Kolář v Portugalsku porazil i domácího Eliase a slaví první challengerový titul!

4. 4. 2021, 15:37
Aktuality 6
CHALLENGER OEIRAS - Zdeněk Kolář ukončil více než půl roku dlouhé trápení, během kterého na osmnácti turnajích po sobě nevyhrál víc jak jeden zápas, ziskem první titulu z challengeru. 24letý Čech ovládl antuku v portugalském Oeiras, kde ve finále přehrál 6-4 7-5 domácího Gastaa Eliase.
Profily hráčů
G. Elias a Z. Kolář

Zdeněk Kolář nedorazil do portugalského Oeirasu ve vůbec dobré formě. Za posledních sedm měsíců odehrál 18 turnajů, na žádném z nich nevyhrál víc jak jeden zápas a dvanáctkrát skončil hned po svém úvodním vystoupení.

Černou sérii málem prodloužil i tento týden na antuce v Oeires, v prvním kole však přežil mečbol proti domácímu Nunu Borgeseovi a od té doby dominoval. V následujících sedmi setech ztratil jen třináct gamů, přerušil sérii šesti semifinálových porážek a podruhé v kariéře postoupil do finále challengeru. 

A v něm dnes 24letý rodák z Bystřice nad Pernštejnem vybojoval premiérový triumf, když si poradil s o šest let starší domácí nadějí Gastaem Eliase. Bývalého 57. hráče světa porazil 6-4 7-5, přestože v prvním setu ztratil vedení 3-0 a ve druhém musel dotahovat manko brejku.



Kolář si finále challengeru zahrál teprve podruhé v kariéře. To první už před pěti lety na domácí antuce v Ostravě prohrál. Dnes Eliasovi oplatil dva roky starou porážku z challengeru v polských Sopotech.

Díky triumfu Kolář zakulatí své konto ve světovém žebříčku na 300 bodů a posune se na 223. místo. Jeho maximem je 208. pozice, na kterou bude ztrácet 31 bodů.

Nyní se Kolář přesune na další antukový challenger do chorvatského Splitu, kde se v prvním kole utká s jedním z kvalifikantů. Ve druhém kole by pak mohl narazit na Australana Thanasiho Kokkinakise, kterého v úvodu vyzve Slovák Filip Horanský.

• CHALLENGER OEIRAS •
Portugalsko, antuka, 31.440 eur
nedělní výsledky (04. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Kolář (8-ČR) - Elias (Portug.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
makro99
Pěkné finále, na těch challengerech je pořád vidět taková ta stará antuková klasika... a Zdenda se připojil do zvučné galerie šampionů - 2007 Djokovič, 2008 Federer..:)
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, sice jen padesátka, ale každý titul potěší. A po odvráceném mečbolu v prvním kole to musí být dvojnásob sladké. smile

Jinak těch turnajů hraje Zdenda fakt moc. 18 turnajů za půl roku? To není normální. To se pak není čemu divit, že skoro všude povypadává v prvních kolech...
Reagovat
thomaz
Krásný český úspěch, pojď dál, máš na to
Reagovat
jurasekh
Skvěle, Zdendosmile...a te´d už to pofrčí nahorusmile
Reagovat
EllNino
Odehrál fajn týden, singl i debl, ale tím finále si pokazil dobrý dojem ... a přeci jen, těch bodů za finále je málo, titul už něco řeší ...

Momentálně je na hraně postupu do 3. stovky žebříčku, tak snad tam brzy proklouzne :)
Reagovat
EllNino
Sice jen 50 bodů za titul, ale posun na 223. místo, snad už letos ta 2. stovka klapne :)

Tenis je krásný ... kdyby domácí Borges proměnil mečbol v 1. kole, psalo by se tu, že Zdeněk má přetrvávající krizi a už prohrává i s domácími WC hráči ... místo toho se rozjel a už neztratil ani set, porazit antukáře, kteří mají více zkušeností s většími turnaji a nakonec si zaslouženě došel pro titul :)

V race je na 144. místě

Snad na to naváže ve Splitu, kde je i v deblu s Lukášem Rosolem ... mimochodem, v deblu už je na 133. místě, za chvíli by se možná mohl občas dostat i na ATP turnaje v deblu a zkusit kvaldy, pokud by měl už trochu vyšší žebříček
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist