Krejčíková: Něco mě trápilo, ale nechci o tom mluvit. Čtvrtfinále je perfektní výsledek

25. 1. 2022, 16:27
Aktuality 7
Barbora Krejčíková nemohla v boji o semifinále Australian Open předvést svůj nejlepší výkon. Své problémy z utkání s Američankou Madison Keysovou ale neodhalila. Postupu do čtvrtfinále si považovala.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková

"Dostat se do čtvrtfinále dalšího grandslamu je perfektní výsledek," uvedla Krejčíková na tiskové konferenci. Po loňském senzačním triumfu na antukovém Roland Garros došla na grandslamu mezi osmičku nejlepších také loni na US Open.

Turnajová čtyřka podlehla Keysové za necelou hodinu a půl 3-6 2-6. "Z prohry v zápase jsem hodně zklamaná, ale je to velmi dobrý začátek roku. Těším se na další týdny a věřím, že to bude ještě lepší," řekla finalistka nedávného turnaje WTA v Sydney.

Čtvrtfinále v Melbourne ovlivnil fyzický stav Krejčíkové. Od druhé poloviny prvního setu se její pohyb výrazně zpomalil a při ošetření si nechala měřit tlak. "Něco mě trápilo a necítila jsem se dobře. Ale nechci o tom mluvit, protože Madison si uznání za vítězství zaslouží," řekla česká tenistka.

Potíže Krejčíkové připomínaly její trable na loňském US Open, kdy vyčerpaná dohrávala v New Yorku noční utkání proti Španělce Garbiňe Muguruzaové.

"Ne, tady to bylo vedro a nějaké fyzické obtíže. Nebyla jsem schopna ukázat svoji nejlepší hru, ale je to dobrá zkušenost a hodně se z toho poučím a vrátím se silnější," řekla Krejčíková. Vyloučila, že by měla koronavirus.

Zdravotní trable v následném zápase trápily i Rafaela Nadala, Španěl ale žaludeční potíže překonal a postoupil do semifinále. Včera se horkým počasím těžko srovnávala Rumunka Simona Halepová, jež podlehla Alizé Cornetové.

Skrečuj, nabádail ji trenér
Krejčíková předčasně zápas ukončit nechtěla, i když jí to trenér Aleš Kartus radil. "Jasně mi řekl, že mám skrečovat, že vůbec nemám pokračovat, ale já nejsem ten typ, který by chtěl skrečovat. Každý chce hrát do konce, snaží se a doufá, že se to zlepší. Dokud nepadne poslední míč, je šance zápas otočit. Bohužel, poslední míč pro mě nedopadl a byl konec" uvedla pro iSport.cz.

Doufala, že se dá včas dohromady, aby mohla ve středu nastoupit do čtvrtfinále čtyřhry. S krajankou Kateřinou Siniakovou jsou nejvýše nasazenými. "I když jsem prohrála singl, tak pořád hraju debl a chci hrát co nejlépe. Dám se do kupy a budu v pohodě," řekla Krejčíková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
vladka
Mazaný Australani, Bártová hraje v noci v chládečku a chudák Bára se pekla. I teplem trénovaná Mad měla dost. Nevadí, stejně je dobrásmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
asgard33
Tak pro titul slajzlbáby domácí udělají všechno, tady se od nich nedá nic jiného čekat,ale jinak Bára není jediná,kdo se musí smažit.Třeba Danielka kromě 1.kola taky musí začínat program a hrát zápasy v největší výhni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono v tom hicu přijde únava. Kdyby měla srdce jako RAFA tak by Madison prohnala. Bohužel to je Báry slabost. Madison toho měla taky dost, ale dokázala to.
Reagovat
sojka1
o srdci druheho vis vzdycky prd, hodnotis pouze vnejsi projevy a sve predstavy o nich... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
sauna řekne víc
Reagovat
pumpier
Prostě z vnějšího projevu simulantka , herečka (za stavu 2/5 se simuluje). Ta se do té role tak vžije , že opravdu se nedovede potom vyburcovat k max. výkonu. Nevím jaak se bojuje srdcem , vždy záleží na hlavě - hlava řídí srdce ....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist