Kolář s Lehečkou vyhráli i druhý společný turnaj. Deblový titul získal také Jebavý

7. 11. 2021, 12:16
Aktuality 3
CHALLENGER BERGAMO / ECKENTAL - Necelé tři týdny před finálovým turnajem Davisova poháru proměnili čeští tenisté Zdeněk Kolář a Jiří Lehečka i druhý společný start v titul. Po červencovém úspěchu na antuce v Poznani vyhráli čtyřhru na challengeru v Bergamu. V Eckentalu triumfoval také Roman Jebavý.
J. Lehečka a Z. Kolář

Zdeněk Kolář a Jiří Lehečka vyhráli i druhý společný turnaj ve čtyřhře. Po Poznani, kde zvítězily v červenci na antuce, tento týden dobyly halu v italském Bergamu po finálové výhře 6-4 6-4 nad nejvýše nasazenou britsko-finskou dvojicí Lloyd Glasspool a Henri Helliövaara.

25letý Kolář získal z challengerů celkově 13. deblový titul, z toho čtvrtý v této sezoně. V Bergamu triumfoval třetí tok po sobě - loni se radoval po boku Itala Juliana Ocleppy a předloni s Litevcem Laurinasem Grigelisem. 

19letý Lehečka vyhrál čtyřhru na challengerech potřetí, poprvé se radoval letos v červenci na antuce v Miláně společně s krajanem Vítem Kopřivou.

Oba Češi v Bergamu hráli také dvouhru. Kolář skončil ve čtvrtfinále na raketě nejvýše nasazeného Slováka Alexe Molčana, Lehečku ve druhém kole vyřadil Bosňan Damir Džumhur.

Příští týden startují v Bratislavě, kde budou chtít udržet společnou neporazitelnost a dosáhnout dobrého výsledku i ve dvouhře. Koláře v prvním kole čeká Ital Stefano Travaglia, Lehečka bude čelit zkušenému Ukrajinci Sergeji Stachovskému. Ve čtyřhře začnou proti slovensko-ukrajinské dvojici Filip Horanský a Sergej Stachovskij.

Čeští tenisté ladí formu před daviscupový finálovým turnajem Davis Cupu. Společně s Kolářem a Lehečkou jsou v nominaci Jiří Veselý, Tomáš Macháč a Lukáš Rosol. Macháč v Eckentalu vypadl v semifinále dvouhry s Američanem Maximem Cressym ve třech setech, Veselý na stejného soupeře nestačil o kolo dříve. 

Češi budou při své premiéře v novém systému týmové soutěže hrát skupinu C v Innsbrucku od 25. listopadu s Francií a Velkou Británií.



Titul ve čtyřhře včera slavil také deblový specialista Roman Jebavý na halovém challengeru Eckentalu. 31letý Čech v Německu uspěl na první společné akci s Britem Jonnym O'Marou, ve finále nejvýše nasazený pár porazil 6-4 7-5 duo Ruben Bemelmans a Daniel Masur a soutěží prošel bez ztráty jediného setu.

31letý Jebavý získal z challengerů třetí letošní a celkově 14. deblový titul. Ve sbírce má také čtyři trofeje z podniků ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mony
Jak teď koukám na toho Jebavýho s tou trofejí..který z těch 2 si jí odnese domů? Vypadá, že už teď se o ní přetahují..sorry, ale jako rekreant a maratonec tohle neznám
Reagovat
vojta91
PÁLA VEN!!smilesmilesmile
Reagovat
vojta91
A ti trubadůři taky. Děkujeme, již stačilosmilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist