Karolína Plíšková si poradila s Pavljučenkovovou a po třech letech na US Open prošla do čtvrtfinále

7. 9. 2021, 01:55
Aktuality 52
US OPEN - Karolína Plíšková pokračuje v solidní formě. V dnešním osmifinále US Open si v souboji finalistek letošních grandslamů poradila 7-5 6-4 s Anastasií Pavljučenkovovou, oplatila jí jednu z posledních dvou porážek a ve vzájemné bilanci své vedení navýšila na 7-2. Ve svém prvním čtvrtfinále v New Yorku po třech letech, ve kterém doplnila Barboru Krejčíkovou, se finalistka ročníku 2016 utká s Marií Sakkariovou. Řekyně v nočním maratónu udolala předloňskou šampionku Biancu Andreescuovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková se nedávno ve Wimbledonu probojovala až do finále, zlomila krizi, zvedla si sebevědomí a stále touží po premiérovém grandslamovém triumfu. Česká jednička, která po koronavirové pauze hrála už čtyřikrát finále, ale na první titul od loňského ledna stále čeká, na US Open patří k největším favoritkám.

Do závěrečného grandslamu sezony vstoupila hladkým vítězstvím nad Caty McNallyovou, ovšem s další domácí nadějí Amandou Anisimovovou sehrála parádní dramatickou přestřelku, v níž dokonce likvidovala mečbol. Další komplikace ale zatím nepřipouští, s Ajlou Tomljanovicovou i Anastasií Pavljučenkovovou si poradila ve dvou setech.

Rodačka z Loun v předchozích dvou zápasech nastřílela dohromady 44 es. Dnes si podáním tolik nepomáhala, nicméně odvrátila sedm z devíti brejkbolových hrozeb a nechytatelných servisů zaznamenala šest. O vítězce rozhodl počet nevynucených chyb. Zatímco Plíšková měla vyrovnaný poměr 24 winnerů a 24 minel, Pavljučenkovové se povedlo dosáhnout 19 vítězných úderů a 34 chyb.

Ani jedna z aktérek nedokázala v úvodních gamech setů potvrdit brejk a Plíšková se v koncovce obou dějství ukázala jako lepší hráčka. Obě sady zakončila brejkem, nejprve po využití v pořadí třetího setbolu a následně hned po proměnění prvního mečbolu. Finalistce letošního French Open tak oplatila jednu ze dvou posledních porážek a vzájemnou bilanci upravila na 7-2 ve svůj prospěch.

"Jsem hodně spokojená s vítězstvím, protože poslední dva zápasy jsem s ní prohrála," řekla Plíšková a dodala: "I když to nebyl extra hezký zápas a ani na kurtu jsem neměla dobrý pocit, tak na tom nesejde, jelikož jsem ve čtvrtfinále."

I když dnes trefila méně es, pořád si podáním hodně pomáhala. "Měla jsem hodně bodů zadarmo. A to i v důležitých okamžicích. Bylo větrno, obě jsme začaly nervózně, nebyl to prostě hezký zápas. Jak už jsem říkala, necítila jsem se vůbec dobře, ale na výhru to stačilo," uvedla

Plíšková si na závěrečném grandslamu sezony odbývá svůj devátý start v hlavní soutěži, ve čtvrtfinále je počtvrté a poprvé po třech letech. Do další fáze se finalistka ročníku 2016 dostala pouze jednou.

O vylepšení této statistiky se pokusí proti Marii SakkariovéS letošní semifinalistkou Roland Garros má Plíšková bilanci 1-1, oba zápasy se odehrály na římské antuce a především ten první v roce 2018 měl dramatickou koncovku.

"Aspoň se teď utkáme na jiném turnaji a jiném povrchu," usmála se Plíšková. "Je velká bojovnice a v poslední době se zlepšila. Přidala na agresivitě, je nebezpečná. Porazila kvalitní hráčky a věří si. Musím být tou agresivnější," prohlásila. 26letá Řekyně v New Yorku narazí už na třetí Češku, v předchozích kolech vyřadila Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou.

Do čtvrtfinále Sakkariová postoupila až jako poslední po obrovské noční bitvě s Biancou Andreescuovou. Kanadskou šampionku z roku 2019 udolala 3 hodinách a 30 minutách boje 6-7 7-6 6-3 a podruhé v sezoně i kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamu (na French Open 2021 vypadla v semifinále). Zápas skončil v čase 2:12 newyorského času, tak dlouho se nikdy zápas žen na US Open nedohrál.

V rámci dnešního programu si čtvrtfinálové střetnutí zajistily ještě Emma Raducanuová a olympijská vítězka Belinda Bencicová. Už včera čtvrtfinálové dvojice utvořily Barbora Krejčíková s Arynou Sabalenkovou a Elina Svitolinová s Leylah Fernandezovou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
pondělní výsledky (6. 9. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7-5 6-4
Sakkariová (17-Řec.) - Andreescuová (6-Kan.) 6-7(2) 7-6(6) 6-3
Bencicová (11-Švýc.) - Šwiateková (7-Pol.) 7-6(12) 6-3
Raducanuová (Brit.) - Rogersová (USA) 6-2 6-1
• Čtyřhra ženy - osmifinále •
Bouzková/Hradecká (15-ČR) - An. Rodionovová/Ar. Rodionovová (Austr.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

52
Přidat komentář
Fransoas
Tady by se hodilo kdyby rozšířila počet es.Zatím jich má pouze 58.To by měl být klíč k úsěpchu,ale bude to těžké.Ta Sakkari je jako buldok.
Reagovat
tommr
"pouze" 58 es? To je průměr 14,5 esa na zápas a to se mi zdá víc než dost ... smile
Jinak souhlas. Sakkari je takovej buldok a porazit jí bude více než těžký. Karolína bude muset být bezchybná na servisu a na returnu jinak nebude mít šanci ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musí něčím vyrazit buldokovi zuby, pak už to bude hračkasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel, ale nepoučila se, že to tak dopadne vždycky, když vypustí takovou hlášku do světa.smile

https://www.sport.cz/tenis/us-open/clanek/2699122-muzu-ted-porazit-vsechny-veri-si-pliskova-po-vyhre.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
cabuna
V tom rozhovoru říká vím ,že když bych hrála jako ve 2. a 3, zápase můžu porazit kohokoliv ,ale neříká ,že jí to vyjde ,Naopak ,že jsou tam už jen hodně silné hráčky .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A to já tak prudím, samozřejmě nechci nic přivolávat, jen vždycky když vidím podobnou hlášku u Káji a u Petry zas "Cítím se tady dobře", tak to zavání průšvihem.
Hlavně aby byla dobře naladěná psychickysmile
Třeba je to takový trashtalksmile
Reagovat
Torn
Tak ono je nutné číst celé věty, ne si vybírat slova hodem mincí. :D Ano, cítí se tu fajn, ale cítit se fajn a pak to přenést na kurt, jsou dvě diametrálně odlišné věci. Sama říkala, že zápas byl nervózní a takový všelijaký.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cítím se tu fajn je Petřina hláškasmile
Reagovat
cabuna
Já tyto pocity mám už léta :-D Od MS hokeji smile Máš pravdu ,ale tady v rozhovoru byla pokorná a byla to odpověd na otázku novináře .Sama neví jak jí půjde servis atd atd.
Reagovat
Mantra
to je ale jasné i bez těch řečí... tentokrát, ale jinak souhlasím, sedí to jak pdel na hrnec
Reagovat
tommr
tyhle hlášky ale vypouští do světa senzacechtiví novináři. Titulek je opět zavádějící a slova Karolíny vytržená z kontextu ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
může být, nijak moc jsem se po podrobnostech nepídilsmile
Reagovat
Jon61
Zárukou vyřazení je, když Navrátilová označí hráčku za faforitku na vítězství, to je přímo polibek smrti. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
JJ M+M jsou sudičky. Martina and Matssmile
Reagovat
blixa
Tak prognózy Martiny moc nesleduju, ale Mats, to je jistota smilesmilesmile
Reagovat
Jon61
Omlouvám se za zkrat: favoritku. smile
Reagovat
Torn
Zápas to sice top nebyl, ale na druhou stranu tam bylo to, co každý český "fanoušek" chce...emoce! Smála se, nadávala.
Reagovat
paddy
Siniaková smile
Krejčíková smile
Plíšková smile
Reagovat
paddy
Siniaková smile
Kvitová smile
Plíšková smile

Uvidíme, jak bude mít Plíšková proti motorové myši vyladěné servomotory
Reagovat
paddy
Stalo se už někdy, že některá dala kombo Kvi/Plí? smile

Pozn: ty fajky vypadají jako v obchodě Nike smile
Reagovat
Torn
Já mám pocit, že minimálně Naomi je dala obě. v SF Káju a ve finále Petru. A na turnaji mistryň je určitě Ash.
Reagovat
Torn
U Naomi myšleno na AO. Se mi nějak seká net.
Reagovat
lars
ano. Kerber uso
Reagovat
lvicek
No jasne, ze Osaka na AO, to se snad neda zapomenout :/.
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
vojta91
? a ve Fulneku je údolí slz
Reagovat
paddy
Snad u toho neusnul smile
Reagovat
Mantra
zápas zatím!!

Jako finále určitě (asi) nebude takové, tohle byla řež smilesmile
Reagovat
com
Nabušenou Sakkari sem nechtel smile Ale tak porazila ji uz jednou, tak snad se zadari zase smilesmile
Reagovat
Mantra
viděl jsi to, ten level je uplně někde jinde,to byl mód Serena v laufu
Reagovat
Mony
Tak závěr byl jak válečný invalida proti hopsající gymnastce, ale po 3,5 hodinách se nelze divit, že rozhodne kondice. Bianca bojovala statečně a bylo i vidět, že ty hendicapovaní ze Shora nějakou podporu mají. Nakonec to nestačilo. Maria si ted v klidu může jít zaběhat a Kája se může modlit, aby ten zápas nebyl taky tak dlouhý
Reagovat
aape
Gymnastce? Spíš kulturistce, stejně je mi divné, z čeho jí tak naroste ta svalová hmota, pokud nebere nějaké podpůrné prostředky..
Reagovat
Nenela
Je znama tim, ze je zavisla na posilovani
Reagovat
Mony
k tomu vhodné proteiny a roste to hned
Reagovat
Fransoas
Někde jsem zaznamenal,že v posilovně maká víc než ostatní-je to magor.
Reagovat
turista
Musí mít nadprodukci testosteronu nebo nějakým způsobem sype. Je to podivný ty její svaly.
Reagovat
Nenela
Tak prece jen Sakkari. Ve tretim rozhodla vetsi kondice, v te nemuze Sakkari porazit jen tak nekdo. I kdyz byla Bianca ke konci indisponovana, jde ji ke cti, ze zapas neskrecovala, ale pres (asi) bolest dohrala. Ja jsem ale za vysledek rada, Sakkari mi prijde jako hratelnejsi souperka pro Karolinu.
Reagovat
Andrew89
řekni mi pár zápasů za sebou kdy indisponovaná nebyla. Je to jen její vina, že má vždycky takhle dlouhý zapasy...a ty jí logicky potom srážejí dolů. Jsem rád, že vypadla.
Reagovat
George_Renel
2 děvčata v QF, kdo to má?smile
Možná ještě tak Kanada, ovšem stříknutá Rumuny.smile
Reagovat
gigin
Šak jak možeš vědět, čím jsou doopravdy stříknuté naše děvuchy.
Reagovat
PetaM
No minimálně jedna je stříknutá ptákem.
Reagovat
com
to je zase téma.. aby tu jeste nejaky citlivky nehodily u jogurtove snidane savli smilesmile
Reagovat
PetaM
Co je mi po cizích lidech?
Reagovat
com
tak zapas trva 2 a pul hodiny a de se do tretiho smile Mohla by vyhrat Andreescu tak po dalsi hodine a pak by mohla odstoupit smile Vsichni vime, ze je na tom hur nez Muchova a furt ji neco je smile
Reagovat
aape
Gratulace Káje, uvidíme, jak se v příštím kole popere s Biancou smile
Reagovat
com
posledne ji na turnaji mistryn znicila tak, ze musela skrecovat a rok nehrala smilesmile
Reagovat
Andrew89
kde je prosim tě Bianca? já jí marně hledám v rozpisu....smile
Reagovat
blixa
Teď už nikde smile Přeci jen jí došlo. Naštěstí ...
Reagovat
com
takze spokojenost smilesmilesmile
Reagovat
tommr
dnešní výhra patří spíš do kategorie "utrpěných vítězství". Karolíně se nedařilo na servisu, na returnu ani v mezihře, ale měla štěstí, že soupeřka hrála ještě o chlup hůř. Nicméně i takové utrápené vítězství se počítá a postup do čtvrtfinále GS je samozřejmě velkej úspěch ... smile
Z dalšího zápasu mám ale docela strach at už bude soupeřkou Karolíny Andreescu nebo Sakkari. Obě jsou ted ve formě a pokud by Karolína opět zahrála tak jako dnes tak by to pro ní mohlo skončit ošklivým debaklem ... smile
Reagovat
Fransoas
Karolína zvládla lépe zápas.Gratulace k postupu do QF.

Bouzková-Hradecká.Také gratulace k postuou do QF.
Reagovat
Fandina
dobře. Byly tam chyby, nicméně, vyhrála a to se počítá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist