Kolář prohrál již počtvrté v řadě, v Portugalsku skončil i Vrbenský po bitvě s Lorenzim

30. 11. 2020, 13:54
Aktuality 8
ATP CHALLENGER MAIA - Zdeněk Kolář končí na antukovém challengeru v Portugalsku hned v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý Čech v něm jasně nestačil na nasazenou čtyřku Henriho Laaksonena a zaznamenal již čtvrtou porážku v řadě a desátou z posledních 12 zápasů. Ze hry je kvalifikant Michael Vrbenský, jenž neuspěl v tříhodinové bitvě s italským veteránem Paolem Lorenzim.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář měl po koronavirové pauze velmi slušnou formu, když na domácích challengerech uhrál jedno čtvrtfinále a dvě osmifinále a vypadalo to, že by se konečně mohl prokousat do Top 200 žebříčku ATP.

Jenže 24letému Čechovi se od čtvrtfinále v Ostravě vůbec nedaří a od začátku září si připsal pouhá dvě vítězství. Již čtvrtou porážku bez vyhraného setu v řadě a celkově desátou z posledních 12 zápasů zaznamenal dnes na antukovém challengeru v portugalské Maie, kde v prvním kole nestačil 4-6 3-6 na nasazenou čtyřku Henriho Laaksonena.

Kolář svému švýcarskému protivníkovi nabídl celkem devět šancí na brejk a odpověď našel jen na pět z nich, sám naopak proměnil jen jeden ze čtyř brejkbolů. S aktuálně 135. hráčem světa Laaksonenem prohrál za necelou hodinu a půl.

Dvacetiletý Michael Vrbenský v Portugalsku prošel bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a dnes na úvod hlavní soutěže vedl nad Paolem Lorenzim 7-5 a 6-5 a podával na vítězství.

O servis však přišel a nakonec však po více než tříhodinovém boji prohrál s o osmnáct let starším Italem 7-5 6-7 2-6, byť byl celkem čtyřikrát dva míčky od vítězství.

V tomto týdnu se hrají poslední dva challengery letošní sezony. Kromě v Maie se bojuje také v brazilském Campinasu, kde startuje Vít Kopřiva. Ten dnes na rozdíl od svých krajanů úvodní duel zvládl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Hornych
díky, ten první odkaz jsem rozchodil, to bylo snadné, ale nemohu hnout s tím druhým, prosím, jestli by jste mi nenapsal nějaký krátký návod, moc děkuji
Reagovat
EllNino
Škoda, málem se to s Lorenzim povedlo :/
Reagovat
George_Renel
Jeho hra se mi líbila více než postoupivšího Kopřivy.
Reagovat
Hornych
neporadil by jste mi, prosím, jak sledovat
v telce ty chalengery v Portugalsku a Brazílii? Děkuji
Reagovat
George_Renel
Není to vždy stoprocentní, ale rozhodnš uspokojivé.
https://livestream.com/atp
A kde to nestačí, používám program SportZone 1.5.1._exe
Reagovat
Hornych
díky, ten první odkaz jsem rozchodil, to bylo snadné, ale nemohu hnout s tím druhým, prosím, jestli by jste mi nenapsal nějaký krátký návod, moc děkuji
Reagovat
George_Renel
Nejsem žádný odborník a už je to delší dobu, ale tuším jsem postupoval dle: https://appsonwindows.com/apk/6292299/
Možná se ještě někdo z kolegů ozve, má jich to nainstalováno docela dost.
Reagovat
Hornych
nerozchodil jsem ten SportZone, ale i tak moc děkuji za ten livestream
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist