Hlasujte v srpnových anketách WTA. Mezi nominovanými je Bouzková

12. 9. 2019, 09:50
Aktuality 18
Stejně jako každý měsíc i za srpen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V kategorii Průlom měsíce má šanci na vítězství Marie Bouzková.

Za srpen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka generálky v Torontu a US Open Bianca Andreescuová, šampionka turnaje v Cincinnati Madison Keysová a finalistka torontského podniku a US Open Serena Williamsová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Marii Bouzkovou, Američanku Cori Gauffovou, Švýcarku Belindu Bencicovou, nebo Američanku Sofii Keninovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Simona Halepová, Bianca Andreescuová, Madison Keysová a deblový tým Bethanie Matteková-Sandsová, CoCo Vandewegheová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Bianca Andreescuová
Bianca Andreescuová na domácí generálce v Torontu získala svůj druhý kariérní titul (Indian Wells 2019) a fantastickou formu potvrdila i na US Open, kde si došla pro svůj premiérový grandslamový vavřín a stala se první kanadskou grandslamovou šampionkou. Teprve 19letá rodačka z kanadského města Mississauga neprohrála už 14 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenala v březnu. Díky triumfu ve Flushing Meadows je v žebříčku WTA světovou pětkou.

2) Madison Keysová
Madison Keysová na úvodních dvou letních generálkách skončila hned v prvním kole, poté si však v Cincinnati došla pro svůj nejcennější a celkově pátý titul. Na US Open prohrála v osmifinále s pozdější semifinalistkou Elinou Svitolinovou.

3) Serena Williamsová
Serena Williamsová i ve 37 letech patří mezi nejlepší tenistky světa. Americká legenda ale po porodu dcery stále čeká na první titul. Nedočkala se ho na generálce v Torontu (skreč) ani na US Open, v obou případech skončila ve finále na raketě Biancy Andreescuové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Naomi Ósakaová
Únor: Belinda Bencicová
Březen: Ashleigh Bartyová
Duben: Petra Kvitová
Květen: Kiki Bertensová
Červen: Ashleigh Bartyová
Červenec: Simona Halepová


Průlom měsíce

1) Cori Gauffová
Cori Gauffová na sebe mezi ženami poprvé upozornila ve Wimbledonu, kde z kvalifikace došla až do osmifinále. Teprve 15leté Američance se povedlo i US Open. Díky divoké kartě od pořadatelů hrála rovnou hlavní soutěž, v níž porazila Anastasii Potapovovou a Tímeu Babosovou. Ve třetím kole byla nad její síly obhájkyně titulu Naomi Ósakaová.

2) Sofia Keninová
Sofia Keninová si na velkých generálkách v Torontu a Cincinnati zahrála svá největší semifinále. Dvacetiletá Američanka po cestě do nich vždy vyřadila světovou jedničku - Ashleigh Bartyová (Toronto), Naomi Ósakaová (Cincinnati). V obou semifinále prohrála s pozdější šampionkou.

3) Marie Bouzková
Marie Bouzková zazářila na generálce v Torontu, když z kvalifikace prošla až do semifinále, přičemž vyřadila tři grandslamové šampionky - Sloane Stephensovou, Jelenu Ostapenkovou a Simonu Halepovou - a v semifinále sebrala set Sereně Williamsové.

4) Belinda Bencicová
Belinda Bencicová neměla příliš povedenou přípravu na závěrečný grandslam sezony, ovšem na US Open mimo jiné vyřadila obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou a zahrála si své největší semifinále v kariéře. V něm ve dvou těsných setech podlehla pozdější vítězce Biance Andreescuové.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Dajana Jastremská
Únor: Su-Wei Hsieh
Březen: Bianca Andreescuová
Duben: Maria Sakkariová
Květen: Markéta Vondroušová
Červen: Iga Šwiateková
Červenec: Barbora Strýcová


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Simona Halepová, Bianca Andreescuová, Madison Keysová a deblový tým Bethanie Matteková-Sandsová, CoCo Vandewegheová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Simona Halepová
Březen: Kirsten Flipkensová
Duben: Iga Šwiateková
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká
Červenec: Patricia Maria Tigová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
bIbec
Hráčka i průlom by měla být asi Andreescu. Ale když se ji rozhodli na průlom nenominovat, tak Maruška je jasná volba. Je to jediná hráčka, která z těch nominovaných uhrála o parník svůj nejlepší výsledek.
Reagovat
bIbec
pokud si někdo zasloužil ještě nominaci na ten průlom, tak Vekic. ČF USO je jednoznačně její nej výsledek kariéry. Ale na Marušku by to stejně nestačilo, Donna už nějaké menší úspěchy v minulosti měla.
Reagovat
bIbec
+ Linette, Townsend a Ahn. I tyhle 3 hráčky si zaslouží nominaci víc jak Gauff nebo Bencic.
Reagovat
tommr
jj Gauffová tam nemá co dělat obzvlášt když na USO startovala jen díky kontroverzní WC. Stejně to nakonec ale drtivě vyhraje ...
Reagovat
rybicka
Tak nějak si to také myslím. Když našich pár hlasů je proti těm např. z USA jen maličký plivaneček.
Reagovat
milik254
KIM CLISTERS CHYSTÁ NÁVRAT NA TOUR!
Reagovat
Cico93
Naozaj? Ja som niekde čítal, že aj Safina.
Reagovat
Nancy_z
Super zpráva!
Reagovat
lars
v singlu?
Reagovat
sojka1
https://www.wtatennis.com/news/wta-celebrates-return-kim-clijsters
Reagovat
Alien
Jednoznačně Blanka!
Reagovat
Vlk-v-trave
- Bianca
- Maruska bezkonkurencne...zbyle konkurentky uz davno prolomily.
- Betka u mne jasne,
...ale Bianca taky dobry... Halepka nuda, Kyes dobry, ale na hit mesice to za mne neni...
....ale stejne to je asi jedno, bo vyhraje nudna Halepka
Reagovat
d@ve
Mám to podobně..
- Bianca
- Maruška
- Madison (líbilo se mi, jak to nekompromisně zakončila). Betka se mi ale taky moc líbila.. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak ten backspin od Biancy je opravdu paradni, a asi bych pro nej hlasoval, jak by tam nebyla Betka:) pak urcite pro Madison.
No ale myslim si, ze ikdybychom na TP poradne zabrali, tak stejne asi vyhraje Simona.:)))
Reagovat
horska.kraslice
A průlom měsíce stejně tak dopadne pro Cori, je tak nějak víc viditelná..... :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
divne, ze tam Cori vubec je...trochu tendencni navrh.
Reagovat
Vlk-v-trave
nezbyva nam nic jineho nez zacit tisknout masove trika Call me Mary:)))
A vyvazet je do Rumunska a USA.
Reagovat
George_Renel
Cori toho ovšem v srpnu až tak moc nepředvedla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist