Krejčíková se Siniakovou jsou třetí rok po sobě v semifinále Australian Open

26. 1. 2022, 09:49
Aktuality 20
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Krejčíková se po včerejších zdravotních potížích ve dvouhře dokázala připravit na dnešní čtyřhru a společně s Kateřinou Siniakovou neztratily na letošním na Australian Open set ani ve čtvrtém duelu. Nasazené jedničky si poradily s americko-australským duem s Caroline Dolehideová a Storm Sandersová a třetí rok po sobě v Melbourne postoupily do semifinále. O zopakování loňského finále budou usilovat proti turnajovým trojkám Veronice Kuděrmetovové a Elise Mertensové.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále v Kia Areně porazily americko-australský pár Caroline Dolehideová a Storm Sandersová 6-2 7-6.

"Byl to další velmi obtížný zápas. V prvním setu jsme proměňovaly šance, ve druhém to bylo vyrovnané a jsem ráda, jak jsme to zvládly. Těším se na semifinále," řekla na kurtu Krejčíková, která se dala dohromady po problémech z úterního čtvrtfinále dvouhry a hrála dobře.

V prvním setu si olympijské vítězky vybudovaly náskok 5-1. Ve druhém po ztrátě podání Siniakové prohrávaly 1-3, ale brejk získaly hned zpět a v tie-breaku zápas ukončily poměrem 7-3.

"Jsem šťastná, že jsme vyhrály a hrály skvěle," řekla Siniaková, jež letos ve dvouhře neuhrála ve třech zápasech ani set, ale v deblu má bilanci 8-0. Na začátku roku v Melbourne triumfovala společně s Američankou Bernardou Peraovou na turnaji WTA 250.

Krejčíková a Siniaková hrají v nové sezoně první společný turnaj a zatím navazují na úspěšný loňský rok, ve kterém vedle zlata z Tokia vyhrály Roland Garros či Turnaj mistryň.

Na Australian Open startují Krejčíková se Siniakovou popáté a zatím každý rok dokázaly vylepšit výsledek z předchozí sezony. Osmifinále (2018), čtvrtfinále (2019), semifinále (2020), finále (2021) a letos se tak nabízí myšlenky na titul.

"Budujeme si sebevědomí. Je začátek sezony, všechno je od začátku a každý nás chce porazit, proto je to možná teď těžší. Ale zatím odvádíme dobrou práci a uvidíme, kam až to dotáhneme," řekla Krejčíková.

O 5. grandslamové finále si trojnásobné grandslamové šampionky z French Open (2018 a 2021) a Wimbledonu (2018) zahrají už ve čtvrtek proti nasazeným trojkám Elise MertensováVeronice Kuděrmětovové. Belgicko-ruská dvojice absolvuje teprve druhý společně turnaj, ale ještě nenašla přemožitelky.

O druhé místo ve finále svedou souboj Japonky Šuko Aojamaová s Enou Šibaharovou proti Kazašce Anně Daniliniové s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
středeční výsledky (26. 1. 2022)
• Čtyřhra žen  - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Dolehideová/Sandersová (9-USA/Austr.) 6-2 7-6(3)
Kuděrmetovová/Mertensová (Rus./Belg.) - Flipkensová/Sorribesová (Belg./Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
pumpier
Ten kdo za stavu 2/5 umírá a nechává se ošetřit je pro mě simulant a herec - divadlo, ještě že nebyl 3. set, to by na latríně strávila hodně času svědčí to o tom , že druhý den byla jako rybka (podle výrazu vypadá jako leklá - otevřená pusa. Moje diagnoza : špatně se nadopovala , nebo měla krámy. Rada sázkařům - spočítejte dny a máte to ložený (zkušenost od Kvitové , kdy to prozradila po prohře a opravdu to vychází
Reagovat
blixa
Ten kdo žvaní nesmysly, aniž by cokoliv věděl, je pro mě dement !
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hráďa s parťâkem hráli moc profesorsky a dostali se do MTB a i v něm mají trablesmile
Soupeři jsou možná slabší, ale namotivovanější.
Tak nakonec usměvavější pár postoupil do SF.
Hráďa s Escobarem už asi spali...
Nicméně, Řekyně si mě získala, byla sympatická podobně jako Osorio a navíc podobně pěknásmile
Reagovat
peggy
Jako vždy Katka táhla celý zápas a drela,Krecikova se zase vezla na vlně.
Reagovat
tommr
mě včera přišla naopak o něco solidnější Bára ...
Reagovat
blixa
Jako vždy žvaníš, blbko ! smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ta stará závistivá komunistická kráva už jiná nebude. Spíš to bude stále horší smile
Reagovat
aligo
No kdyby jsi Báru někdy za něco pochválila, tak to by muselo být s Bárou něco hodně špatně smile
Reagovat
vojta91
Ta Bára musela navštívit Jéžiše jinak si ten zdravotní zázrak od zítra nedovedu vysvětlit smile
Reagovat
vojta91
Od včera pochopitelně smile
Reagovat
Fandina
Hrát na polovině kurtu, byť většího je jednodušší.
Reagovat
vojta91
Jo no jasne Fandino.. když nejsi zdravotně v pořádku tak je to jedno. To je jako kdybys tvrdila.. no Sáblíková není zdravá 5000m na olympiade nepojede pojede jen 3000m a ty dá úplně jako nic
Reagovat
Fandina
Když ti jeden den není dobře, neznamená to, že nejsi zdravotně v pořádku.
Reagovat
Holahej
..hrát dvouhru a čtyřhru je hlavně fyzicky nebetyčný rozdíl.., jiná "disciplína", také když je venkovní teplota cca 30°C, tak dole na kurtu kotle stadiónu je mnohem větší.., Bára své potíže navíc blíže nespecifikovala..
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky jsem jeden v měsíci k ničemu. A občas uvažuju, že prášky proto bolesti zapíju alkoholem, protože smilesmile znám celkem dost takových žen.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A co láhev s horkou vodou, nepomáhá?
Reagovat
brixner
To tě fakt lutiu! Já si dam dycky nudle a sem cajk...smilesmile
Reagovat
Fandina
Také mě to napadlo, proto ty nespecifikované problémy.
Reagovat
Fandina
Mohlo by to tak být, když mluvila o nespecifikovaných problémech.
Reagovat
tommr
dneska poprvé na turnaji musely do TB ale ten zvládly suverénně. Jsem rád, že na Báře nebyly znát žádný zdravotní trable ... smile
V dalším kole je čeká předčasný finále - nikdo silnější než Kudermetova/Mertens už v pavouku nezbyl ...
Potěšitelný je, že Katka si dneska zajistila post světový deblový jedničky bez ohledu na to jak zbývající zápasy dopadnou ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist