Kopřiva zahájil sérii antukových challengerů v Jižní Americe vítězně

16. 11. 2020, 22:46
Aktuality 0
CHALLENGER GUAYAQUIL - Vít Kopřiva zakončuje sezonu na třech antukových challengerech v Jižní Americe. Ten první v ekvádorském Guayaquilu začal hladkou výhrou 6-1 6-4 nad Srbem Pedjou Krstinem.
Profily hráčů
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva je aktuálně na 303. místě světového žebříčku, které mu dává možnost zahrát si v závěru sezony ještě tři challengery na své oblíbené antuce.

Třiadvacetiletý Čech se totiž poprvé vydal na trip do Jižní Ameriky, kde tento týden startuje v ekvádorském Guayaquilu. Svůj úvodní zápas bez problémů zvládl, když přehrál 6-1 6-4 Srba Pedju Krstina a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 2-0.

O postup do celkově čtvrtého čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum, si svěřenec Jaroslava Pospíšila zahraje buď s dvojnásobným finalistou a letos nasazenou pětkou Pedrem Sousou z Portugalska, nebo Argentincem Thomasem Etcheverrym.

Pokud Kopřiva v Ekvádoru přidá ještě jednu výhru, zajistí si premiérový posun do Top 300. V následujících dvou týdnech ho čekají ještě akce v peruánské Limě a brazilském Campinasu.

Vítězně do soutěže vstoupil také třetí nasazený Slovák Andrej Martin, který si poradil 6-4 7-5 se Španělem Robertem Ortegou a přerušil tak sérii pěti porážek. 

Nejvýše nasazenými v Guayaquilu jsou Argentinec Federico Coria, který je v pavouku jediným zástupcem elitní stovky, a Španěl Roberto Carballés. Oba do akce zasáhnou poprvé až v úterý.

• CHALLENGER GUAYAQUIL •
Ekvádor, antuka, 55.080 dolarů
pondělní výsledky (16. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kopřiva (ČR) - Krstin (Srb.) 6-1 6-4
Martin (3-SR) - Ortega (Šp.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist