Kvitová podruhé v sezoně vyhrála anketu Hráčka měsíce. Dalšími vítězkami jsou Mariaová a Wozniacká

9. 7. 2018, 10:36
Aktuality 6
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky červnových anket. Hráčkou měsíce se stala Petra Kvitová, která díky triumfu v Birminghamu ovládla tuto anketu letos již podruhé. V kategorii Průlom měsíce se z vítězství raduje Tatjana Mariaová. Úder měsíce vyhrála světová dvojka Caroline Wozniacká.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Petra Kvitová

Petra Kvitová se letos raduje již podruhé. V únoru byla zvolena hráčkou měsíce díky triumfům v Petrohradu a v Dauhá a za červen si prvenství vysloužila po úspěšné obhajobě titulu v Birminghamu, kde získala svůj už pátý letošní titul. Žádná jiná tenistka letos tolik turnajů nevyhrála.

Kvitová v Birminghamu ztratila v pěti zápasech jediný set, a to až ve finále, v němž po prohrané úvodní sadě smetla Slovenku Rybárikovou. Na britské trávě předtím porazila Kontaovou, Gavrilovovou, Görgesovou a Buzarnescuovou.

Poté se přesunula do Eastbourne, kde začala výhrou nad Bondarenkovou a přidala šesté vítězství v řadě. K dalšímu zápasu kvůli zranění stehenního svalu nenastoupila.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce června
1. Petra Kvitová
2. Caroline Wozniacká
3. Ashleigh Bartyová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová


Průlom měsíce: Tatjana Mariaová

Tatjana Mariaová v červnu získala svůj premiérový titul na okruhu WTA, díky němu byla v červnu zařazena mezi nominované a nakonec celou anketu vyhrála.

Třicetiletá Němka přitom v předchozím průběhu letošní sezony nedokázala na jednom turnaji vyhrát více než jeden zápas. Na Mallorcu přijela s hrozivou bilancí 3-15.

Na španělské trávě nicméně předváděla svůj nejlepší tenis. Už v prvním kole si vyšlápla na nasazenou Kontaveitovou, poté porazila krajanku Witthöftovou, nasazenou Šafářovou, americký talent Keninovou a ve finále finalistku předchozích ročníků a obhájkyni titulu Sevastovovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce června
1. Tatjana Mariaová
2. Alexandra Kruničová
3. Sofia Keninová

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová


Úder měsíce: Caroline Wozniacká

V červnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Caroline Wozniacká. Světová dvojka předvedla, že se umí skvěle bránit i na nejrychlejším tenisovém povrchu. V Eastbourne pozdější vítězka vytáhla nechytatelný lob proti domácí Kontaové.

Výsledky kategorie Úder měsíce června
1. Caroline Wozniacká
2. Petra Kvitová
3. Alexandra Kruničová
4. CoCo Vandewegheová
5. Dominika Cibulková

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
sharon
Zaslouženě Kvitty.
Reagovat
peggy
Co slecna Kvitova,jen namyslena dama z Monaca.Nikdy bych pro ni nehlasovala.
Reagovat
Blondie
Tady máš kapesník, otři si slzy :D namyšlená je Karolína, kterou vymlátí KiKi a Karolína pak na tiskovce vyblije, že KiKi ani nevěděla, jak některé míče trefila. Kruci, Karolínko, myslím, že ona kurnik věděla, jak na tebe :D
*
Výborně, Peti, moc Ti to přeju!
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji k druhému prvenství v sezóně, kdy se opět stala Hráčkou měsíce. Sám jsem pro ni hlasoval. Věřím, že vylepší loňský výsledek z Ameriky, problém bude jen US Open. Ale kdyby začala grandslamy brát jako běžné turnaje a nelpěla tolik na minulosti, bylo by to asi fajn.
Reagovat
George_Renel
Češky vládldy prvnímu pololetí tenisové sezóny, chyběl tomu jen nějaký větší úspěch na GS.
Reagovat
d@ve
Super - to může být dobrá pro Petru vzpruha, po tom nečekaném vypadnutí.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist