Krejčíková překonala ztrátu vedení i nevolnost a přes Muguruzaovou postoupila do čtvrtfinále US Open

6. 9. 2021, 07:11
Aktuality 202
US OPEN - Barbora Krejčíková dál pokračuje ve svém úspěšném debutu na US Open. Vítězka letošního French Open ale dnes proti Garbiñe Muguruzaové trestuhodně zahodila vedení 4-0 ve druhé sadě a musela likvidovat tři setboly. Nakonec všechny komplikace včetně nevolnosti v koncovce utkání zvládla a po vítězství 6-3 7-6 postoupila do svého druhého grandslamového čtvrtfinále. V něm se střetne se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Turnajová osmička Barbora Krejčíková si v závěru zápasu s Garbiñe Muguruzaovou masírovala břicho, ztěžka dýchala a nechala se ošetřit v útrobách stadionu. Do šatny odcházela po mečbolu za pomoci lékaře.

"Na konci utkání jsem se trápila a je mi opravdu špatně," vzkázala Krejčíková po osmifinále, které na dvorci Arthura Ashe skončilo po jedné hodině v noci newyorského času. "Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Měla jsem závrať a celý svět se točil. Nikdy se mi to nestalo."

Krejčíková prožívá životní sezonu. Vedle Roland Garros vyhrála ve dvouhře další dva turnaje WTA a postup do čtvrtfinále US Open by ji měl posunout na sedmé místo světového žebříčku.

Krejčíková vletěla do zápasu jako vítr a získala dvanáct fiftýnů v řadě. Šokovaná Španělka se ale otřepala, ukázala svoji zarputilost a srovnala na 3-3. Česká tenistka ale dlouhými míči a šikovným mixováním úderů nutila soupeřku chybovat a po sedmi gamech v řadě vedla 6-3 a 4-0.

"Začala jsem výborně a hrála dobrý tenis, což bylo důležité. V prvním setu bylo hodně brejků a byla jsem ráda, že jsem ho získala. Zničehonic jsem vedla ve druhém 4-0, ale pak se to začalo komplikovat. Garbiñe začala hrát líp, ale to jsem očekávala," řekla Krejčíková.

Muguruzaová přidala na agresivitě a dostávala ji pod tlak. Krejčíková za stavu 4-2 při podání Španělky vedla 40-0, ale ani jeden brejkbol nevyužila a najednou prohrávala v setu 4-5.

Desátou hru začala pětadvacetiletá Krejčíková dvěma dvojchybami, ale dokázala postupně odvrátit tři setboly, ten třetí svým desátým esem v utkání. Už předtím si na lavičce prohmatávala levou stranu břicha a za stavu 5-6 si vyžádala ošetření. Na osm minut odešla s lékařem a fyzioterapeutkou do šatny a po návratu srovnala čistou hrou na 6-6.

Bylo vidět, že ztěžka dýchá a maximálně využívala času, aby si oddechla, což se Španělce ani trochu nelíbilo. V tie-breaku zahrála Krejčíková bezchybně a vyhrála ho 7-4. Při prvním mečbolu poslala Muguruzaová return do autu a Češka jen zvedla unaveně ruku nad hlavu. U sítě se snažila Muguruzaové omluvit, ale naštvaná soupeřka jen zakroutila hlavou. "Tak neprofesionální," pronesla Španělka.

Krejčíková pak seděla dlouho na lavičce s hlavou v dlaních a trenér Aleš Kartus starostlivě sledoval hráčku z ochozů. Lékař a fyzioterapeutka ji zvedli a doprovodili do šatny.

"Bylo to těžké, byl to můj první zápas na tak velkém kurtu a ve večerním programu. Nechala jsem tam všechno a až do problémů jsem si to užívala," uvedla Krejčíková.

Ve čtvrtfinále se v úterý střetne s Arynou Sabalenkovou, s níž se utkala jen loni v semifinále halového turnaje v Linci a prohrála ve třech setech. "Hraje extrémně dobře, je ve vynikající kondici a dává nesmírné rány. Bude to mimořádně náročné. Doufám, že se dám dohromady a budu připravena," řekla česká hráčka.

23letá Běloruska je sice druhou hráčkou světa, ale teprve před dvěma měsíci ve Wimbledonu si zahrála poprvé ve čtvrtfinále grandslamu. Nyní se mezi osmičku nejlepších dostala i v New Yorku po výhře 6-4 6-1 nad bývalou deblovou parťačkou Elise Mertensovou z Belgie.

První čtvrtfinálovou dvojici vytvořily Ukrajinka Elina Svitolinová a kanadská teenagerka Leylah Fernandezová.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57.500.000 dolarů
nedělní výsledky (5. 9. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Krejčíková (8-ČR) - Muguruzaová (9-Šp.) 6-3 7-6(4)
Sabalenková (2-Běl.) - Mertensová (15-Belg.) 6-4 6-1
Svitolinová (5-Ukr.) - Halepová (12-Rum.) 6-3 6-3
Fernandezová (Kan.) - Kerberová (16-Něm.) 4-6 7-6(5) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

202
Přidat komentář
cabuna
Kouč Kartus o Krejčíkové: Je v pořádku. Ale baterie se jí vybíjí čím dál víc a čím dál častěji.
O konci 2. setu: Bára přišla ze šatny, odbouchala to a omdlela.
Měl o ni strach? VELMI!
Ke stížnostem Muguruzy: Pustil jsem si záznam a nenašel nic, v čem by Bára porušila pravidla.
Reagovat
EllNino
Zdroj?
Reagovat
George_Renel
Výše pod článek o Báře jsem dal celý ten článek.
Reagovat
lvicek
Odbouchala to? Mysleno jako dohrala ten TB? Muguruza by se ji mela verejne omluvit, svym chovanim jeste dovedla fanousky po celem svete, aby vykrikovali, jaka je Bara herecka... MTO je v tenise jako maku, omdlevajicich hracek zas tak moc ne, tak si mohla ty svoje kecy odpustit.
Reagovat
Ondra979
Bara super, omluvila se, ale Mugu to nedala, jeji problem, neni mi ji lito. jen tak dale Baro, snad uz budes priste stopro ok!smile
Reagovat
annah
Mugu měla rozhodně nejlepší šatky ze všech bab na letošním USO. Naprosto úžasné. smile
Zato ta žlutá hrůza a la včelka Mája, co měla na sobě Petra nebo Halepka, to byl teda megaprůšvih. Každá v tom vypadá jak kojná, žádné ty šaty nesedí. Příšerné.
Teď jsem dokoukala zápas Zverev - Sinner, vedle výkonu musím ocenit i Sashův outfit. Velmi povedené, elegantní' smile
Reagovat
Mony
Konečně někdo se vkusem... Poperte se s Blondie.. Já bych ještě přidal kojna z 19.stoleti.
.
Reagovat
com
Blondie obleceni nerozumi.. Ona by se furt jen nekde vyslikala smilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, tahle kolekce od Adidasu se povedla. Vsadili na nadčasový vzor a tmavé barvy a povedlo se to, žebrování je super.
Žluté šaty od Nike jsou zajímavé střihem. Mně se to celkem líbilo.
Reagovat
Jan
Mi se ty žluté šaty líbily smile
Reagovat
aape
Mě taky nepřipadaly špatné
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, jsem to tu psal. Ale jedné tyhle šaty slušely - Bebesmile
Reagovat
annah
BeBe jsem v tom neviděla, ale ostatní vypadaly, jako by měly poprsí o dvě čísla větší než ve skutečnosti. Otřesné.
Reagovat
aape
Jinde se diskutuje i o údajném koučingu Conchity během zápasu, všimli jste si někdo?
Reagovat
sojka1
videla jsem a prekvapilo, slo o takove gesto, ruce na telo, nepochopila jsem, jestli ma hrat Bare na telo nebo jit vic telem do balonu... :-)
Reagovat
Meceon
Bohužel teď bude asi muset řešit jiný problem...velmi silnou nepřízeň publika v následujícím zápase...
Reagovat
tommr
toho bych se moc neobával. Bude hrát se Sabalenkou která je velice neoblíbená takže se nedá čekat že by jí publikum nějak proti Báře tlačilo ...
Reagovat
turista
Ano. Bára vyhrála, jde dál a to je důležité. Psychicky zvládla těžký zápas výborně.
Reagovat
tommr
a snad jí ten zápas taky trochu zocelil takže na případnou nepřízen publika by už měla být připravená ...
Reagovat
Carloss
každopádně letošní Barbořin vzestup mi připadá dost nevídaná věc. marně přemýšlím, které hráčce se naposled povedl takový vzestup během roku a přitom si dokázala udržet konzistentní formu.
Reagovat
smazaný uživatel
2019: Bianca - https://www.tenisportal.cz/hrac/andreescu-da047/?annual=2019

A Ash po návratu hodně konzistentní. I když skok první sezonu "jen" do top 20.
Reagovat
Frick
Tak hlavně ale už v celkem pokročilejšim věku. Jako 25 není tolik, ale 18, 19, 20 taky ne...
Reagovat
tommr
už se ví něco bližšího o tom co Báře bylo a hlavně jak na tom ted je? smile
Reagovat
lvicek
V nejakem rozhovoru rikala, ze ji bylo spatne a "trasl se s ni svet" a ze se ji to jeste nestalo... Vic teda nevim.
Reagovat
paddy
Mugina ji to měla vrátit a vzít si MTO po 2. setu smile
Reagovat
turista
To by na to musela mít psychiku což nemá.
Reagovat
tommr
a hlavně by to ani nešlo protože zápas skončil po druhým setu ... smile
Reagovat
EllNino
Uf, dopadlo to dobře ... Garbi neunesla, ale kdo z nás by to zvládl, frustrující situace

S Arynou to asi nevyjde, pokud není fit, ale i čtvrtfinále je super :)
Reagovat
Jon61
Muguruza je arogantní tenistka, která neunese prohru. Nedokáže se se omluvit ani za ůprasátka", v tie-breaku nedokázala returnovat slabší podání Báry. Mimochodem s českými tenistkami má za posledních pět let Barbi bilanci 5:20, už to o něčem vypovídá.
Reagovat
EllNino
O čem to vypovídá? :) Co to má společného s tím, že neumí prohrávat? To je spíš náhoda ...smile I když perfektní náhoda
Reagovat
tommr
vypovídá to o tom, že herní styl Muguruzy našim hráčkám sedí ...
Reagovat
EllNino
to jo, ale nevypovídá to přeci o tom, že neumí prohrávat ... :)
Reagovat
Jon61
Spíše jsem měl napsat, že Mugu z našich hráček už pomalu musí mít komplex. A opravdu neumí prohrávat, svádí prohru na Bářin MTO, přitom zápas prohrála svými chybami, i v tie-breaku se vyházela.
Reagovat
com
tak na druhou stranu, kdyz si hracka bere MTO a pak normalne lita po kurtu a vyhraje.. Byt tou druhou, nasranej by byl asi kazdej smile
Reagovat
tommr
Bára po tom MTO na kurtu rozhodně nelítala. Vypadala hrozně a měl jsem obavy že každou chvíli zkolabuje. Muguruza jí tu výhru ale strašně ulehčila spoustou zbytečných chyb ...
Reagovat
lvicek
Presne tak, obcas nektere litaji jak camrdy, ale Bara urcite ne. Za stavu 5:5 Muguruze ten jeji servirovaci gem v podstate nechala, nesnazila se skoro nic dobehnout, kdyz to slo jen trochu mimo ni. Po MTO se ji asi udelalo trochu lip a samozrejme v TB se snazila, ale ona ji to taky Muguruza dost hrala na raketu, takze se zas tak hybat nemusela. Vedela, ze kdyz pujde do tretiho setu, tak je konec, a nejspis by i skrecla, takze do toho TB dala vsechny sily. Ale v zadnem pripade tam nebyla za nejakou camrdu, vypadala hrozne.
Reagovat
Mony
Proč by to nevyšlo? Když je to nevolno od břicha, neznamená to že ti bude blbě i zítra nebo pozitri. Já jsem po závodě taky omdlel, dávali mi kapacky, ale 2.den, možná už ten večer jsem byl v pohodě... Navíc Aryna není taková technička, aby zvládla ty změny rotace od Bary. Dle mého těžší souperka, než Mugu nebude, ale jasné může mít Bára blbej den a Aryna skvělý....
Reagovat
lvicek
Snad ji uz bude lepe. Podle toho, co rikala, tak sama poradne nevi, co ji bylo. Dost mozna uz se ji to za letosek vsechno nascitava... Ja napriklad mela vzdycky nizky tlak a tendence k omdlevani (a ze jsem sebou sekla vsude mozne ;) ) a dokazalo se mi udelat behem nekolika minut tak zle, ze jsem si musela okamzite lehnout, jinak by to se mnou seklo. Pak jsem treba pul hodiny lezela napul mimo, pripadne usnula a trochu se prospala a pak behem dalsi pul hodiny jsem se nejak vratila k normalnimu stavu. Takze ja si dokazu dost zive predstavit, jak se nekomu dokaze udelat behem par minut brutus spatne...
Reagovat
Mony
Jasně, já to samé. To jen tíha okamžiku, vyspi, nají, pokeca s blízkými a jede se v pohodě dal...
Reagovat
jirkaS
měla jí u tý sítě poblejtsmile
Reagovat
Carloss
hodně bych si divil, kdyby Báře nic nebylo. koukal jsem na záznam a ona už se chytala za břicho někdy od stavu 4:5. takže je téměř jisté, že měla nějaký problém. a během tie-breaku prostě jen využívala povolený čas aby si odpočinula. nemám jí to vůbec za zlé a nesportovní a neprofesionální chování mi to nepřijde vůbec.
Reagovat
Mony
Hlavně se jí i po tom, co to u sítě po zápase schytala, omluvila. To taktičky nedělají.
Reagovat
Carloss
jj. je to tak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je až moc slušná, nosmile
Reagovat
Mony
Taky si ji ještě pamatuji, jak nepriznavala tece
Reagovat
Pavlis
Je zřejmé, že Barbory Krejčíkové způsob života je takový, že stále nezabrzdila s rozjetou horskou dráhou, v níž jede nonstop už 3,5 měsíce. A to se samozřejmě projeví. Pokud je pro ni vše stále nové a nemá ve spoustě časech a kurtech dosud nic zažito, zažívá svět Alenky v říši divů, což je extrémní nápor na její psychiku a samozřejmě i fyzičku. A ta zpropadená čtyrhra, no. Byť jí právě na vrchol ve dvouhře pomohla. Další věcí je obecně to, jakou tělesnou konstitucí ona vlastně disponuje, jestli je dlouhodobě schopna takové zátěže. Beru ještě možná ty dýchací obtíže, její poznamenané plíce. Nevím, zda prodělala covid-19. Jisté je, že musí zvolnit, začít pořádně pracovat s psychikou a příliš neřešit, že najednou prohrává, nejde jí, to.
Reagovat
Mantra
Přemýšlel při tom hajlajtu. Esli von není problém v samotném způsobu dýchání. Pořád to tahá hubou. Bránice se bude bránit, pak to bolí všechno. Když jsem študoval dech při běhu, třeba Škorpil rádi na tom pracovat vod začátku běhání. Raději ubehnout zkraje třeba kilák, ale se zavřenou klapačkou a trénovat výdrž třeba po sto metrech. Tady na té fotce z profilu je vidět, jak má to břicho našponovaný... no tak jen úvaha.
Reagovat
sojka1
ale ona dycha nosem, tu pusu ma otevrenou kvuli nizsimu odporu... ;-)
Reagovat
brixner
Já jo...mňo...

smilesmile
Reagovat
blixa
Proč bych nebyl ? smile
Reagovat
brixner
No, koťátka sou furt venku, já bych to asi neunes...
smilesmile
Reagovat
blixa
Si zvykneš ... smilesmile
Reagovat
lvicek
Jinak Bary losy do do QF celkem tezke - casto Barty a ted pro zmenu Sabalenka, ktera je v race treti za Barty a Barou... Tak doufam, ze se zotavi a popere i dal. V rozhovoru rekla, ze nemohla dychat a trasl se s ni svet.
Reagovat
peek
Paráda, vyhrála a jako bonus na.rala namyšlenou Megahrůzu smile
Reagovat
Aussie
Na ?Megahrůzu? už mám autorská práva já! Nazval jsem ji tady tak už aspoň před dvěma lety. V tvém případě ale povoluji výjimku...
Reagovat
sojka1
ale co je na ni tak megahruzneho? Je docela pekna, ma krasnou, vysokou postavu, spickova hracka, trochu vrtosiva, komplikovana, jako kazda zenska... a uprimne, Bara by me taky nakrkla, v takovem zapase je velmi tezke jen prekypovat ucasti a ani trochu nevidet sebe....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prostě kočka, no, blixa to trefilsmile
Reagovat
blixa
Tak ! Vrtošivá, komplikovaná, to by sedělo, ale nic holt není zadarmo ... smilesmile
Reagovat
Aussie
No, já jsem pro ni míval ještě jinou přezdívku: "Poor Man's Ana Ivanovic". To jako, že je docela hezká, ne ale tak docela jako tehdejší idol.
Tu "hrůzu" si vysloužila spíš svým chováním.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
ttopi
Zatím tu nikdo nevzpomenul fakt, že Bára vedla ve 2.sadě již 4:0 a nejspíš Mugu dotáhla zápas právě pro ty Bářiny obtíže, jinak by bylo dávno po zápase. Takže Mugu si paradoxně stěžuje na MTO Báry, přitom kdyby Bára neměla potíže, zápas by skončil mnohem dříve.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
budul
smile..myslela, že už dohraje možná 6:2 a dá to bez MTO ale ještě se to zkomplikovalosmile
Reagovat
bIbec
IMO, stres ze ztráty vedení jí přivodil tu "nevolnost".

Ve stresové situaci tělo dělá neplechu. Nemyslím si, že jí bylo blbě např za stavu 40. Prostě to přišlo, až začala ztrácet kontrolu a ke konci vyeskalovalo.

Já třeba jednou ve velmi vypjaté stresové situaci omdlel a museli mě "oživovat". Takže asi tak..
Reagovat
Blondie
Ahoj, nemate problem s TP? Mne seka kousky komentaru, ted se pokousim prihlasit na laptopu a pise mi to, ze jsem zablokovana. Pritom netusim, proc by mi nekdo blokoval ucet...
Reagovat
Faby
Mňa to často "zablokuje" a pár hodín sa neviem prihlásiť. Ale prečo, netuším....
Reagovat
peek
Vymažte si cache prohlížeče, většinou to je Ctrl + Shift + Del, pak třeba v Chromu zaškrtnout Obrázky a soubory v mezipaměti a tlačítko Vymazat údaje o prohlížení.
Reagovat
blixa
Stačí smáznou cookie bych řekl.
Reagovat
tmora
Já bych tedy uvítal responzivní design, nevím kolik lidí to čte na PC, podle mě na mobilu většina, a pořád zvětšovat ty texty je hrůza...
Reagovat
Faby
Tak čítam veľa komentárov typu "Takes the MTO, comes back looking incredibly fine because she makes 7 straight points and right after the handshake feels ill again? things just don?t add up.She should be nominated for an oscar really." ....ako to bolo s MTO vie len Barbora, každopádne sa nemožno čudovať ani Mugu, keďže jej takmer rovnakú pauzu spravila v Dubaji keď bola rozbehnutá. Koho by to nenas*alo, že....
Reagovat
Mantra
tak logicky by to na... každého, ale proč si stěžovat na soupeřku, která neuděla nic proti (ona Mug to zkoušela mnohokrát taky, jak každá)

Spíše by měla probrat proč se dostala do stavu 0-1 na sety a 0-4 na gemy a když se jí to povedlo dotánout, tak při medicalu měla hodit ručník na hlavu, výdýchat a zkusit ten set dotáhnout vlastní hrou - 3.set nebyl, takže těžko říct.

V podstatě jen prostě prohrávala, skoro, ale jen skoro vyrovnala a tím to vadne.
Hrála hůř - v součtu! smile
Reagovat
Faby
Fakt skoušela mnohokrát? Kedy v tak dôležitú chvíľu? ....Ja netvrdím, že Barbora to urobila schválne... Len proste vravím, že keď si zakaždým dáva pauzu po prehranom sete, tak ju budú ľudia hejtovať aj za potrebný MTO...nabehla si na to...
Reagovat
Ela-fon-isi
Viděla jsem jen TB, a pak stav Báry na lavičce. Muselo ji být hrozně, když ani radost z výhry nezafungovala. Héhečka není. Má můj obdiv, že to zvládla a věřím, že to byla jen momentální indispozice a čeká nás parádní zápas s Amazonkou.
Reagovat
majkl005
další zápas s podobně příjemnou hráčkou jako je Muguruza...resp. hráčkou co umí objímat a být hrozná kamarádka jen když vyhraje, když prohraje, tak sotva podá u sítě ruku
Reagovat
smazaný uživatel
smile ty vole majkle, ty seš hrozně zakomplexovaný člověksmile
Reagovat
majkl005
a ty tu podle mne vystupuješ ještě pod jedním (ženským) nickem, který začíná na písmeno F...běž se vysrat pampeliško ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už jsi viděl Amazonku, která by se smířila s prohrou?smile To radši vypustí duši. Myslím, že je Aryna milá holka, akorát prohry holt skousává těžce.
Reagovat
majkl005
všechny Amazonky a koťátka ať jdou raději hrát šachy twl! :D to nebudou aspoň tolik na očích veřejnosti a pít tolika lidem krev...
Reagovat
paddy
Na centrum psali, že "Španělská hvězda jí u sítě vynadala"
Nechápu, proč do toho pletou Nadala, který na turnaji nehraje

Každopádně Mugina již od jara nemá tak dobré výsledky, takže postup se zdál reálný

Ale na vykuchání brojlera už Krejčí nebude mít ty správné nože smile
Reagovat
lvicek
To je zajimavy, takze ted se vsichni zlobi na Baru za MTO, pritom si ho brala pred svym vlastnim servisem, na kterem mohla ztratit cely set. A predtim jeste zuby nehty ubranila gem na 5:5, kde mela Muguhruza minimalne 3 setboly, bez pauzy. Pritom si pri vymene stran uz sahala pod zebra - mohla si to MTO vzit i driv, aby vubec nepodstupovala riziko, ze na 5:5 nesrovna... Bencic si brala s Marketou MTO pred servisem Markety nekdy kolem stavu 5:4, kdy mela naopak Marketa servirovat na udrzeni v zapase. Ani nevypada, ze ji neco bylo. A byly nejake kecy? Marketa ji sla obejmout a fotila se s ni se stribrnou medaili cela vysmata... At se jde Garbine vycpat. Sledovala jsem to tak napul oka a ani mi nepripadala ta pauza nejaka super dlouha, co vim, tak se neodchazelo nekam dovnitr.
Reagovat
lvicek
Jinak teda je fakt, ze Bara treba casto odchazela mezi sety na WC, to jsem si vsimla uz davno. Ale tak taky treba proste potrebuje, ze jo ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě - MTO by mělo mít nějaký pravidla. Prostě jasně viditelný problém. Bára ho dneska patrně měla, ale za mě je MTO problém. Respektive se současnýma nepravidlama
Reagovat
Ela-fon-isi
Viditelný problém? Třeba, by musela hračka ukázat...hygienickou potřebu? Nebo jako Ons zvracet přímo na kurtu?smile
Reagovat
blixa
Zvracení se dá vyvolat, simulantka ! smile Já si jako viditelný problém představuju, že ti třeba upadne noha ... smilesmile
Reagovat
Mony
stačí dát síto do záchodu...když ti to neproleze, máš problém
Reagovat
Ela-fon-isi
Fakt existuje někdo, kdo by chtěl zvracet před miliony lidí? smile smileNaopak se divím, že příště nenastoupila v nikábu.smile
Reagovat
majkl005
smile to by pak byla řetězová reakce smile ukáže hygienickou potřebu a vyvrhnutí lehkého obědu před zápasem na sebe nenechá dlouho čekat ani u soupeřky a rozhodčích smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
ttopi
A jaká pravidla přesně? Že si ho třeba hráčka nemůže vzít za nějakého stavu? smile
Reagovat
Andrew89
to by mě zajímalo, jak bys definoval kdo si může a nemůže vzít MTO :D:D:D viditelnej problém? takže pak by to dopadalo tak, že když ho chce zneužít tak bude dělat že kulhá , nechá se ošetřit a pak zas běhá? to je holej nesmysl co jsi napsal
Reagovat
majkl005
on Burrows je takové trošku "Amazonské koťátko"...ho je lepší nekomentovat
Reagovat
smazaný uživatel
bych tam nechal doktora, aby to posoudil
Reagovat
com
jo a kdyz si nekdo bude stezovat na zensky potize, tak na kurt prizvat rovnou gynekologa smilesmile
Reagovat
majkl005
přesně tak, nohy do praku a jdem zkoumat...
Reagovat
com
ale u Sereny bych asi potreboval pytlik na bliti smilesmile
Reagovat
majkl005
proč? :O máš snad něco proti jejím chlupatým koulím? smilesmile
Reagovat
Andrew89
to by mě zajímalo, jak bys definoval kdo si může a nemůže vzít MTO :D:D:D viditelnej problém? takže pak by to dopadalo tak, že když ho chce zneužít tak bude dělat že kulhá , nechá se ošetřit a pak zas běhá? to je holej nesmysl co jsi napsal
Reagovat
budul
Kdyby to Bára skrečla tak ji bude objímat a tvářit se jak s ní soucítí ale takle..je neprofesionální ona, a je ji jedno, že na konci málem Bára zkolabovala
Reagovat
SydneyOpen
Gratulka Báro smile další velká výhra. Upevnila si pozici v Top 10 a no uvidíme co dál. Snad se dá zdravotně do kupy smile
Reagovat
PetaM
Gratulace Báře k postupu! :)

A ohledně MTO - nemám rád ani jednu stranu mince.

Akceptuji, že je někdy někomu špatně, něco ho bolí a vezme si MTO, okey, v pohodě. Taktický MTO je samozřejmě špatně, ale jak ho poznat, že :D

Na druhou stranu se při MTO holt projeví i kvalita soupeřky. Kvalitní hráč/hráčka se prostě s MTO soupeře vyrovnají. Druzí to nezvládnou a pak brečí. Možná by stálo za to potrénovat i využití času při MTO ;)
Reagovat
majkl005
prostě neunesla, že si ji nějaká čehúnka namazala již podruhé na chleba...a že to vždy bylo právě o Báře, jak hrála, že ani v jednom zápase to nebylo tak, že by Garbiňa byla lepší....ikdyž Bára prohrávala, tak si to prohrávala sama, nebylo to o tom, že by španělská minda byla lepší v tu chvíli...a to princeznička neunesla
Reagovat
blixa
Málo znáš koťátko, to je vždycky když prohraje pekelně nasraný ... smile
Reagovat
majkl005
pár jejich zápasů už mám za sebou a nikdy se nechovala tak dementně jako dnes...a druhá věc - koťátka jsou milá, roztomilá a k umuchlání ;) :D což Garbiňa rozhodně není...je to obří, nepříjemná, namyšlená halapartna smilesmile
Reagovat
blixa
Málo znáš koťátka ... idealisto .. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dokážou být i pěkné k....smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Měl jste někdy kotě? Jsou to malé šelmy, a když se na...ou rozseknou kůži.smile
Reagovat
majkl005
já radši štěňátka :P :D
Reagovat
PetaM
Jo jo, holt neunáší, že není tak dobrá, jak si myslí. Já to ale chápu, jako bývalá světová jednička si myslela, že je nejlepší a všichni před ní padnou na kolena. Ale ono to tak není.
Reagovat
Torn
Tak hlavně má 2 GS, kdo jí v tomhle aktuálně může na okruhu konkurovat? :D Serenu a Venus nepočítám, ty jsou teď ve vegetativním stavu :D Leda Kerber nebo Petra? :D
Reagovat
SydneyOpen
Vika smilesmile
Reagovat
Torn
No jo. :D
Reagovat
aligo
Možná Aza ,ale ta je na tom jak Petra a Kerber, je to tam jak kdy smile
Reagovat
Torn
No, já mám právě v tomhle u Báry problém. Ona dost často zdržuje atd. Na druhou stranu si Koťátko může za prohru těžce samo. Má 2 GS a neustojí MTO soupeřky? Ještěže když otočila druhý set na svou stranu? Prostě trubka. Bára jí vypekla se vším všudy. :D
Reagovat
PetaM
Jako zdržuje ... Pokud má mezi výměnami 25 vteřin, tak má právo využít všech 25 vteřin, nemusí využívat jen 10. Takže pokud nezdržovala více, než těch 25, tak za mě ok smile
Reagovat
Torn
Já ted myslím hlavně ty odchody do šaten atd. Ale tak to je čistě na svědomí Báry no.
Reagovat
PetaM
Jo tak. No záleží. Když musíš, tak musíš. Počůrat bych se na kurtu nechtěl ani já. :D
Reagovat
aligo
Bára sice často "zdržuje", ale ono to "zdržování" je často jen využívání času který má k dispozici na maximum... To že někdo jede zápas chvátavě ji konec konců nemusí zajímat, jede v limitu a má na to plné právo... Kdyby en čas přetahovala, tak neřeknu, ale na to si dává pozor smile. Na MTO má taky právo a v tomto případě to určitě nebylo žádné taktické zdržování smile
Něco jiného je odchod do šaten, ale to je jiné téma, které bylo u Báry aktuální na FO, ale tam ty odchod byly všeobecně dlouhé u všech hráčů, kdo ví jak to ta, v těch útrobách stadiónu je... smile
Reagovat
Mantra
Jen v polovinu víc dolarů, za tejden Mugie nebude vědět, kdo je BKsmile
Reagovat
blixa
Česky by to nešlo ? Nebo třeba anglicky, to je fuk, ale nějakým srozumitelným jazykem ... smile
Reagovat
Mantra
Čemu na tom nerozumíš? Že tam schází písmeno? Že píšu starou domácí češtinou? Nejsi negramot a chápeš význam. Vo tom nemusíme debatovat. smile
Reagovat
blixa
Asi mám dneska záporné IQ (nebo už pořád smile), ale právě že význam vůbec nechápu, ani to vypadlé písmenko jako nápověda nepomohlo ...
Reagovat
tmora
Bára,
Tak koukal jsem na zápas ze záznamu, je pravda, že Bára byla za stavu kdy Garbine začala dotahovat úplně rudá v obličeji a popadala dech.. Evidentně nebyla ok. Myslím, že Garbigne nejvíc vytočilo to zdržování s ručníkem v tiebreaku, nicméně Bára časový limit dodržela.. Na konci jen seděla a myslím, že i odmítla rozhovor..
Reagovat
Torn
Ona obecně Bára začíná mít dost nepěkný manýry, respektive je asi měla vždycky, ale nebylo to tak vidět.
Reagovat
com
nestihala zaroven singl a debl, tak debl schvalne vypustila, aniz by brala ohledy na Siniakovou smile A dneska, kdyz by si nemohla stezovat na narocnej program, tak aspon hrala, ze ji neco je smile Takhle nejak si to myslel smile
Reagovat
Torn
Ne. Spíš tím narážím na fakt, že když Bára běžně odchází do šaten a zdržuje, tak samozřejmě se to pak vymstí v situaci, kdy jí fakt ok není a hráčka na druhé straně kurtu to bere jako taktiku a divadlo. Každopádně mi na tom Báry lidskym projevu něco nesedí.
Reagovat
SydneyOpen
Mě u Báry vadí jen časté zkažené nadhozy, v některých zápasech jich udělá třeba 5 v 1 gemu
Reagovat
aligo
To ale může být nějaký defekt z mládí a to už se pak hoooodně těžko přeučuje a mění no... smile
Reagovat
Torn
Je pravdou, že tohle by se hráčce TOP 10 úplně takhle často stávat nemělo. Já si každopádně furt myslím, že to vystřelení žebříčkem nebylo úplně ideální. Není to jen o tom, že hraje dobrý tenis, ale i jisté nastavení v hlavě, strašně moc novinek atd. Tyhle raketové výstřely, jsou často na škodu.
Reagovat
GaelM
Vše je v mezích pravidel, nevidím důvod proč by toho neměla využívat, když cítí že to potřebuje. Lepší než dopadnout jako Osaka, která byla hodná holka a bylo jí snad i líto že vyhrála, protože kvůli tomu nevyhrála soupeřka (viz finále US Open se Serenou). Nakonec se z toho sesypala, protože ten psychický tlak neustála.

Jediné, co mi na Báře fakt vadí, jsou ty její xkrát opravované nadhozy na podání (i když mi přijde že už to poslední dobou nedělá tolik jako dřív). Tohle by mě jako soupeře štvalo mnohem víc než jakýkoliv MTO a štve mě to i jako diváka. To by měli pravidlově ošetřit. Jeden špatný nadhoz OK, druhý špatný automaticky špatné podání. Případně OK, nadhazuj si kolikrát chceš, ale časový limit pro podání běží neustále až dokud skutečně nedojde k podání...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
U Báry si to až tolik nevybavuju, ale myslím, že jsem to zažil u Terezy, ale klidně mě oprav/te.smile
Reagovat
Mony
tak se jí na ten konec na tiskovce ptali a Garbi to v sobě hodně dusila..nakonec jen řekla, že o tom nechce mluvit, ať si každý udělá úsudek sám..ještě to pořád nevydýchala, ale tiskovku zvládla.
Reagovat
blixa
Koťátko je vždycky pekelně nasraný když prohraje ... to pak s ním není tejden řeč ... smile
Reagovat
Djokovic83
Co si budeme povídat, být to přesně obráceně, tak tady všichni brečíme a nadáváme jaká je Garbine podvodnice... Pravdu zná jen Bára, každopádně Garbine má na svůj názor právo
Reagovat
ttopi
OD fanouška Djokoviče to zní dobře no smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Mony
tak brát taktický MTO ve 2. setu v tak vypjatém zápase by se mohlo ve 3.setu hodně vymstít, kdy už tu možnost mít nebudu
Reagovat
Grape
Nemyslím si. Pár blbců by se našlo, ale kdyby byla Garbiňe tak hotová jako Bára, tak většina by tu uznala, že MTO bylo oprávněné.
Reagovat
majkl005
zrnko vína má pravdu, přesně to stejné jsem chtěl napsat
Reagovat
baggik
Ale houby. Snad jsme lidi, zdraví je nejdůležitější. Jako bejt naštvanej na někoho, že málem skolaboval a zdržel tim zápas? Kdyby nepřišla ta indispozice tak Bára vyhrála dřív, takže Muguruza se může zlobit jedině na sebe, že nehrála lépe.
Reagovat
Torn
Na kdyby se nehraje. Ono by to asi nikoho nezarazilo a nepopudilo, kdyby to Bára nepraktikovala tak často...začíná s tím být podobně čitelná jako Tsitsipas. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
majkl005
tak myslel jsem, že Muguruza je normální hráčka, ale jak může tohlecto Báře říct u sítě, když jasně vidí, jak je hotová? to ať si říká jinejm mindám, které to vyloženě dělají naschvál a jakmile se "vrátí" tak hrají jakoby jim nic nebylo...takhle neunést prohru, prej šampionka, to jo...
Reagovat
majkl005
a ještě když se ji Bára u sítě omlouvá...to by neudělal nikdo...
Reagovat
ladinec
CO ČEKAT AO "DEMOKRATICKÉHO" ZÁPADU
Reagovat
ttopi
Taky nechápu. Někdy když je člověku zle, tak opravdu stačí na chvíli zastavit, vydechnout, něco se sebou udělat. Takhle bez MTO ta možnost není.
Reagovat
baggik
Hrozná pinda. Normální člověk by měl o toho druhého starost.
Reagovat
Mony
smile..když tě porazí invalida?
Reagovat
Fransoas
Nepamatuji,že by někdy nebyla schopna absolvovat pozápasový rozhovor.To je poprvé co tato situace nastala.Zdravotní komplikace mohla být způsobena tím,že se nemohla zhluboka nadechnout což se mi také někdy stává.Buď to může být fyzická zátěž,nebo mezižeberní vazivo-potom je problém s dechem.Na konci u sítě jsem měl pocit jakoby tím chtěla Španělka naznačit proč to tedy neskrečovala.Snad Bára nebude mít větší zdravotní problém.
Reagovat
Pavlis
To je podnětná úvaha. Lze tedy předpokládat, že nějaký takový problém Bára stoprocentně měla. Viz můj příspěvek ze 14:41 Hod.
Reagovat
Mony
na Seznamu píší o problémech s břišními svaly, ale já bych si vsadil po vlastních zkušenostech, že šlo o nevolnost od žaludku spojená s pícháním pod žebry. Tedy žádné svalové zranění. To by byl větší problém. Ty žaludeční nevolnosti bývají psychického původu. Já se kolikrát divím, proč zrovna při maratonu mi je blbě, ale ono to bývá těmi nervy den před a v noci..
Reagovat
horska.kraslice
Souhlas. Psychika je mrška. A Bára od jara v "novém světě", aniž to ještě stačila pořádně strávit. Tak se to nasčítává.
Reagovat
Mony
Hlavně ten zápas byl hodně náročný mentálně, nahoru-dolu... Já měl Baru vždy za mentálně slabší, ale dnes v té dramatické koncovce na mě udělala dojem, to vubec nebylo snadné ustat
Reagovat
lvicek
Bara nebyvala moc silna hlave v ty dobe, kdy se roky motala za hranici stovky. To se prave u ni nejak zlomilo behem posledniho roku a letos je prave i z hlediska mentalniho fakt skvela!
Reagovat
Mony
Dělá pokroky, k tomu psycholožka, zkušenosti z vypjatých STB v deblu, touha se zlepšovat...
Reagovat
lvicek
Jj, vsak jasne :). Ja jen reagovala na to, ze te prekvapila, jak to ustala - a ja mam prave pocit, ze posledni rok tohle neuveritelne zlepsila a ze ji to ted, narozdil od minulosti, zdobi. Urcite je to kombinace toho vseho, co pises.
Reagovat
tmora
Nevíte co Muguruza říkala u sítě?
Reagovat
Mony
už to tu někdo říkal "so unprofessional"
Reagovat
com
jeste chceme preklad smilesmile
Reagovat
Mony
"tak neprofesionální"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podle toho co tu čtu, tak spíš "very professional"
smile
Ať si jde Koťátko lízat rány k blixovismile
Reagovat
tmora
OMGsmile
Reagovat
Jiri
Bara vyrovnala na 5:5 a pak rozhodcimu nahlasila MT, takze o nejake taktice nemuze byt rec. To moc nedava smysl. Ano kdyby si jej vzala nasledne po otocce Mugu na 5:4, tak by to vypadalo hur, ale Bara si to sla vyzrat a moc nechybelo a set byl u konce. Tam to mela Mugu ukoncit pri svych zkusenostech, ale nezvladla to a na to jedine tak muze byt nastvana. Myslim, ze az vychladne, tak to uzna a stejne tak media a komentatori.
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Jiri
Bara vyrovnala na 5:5 a pak rozhodcimu nahlasila MT, takze o nejake taktice nemuze byt rec. To moc nedava smysl. Ano kdyby si jej vzala nasledne po otocce Mugu na 5:4, tak by to vypadalo hur, ale Bara si to sla vyzrat a moc nechybelo a set byl u konce. Tam to mela Mugu ukoncit pri svych zkusenostech, ale nezvladla to a na to jedine tak muze byt nastvana. Myslim, ze az vychladne, tak to uzna a stejne tak media a komentatori.
Reagovat
tommr
dnešní zápas byl i přímým soubojem o místo v první desítce. Vítězstvím si Bára zajistila místo v top-10 a navýšila svůj náskok na Muguruzu na skoro tři sta bodů ... smile
Reagovat
GaelM
Mugupizda ten závěr hodně neunesla, od hráčky s jejími zkušenostmi bych čekal lepší kontrolu. Měla druhý set na lopatě a ten třetí by se pak nejspíš ani nedohrál, pokud by vůbec začal...

Snad se Bára dá do kupy, teď fakt přijde vhod vypadnutí z deblu a den volna. Navíc se Sabalenkou to nebude dlouhý zápas, ta se nějakým dlouhým pinkáním zdržovat nebude smile
Reagovat
Nenela
Je nekde zaznam celeho zapasu? Na highlightech MTO vubec neni. Diky
Reagovat
Fransoas
Jedině máte-li Eurosport tak případné zpětné zhlédnutí celěho zápasu.
Reagovat
HolyMotors
Krásná práce!smile tahle bárka se ještě ani zdaleka nepotápí..
Reagovat
com
tak pred par dny tu byl clanek, ze chce bejt Krejcikova zajimavou tenistkou.. Tak po dnesku se o ni bude asi hodne lidi zajimat a psat o ni smile
Reagovat
Mony
tak mají média o čem psát, to je vítané a snad to pomůže i na nasazení na Centr
Reagovat
tommr
jj Bára si po dnešku hodně vylepšila reputaci. Čekám že hlavně Španěláci ted po ní půjdou ... smile
Reagovat
Andrew89
jí u sítě řekla: ,,so unprofessional"

jasně:D a to koučování při TB je asi profesionální :Dsmile
Reagovat
Andrew89
You are*
Reagovat
tommr
Muguruza to nějak to neunesla - to je taky neprofesionální ... smile
Reagovat
budul
Mám pocit, že po praseti v TB se neomluvila..taky hodně profesionální
Reagovat
Andrew89
nene neomluvila...teda jsem to alespon nevidel.

smile
Reagovat
aligo
omluvila, ale jen tak z lehka smile
Reagovat
tommr
já teda žádnou omluvu taky neviděl ...
Reagovat
Mony
já bych naopak řekl "so professional"
Reagovat
Mantra
Simply cleversmile
Reagovat
tommr
cenná výhra nad těžkou soupeřkou. Už ted je možný říct, že letošní USO je pro Báru velkej úspěch ... smile
Škoda jen, že si Bára nechala utéct vedení 4:0 ve druhým setu. Mohla si tak ušetřit trápení ke konci zápasu a spoustu kritiky kterou za ten MTO ještě schytá at už byl oprávněnej nebo ne... smile
Reagovat
Jan
Měla viditelné potíže, tak jaká kritika, proboha.
Reagovat
vladka
Velká gratulace smilesmile! A jestli je Mugu naštvaná? No a co...
Reagovat
Bloody13
Ten MTO se bude v médiích ještě určitě probírat. Jsem zvědavej na reakci Muguruzy. Každopádně gratulace obrovská, ty body se budou (nejen) ke konci roku hodit smilesmile
Reagovat
Mony
Mugu není Barty, Halep či Petra K.. Co můžeš čekat?
Reagovat
Meceon
Tak její reakci snad ani nikde číst nechci, ovšem Barbora pravidla žádná neporušila a že nedokázala Mugu ten zápas otočit je její problém...Tohle hrané nebylo,to byl prostě průser
Reagovat
Andrew89
Mugu si to prohrála sama...jasně, že jí to MTO vyvedlo z rytmu, jsou tu jasná ale:
1) Bára si ho vzala za stavu 5:6 když šla podávat, takže riskovala že ho ztratí hned

2)měla gem a celej TB na to Báru dorazit....to není jeden, dva míčky
Reagovat
Mantra
mého skromného názoru, to dohrála vabank: buď tu sadu nebo gameover a byla si toho asi vědoma. To klobouk dolů, ale jak bude fit, to je asi nejasné.
Reagovat
tommr
na GS je naštěstí mezi zápasy den volna. Pokud se ale Bára nedá do příštího zápasu stoprocentně dohromady tak asi skončí, protože Sabalenka je příliš těžká soupeřka i za normálních okolností ...
Reagovat
Mony
Sabalenka se s ní vyhází, moc dobrý los
Reagovat
hluuusa
To byl vyborne takticky vybrany timeout. Bylo ji blbe, nejspis by to prohrala cele, kdyby si ho nevzala. Pauza ji ohromne pomohla. Mugu celkem opravnene nastvana.
Reagovat
Mony
Když ti je blbě, tak to je taktický MT?
Reagovat
hluuusa
Tim takticky jsem myslel v pravy cas.
Reagovat
Mony
Tak MT ji pomohl dokonale, ale nic nefér bych v tom neviděl
Reagovat
aligo
Na to je MTO je, aby hráči, hračce pomohl, když mu není dobře, nebo se zraní...
Reagovat
budul
Proč oprávněně naštvaná.. Báře evidentně nebylo dobře, být to opačně tak si Mugu vezme MT taky, že ji to rozhodilo se nedivím, ne každý zo ustojí..ja bych to pak taky vyházelsmile
Reagovat
ttopi
Nějak si protiřečíš. Mugu je podle tebe oprávněně naštvaná, ale přitom Krejčíková si MTO vzít musela. Nedává to moc smysl co píšeš smile
Reagovat
zfloyd
má toho teda plný brejle málem odjela na vozíku je div že to dohrála a ještě i vyhrála , gratulacesmilesmilesmile
Reagovat
Jan
smilesmilesmile
Reagovat
Meceon
Brutální...Snad se dá na další zápas dohromady
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist