Krejčíková vyhrála opět ve třech setech a v Hongkongu je ve čtvrtfinále

2. 1. 2020, 08:36
Aktuality 1
ITF HONGKONG - Třetí nasazená Barbora Krejčíková na turnaji ITF W25 v Hongkongu porazila dvacetiletou Japonku Maiu Hontamaovou a po druhé třísetové výhře postoupila do čtvrtfinále. V něm se čtyřiadvacetiletá Češka utká s o dva roky mladší Francouzkou Harmony Tanovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková loni vyhrála čtyři antukové turnaje ITF po sobě, ale také bojovala se zdravotními problémy. Kvůli nemoci se jí nepovedlo Roland Garros a měsíc nehrála, na konci srpna si pak v kvalifikaci US Open vážně poranila pravé chodidlo a byla ráda, že na závěr sezony stihla alespoň Turnaj mistryň ve čtyřhře.

Do sezony 2020 vstupuje čtyřiadvacetiletá Češka jako 131. hráčka světa a před kvalifikací Australian Open ještě ladí formu, neboť od srpna odehrála jen jeden singlový zápas. Jako jedna z mála hráček druhé světové stovky startuje na turnaji ITF s dotací 25.000 dolarů v Hongkongu, kde už přes půl roku probíhají protivládní prostesty.

Třetí nasazená Češka v prvních dvou kolech potvrdila roli favoritky, když si ve třech setech poradila s devatenáctiletou Ruskou Sofjou Lansererovou i dvacetiletou Japonkou Maiou Hontamaovou. Až 387. hráčku světa dnes zdolala po dvou hodinách a šesti minutách hry 6-2 2-6 6-3.

Krejčíková si připsala teprve třetí výhru z posledních osmi zápasů, v hlavní soutěži se dočkala prvních dvou výher od poloviny loňského července.

Ve čtvrtfinále, které si v Hongkongu zahrála i při svém jediném předchozím startu v roce 2017, se třináctá deblistka světa Krejčíková utká s dvaadvacetiletou Francouzkou Harmony Tanovou. Ta aktuálně figuruje na 251. místě žebříčku WTA.

Suverénně do čtvrtfinále postoupily obě nejvýše nasazené hráčky a členky Top 100 - domácí Lin Zhu  i Kazaška Zarina Dijasová ztratily ve dvou zápasech jen pět gamů.

• ITF W25 HONGKONG •
tv. povrch, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 01. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Hontamaová (Jap.) 6-2 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Malé OT ... Budapest nebo Bukurest, obojí končí na est ... úsměv

https://sport.aktualne.cz/tenis/rozlucka-hvezd-revolucni-bitva-tymu-i-federeruv-boj-o-zlato/r~f2e959b41dde11ea82ef0cc47ab5f122/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist