Kerberová obnovila spolupráci s Beltzem, který ji dovedl ke grandslamům i na tenisový trůn

28. 7. 2020, 08:27
Aktuality 9
Bývalá světová jednička Angelique Kerberová obnovila po necelých třech letech spolupráci s trenérem Torbenem Beltzem, jenž nedávno skončil u Chorvatky Donny Vekičové. Pod vedením třiačtyřicetiletého krajana německá hráčka zažila nejúspěšnější rok své kariéry, když v roce 2016 vyhrála dva grandslamy a vystoupala do čela žebříčku WTA.
Profily hráčů
A. Kerberová a T. Beltz

Angelique Kerberová se s Beltzem připravovala již od mládežnických kategorií zhruba deset let až do roku 2013 a potom znovu od roku 2015 včetně životní sezony 2016, v níž vyhrála Australian Open a US Open.

Úspěšnou spolupráci s Beltzem ukončila po nepříliš vydařené sezoně 2017. Do roku 2018 pak vstoupila pod vedením Belgičana Wima Fissetteho a sérií 14 výher, ve Wimbledonu získala třetí grandslamový titul. 

Přesto ještě před Turnajem mistryň Fissettea propustila. Od té doby v roli kouče vystřídala krajany Rainera Schüttlera, Dirka Diera a Dietere Kindlmanna.

Před restartem přerušené sezony 2020 se dvaatřicetiletá Kerberová vrací k Beltzovi, který od posledního odchodu od své krajanky trénoval Donnu Vekičovou. Chorvatku během dvou a půl let dovedl z šesté do druhé desítky pořadí WTA, ale nedávno spolupráci ukončil údajně kvůli odlišným názorům na návrat na kurty po koronavirové přestávce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Mantra
Jinak koukám teď na zápas Boulter s Kontou, to je zoufalost od Konty, ta by se měla odhlásit nejen z Palerma, ale i z wta, na tvrdém povrchu si udržela servis prvně až ve druhém setu za stavu 1-3 na 2-3 a to pěkně prosím přes shodu s odřenýma ušima.... ta co hraje je zoufalé, ztrácí servis s hráčkou 4té stovky bez fiftýnu dvakrát za sebou a celkem 6x v řadě
Reagovat
EllNino
Tak Boulter byla už výš a Konta je nerozehraná ...smile
Reagovat
Krisboy
Co je to za novoty??? smile
Reagovat
Mantra
nerozehraná :-D to mě posernaholýzáda, 1)hrála včera a prohrála s ještě větší trágou, což bych bral, jakože byla "nerozehraná", jinak tyhle musí porážet nahlavu o 5levelů i kdyby ji právě vytáhli vod televize smile a ne se trápit a vyhrát jedině přes prohru soupeřky, fiftýn dala jen, když soupeřka nedala - hrůza a vítězství je jen na papíře
Reagovat
EllNino
myslím, že lepší špatná výhra než prohra smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktualne.cz/tenis/upadek-slovenskeho-tenisu-podivne-praktiky-nenicte-sny-zada/r~a4f8042ed02311eaa6f6ac1f6b220ee8/
Reagovat
Mantra
tak to bylo 90% že to tak bude, žádné překvapení se nekoná
Reagovat
tommr
jj Kerberka pískla a Beltz jako poslušnej pejsánek všeho nechal a přiběh ...
Reagovat
Mantra
já se mu nedivím, ví do čeho jde, vyhandrkoval nějaký éčko navíc, výsledky může jen zlepšit, tak co? vlastně on je ten co vyhrává na téhle dohodě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist