Karolína Plíšková a Muchová si v Melbourne zajistily vzájemný souboj o osmifinále. Krejčíková dohrála

11. 2. 2021, 02:22
Aktuality 100
AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková v Melbourne Parku oplatila týden starou porážku z generálky Danielle Collinsové a ve třetím kole narazí na krajanku Karolínu Muchovou, která si poradila s Monou Barthelovou. Neuspěla naopak Barbora Krejčíková, když stejně jako loni ve druhém kole nestačila na Jekatěrinu Alexandrovovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková do letošní sezony vstoupila s novým trenérem Saschou Bajinem a s jejím začátkem rozhodně nemůže být spokojená. V Abú Zabí ani na generálce v Melbourne nedokázala porazit více než jednu soupeřku, přičemž v lednu ve Spojených arabských emirátech dokonce prohrála s hráčkou z konce třetí stovky.

Česká jednička i tak na letošním Australian Open patří k těm nejsledovanějším hráčkám, jelikož i přes mizerné výsledky posledních měsíců patří do širšího okruhu favoritek. Plíšková zahájila svůj další útok na kýžený grandslamový titul suverénním vítězstvím nad Jasmine Paoliniovou a set neztratila ani dnes proti Danielle Collinsové, které po vítězství 7-5 6-2 oplatila týden starou porážku z generálky.

Plíšková musela hlavně v úvodním dějství řešit několik komplikací. Proti předloňské semifinalistce totiž dvakrát neudržela náskok brejku, přestože za stavu 5-4 měla setbol. Světová šestka však byla solidnější na podání, od základní čáry méně chybovala, úvodní dějství po 50 minutách urvala na svou stranu a ve druhé sadě předvedla otočku z 0-2 na 6-2.

"Nemyslím si, že by to dneska bylo bůhvíjak kvalitní. V některých chvílích jsem zahrála líp, což se mi minulý týden nepovedlo, a ona nehrála tak dobře jako minulý týden. Druhý set byl ode mě rozhodně lepší. Snad na to v příštím kole navážu," řekla Plíšková na tiskové konferenci zveřejněné na webu turnaje.

Plíšková si třetí kolo na grandslamech zahraje poprvé od loňského Australian Open a zabojuje o své první grandslamové osmifinále od předloňského US Open.

Další soupeřkou Plíškové bude krajanka Karolína Muchová, jež si poradila 6-4 6-1 s trápící se Monou Barthelovou figurující až na 212. místě žebříčku WTA a na Australian Open poprvé postoupila do třetího kola.

Další z nasazených českých hráček na turnaji sice úvodní brejk nepotvrdila, ale ihned své zaváhání napravila a ve zbytku zápasu už dominovala.  Pomohla si k hladkému vítězství 24 vítěznými údery.

"Je to tady těžký, dneska zase foukalo. Dnes jsem se s tím ale dobře poprala a řekla bych, že jsem ten vítr více využívala a brala ho jako výhodu," komentovala pro Radiožurnál aktuální počasí v Melbourne.

Muchová stejně jako Plíšková v rámci letošního ročníku úvodního grandslamu sezony ještě neztratila set, dokonce letos zatím neokusila porážku. V Abú Zabí totiž po kontaktu s nakaženou osobou musela do izolace a nenastoupila k utkání druhého kola, na generálce se kvůli zranění břišního svalu odhlásila před čtvrtfinále. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce bude bojovat o své třetí grandslamové osmifinále v kariéře.

I třetí vzájemný souboj Plíškové s Muchovou se uskuteční na grandslamech. Zatímco na předloňském Australian Open s přehledem potvrdila roli favoritky Plíšková, o několik týdnů později v osmifinále Wimbledonu senzačně zvítězila Muchová (13-11 v rozhodující sadě).

Barbora Krejčíková končí na Australian Open stejně jako loni ve druhém kole a i tentokrát ji vyřadila Jekatěrina Alexandrovová. Nasazená Ruska zvítězila 6-3 7-6(4) a na své premiérové osmifinále na grandslamech zaútočí proti světové jedničce Ashleigh Bartyové.

Krejčíková v úvodním dějství vůbec nevyužila mizerného servisu své soupeřky (jen 29% trefených prvních podání) a nedostala se k jedinému brejkbolu. Sebrat Alexandrovové servis se jí podařilo až na poslední chvíli, když Ruska podávala na vítězství. Alexandrovová však rozhodující sadu nepřipustila a set získala v tie-breaku.

Ještě dnes poslední český zástupce ve dvouhře mužů Tomáš Macháč vyzve světovou desítku Mattea Berrettiniho. Do třetího kola již včera postoupila Markéta Vondroušová, Petra Kvitová vypadla.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarůčtvrteční výsledky (11. 2. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Collinsová (USA) 7-5 6-2
Muchová (25-ČR) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-1
Alexandrovová (29-Rus.) - Krejčíková (ČR) 6-3 7-6(4)
Bartyová (1-Austr.) - Gavrilovová (Austr.) 6-1 7-6(7)
Kanepiová (Est.) - Keninová (4-USA) 6-3 6-2
Svitolinová (5-Ukr.) - Gauffová (USA) 6-4 6-3
Bencicová (11-Švýc.) - Kuzněcovová (Rus.) 7-5 2-6 6-4
Mertensová (18-Belg.) - Lin Zhu (Čína) 7-6(8) 6-1
Kontaveitová (21-Est.) - Watsonová (Brit.) 6-7(5) 6-4 6-2
Bradyová (22-USA) - Brengleová (USA) 6-1 6-2
Putincevová (26-Kaz.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-4 1-6 6-2
Vekičová (28-Chorv.) - Podoroská (Arg.) 6-2 6-2
Rogersová (USA) - Danilovičová (Srb.) 6-2 6-3
Juvanová (Slovin.) - Šarífová (Eg.) 3-6 7-6(2) 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Hibinová (Jap.) 7-5 6-1
Pegulaová (USA) - Stosurová (Austr.) 6-0 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Aiavaová/Sharmaová (Austr.) 6-4 5-7 6-4
Cabreraová/Inglisová (Austr.) - Voráčová/Y. Wang (ČR/Čína) 7-6(3) 4-6 7-6(10)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

100
Přidat komentář
brixner
Pořád jí mám rád, ale udivuje mě, že na AO nikdy neudělala slušnější výsledek. Jo, už je to pomalu tenisová babka, ale taková kláda - doma???smile
No, ta tmavá taky frčí domu...smile
Reagovat
Dobry-den
Ve třetím kole fandím Karolíně. Ať si říká kdo chce, co chce. smile
Reagovat
tommr
rozumnej názor ... smile
Hlavní bude, aby se holky navzájem moc nevyčerpaly (podobně jako naposledy ve Wimbledonu) a vítězce zbylo dost sil na Bencicovou/Mertensovou v dalším kole ... smile
Reagovat
Krisboy
To já půjdu proti proudu a budu fandit Káje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já ho totiž taky vnímám jako řekněme tenisově půlgenerační. Chtěl jsem napsat rozdíl jedné tenisové generace, ale jak se Muška prosadila později, ušlo mi, že mezi nimi není rozdíl skoro 10let, ale 6. Jako stejnou t.generaci vidím Kvítí a Zlouna, další pak Marušku s Maky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pardon, mělo být pod Blixusmile
Reagovat
EllNino
Jsou mezi nimi 4 roky :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mezi Kvítím a Muškou je 6,5. Nešlo o druhou Karolínusmile
Reagovat
blixa
V původní diskuzi, od které se to celé odvinulo nejspíš šlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže já se prvním příspěvkem ptal na rozdíl mezi Kvítím a Muškousmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná to mohlo zmást, jak jsem to postnul omylem nahoru.
Reagovat
blixa
Ne. Úplně první post, od kterého se to odvinulo byl :

Od: Pavol 11.02.2021 12:13
Muchová.
Muchová by mala potvrdiť výmenu generácií.
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
drabona
hraje parádní sebevědomý tenis, přál bych jí postup.Markéta to letos alespoň na začátku sezony bude muset odpracovat,aby se dostala do pohody, ale na S.C. rozhodně má. Krejčíková hraje pěkně, věřím, že o ní ještě letos uslyšíme / ve dvouhře/.
Reagovat
smooke1
Jako stejně ji Kája porazí protože má lepší servis, není co řešit. V sobotu uvidíme co tu budete psát. Navíc muška byla nedávno zraněná a trénují spolu
Reagovat
tommr
je otázka pro koho ten společnej trénink bude výhodou. Tady by měl hrát velkou roli trenér ...
Reagovat
lars
A ktery trener tu roli asi lip zahraje ?
Reagovat
peek
Taky si myslím, že Kája vyhraje a Káju porazí.smile
Reagovat
Pavol
Muchová by mala potvrdiť výmenu generácií.
Reagovat
blixa
Muchová je o 4 roky mladší. To jako je generace ? Ty už to nehul, hochu ... smile
Reagovat
tommr
Muška se dostala do špičky o něco později než Karolína a tak se dá říct, že tenisově je o jednu generaci pozadu ...
Reagovat
blixa
Generace je 20 let, pokud se nepletu ...
Reagovat
Krisboy
To bývalo možná za tvých mladých letsmile
Reagovat
blixa
Pravda, dnes to začíná být spíš 30 let smile
Reagovat
tommr
řeč je ale o sportovní generaci ne o té v normálním životě ...
Reagovat
blixa
Generace je generace. Ať je jakákoliv.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A jak bys pojmenoval rozdíl mezi Kvítím a Muškou?smile
Reagovat
Mantra
blondýna a bruneta
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile věkový, ty šťourosmile
Reagovat
blixa
Jako zcela nepodstatný.
Reagovat
blixa
Zabývat se tenisovými generacemi je úkol na docela solidní studii. Kdybych to měl krajně zjednodušit, tak můj pohled je takový, že jedna generace bylo období mezi Billie Jean King až Martinou Navrátilovou, další pak Steffi Graf - Monika Seleš a všechny aktuálně hrající tenistky jako je Petra nebo obě Karolíny patří do další generace. Ale rozbor proč to tak vidím a důkazy pro takové tvrzení by mi vzaly půl roku života smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S tím souhlasím, pohled se liší podle toho, které hráče/ky člověk sleduje a jak dlouho, jaké má preference ap. Jj, nějaká diplomka by se na to napsat dalasmile
Reagovat
tommr
jj je to hodně relativní a bude se to lišit člověk od člověka. Já to mám tak, že víc než na kalendářní věk koukám na to kdy se hráčky začaly v tenise prosazovat:
Báru Strýcovou, Petru Kvitovou a sestry Plíškovy považuju za "odcházející" generaci ...
Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou, Marii Bouzkovou, Katku Siniakovou a Báru Krejčíkovou beru jako "nastupující" generaci ...
sestry Fruhvirtovy a ostatní naše nadějné juniorky pak beru jako generaci budoucnosti ...
Reagovat
Jan
Já bych to rozdělil ještě jemněji. Když se začala prosazovat Plíšková, Kvitová už byla slavná a podobné to je mezi Plíškovou a Muchovou, Bouzkovou. 1 generace Vaidišová, další Kvitová, Strýcová, Šafářová, Hradecká, Hlaváčková, Koukalová, Benešová, Cetkovská, další sestry Plíškovy, Siniaková, Krejčíková, další Muchová, Bouzková, Vondroušová. Mohl by se použít termín půlgenerace mezi těmito skupinami.
Reagovat
EllNino
Muchová je stejně stará jako Siniaková, tak jak může být jiná generace?
Reagovat
Krisboy
Asi to psali na Sputniku.
Reagovat
Jan
Ty jsi taky sputnik.
Reagovat
tommr
já bral jen současné aktivní hráčky ...
Reagovat
Jan
Ta skupina kolem Kvitové mi tvoří jedno (skvělé) období, kdy hrály současně na okruhu i reprezentovaly FC. Některé už skončily, Kvitová, Strýcová ještě hrají, ale už také nejsou v singlové top formě, aby porážely nejlepší hráčky. Plíšková a spol. se zapojily do FC reprezentace později a nejnověji Vondroušová a spol.
Reagovat
EllNino
Petra není v top singlové formě? ... Možná teď na AO, ale nedávno hrála semifinále na GS
Reagovat
Jan
Protože až do sf potkávala hráčky žebříčkově pod sebou. V momentě, kdy narazila na hráčku top10, skončila.
Reagovat
EllNino
No ona tolik hráček top 10 nepotkala, vždyť se skoro nehrálo ...
Reagovat
Jan
Ale v tom semifinále se to projevilo. Petra byla hodně nervózní a prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne Kaja Muska, snad rozmackne plechovku... smile
Reagovat
lars
Nepis jako buran, nebo budes "rozmackan " :)
Reagovat
Krisboy
Obávám se, že muška hrdličku nepozře. Přírodní zákony a potravní řetězec fungují jinak smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
dadaft
vrchol dne je tady...
Reagovat
SydneyOpen
Tak Muško zopákneme Wimbledon :)
Reagovat
tommr
to bych teda v žádným případě nechtěl. Nebylo by to dobrý ani pro jednu. Vzpomen si jak pak totálně vyčerpaná Muška dopadla v následujícím kole ... smile
Reagovat
SydneyOpen
já měl na mysli hlavně výsledek smile přál bych Mušce nějaký pořádný průlom
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Finále s Ash by bylo moc fajnsmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
tommr
to není ani teoreticky možný. Narazit na sebe můžou jedině ve čtvrtfinále ...
Reagovat
Jan
Zase takový los, že se naše holky vzájemně vymlátí smile Kdyby postoupila Kvitová, čekalo by ji totéž s Vondroušovou smile
Reagovat
dadaft
U Plíškové jsem viděl první set a byl to škaredý, rozbitý tenis bez vnitřního rytmu. Collins hrála přes hezké momenty celkově dost špatně, Karolína prostě nedovolila, aby se hrálo v klasickém smyslu...
Pohyb Plíškové je nicméně pořád katastrofální, Muchová jestli se nenechá zdeptat antitenisem, tak by ji měla vyprovodit z kurtu.
Reagovat
SpacialRecognition
Jasně antitenis. Neplácej sr*cky.
Reagovat
dadaft
Dobrá, možná ne antitenis, každý hraje na co má a Karolína do toho musí holt řezat, protože to umí a na pinkání není vybavená ............. ale tak špatný pohyb u ní nepamatuji, jednu dobu ho dokonce měla i průměrný (tj. na své poměry skvělý).
Reagovat
Mr.Pink
Ja videl jen druhy set a pohyb rozhodne nemela tak spatny, jak popisujes. Naopak tam bylo videt zlepseni. Ale take si myslim, ze KM KP porazi
Reagovat
dadaft
Ve druhém setu Collins podávala 1. servis průměr 135km/hod (to je rychlost druhého podání špatných servismenek, v podstatě dorostenecká úroveň), a i jinak nemohla pořádně hrát, Karolína tudíž měla na všechno spoustu spoustu času, takže vypadala pohybově líp než je reál.
Taková Fiona Ferro by s ní zametla hůř než s Rybakinou...
Reagovat
Mr.Pink
Ta rychlost servisu byla takticka zalezitost, nemohla se trefit do prvniho servisu, tak ubrala na rychlosti. Nekolikrat zaservirovala i rychlosti okolo 170.
Reagovat
dadaft
To znamená, že některé její první servisy měly kolem 115km/hod, to je žákovská kategorie a ne taktika...
Reagovat
Mr.Pink
Myslim, ze nejpomalejsi byl 118. Ano, bylo to pomale, ale kdyz se nemuzes trefit do servisu...
Reagovat
lars
A ze Ferro " nezametla " se Siniak ?
Reagovat
dadaft
Chceš říct, že Siniaková a Plíšková mají srovnatelný pohyb?
Reagovat
lars
ne
Reagovat
dadaft
A pokud jde o Collins, dneska měla průměrnou rychlost prvního servisu o dost pomalejší než v předchozím zápase (na úrovni Karolínina druhého servisu), nevím, jestli něco fintila nebo tam byl problém, ale na returnu to měla Karol vcelku pohodku, která se asi nebude opakovat...
Reagovat
lars
Spis mas rozbity " meraky " parametru tenisu :). Pohyb nebyl katastrofalni.
A na antitenis ma na TP copyrights J.Kves :)
Reagovat
cabuna
smilesmile
Reagovat
dadaft
Tak schválně, řekni hráčku z top100, která se pohybuje hůř než Karolína -- stačí jednu.
Reagovat
lars
Tyna
Reagovat
tommr
jj Krystýna má ještě horší pohyb než Karolína a proto se taky na rozdíl od ní nikdy tak výrazně neprosadila ...
Reagovat
blixa
Jak se měří pohyb a kdo bude arbitr ?
Reagovat
Krisboy
Praserena.
Reagovat
EllNino
Supr :) Škoda, že musí hrát proti sobě už teď ... jako dva české souboje bych asi nedal, takže je asi dobře, že ta Petra prohrála :)) I když ne, to kecám ...

Bára se snažila, ale Kaťa je asi trochu kvalitnější hráčka, každopádně pěkné konzistentní výkony na australském vedru :)
Reagovat
Torn
"Toho jsem se bála" .... No, jako doufám, že to budou dávat v nějakou nekřesťanskou hodinu, protože na to se nemůžu divat. smile:D
Reagovat
HolyMotors
Bohužel, Ital má trochu ostřejší Beretty než Tomáš, ale teď ve třetím to z něj spadlo, hraje uvolněně a dobře.
Reagovat
GaelM
Ahoj. Máte prosím nějaké tipy na funkční live streamy z Australian Open? Přijde mi že dříve spolehlivé weby poslední dobou nějak přestávají fungovat...
Reagovat
Fandina
Já to sleduji na Eurosportplayru a momentálně mají akci 25 Kč na měsíc.

https://auth.eurosportplayer.com/product
Reagovat
GaelM
Bohužel kvůli problémům s platební kartou nemám jak zaplatit online (od ledna platí nová bezpečnostní pravidla). Hledám něco free.
Reagovat
George_Renel
Na sportzone jdou všechny zápasy.
Program je ovšem třeba si stáhnout do počítače.
Reagovat
EllNino
a neměl bys odkaz?
Reagovat
George_Renel
Vím, že to bylo dosti obtížné a ani nevím jak jsem to nakonec zvládl, ale je to SW s tímto logem https://sportzone.en.aptoide.com/app a (už je to nějakou dobu) šlo to tuším nějak přes exe.1.
Myslím, že to tu někde popisovala Fandina nebo někdo a šel jsem podle toho.
Reagovat
George_Renel
Ale streamy jsou fakt kvalitní a nejen na tenis.
Reagovat
rosm
Ma bein sport jsou asi 4 kanaly s tenisem od 10 dolu.
Reagovat
Fandina
Já mám verzi 1.5 a je to tak jak píšeš, nejdřív stahnout do počítače a pak spustit. Už si nepamatuji, odkud jsem to stahla, ale našla jsem na webu stránku, kde to je, tak snad se to dá také stahnout.

https://sportzone.software.informer.com/

Jinak prý jsou další verze, novější.
Reagovat
George_Renel
Taky mám 1.5.1 a jsem s ní hodně spokojen. Nepamatujt, že bych tam za sportu nenašel něco co jsem chtěl.smile
Reagovat
Fandina
Jj, já jsem také spokojená, proto ani po novější verzi nekoukám. smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, něco jsem o tom slyšel, ale ještě včera jsem zaplatil úplně normálně...
Reagovat
tommr
Karolína Plíšková dokázala Collinsový vrátit porážku z minulýho týdne i když se opět neskutečně trápila. Karolína sice navenek udržuje "pokerface", ale uvnitř je to poslední dobou jen roztřesenej uzlíček nervů. Je to jasně vidět na její hře v klíčovejch momentech. Dneska třeba v prvním setu dvakrát po sobě nedokázala potvrdit brejk když soupeřce odevzdala servis dvojchybama. Když se v závěru zápasu přece jen trochu uklidnila tak už Collinsová neměla šanci ... smile
Zápas Mušky jsem neviděl, ale podle skóre to muselo být jednoznačný ... smile
Reagovat
Blondie
Trápila?
Reagovat
Jimbo
Muchová zahrála moc hezký zápas. Soustředila se a v druhém setu už to byla jednoznačně hra na "jednu bránu".
Plíšková mi udělala radost, že odpráskla toho namyšlenýho americkýho fracka.
Škoda, že se potkají v příštím zápase. smile
Reagovat
lars
sledoval si to na svym nojbuku ? :)
Reagovat
Jimbo
Jojo, na PC i TV. Muchová hrála tu hru, která se mi líbí, hezky to mydlila z každého pozice - žádné náhodné rány nebo pindění těch příšerných pinkálistek.
Snad to samé předvede i v dalším úspěšném kole. smile
Reagovat
Fandina
Káji super, jen škoda, že jdou proti sobě. A předloni na AO vyhrálo Plíšče a na Wimbledonu zase Muška. Budu držet palce Plíščeti.
Reagovat
tommr
jj taky budu fandit Karolíně Plíškový. Karolínin tenisovej čas se pomalu chýlí ke konci a nějakej GS úspěch už nutně potřebuje jako sůl. Muška má na to ještě času poměrně dost ...
Reagovat
Jan
Já bych nerozlišoval podle času, ale podle toho, která má víc šancí uspět v dalších kolech.
Reagovat
tommr
i podle tohoto kritéria by měla postoupit Karolína Plíšková ...
Reagovat
Jan
Jestli se nepletu, na posledních GS Plíšková hrála dost blbě a záhy vyhučela.
Reagovat
tommr
to je bohužel pravda. Snad se to ale letos s novým trenérem změní k lepšímu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist