Karolína Plíšková vyhrála zářijový úder měsíce. Dalšími vítězkami jsou Ósakaová, Zvonarevová se Siegemundovou a Šwiateková

20. 10. 2020, 12:17
Aktuality 6
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky zářijových anket. Karolína Plíšková ovládla hlasování o nejlepší úder měsíce. Hráčkou měsíce se stala vítězka US Open Naomi Ósakaová, deblovým párem měsíce šampionky newyorského grandslamu Věra Zvonarevová s Laurou Siegemundovou. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje senzační vítězka French Open Iga Šwiateková.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.

 

 

Hráčka měsíce: Naomi Ósakaová
© WTA

Naomi Ósakaová podruhé ovládla US Open, získala svůj třetí grandslamový titul a je zaslouženě hráčkou měsíce. Japonka byla ve finále už na generálce Western & Southern Open, ale kvůli zranění zadního stehenního svalu k němu nenastoupila.

Třiadvacetiletá Ósakaová v závěrečných kolech amerického podniku velké čtyřky porazila Anett Kontaveitovou, Shelby Rogersovou, v životní formě hrající Jennifer Bradyovou a ve finále Viktorii Azarenkovou, přestože s vítězkou generálky prohrávala o set a brejk. Od loňského US Open vyhrála 27 ze 30 zápasů.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Sofia Keninová
Únor: Simona Halepová
Srpen: Simona Halepová


Deblový pár měsíce: Věra Zvonarevová, Laura Siegemundová
© WTA

Laura Siegemundová s Věrou Zvonarevovou na letošním US Open poprvé spojily síly a hned z toho byl grandslamový triumf. Po cestě za ním vyřadily obhájkyně titulu Elise Mertensovou s Arynou Sabalenkovou a ve finále přehrály dvojici Nicole Melicharová, Yi-Fan Xu.

Siegemundová i svůj druhý grandslamový titul vybojovala na US Open (mix 2016), Zvonarevová se radovala z prvního grandslamového vavřínu po mateřské pauze.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová
Únor: Su-Wei Hsieh, Barbora Strýcová
Srpen: Květa Peschkeová, Demi Schuursová


Průlom měsíce: Iga Šwiateková
© WTA

Iga Šwiateková hrála skvěle už na US Open, kde ve třetím kole padla s pozdější finalistkou Viktorií Azarenkovou. Na generálce v Římě sice vypadla hned v prvním kole, ovšem na French Open se předvedla v životní formě a bez ztráty setu se stala první polskou grandslamovou šampionkou v historii.

Devatenáctiletá rodačka z Varšavy mimo jiné nedala šanci nasazené jedničce, předloňské šampionce a největší favoritce Simoně Halepové, loňské finalistce Markétě Vondroušové ani ve finále vítězce letošního Australian Open Sofii Keninové. Svým soupeřkám dohromady povolila pouhých 28 gamů.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Ons Džabúrová
Únor: Renata Zarazúaová
Srpen: Maria Sakkariová


Úder měsíce: Karolína Plíšková
© WTA

V září bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila čtyři nejlepší údery měsíce. Z celkového vítězství se raduje česká jednička Karolína Plíšková.

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Caroline Wozniacká
Únor: Magda Linetteová
Srpen: Magda Linetteová

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Kája vyhrála, hezký křižák těsně nad sítí a to jsem ani nehlasovala smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Hlasoval jsem za tebe smilesmile
Reagovat
Fandina
Dík smile
Reagovat
com
ja hlasoval asi 10x smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist