Hurkacz otočil souboj s Tsitsipasem a je poprvé v semifinále turnaje Masters

1. 4. 2021, 21:40
Aktuality 66
ATP MIAMI - Hubert Hurkacz v Miami zdolal 2-6 6-3 6-4 světovou pětku Stefanose Tsitsipase, přestože ve druhém setu prohrával 0-2 a čelil dvěma brejkbolům, a v devátém vzájemném duelu zaznamenal teprve druhou výhru. 24letý Polák si tak připsal šestý skalp hráče Top 10 a poprvé postoupil do semifinále na turnaje Masters 1000. V něm vyzve Rusa Andreje Rubljova, kterého čeká rovněž největší semifinále kariéry.
Hubert Hurkacz (© AFP)

Hubert Hurkacz vstoupil do sezony triumfem v Delray Beach, kde získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Na následných pěti akcích sice vyhrál pouze čtyři zápasy, ale po dvou měsících se vrátil na Floridu a v Miami je zpátky na vítězné vlně. 

Čtyřiadvacetiletý Polák vyřadil domácího Denise Kudlu, nasazené Kanaďany Denise Shapovalova a Milose Raonice a dnes si vyšlápl i na světovou pětku Řeka Stefanose Tsitsipase.

Statistiky zápasu
Hurkacz - Tsitsipas
15 esa 7
1 dvojchyby 3
65 %
1. podání 'in' 64 %
65 %
úsp. 1. podání 70 %
53 %
úsp. 2. podání 43 %
41 winnery 22
35 nevyn. chyby 33
11/23 hra na síti 23/32
3/8 brejkboly 3/13
čas: 2:20

Hurkacz z osmi vzájemných duelů vyhrál pouze jeden a také dnes to vypadalo na další porážku. Za stavu 2-6, 0-2 a 15-40 čelil dvěma brejkbolům, dokázal je však zlikvidovat a nakonec po nečekaném obratu zvítězit 2-6 6-3 6-4. 

Oba tenisté během zápasu získali 94 fiftýnů, Polák ale o rok a půl mladšího soupeře přestřílel na vítězné údery 41-22, z toho 15-7 na esa. Udělal přitom jen o dvě nevynucené chyby více (35-33).

37. hráč světa Hurkacz zaznamenal svou celkově šestou výhru nad hráčem Top 10. Dvakrát porazil Keie Nišikoriho, Dominica Thiema a nyní také Tsitsipase. Ve světovém žebříčku si zajistil posun na 27. místo, čímž překoná své maximum.


Ve svém prvním semifinále na turnaji Masters 1000 a celkově čtvrtém na okruhu ATP bude usilovat o své třetí finále a opět ve Spojených státech amerických.

Jeho soupeřem bude čtvrtý nasazený Rus Andrej Rubljov, který zdolal 7-5 7-6 a Američana Sebastiana Kordu a rovněž poprvé v kariéře postoupil do semifinále takto velkého turnaje. 

Dvacetiletý Korda, který se loni dostal do osmifinále French Open, hrál na turnaji Masters 1000 teprve podruhé a dotáhl to až o svého největšího čtvrtfinále.

"Byl to hodně pozitivní týden. Ukázal mi, že dokážu hrát vyrovnaně s nejlepšími tenisty," řekl syn bývalého českého tenisty Petra Kordy. V druhém setu Američana zbrzdily potíže s levým stehnem, zranění by ale nemělo být vážné.



Druhou semifinálovou dvojici vytvořili už včera Medveděvův přemožitel Roberto Bautista ze Španělska a Ital Jannik Sinner.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hurkacz (26-Pol.) - Tsitsipas (2-Řec.) 2-6 6-3 6-4

Rubljov (4-Rus.) - Korda (USA) 7-5 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

66
Přidat komentář
Krisboy
Andy the Horse:

https://www.sport.cz/tenis/clanek/2254201-jako-kopnuti-od-kone-forhend-rubljova-je-neskutecny.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
svetova.dvojka
To jsou teda semifinále, to je fór ne...?

Sinner-Bautista Agut
Rublev Hurkacz

To je vyloženě urážka Miami...smile
Reagovat
Krisboy
Hubert skvěle, Sebi škoda. smile Ale i tak skvělý turnaj, dobré skalpy, krásná hra, mám definitivně nového oblíbence smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sebiho s Rublem jsem zvládnul jen do přerušení. Předpokládám, že se v podobném duchu nesl i zbytek zápasu. Na čísla možná ještě kouknu, ale hlavní je, že to byl vyrovnaný zápas. Škoda prohry, ale zas zničehonic porážet jednoho hráče top10 za druhým prostě není sranda. Stejně chci ale vědět, proč nevyhrál ten tiebreak, škoda, že ho nepřetlačil, no stane se.
Já ho přijal do týmu po zápase s Diegemsmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, no, ale i tak vynikající úspěch. Taky jsem dnes nevydržel, ale kouknu na to ze záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal idolom syna švédskej legendy.

Korda, Borg, kto bude ďalší?..

Hľadá sa tínedžer, ktorého idolom by bol Federer :)

https://tennisbuzz.net/rafael-nadal-idol-says-bjorn-borg-son-leo-borg/?fbclid=IwAR2dwp8rqvoBqONlrndEKFZg
EMrS3b40lUOv8f26ZbZIdMbBGvch5GNn7sw
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naštěstí jsou mladí soudní a ví, kterou legendu mají šanci napodobitsmilesmile
Reagovat
sojka1
no vsak, zadny mlady houslista prece nerekne, ze je jeho vzor Paganini... ale ma ho dobre schovaneho v prihradce na sny... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
A preto hra ako Federer kazdy druhy od Tsitsipasa, Dimitrova a pod.

Djokovica vidis v Coricovi, Murrayho v Medvedevovi vraj.

Nadal je len jeden :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jasně, stačí hrát jednoručák a už je z tebe Federersmilesmilesmile
Reagovat
Nola
mozno, ale Nandov tenis, ked hral svoj strop mi pride podobny....
Reagovat
sojka1
to nesmis ani septnout, s tim uz jsem prisla davno a tezce jsem pohorela, protoze Nando ma jen jednu nohu a hraje placky, jedina podobnost je levorukost a Spanelsko.... :-))
Reagovat
sojka1
vis, ze ja si myslim totez? Jen jeden. Neobtezuje komplikovanou hrou, estetickymi naroky ani takovymi vedlejsimi nesmysly, jako je manzelka, deti a zodpovednost, nene, dre a vitezi, strika z neho pot, ma uzasne svaly, on i jeho tenis.... pise proste prvoplanovy pribeh nezlomneho bojovnika a dovedu si velmi dobre predstavit, ze kluky tahne... i ty zastydle... :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To bude jednou pro tyhle kluky ještě větší zklamání a rozčarování než Agassi...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemozes byt dalej od reality, ale táto doba ti praje soječka. Je dobre mat vlastny nazor :)
Reagovat
sojka1
ted jsem docela oparena... samozrejme ne kvuli Nadalovi, o kterem vim bezpecne jen to, jak vypada a hraje a je to cele sranda, ale kvuli te DOBE, co mi tak preje. To uz je nejak zavaznejsi.... takze byla lepsi doba jednoho nazoru? No ps!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V tomhle má FH pravdu, doba sojkám svědčí. Chodím hodně fotit do přírody a sojky potkám snad pokaždé. Umí roztomile povídat, třeba i ze dvou metrů z očí do očí. Ale pořád ještě jim nerozumím. Možná sem tam nějaký výrazsmilesmile
Reagovat
sojka1
protoze mateme cizi reci, umime pustika i kane... ale jsme krasne, ze? :-)) A chytre, davame si orechy na silnici, aby nam je rozlousklo auto. A jak jsme hrave, videla jsem video se sojkou, ktera sankovala na vicku od konzervy po strese. Nejvetsi pecka byla otoceni vicka zobakem na hladsi stranu, kdyz ji rub s okrajem drhnul... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vím, že jsou sojky šikovné, s ořechy to umí i kavky a další, ale snowboarding nebo sáňkování, to je jiný levelsmilesmile
Musím v těch cizích jazycích přidat, každopádně je fajn, že některé sojky mluví i českysmile
Reagovat
smazaný uživatel
Presne takto si nejak soječku predstavujem.

Krehké, nebeské stvorenie, ktorá každým zamávaním krídiel dokumentuje svoju nedolapitelnost :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas. U nás je sojek taky spousta, dokonce se jim podařilo na chvíli vyhnat i straky, a to už je co říct!

Jinak antuka takové typy potřebuje, o tom žádná, proto je Rafa taky CLAYGOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas.

Uz len dodám, ze antuka sa stala v historii prvym a jediným povrchom, kde vieme urcit Goata.

Uvidime, ci sa v buducnosti objavi nejaký Hard/Grass Goat.
Reagovat
dappe
Jen jestli náhodou těch 13 titulů nevyvolává více otázek než odpovědí, viď? :)
Reagovat
smazaný uživatel
13 GS titulov z temnej éry, rozhodne áno..O to viac, ked potom Rodzi 3/4 kariery paberkoval a uspechmi sa podobal skor Wawrinkovi, nez Big2.
Reagovat
Stan_Borowitz
Teď jste mne, chlapci, úplně zmátli. Fakt je, že takový Borg měl na antuce úplně jinou konkurenci než Rafa, na RG prohrál jen s jedním hráčem a navíc ukončil kariéru ve 26 letech, tedy ve věku dnešní nadějné NextGen...

Pořád bych sice neřekl, že je posledních necelých 20 let na antuce úplná temná éra, ale s Borgovou dobou se to co do konkurence samozřejmě vůbec nedá srovnat. Měl snad Borg 4x ve finále RG za soupeře "priemerného antukára"?

Je to prostě téžké určit GOATa na jakémkoli povrchu. Já bych dotěď tipoval Rafu, ale když jste připomněli tu konkurenci...
Reagovat
Vlk-v-trave
na trave :DDD
tam jsme uz skoncili hrat v minulem stoleti... takze nam zustane pomslny GOAT Laver nebo Tilden. A tezko se to bude prekonavat, ze...
Mozna i proto se Wimbledon tak ceni. Uz vlastne takova raritka. New Port muzealni zalezitost, Halle turnaj pro Fedexe, snilek Haasik, nezlomny idealista, a pak se pari v Holandsku...jeste ze tam maji ten pozemni hokej, nebo anglani kriket....a tim jsme skoncili, nebot nepocitam tu raritku ve Spa, a Turecko, kdo vi jak jim to dlouho vydrzi.

Ted si procentualne spocitej turnaje na trave vuci antuce, hardu... to snad zvladnes. Matika je tva domena. Hlavne si to spocitej vuci historii a procentum jak casto se hralo na trave...

Absurdni tam cokoliv hledat, porovnavat...to je proste over kapitola.

Na tom hardu se urcite nekdo objevi...ale nebude to asi lehke...a take dost mlady povrch vlastne... takze takovy pseudo GOAT.

Jedine, co se da urcit plus minus je ta antuka. Takze urcite tady se ten pomyslny GOAT plus minus da asi urcit. jestli jde o povrch, ikdyz bych mel hodne vyhrad vzhledem ke vsem evolucim v tomto sportu... ale porad se jeste da rict Nadal... nekde jinde tezko nekdo jiny, a uz vubec ne na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas Vlčku.

Keby sa spytas 100 ludi na Goata na tráve, tak pevne verim, ze 40-50 povie Samprasa, 30-40 Federera a zvysok uplne kohosi iného.

Naopak na antuke by si bol blízko k pomyselnej 100% uspesnosti.
Reagovat
George_Renel
Já bych antuku dělil ještě na materiál:
Dřevěná raketa a metal.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A proto ta debata o GOATOvi je tak relativni:)
Ale michat do toho travu... nevim... tam clovek muze byt vlastne rad za posledni zbytky kurtu, na kterych jeste roste a na nich se jeste hraje:)
Reagovat
paddy
Evert - jako jediná vyhrála všechny ročníky USO na antuce smile

Connors is the only individual to have won US Open singles titles on three surfaces (grass, clay, and hard) smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne Jimbo je dalsi GOAT, o tom zadana a rovnou si muzeme rict, ze i nejvsestrannejsi hrac historie:)
Reagovat
paddy
v tom se ukazuje slabina Federera, že nikdy nedokázal vyhrát USO na trávě smile
Reagovat
Vlk-v-trave
presne tak; slepy mezi uplne slepymi :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Straky jsou takové nápadnější, sojky se často někde schovají, teda do chvíle než na ně přijde povídavásmile U nás žijí straky a sojky celkem v míru, asi je dost místa pro všechny...
Reagovat
Stan_Borowitz
U nás nakonec taky, straky se po čase vrátily a sojky zůstaly.
Reagovat
tommr
u nás v Praze neexistuje nic jinýho než holubí gangy likvidující všechno ostatní ptactvo ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kde? Petřín, Stromovka, Šárka jsou v pohodě. Věřím, že i jinde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale pokud máte někdo tip na hnízdící dudky, tak tam hned s koncem lockdownu vyrazímsmile
Reagovat
tommr
nevím jak v Šárce kde už jsem dlouho nebyl. Ale jinde i v parcích nevidíš nic jinýho než hejna vypasenejch holubů ... smile
Reagovat
tommr
jen v Praze je jich prý už víc než lidí ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
za komančů to bylo horší, to jich byla velká hejna všude.
Reagovat
FulnekUltras
za komančů bylo prostě horší všechno smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
popírači holubůsmile
Reagovat
FulnekUltras
svědci vašíkovi smile
Reagovat
Pe3k
Ty studovaný žurnalisto z Petržalky smile

Víš o tom, že když má korda 20 let, že není teenanger? Očividně nee. Chápu na tebe moc složité počty, ale zas neznat zcela základní význam slov to je na pováženou...
Reagovat
smazaný uživatel
A vies o tom, ze ked sa ako 19 rocny vyjadril ze Nadal bol jeho uplnyl idolom, plati co som napisal vyssie?..

Ty nepodarená interupcia :)
Reagovat
Pe3k
Řeč nebyla o žádném jeho starém vyjádření ty nulo.
Reagovat
smazaný uživatel
Si sa rozplakal :)
Reagovat
Pe3k
I když tvoje existence je k pláči, už jsem za ty roky zvykl smile
Reagovat
Nola
dalsi je FAA, mal vylepeny Rafov plagat na stene, ked ho Shapo porazil, tak ho strhol a dal tam ten Shapov - taka mila historka
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prehrať sa dá aj so slabším hráčom. Nadalovi sa to stalo v Austrálii 2017 vo finále s nejakým Federerom po tom 5 hod semifinále.

Pochybujem, že si vtedy FAA strhol plagát Rafu a dal tam chlpatý chrbát.
Reagovat
Nola
tu historku som kdesi citala, nie je z mojej hlavy, FAA a Shapo su kamarati, a vobec tu nejde o prehrany zapas

mat Rafu ako vzor nie je velmi dobre, nikto ho nedokaze napodobnit a potom to tak vyzera aj v pripade FAA
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky komu by se chtělo až nesmyslně dřít na každý balónsmile
Díky za vysvětlení, myslel jsem, že šlo o prohru. Tak snad má Shapo ve spalni plakát FAAsmile
Reagovat
Marduch
Švýcarska nuda vs. španělský temperament:)))
https://www.youtube.com/watch?v=mK9jTWCqH1I
Reagovat
Tomas_Smid_fan
FAA asi střídá plakáty každý týdensmile
Reagovat
Mr.Pink
vim, ze je to od tebe jen takovy rypanec, ale treba sinner
Reagovat
smazaný uživatel
https://tennishead.net/practicing-with-rafa-nadal-is-my-biggest-lesson-says-jannik-sinner/
Reagovat
Mr.Pink
Kdepak, stale plati. V tom clanku nic o tom, ze by rafa byl jeho vzorem neni.
Reagovat
Nola
Jannik bol prizvany na sparing z isteho celkom evidentneho dovodu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píše kolega nižšie. Bude symbolické, ak béčkový masters bez legiend nevyhrá Next Gen, ale Sinner :)

Je to teda dosť hanba, okej Medvedev už pár tisícok vyhral, ale na čo čaká Tsitsipas?...

Už nech tento sranda turnaj skončí a v apríli začne konečne štandardná "aspoň kalendárovo a hráčsky" nadupaná tenisová jar. Tenisový kolotoč sa už po roku musí opäť roztočiť.
Reagovat
Nola
beckovy turnaj moze dnes vyhrat ktokolvek, ale, ak tie legendy, ktore tu spominas hrali tento turnaj, tak tie legendy ho aj vyhrali smile, tak si vyber, kto je tou legendou :DDD

Medved nie je Nexgen, ma 25 rokov, iba pre tvoje info :D
Reagovat
smazaný uživatel
Medved je Next Gen. Pojem Next Gen vznikol tak pred 2-3 rokmi a úzko súvisí s hráčmi ako Zverev, Tsitsipas a Medvedev.

Zúčastniť sa 1000Ky bez legiend a aj tak ju nevyhrať. To bola pointa príspevku, nabudúce treba čítať s porozumením.
Reagovat
Pe3k
Pojem Next Gen vznikol tak pred 2-3 rokmi

smilesmilesmile

lol
Reagovat
SydneyOpen
tsitsi opět nic... už by to taky chtělo něco vyhrát no, kromě toho TM pořád jen ty 4 ATP 250 smile
Reagovat
paddy
3 z top4 Rusáků máme mimo, ještě zbývá poslední, tedy král Mickey Mousů smile smile

Na zerogen samozřejmě nemáme žádné nároky, protože víme, že slouží jako výplň mezi Big3 a jejich opravdově nástupnickou generací, tedy Sinnerovců smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist