kasatkinová (3-Rus.) - Párrizasová (Šp.) 7-5 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Tausonová (6-Dán.) 6-3 2-0 / skreč T.
Liová (7-USA) - Rachimovová (Rus.) 6-1 7-5
Anisimovová (USA) - Beguová (Rum.) 2-6 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
FulnekUltras
bojuj i dál, Simi !!! smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Dostaň kanára, Simi !!!
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist