Krejčíková si v Hamburku jen jednou udržela servis a končí. Ve čtvrtfinále dohrála i Siniaková

21. 7. 2022, 12:23
Aktuality 40
WTA HAMBURK - Barbora Krejčíková po návratu ze zdravotní pauzy stále nemůže najít svou nejlepší a hlavně stabilní formu. V Hamburku ve svém prvním čtvrtfinále od Australian Open pouze jednou uhájila vlastní servis a s Anastasií Potapovovou, kterou loni smetla v Dubaji, za necelou hodinu a čtvrt jasně prohrála. Ani Kateřina Siniaková postup mezi nejlepší kvarteto nevybojovala, když nedokázala zastavit nyní 10 zápasů neporaženou Bernardu Peraovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková po tříměsíční pauze zaviněné zraněním lokte znovu do akce naskočila na French Open, kde obhajovala titul ve dvouhře i čtyřhře. Zatímco v singlu se rozloučila hned v úvodním kole po porážce s Diane Parryovou, do deblové soutěže kvůli pozitivnímu testu na koronavirus vůbec nenastoupila. Po zdravotní přestávce se zúčastnila čtyř turnajů a vítězství se dočkala pouze ve Wimbledonu (3. kolo).

Další vítěznou sérii si po skalpech lucky losera Suzan Lamensové a Magdaleny Frechová, proti níž získala 12 her v řadě, připsala v Hamburku. Mezi nejlepší čtyřku se však nedostala.

Dnes si ve svém prvním čtvrtfinále od Australian Open pouze jednou uhájila servis, o který přišla celkem sedmkrát, kupila nevynucené chyby a s Anastasií Potapovovou za necelou hodinu a čtvrt prohrála jasně 1-6 3-6. Soupeřka jí tak oplatila loňský debakl z Dubaje. Krejčíková bude v příštím týdnu obhajovat triumf na betonech v Praze.

Jednadvacetiletá Ruska, jež v dubnu na antuce v Istanbulu získala svůj první titul, bude o své čtvrté finále usilovat proti Anett Kontaveitové. Nasazená jednička se dnes na kurtu příliš nezdržela, za stavu 0-6 0-2 jí vzdala loňská finalistka Andrea Petkovicová. Světová dvojka bude hrát své první semifinále od konce února a bojovat o 15. finále. Jediný dosavadní souboj s Potapovovou vyhrála.

Kateřina Siniaková si v Hamburku vyšlápla na světovou dvanáctku a nasazenou dvojku Darju Kasatkinovou a poté smetla Lauru Pigossiovou, zaznamenala tak svou teprve druhou letošní vítěznou sérii v hlavních soutěžích a po 11 měsících prošla do čtvrtfinále.

První semifinále od loňského června si však 26letá Češka nezahraje, ani ona nedokázala zastavit Bernardu Peraovou. Američance, se kterou vyhrála všechny čtyři předchozí souboje, ani jednou nesebrala servis a po hodině a pár minutách prohrála jasně 3-6 1-6.

Sedmadvacetiletá Peraová, nyní 10 zápasů a 20 setů neporažená, se o své druhé finále utká s Marynou Zaněvskou (H2H 1-1). Zaněvská po setech 6-4 7-5 vyřadila nasazenou čtyřku Aljaksandru Sasnovičovou a potřetí v kariéře (vše na antuce) a poprvé v letošní sezoně si zahraje semifinále podniků WTA. Rovněž 28letá ukrajinská rodačka reprezentující Belgii bude útočit na své druhé finále na této úrovni.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 251.750 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Potapovová (-) - Krejčíková (3-ČR) 6-1 6-3
Peraová (USA) - Siniaková (ČR) 6-3 6-1
Kontaveitová (1-Est.) - Petkovicová (8-Něm.) 6-0 2-0 / skreč
Zaněvská (7-Belg.) - Sasnovičová (4-) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
GaelM
Nevadí, hlavně že holkám pořád funguje debl. Do budoucna bych opět rád viděl Báru taky v mixu, má pro to lepší předpoklady, než pro single... I když chápu, že fyzicky se musí šetřit a single kvůli penězům nepustí, takže to asi hned tak nevyjde :(
Reagovat
EllNino
Díky bohu
Reagovat
makro99
single kvůli penězům nepustí...:D
Reagovat
peggy
Myslim,že její jednoduchou hru už kazda hračka prokousat a je snadné ji porazit.Ona si myslí,že je světová,ale není.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Lada62
Měla se se radši soustředit na debla, tam mají s Kateřinou větší šance na úspěchsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kdoví, jestli se taky nechytí trendu výměny trenéra. Třeba potřebuje nový podnět. Buďto se po zranění navrací opravdu pomaleji, nebo se snaží, ale výsledky se jaksi nedostavují.
Pro ideální formu musí mít hráčka ideální podmínky a k těm Báře zkrátka něco chybí.
Potenciál rozhodně má, není to střelkyně, která by měla mušku na jednom turnaji.
Reagovat
Drzymalski
A ona má trenéra? Já myslel že Kartus je mentor.
Reagovat
EllNino
10. výhra v řadě, zatím kopíruje jízdu Gabriely Ruse z loňska (výhra Hamburku a finále Palerma). Mimochodem Gabriela vypadla v 1. kole právě s Bernardou, a jelikož je Palermo letos ve stejný termín jako Hamburk, neobhájí nic
Reagovat
Dobry-den
Holky se na to dneska pěkně vyprdly. smile

Báru čeká změna povrchu, tak zřejmě spíchá do Prahy osahat si před turnajem na pár dní tvrdý povrch...

Katka stovku udržela a to jí asi ke spokojenosti stačí, protože dneska neměla žádnou snahu soupeřce vzdorovat. Nicméně dneska to tolik nevadí, Pera je sympatická hráčka, navíc má formu, takže se nebudu zlobit, když získá další titul. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pera skutečně formu má. Kosatka vůbec nehrála špatně a Katka ji přehrála, ale dneska to nešlo. Zápas jsem sice nedokoukal do konce, ale bylo vidět, že Katka má problémy s vedrem, se servisem soupeřky, sem tam i s vlastním, ale Pera hlavně hrála dlouhé razantní míče a minimálně chybovala. Gamy byly tak rychlé, že na ni Katka nestihla najít recept. Pera je asi nejsilnější hráčka, co na turnaji zbyla, takže prohra sice zamrzí, ale stane se. Podstatnější bude, aby Katka zahrála na dalších turnjích úroveň zápasu s Kosatkou.
Reagovat
elsky
Taky mi přišlo, že to bylo hodně o momentální úrovni soupeřky. Pera hrála jak z partesu.
Reagovat
tommr
Katka se zřejmě rozhodla trumfnout Báru a zahrát ještě hůř ... smile
Reagovat
Drzymalski
Někdy za to může i soupeř...smile
Reagovat
Drzymalski
Klára Janáčková, komická figura komentu na 02 TV, se vrátila smile Její vysoce odborné poznámky prověřené hrou na kurtech Sokola Praskačka miluji. Nejvíce "Hmmmmm..."
Reagovat
com
Krejcikova koupila dve jizdenky na vlak.. Je domluvena s Káčou, že za chvili se sejdou na vlakaci smilesmile
Reagovat
zfloyd
Pérová hraje famózně ,asi to vyhraje celý
Reagovat
tommr
hraje dobře ale Kontaveitovou neporazí ...
Reagovat
Drzymalski
Dlouho jsem ji neviděl hrát. Hodně slušný progres. Při nestabilitě první světové dvacítky má určitě šanci jít vysoko.
Reagovat
makro99
A myslis, ze zrovna ona je etalon stability? Ja bych spis hadal, kolik tydnu ji tady vlna může vydrzet..
Reagovat
zfloyd
hraje docela DOBŘE , ale Pérová je v laufu , třeba jí to nevydrží smilesmile
Reagovat
zfloyd
tak jsem zvědav jestli potvrdí svou zlepšenou hru
Reagovat
Grape
Zrovna mě ráno při pohledu do pavouka napadlo, že by tu klidně mohlo být i české finále. No radši nemyslet... smile
Reagovat
tommr
vyhrát jeden servis z osmi proti hráčce formátu Potapový je prostě děs ... smile
Reagovat
vladka
děs běs, jako když má v hlavě , že na ni nikdo nemá, řeže do toho jak hluchej do vrat..pro mě velký, stupňující se zklamání..smile
Reagovat
Drzymalski
Krejčíková míří v singlu tam, kam svým tenisem zhruba patří. Potapovová, talent od Pánaboha, ji místy slušně školila. Jsem zvědavý jak si Siniakovová poradí s Perou. Mohla by překvapit.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Grape
Je fajn, že s tím tenisem vyhrála GS. smile
Reagovat
tommr
ted to ovšem vypadá že šlo o jednorázovej úlet a že se na podobnou úroven už nikdy znovu nedostane ...
Reagovat
Grape
Možná nedostane, ale úlet to nebyl. Byly tam další dvě GS čtvrtfinále, osmifinále Wimbledonu, kde mohla dojít dál, kdyby nenarazila na suverénní Ash, finále Dubaje... Jo, GS už nejspíš nedá, ale úlet byla třeba Monica Puig na OH, Bára se ve špičce nějakou dobu držela.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
Jednak. Ale hlavně vést teď tudle debatu nemá valnýho smyslu. Kdo trochu sleduje tenis, tak musí vědět, že sezóna obhajob po průlomové sezóně je nesmírně obtížná.. a navíc Bára se zranila, a poměrně na dlouho, právě na to kritický období Štrasburk, Paříž atd.
Poprvé spekulovat o tom, že se Bára už životní sezóně možná nikdy nepřiblíží, má smysl tak někdy po Milovicích v listopadu 2023, nejdřív :)
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
George_Renel
Bára se dnes nevycajchnovala.smile
Reagovat
EllNino
Proti Frech už to začalo vypadat na návrat sebevědomí a formy, ale dneska je to zase zpátky ...

Karolína, Bára, Muška, Markéta, vlastně i Katka, Petra (až na ten titul z Eastbourne) a Terka zažívají letos prachbídnou sezónu a celé to zachraňuje Maruška, jejíž výsledek ale nebyl bodovaný, a ani ta nemá ty výsledky úplně jisté ...

Českou jedničkou je dvaatřietiletá veteránka na odchodu, Karolína s Bárou mají před sebou velký sešup kvůli zranění a poklesu formy, Muška vypadla ze stovky a myslím, že to brzy čeká i Markétu a Katku, Tereza má spíš průměrnou sezónu bez výraznějšího úspěchu ...

Snad se vyvede Praha a dodá trochu elánu, protože se není nějak od čeho odrazit
Reagovat
makro99
a proto letos koukám hodně na juniorky... profiltruj si WTA ranking do 18 let, aktuálně: 1. Linda 2. Linda 4. Sára 7. Brenda 8. Nikola.. tedy 3 holky mezi 4ma, 5 mezi 8mi - neskutečný vzestup... u dospělých holek se to letos všechno sešlo naopak, ale v takto globálním sportu permanentní dominance na všech frontách snad ani není možná..
Reagovat
EllNino
Samozřejmě, juniorky sleduju pozorně
Reagovat
misa
Petra má slušnou sezonu, titul z pětistovky a čf. Miami jsou ve 32 solidní výsledky. Na velké tituly už asi nemá síly.

Ostatní (mimo Bouzkové) se buď vrací po zranění, nebo si problémy se zdravím procházejí.

Maruška mohla být na tom mnohem líp, kdyby zbytečně neprohrála finále v Guadalajaře nebo pasivitou neodevzdala 3. kolo Madridu nebo nechytla covid v Paříži :( Ale celkově jsem s ní velmi spokojený a doufám, že do konce sezony se objeví v první padesátce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist