Keninová se trápí i po neúspěšné obhajobě. Na 250 v Melbourne prohrála s hráčkou bez žebříčku

14. 2. 2021, 07:58
Aktuality 3
WTA 250 MELBOURNE - Trápení Sofie Keninové pokračuje i po neúspěšné obhajobě na Australian Open. Světová čtyřka na úvodním grandslamu sezony skončila již ve druhém kole a rozhodla se představit na akci WTA 250 v Melbourne, která se koná ve druhém týdnu právě probíhajícího podniku velké čtyřky. Světová čtyřka v úvodním zápase nestačila na 18letou domácí hráčku Olivii Gadeckou, jež ani nefiguruje v žebříčku WTA.
Profily hráčů
Sofia Keninová (© AFP)

Sofia Keninová loni senzačně ovládla Australian Open a i když se poté herně trápila, dokázala triumfovat ještě na slabě obsazené halové akci v Lyonu a v závěru sezony dojít až do finále French Open. Solidně si vedla i v Abú Zabí a na generálce v Melbourne, na obou podnicích uhrála čtvrtfinále.

Obhajobu loňského triumfu na úvodním grandslamu sezony však nezvládla, ve druhém kole jasně prohrála s rozjetou Kaiou Kanepiovou. Dvaadvacetiletá Američanka přiznala, že byla z obhajoby velmi nervózní.

Místo aby z ní tlak spadl a začala se postupně vracet do své nejlepší formy, tak schytala nejhorší porážku své kariéry. Světová čtyřka na akci WTA 250 v Melbourne, která se koná ve druhém týdnu právě probíhajícího Australian Open, končí hned po prvním zápase. V něm nestačila 6-2 6-7(4) 4-6 na 18letou domácí tenistku Olivii Gadeckou, jež ani nefiguruje v žebříčku WTA.

Gadecká má jistě talent a hrála velmi slušně, ale Keninová by s tak nezkušenými soupeřkami neměla prohrávat. Nasazená jednička vedla o set a brejk, jenže náskok ztratila a v koncovce druhé sady musela likvidovat pět setbolů. To zvládla a vynutila si tie-break. Zkrácenou hru však vyhrála domácí outsiderka, která v rozhodujícím dějství odvrátila všech sedm brejkbolů a po dvou a půl hodinách slavila největší vítězství své kariéry.

"Hned po zápase jsem se štěstím rozbrečela. Nikdy dřív jsem takovéhle pocity nepoznala, takže to musím zpracovat," uvedla Gadecká. "Tohle vítězství znamená, že nejsem tak daleko a mám na to. Mám pocit, že si můžu splnit svůj sen," dodala mladá australská hráčka, jejíž překvapivý úspěch sledovala v hledišti světová jednička Ashleigh Bartyová.

Vstup do turnaje teprve čeká nasazenou dvojku Biancu Andreescuovou. Grandslamová šampionka, jež na Australian Open odehrála svůj první turnaj po 15měsíční pauze zaviněné zraněním kolene a vypadla stejně jako Keninová ve druhém kole, nastoupí proti Madison Brengleové. Jediná česká zástupkyně Marie Bouzková, která zvládla vstup do turnaje už v sobotu, se ve druhém kole utká s Lin Zhu z Číny.

• WTA 250 MELBOURNE •
Austrálie, tv. povrch, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (14. 02. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gadecká (Austr.) - Keninová (1-USA) 2-6 7-6(4) 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Jonesová (Brit.) - Saisai Zheng (11-Čína) 6-2 3-6 6-2
Birrellová (Austr.) - Cornetová (15-Fr.) 6-2 7-5
Petersonová (16-Švéd.) - Potapovová (Rus.) 6-4 4-6 6-3
Lin Zhu (Čína) - Erraniová (It.) 6-2 6-3
Dijasová (Kaz.) - McHaleová (USA) 3-6 6-3 6-1
Marinová (Kan.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-3
Lepchenková (USA) - Hibinová (Jap.) 6-3 3-0 / skreč
Tomljanovičová (Austr.) - Cabreraová (Austr.) 6-3 6-4
Rainaová (Indie) - Cocciarettová (It.) 5-7 6-1 6-2
Tigová (Rum.) - Curenková (Ukr.) 2-6 6-2 6-3
Inglisová (Austr.) - Rachimovová (Rus.) 6-3 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-7(5) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
škoda, že se Marie ve druhým kole neutká s Erraniovou. Na ten zápas jsem se hodně těšil ... smile
Reagovat
Mantra
tak tam hrála asi jen kvůli sponzorům bo co, to že to zabalila po špatném AO mě nepřekvapuje
Reagovat
lvicek
Tak to sponzorum urcite udelala radost! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist