Junior Saville vyhrál Australian Open a má druhý titul

28. 1. 2012, 08:58
Aktuality 3
AUSTRALIAN OPEN junioři - Semifinálový přemožitel Adama Pavláska Australan Luke Saville vyhrál domácí Australian Open a po loňském Wimbledonu získal druhý grandslamový titul mezi chlapci. Ve finále zdolal Kanaďana Filipa Peliwa, který po deseti výhrách v řadě utrpěl první letošní porážku.
Profily hráčů
Luke Saville

Ve finále dvouhry chlapců se proti sobě postavili semifinálový přemožitel Adama Pavláska Australan Luke Saville a Kanaďan Filip Peliwo, které ve 3. kole otočil zápas s Markem Routou.

Filip Peliwo a Luke SavillePoprvé se spolu střetli před týdnem ve finále generálky na Australian Open v Traralgonu a třísetovou bitvu vyhrál rodák z Vancouveru Peliwo, který za dva dny oslaví 18. narozeniny. Životní formu potvrdil i v Melbourne, poprvé na grandslamovém turnaji se přehoupl přes 3. kolo a po deseti výhrách v řadě postoupil až do finále.

V něm se ale odveta povedla domácímu - o pouhé dva dny mladšímu - Savillemu. Australský mladík zvítězil 6-3 5-7 6-4 a vylepšil svůj loňský výsledek, kdy ve finále prohrál s Jiřím Veselým. Po loňském triumfu ve Wimbledonu si tak připsal druhý grandslamový titul a upevnil si pozici juniorské světové jedničky.

"Je to dobrý pocit být šampionem právě zde na Australian Open. Po letech dřiny je to pro mě třešnička a zkušenost do další práce," radoval se Saville.

"Dnes na mě ležel velký tlak a stres," přiznal mladík, který navázal na triumf krajana Tomice z roku 2008. Loni už Tomic postoupil do čtvrtfinále Wimbledonu mezi dospělými a letos v Melbourne vyřadil bývalého semifinalistu Verdaska či loňského čtvrtfinalistu Dolgopolova a zahrál si osmifinále s Federerem.

"Chci pokračovat v rozvoji své hry a těla. A možná si tu za 12 měsíců zahraju společně s muži," přeje si Saville, který si triumfem zajistil divokou kartu do kvalifikace příštího ročníku Australian Open.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky juniorů (28. 01. 2012)

Chlapci:
Dvouhra - finále:
Saville (1-Austr.) - Peliwo (Kan.) 6-3 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
ve tváři má něco z Lleytona. To první mě napadlo, když jsem poprvé uviděl jeho foto.
Reagovat
smazaný uživatel
jak říkáš..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, oba blonďáci, navíc tu kukuč mají podobnou, kdo ví, jestli se ze Savilla nestane budoucí australská hvězda, ale to je velmi předčasné tvrdit... juniorka je furt jen juniorka, ale každopádně úspěch to je
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist