Kecmanovič vyhrál 100. zápas a postoupil do finále už na všech površích

19. 2. 2023, 01:16
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Miomir Kecmanovič v Delray Beach zdolal moldavského šampiona z roku 2019 Radu Albota a potřetí v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu postoupil do finále. O druhý titul si 23letý Srb zahraje s domácí nasazenou jedničkou Taylorem Fritzem.
Miomir Kecmanovič (© Profimedia)

Bývalá juniorská jednička a finalista chlapeckého US Open Miomir Kecmanovič si své první finále na okruhu ATP zahrál v roce 2019 ještě jako teenager na trávě v turecké Antalyi. O rok později na antuce v Kitzbühelu získal premiérový titul. 

Na finále číslo 3 si ale musel dva a půl roku počkat. Rovnou však zkompletoval sbírku finálových zápasů na všech površích, neboť ho vybojoval na betonu v Delray Beach. 

Sérii čtyř semifinálových porážek ukončil proti Radu Albotovi, který si před čtyřmi lety v Delray Beach zahrál své jediné finále a stal se prvním moldavským vítězem turnaje ATP. 23letý Srb zvítězil 7-6 3-6 6-2, když v prvním setu odvrátil tři setboly a v rozhodující sadě smazal manko brejku z úvodní hry.

"Celý zápas jsem byl trochu nervózní. Ale naštěstí jsem dokázal zůstat klidný v nejdůležitějších okamžicích, na kterých záleželo. Hrál jsem dobře a jsem šťastný, že jsem dokázal postoupit," řekl Kecmanovič po své jubilejní 100. výhře.

"To je úžasný pocit. Je šílené, jak brzy jsme na tuhle metu dosáhl. Jsem šťastný a pyšný zároveň. Doufám, že ještě pár stovek přidám," dodal rodák z Bělehradu.


O druhý titul se utká s domácí světovou sedmičkou Taylorem Fritzem, s nímž sice ve vzájemné bilanci prohrává 1-3, ale v poslední duelu loni v Indian Wells ho porazil.

Fritz hrající první turnaj v roli světové sedmičky v semifinále porazil 6-3 7-6 krajana Mackenzieho McDonalda a oplatil mu čtyři roky starou porážku z posledního střetnutí na stejném turnaji. Ve druhém setu otočil vývoj z 1-4.  

V jubilejním 10. finále si 25letý Američan zahraje o 5. titul. "Cítím se opravdu dobře. Od chvíle, co jsem tady, hraju v každém zápasu čím dál lépe. Miluju soutěžení ve finále, takže vím, že v zítra odehraju dobrý zápas," těší se Fritz.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 718.245 dolarů
sobotní výsledky (18. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Fritz (1-USA) - McDonald (USA) 6-3 7-6
Kecmanovič (4-Srb.) - Albot (Mold.) 7-6(8) 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist