Kosťuková se vzdala obhajoby jediného titulu, raději zamířila mezi větší konkurenci do San Diega

27. 2., 11:43
Aktuality 2
WTA SAN DIEGO - Marta Kosťuková tento týden dala přednost startu na podniku WTA 500 v San Diegu před obhajobou triumfu v texaském Austinu, kde před rokem slavila jediný triumf na hlavním okruhu. V Kalifornii osmá nasazená Ukrajinka odstartovala výhrou 6:4, 4:6, 6:2 nad domácí kvalifikantkou Ann Liovou a na osmém z devíti turnajů od loňského US Open tak zvládla své úvodní vystoupení.
Profily hráčů
Marta Kosťuková (© Profimedia)

Vítězka dívčího Australian Open 2017 a tehdy velký talent světového tenisu Marta Kosťuková si před rokem v Austinu zahrála poprvé ve finále turnaje WTA a hned ho přetavila v titul. Letos se ale ve stejném termínu koná ze srpna přeložený prestižnější podnik WTA 500 v San Diegu a jednadvacetiletá Ukrajinka dala před obhajobou titulu v Texasu přednost startu mezi silnější konkurencí v Kalifornii.

Vstup do soutěže s dotací 934.000 dolarů aktuálně 34. hráčka světa zvládla. S domácí z kvalifikace rozehranou Ann Liovou si poradila 6:4, 4:6, 6:2 a soupeřce oplatila čtyři roky starou porážku z finále turnaje ITF v Tyleru.

Čtvrtfinalistka lednového Australian Open Kosťuková vyhráa svůj úvodní zápas i na pátém letošním turnaji. Od loňského US Open vypadla v prvním kole pouze jednou z devíti případů.

O postup do třetího letošního čtvrtfinále šestá nasazená Kosťuková utká s australskou teenagrkou Taylah Prestonovou, nebo Polkou Magdalenou Frechovou.

Návrat Pegulaové, start Siniakové

Světová pětka Američanka Jessica Pegulaová, jež po Australian Open laborovala se zraněním krku a šest týdnů nehrála, se v prvním zápase po rozchodu s trenérem Davidem Wittem utká na domácí půdě s rozehranou Jule Niemeierovou (h2h 0:0). Čtyřiadvacetiletá německá kvalifikantka v Kalifornii odstartovala jednoznačnou výhrou 6:3, 6:0 nad naturalizovanou Francouzkou Varvarou Gračovovou, s níž absolvovala již 21. zápas sezony.

Katie Boulterová v zahajovacím utkání turnaje smetla 6:3, 6:1 Ukrajinku Lesju Curenkovou a až ve čtvrtém vzájemném střetnutí si připsala její premiérový skalp. O čtvrtfinále si sedmadvacetiletá Britka zahraje s druhou nasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 0:0).

Jedinou Češkou v soutěži singlistek je Kateřina Siniaková, která se do Kalifornie přesunula po deblovém triumfu v Dubaji. Pokud si v úvodním kole poradí s japonskou kvalifikantkou Mai Hontamaovou, dočká se po týdnu odvety proti Emmě Navarrové. Rodačka z Hradce Králové se představí i ve čtyřhře, ve které se s Australankou Storm Hunterovou pokusí navázat na titul ve Spojených arabských emirátech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
Bára Krejčíková taky nebude obhajovat lonskej titul právě ze San Diega. Jako důvod uvedla zdravotní potíže: bolesti zad + navíc prodělala těžkou chřipku. Je docela možný že kvůli tomu vynechá i IW ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Redakce
tady něco nesedí...
Letos se ale ve stejném termínu se srpna přeložený prestižnější podnik WTA 500 v San Diegu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist