Karacev po triumfu v Moskvě ztroskotal hned na trápícím se Millmanovi

28. 10. 2021, 15:53
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Aslan Karacev před týdnem bez ztráty setu ovládl domácí halu v Moskvě a získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Další však zatím nepřidá, na jiné domácí halové akci v Petrohradu skončil hned na úvod po jasné porážce 3-6 2-6 s trápícím se Johnem Millmanem. Australan o první letošní semifinále zabojuje proti Taylorovi Fritzovi, nebo Tommymu Paulovi.
Aslan Karacev (© AFP)

Aslan Karacev patří k velkým objevům letošní sezony a stále aspiruje na ocenění pro největší zlepšení roku. Osmadvacetiletý Rus při svém debutu v hlavních soutěžích grandslamů senzačně došel až do semifinále Australian Open, v Dubaji získal svůj první titul, na antuce v Bělehradu vyřadil domácí světovou jedničku Novaka Djokoviče a zahrál si další finále.

V následujících měsících sice formu ztratil, ale před týdnem bez ztráty jediného setu kraloval v domácí hale v Moskvě. Na dalším ruském halovém podniku však úspěšný nebyl, v Petrohradu na triumf z hlavního města nenaváže, jelikož ztroskotal hned na úvod proti Johnovi Millmanovi.

Favorizovaný Karacev jako první ztratil podání, ovšem měl čtyři brejkboly, z toho dokonce tři v řadě, na to, aby manko brejku ihned smazal. Ani jednu šanci ale nevyužil, k další se za celý zápas nedostal a za necelou hodinu a půl prohrál jasně 3-6 2-6.

Trápící se 32letý Australan, který má letos negativní bilanci 23-24, o své první semifinále v sezoně 2021 zabojuje proti Taylorovi Fritzovi. S Američanem, jenž dnes skalpem krajana Tommyho Paula oslavil své 28. narozeniny, prohrál oba předchozí souboje.

Sebastian Korda do čtvrtfinále neprošel. Americký mladík s českými kořeny nestačil 2-6 5-7 na senzačního čtvrtfinalistu nedávného US Open a kvalifikanta Botice van de Zandschulpa, který v následujícím zápase vyzve nasazenou jedničku a obhájce titulu Andreje Rubljova.

Posledním čtvrtfinalistou se stal Marin Čilič, který ve večerním duelu udolal 6-4 6-7 6-4 domácí nasazenou šestku Karena Chačanova. Zkušený Chorvat, který v Petrohradu startuje poprvé od svého triumfu v roce 2011, si o semifinále zahraje se Španělem Robertem Bautistou (h2h 5-2).

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořili již včera Denis Shapovalov s Janem-Lennardem Struffem

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 932.370 dolarů
čtvrteční výsledky (28. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bautista (3-Šp.) - McDonald (USA) 6-3 6-2
Millman (Austr.) - Karacev (4-Rus.) 6-3 6-2
Fritz (5-USA) - Paul (USA) 7-6(3) 6-4
Čilič (Chorv.) - Chačanov (6-Rus.) 6-4 6-7(1) 6-4
van de Zandschulp (Niz.) - Korda (8-USA) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist