Hanfmann zdolal Djereho a v Kitzbühelu si zahraje o první titul. O ten bude bojovat i Kecmanovič

12. 9. 2020, 14:46
Aktuality 4
ATP KITZBÜHEL - Yannick Hanfmann na antuce v Kitzbühelu zdolal po dvou a půl hodinách boje 4-6 6-3 7-6 Lasla Djereho a podruhé v kariéře postoupil do finále turnajů ATP. O premiérový titul si 28letý Němec zahraje s dalším Srbem Miomirem Kecmanovičem, který zastavil senzační jízdu švýcarského kvalifikanta Hüslera.
Yannick Hanfmann

Yannick Hanfmann odehrál během koronavirové 40 zápasů na různých domácích akcích a svou rozehranost nyní prodává i v ostrých zápasech. Před třemi týdny triumfoval na challengeru v italském Todi a nyní vyrovnal své maximum na okruhu ATP, když v rakouském Kitzbühelu postoupil do finále. 

Osmadvacetiletý Němec musel začínat už v kvalifikaci, ale postupně ho nezastavili Ernests Gulbis, Thiago Monteiro, Alexander Bublik, Dušan Lajovič, Maximilian Marterer a v dnešním semifinále ani Laslo Djere.


Hanfmann v prvním vzájemném střetnutí s o tři roky mladším Srbem uspěl až po obratu a dvou a půl hodinách boje, během nichž si došel pro vítězství 4-6 6-3 7-5. 

"Po dvou nevyužitých mečbolech jsem se moc dobře necítil. Když na téhle úrovni promarníte své šance, můžete zápas snadno prohrát. Proto jsem byl šťastný, že jsem za stavu 6-5 měl ještě jednu šanci a zlomil ho," komentoval Hanfmann.



118. hráč světa Hanfmann, jehož maximem v žebříčku je 99. místo a ve svém dosud jediném finále ve Gstaadu 2017 podlehl Fabiu Fogninimu, se o premiérový titul na okruhu ATP utká s Miomirem Kecmanovičem.

Kecmanovič po setech 6-2 5-7 6-3 zastavil senzační jízdu švýcarského kvalifikanta Marca-Andrey Hüslera. Rovněž 21letý Srb postoupil podruhé v kariéře do finále a zaútočí na premiérový triumf na hlavní tour. K němu měl hodně blízko už loni na trávě v Antalyi, kde ale nevyužil mečbol.

"Vím, že finále nebude snadné, protože Yannick je vysoký a má velmi dobrý servis. Ale doufám, že ho dostanu do výměn co nejčastěji. Stejně jako dnes musím zůstat ve výměně tak dlouho, jak jen to bude možné," plánuje Kecmanovič před finálovým duelem.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 400.335 dolarů
sobotní výsledky (12. 09. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Hanfmann (Něm.) - Djere (Srb.) 4-6 6-3 7-6(5)
Kecmanovič (Srb.) - Hüsler (Švýc.) 6-2 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
Idemo!
Reagovat
LordMutademus
Seppi prohrál na antuce s Klahnem, to si nějak vůbec nedokážu představit.
Reagovat
EllNino
Taky jsem nepochopil ...
Reagovat
LordMutademus
A Verdasco jen dva gemy s Džumhurem, tihle dva už by to asi měli zabalit, je to neůdstojné k jejich jménům.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist