Kvitová v Dubaji: Překvapila jsem tu i sama sebe

23. 2. 2019, 09:37
Aktuality 43
Petra Kvitová na začátku týdne před startem prestižního podniku v Dubaji uvedla, že se necítí stoprocentně duševně ani fyzicky. Česká bojovnice ale únavě nepodlehla, vyhrála všechny své čtyři zápasy a dnes ji čeká 35. finále v kariéře, v němž bude usilovat o 27. trofej. Necítím se být úplně svěží, ale jsem nadšená. Překvapila jsem tu asi i sama sebe, konstatovala světová dvojka po postupu do finále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová vlétla do sezony 2019 jako uragán. Na turnaji v Brisbane sice prohrála již v osmifinále, poté se ale rozehrála do parádní formy a triumfovala v Sydney a vítěznou šňůru pak prodloužila i na úvodním grandslamu sezony v Melbourne, kde si poprvé v kariéře zahrála finále. V něm sice v boji o třetí grandslamový titul podlehla Naomi Osakaové, i tak se ale Češka posunula na druhé místo žebříčku, čímž vyrovnala své maximum.

Po náročném startu sezony pak Kvitová odletěla s kamarády na turnaj do Petrohradu, kde obhajovala titul z minulého roku. Obhajoba však Češce nevyšla, když prohrála již ve čtvrtfinále s Chorvatkou Vekičovou.

"Po turnaji v Rusku jsem letěla do Monaka a pak znovu do České republiky, kde jsem musela vyřídit nějaké věci," komentovala Kvitová, jež 5. února vypovídala asi hodinu a půl u Krajského soudu v Brně o svém napadení z prosince 2016. "Poté jsem pár dní trénovala, což nebylo úplně snadné, protože start sezony byl opravdu těžký. Stále cítím mírnou únavu," řekla Češka po příletu na turnaj v Dubaji.

"Necítím se teď stoprocentně duševně ani fyzicky, ale tenisový svět už je holt takový. Je to koloběh a je těžké si v průběhu roku pořádně odpočinout," řekla světová dvojka, jež však v Dubaji únavu přemohla a po čtyřech zvládnutých utkáních je potřetí v letošní sezoně ve finále.

Kvitová v Emirátech zvládla tři třísetové bitvy se Siniakovou, Bradyovou a Hsieh, jedinou výhru ve dvou setech si připsala ve čtvrtfinále proti Slovence Kužmové.

"Je to trošku zvláštní pocit, protože jsem opravdu nečekala, že se mi tu bude tak dařit," řekla Kvitová po postupu do svého 35. finále v kariéře. "Celkově je tahle sezona plná velkých překvapení a já jsem moc ráda, že tomu tak je. Snažím se od sebe příliš neočekávat, abych nebyla zbytečně pod tlakem, ale tyhle výsledky jsou krásné."

"Abych byla upřímná, jsem unavená a necítím se být úplně svěží," dodala druhá nasazená Češka. "Dnešní zápas byl velice náročný, musela jsem to ubojovat, ale moc jsem si to užila. Vím, že někdy vypadám tak, že mě to ani nebaví, ale ve skutečnosti si to opravdu užívám. Jsem šťastná, že mohu zase hrát a snažím se si užívat každou chvíli na kurtu."

V boji o zisk 27. trofeje narazí Kvitová v dnešním finále na Švýcarku Belindu Bencicovou, jež v semifinále přehrála turnajovou šestku Elinu Svitolinovou. Kvitová hrála se Švýcarkou dosud tři vzájemné zápasy a pokaždé odcházela jako vítězka, naposledy ji porazila ve třetím kole letošního Australian Open, kdy zvítězila hladce 6-1 6-4.

"Podle skóre to může vypadat jako jasný zápas, ale bylo to celkem náročné. Ona se navíc teď dostala do skvělé formy, je na koni a určitě nechá na kurtu všechno. Hraje agresivní a tvrdé údery a výborně podává, takže to určitě bude velká bitva," řekla Češka směrem k finálovému duelu. "Věřím, že se z té únavy, kterou teď cítím, brzy oklepu a budu na finále dobře připravená."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

43
Přidat komentář
peggy
Nevim z ceho byla unavena,do Monaca nemusela,ale tam ma domov.Tak at nefnuka,to je jeji problem penize.Proro prohrala,dobre.
Reagovat
Fandina
Nějak si protiřečíš. Do Monaca nemusela, ale tam má domov. Celkově tvoje příspěvky jsou jen útokem na druhého, nevím, jestli tě to baví, ale je to trapné.
Reagovat
FulnekUltras
Maruška má po náladě, protože v Madridu bude muset strpět staříka.
Reagovat
Chrenda
že se Belinda začala psychicky hroutit. Jsem zvědavý, jestli se ještě zvedne ve 3. setu.
Reagovat
Chrenda
No, tak se bohužel probrala. No, asi Petra nebude nejlepší na světě, jak jí říkal Vaněk. No.1 se poněkud zase vzdálilo. Co se dá dělat.
Reagovat
Chrenda
stream? Předem děkuji.
Reagovat
vendulkabendulka
youtube . com / watch?v=teUvyDLb_cg
Vymaz mezery
Reagovat
Chrenda
Hm, už je to bloklé.
Reagovat
slacker
sit napnuli prilis vysoko
Reagovat
mahycek
Vím, že jsme v TP, ale nevíte na jakém streamu by se
dalo chytit Jágrovo Kladno ? Dnes od 17.30 1 liga hokeje.
Byl bych moc vděčný.
Reagovat
Jabadu
Tady by mělo být všechno. Je tam i český basket, tak tam snad bude i česká kvedlaná. Má to i záložku "Ice hockey":

https://live-stream365.com/
Reagovat
aligo
Zaslouženě
Reagovat
tommr
pokud spolu budou hrát i nadále tak určitě nebudou chybět na letošním TM ...
Reagovat
aligo
Hlavně bude mít Bára dost šanci na no.1
Reagovat
tommr
v Indian Wells/Miami to ještě nebude, ale po French Open/Wimbledonu by se Bára klidně mohla stát deblovou jedničkou ...
Reagovat
tommr
pokud dneska vyhraje Bára tak bude v deblovým žebříčku třetí a na první Katku Siniakovou už bude ztrácet pouhých 615 bodů ...
Pokud vyhraje Lucka vrátí se do deblový top-20 a Česko tam bude mít 6 hráček ...
Reagovat
LukasH
Pamatuju si, jak se Evženy v roce 2014 ptali, jestli je překvapená, že je ve finále a ona řekla, že ne, protože hodně trénovala atd. A pak přišla studená sprcha. Ono to Petřinou "jsem překvapená a nevím, co od sebe čekat" je nakonec ten mnohem střízlivější pohled. Na kurtu bojuje o každej míč a ty výsledky se dostaví. Spoustu hráčů a hráček si vytyčí v mládí cíle..světová 1, GS a pak přichází frustrace, pokud se to i přes urputnou snahu nedaří. Petra v tomhle naštěstí nebyla vychovaná.
Reagovat
Jabadu
Vzpomínám si na rozhovor s nějakou pracovnicí WTA jak tam říkala, že tenisté nejsou normální lidé. Necítí se tak a odmalička jsou vedeni k tomu, že jsou výjimeční a že jim každý musí sloužit.
Popisovala tam jakým úkazem jsou hvězdné Češky. Snad je to tím, že pochází z normálních rodin, nemají jebnuté fotry a že obecně u nás platí - hlavně se z toho nepo.srat.
Reagovat
Fandina
Tak to mi nepřipadá jako reálné, to co píšeš. Když se tak dívám na příběhy jednotlivých tenistů, tak jsou to většinou normální holky, trénují a pak hrají na turnajích, nevím, že by jim někdo říkal, že jsou výjmečné a druzí jim mají sloužit. Teď píšu jak o našich tak zahraničních holkách.

To, že řekla Genie, že není překvapená, že trénovala vůbec nic neznamená, myslela si prostě, že je to výsledek její práce. Že to nestačilo na Petru a na další jiné pak v dalších letech, svědčí o tom, že její představa, že má natrénováno, nestačila.
Reagovat
Jabadu
Zde je ten rozhovor:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/zahranicni-tenisova-reporterka-courtney-nguyen-rozhovor.A171026_195657_tenis_ald/tisk
Reagovat
Fandina
To ale není o tom, že jsou tenisti vychováváni, jako výjmeční lidé, je to o přístupu k novinářům.
Reagovat
Fandina
I když samozřejmě, je to fajn, že české holky jsou chváleny.
Reagovat
Jabadu
Ale no dobrá - jsem vinen! :D:D:D
Já jen, aby řeč nestála.
Takže za hodinu se usadíme, zklidníme se, parchantíci a budeme sledovat vůli boží.
Přál bych si, aby smyšleně hypoteticky zazněla slova Petry: "Ale paní kolegyně, já finále neprohrávám!"
:-)
Reagovat
Fandina
BeBe tady hraje dobře, tak doufám, že se Petra dobře vyspí a půjde jí to tak jak v Dubaji dosud.
Reagovat
Jabadu
Ještě na okraj:
V Dubaji se výdělek daní 0%. Slovy: Nula procenty!
:-)
Reagovat
Fandina
:-))

Lepší podnikání v Dubaji než v ČR

ČR není zrovna vyhledávanou destinací, kde by si zahraniční podnikatelé, chtěli založit nějakou svoji společnost. Dubai je pravým opakem. Dubai je vyhledávána podnikateli a investory z jiných zemí, aby si zde založili své offshore nebo onshore firmy. Dubai je městem zahraničního obchodu. Neplatí se tu praktický žádné daně a poplatky. Což je velký rozdíl oproti zdanění v ČR. Daň z příjmů právnických osob ve výši 10 % platí pouze společnosti, které podnikají v oblasti ropy a zemního plynu. V ČR každá právnická osoba podléhá dani z příjmů ve výši 19 %. Navíc přímo v Dubaji byly zřízeny volné zóny za účelem zahraničního obchodu a investic. Všeobecně platné je, že společnosti, které jsou v Dubaji založeny, musí být minimálně z 51 % vlastněny občany Spojených arabských emirátů. Naopak firmy, které jsou registrované ve volné zóně, mohou být vlastněny z celých 100 % cizinci. Tyto společnosti mají jako plus ještě možnost některých výjimek z daňových a celních povinností. Proč si tedy se založením firmy v Dubaji otálet?

Citace z http://www.zalozenioffshorefirmydubai.cz/srovnani-dani-cr-dubai-sae
Reagovat
George_Renel
To je sice hezké, ale naše zdanění se nijak zvlášť neodlišuje od evropského průměru.
A stejně si myslím, že firmy by měla danit tam, kde vyrábí. V Dubaji těch továren těch firem asi moc nebude :-b.
Reagovat
Fandina
V ČR je osmé největší zdanění práce z 36 zemí OECD. Takže nic moc.

A jinak kdo podniká v ČR, tak tu platí jednak DPH a jednak daně za zaměstnance. Pokud ale má sídlo firmy v Dubaji, tak z příjmu neplatí žádnou daň. Tady by platil 19 procent. Tím neříkám, že se tam má každá firma registrovat. :-))

https://www.finance.cz/489858-zdaneni-prace/
Reagovat
Jabadu
Mno, to by bylo na dlouho. Daně možná nemáme nejvyšší, ale odvody (zaměstnavatel + zaměstnanec) to by jeden koukal. Je to jeden z důvodů, proč máme nízké platy. To tam tahal (a furt se tam drží) za nitky jeden haysel a nastrčení panáci z tzv. "tradičních stran" mu to tam odpoklonkovali. Ale je to samozřejmě mnohem komplikovanější.
:-)
Reagovat
Mayo
Táto je vkuse prekvapená :D :D :D :D :)
Reagovat
PetaM
Naštěstí ne jako ty, když zjistíš, že se celý rok hraje tenis a tys přitom nic neviděl :O :D
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
Mayo
Veru, máš pravdu :D :D :D :)
Reagovat
rybicka
"Táto" se jmenuje Petra, znají ji na celém světě a letos je zatím nejlepší tenistkou. Nemá tak obrovské sebevědomí jako "netáto", co celému světu neustále cpe před oči svou nahou zadnici? Očividně nemá, proto je ze svých výkonů mnohdy udivená. To je normální a platí to při výhrách i prohrách.

V čem je nejlepší na světě neudivený Mayo?
Reagovat
Mayo
Ja som v ničom neni dobrý, nie ešte najlepsi.
Reagovat
Jabadu
Celý týden jsem snil o takovém víkendu. V "háku" jsem si i přidával, abych Petru na dálku podpořil a aby v té dřině nezůstala sama. Včera při odpolední směně jsme na mobilu pod hadrem sledovali tu hrůzu se Su Wei a trpěli. A zadařilo se!
Až dnes Petra vstoupí na kurt, padněmež na kolena, holoto venkovs .. a prosme JI za odpuštění. Je VYVOLENÁ a pro velké zápasy byla zrozena. Vzdejme tak hold pravé a právoplatné panovnici.
:-)
Reagovat
Fransoas
Dnešní finále vypadá jako přes kopírák.Vzájemné zápasy jsou stejné.Bude to stejná bitva jako v semifinále.Bebe je na koni.A protože Petra je velkou bojovnicí,tak jí věřím.Rozhodovat bude zřejmě několik míčků a možná to bude na tři sety.Bude to pro mě opět nervák,ikdyž to nemohu sledovat.Petro pojď.
Reagovat
tommr
jako přes kopírák to určitě nebude. Mezi hrou Bencicový a Hsieh je velkej rozdíl. Jediný co mají společný je to, že jsou ted ve velký formě a tudíž vysoce nebezpečný ...
Reagovat
rybicka
Na pohled vypadá výkon BeBe lépe, než Hsieh, ale doufám, že pro Petru bude její styl hry přijatelnější.
Reagovat
tommr
jj Bencicová je sice mnohem lepší tenistka než Hsieh, ale její styl bude pro Petru určitě "stravitelnější" ...
Reagovat
rybicka
Tak ještě aby to co my, věděly ty dvě na kurtě :D a zahrály podle toho :) !
Reagovat
tommr
mám takový obavy, že Bencicová nebude spolupracovat a bude vůči Petře na kurtu "drzá" ...
Reagovat
APELA
Peťulko držím palce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist