Korda na úvod Next Gen ATP Finals v Turíně utekl i díky odvrácení mečbolu z 0-2 na sety

10. 11. 2021, 01:11
Aktuality 1
NEXT GEN ATP FINALS - V Turíně odstartoval 4. ročník Next Gen ATP Finals. Na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let potvrdili roli favoritů Španěl Carlos Alcazar i Sebastian Korda, americký mladík ale musel otáčet zápas z 0-2 na sety a také odvracet mečbol proti Hugu Gastonovi. O překvapení se postaral Argentinec Sebastián Baez, který zdolal domácího Lorenza Musettiho.
Sebastian Korda (© AFP)

Jednadvacetiletý Američan Sebastian Korda předvedl na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let velký obrat a po odvráceném mečbolu má i první vítězství. Syn českého šampiona Australian Open Petra Kordy tak v Miláně vykročil do semifinále, do kterého se z každé čtyřčlenné skupiny dostanou dva nejlepší tenisté.

Next Gen ATP Finals se hraje v každém setu netradičně na čtyři vítězné gamy a Korda prohrával s Francouzem Hugem Gastonem 3-4 a 3-4. Poté však soupeři dal i dva 'kanáry', ve čtvrtém setu pod dohledem bývalého kondičního kouče Radka Štěpánka Marka Všetíčka a sparingpartnera Theodora Devotyho odvrátil mečbol.

"Snažil jsem se zůstat v klidu a přemýšlel, co můžu udělat lépe," řekl Korda, jemuž se podobný obrat povedl jako druhému ve čtyřleté historii soutěže. Před čtyřmi lety Borna Čorič podobně zachránil duel s Karenem Chačanovem.

Ve druhém utkání ve skupině B se o překvapení postaral Sebastián Báez. Argentinský antukář porazil 4-1 4-1 3-4 4-3 domácího Lorenza Musettiho a ve svém teprve druhém utkání v hale zaznamenal premiérovou výhru.

V "áčku" mají první výhru Američan Brandon Nakashima a Španěl Carlos AlcarazNejvýše nasazený Španěl Alcaraz po vyrovnaném prvním setu, v němž využil až šestý setbol, porazil Dána Holgera Runeho 4-3 4-2 4-0. Američan Nakashima si poradil s Argentincem Juanem Manuelem Cerúndolem.

• NEXT GEN ATP FINALS 2021 •
Turín (Itálie), tv. povrch / hala, 1.300.000 dolarů
úterní výsledky (09. 11. 2021)
• Skupina A •
Alcaraz (1-Šp.) - Rune (7-Dán.) 4-3(6) 4-2 4-0
Nakashima (4-USA) - Cerúndolo (5-Arg.) 4-1 3-4(3) 4-1 4-0
• Skupina B •
Korda (2-USA) - Gaston (8-Fr.) 3-4(2) 3-4(6) 4-0 4-3(3) 4-0
Baez (6-Arg.) - Musetti (3-It.) 4-1 4-1 3-4(5) 4-3(5)
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Baez hrál včera fakt krásný tenis, hodně mě překvapil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist