Kyrgios trest za napadení bývalé přítelkyně nedostane. Byla to ojedinělá hloupost, rozhodl soud

3. 2. 2023, 09:09
Aktuality 12
Australan Nick Kyrgios za napadení bývalé přítelkyně trest nedostane. Známý bouřlivák a finalista loňského Wimbledonu se dnes u soudu v Canbeře přiznal, že při hádce ženu srazil k zemi, ale soudkyně konstatovala, že se jednalo o "ojedinělou hloupost" a frustraci a obžalobu zamítla.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

"Nebyl jsem na dobrém místě, když k tomu došlo. Na obtížnou situaci jsem reagoval způsobem, kterého jsem hluboce litoval. Nebylo to v pořádku a upřímně je mi líto zranění, které jsem tím způsobil," uvedl dvacátý hráč světového žebříčku Kyrgios v prohlášení poté, co soudkyně verdikt oznámila. V případě odsouzení mu mohly hrozit podle agentury AP až dva roky vězení.

Oběť se obrátila na policii zhruba měsíc po incidentu, trestní oznámení ale podala dokonce o dalších devět měsíců později poté, co se s Kyrgiosem rozešla. Z jejího prohlášení u soudu zaznělo, že kvůli incidentu z ledna 2021 měla těžká traumata, ztrácela na váze, nemohla spát ani navazovat nové vztahy. Tehdy při hádce před bytem v Canbeře do ní strčil a žena si při pádu na zem odřela koleno.

Právníci sedmadvacetiletého tenisty, jenž na okruhu ATP získal sedm turnajových titulů, se během procesu odvolávali na jeho duševní zdraví. Podle psychologa trpěl opakujícími se depresemi, měl pocit viny i sklony k sebepoškozování.

"Duševní zdraví je těžké. Život se může zdát ohromující, ale zjistil jsem, že říct si o pomoc a pracovat na sobě mi dodává čím dál lepší pocit," dodal v textu, který zveřejnil na sociálních sítích.

O tom, že Kyrgios čelí obvinění z napadení (expartnerky Chiary Passariové), se veřejnost dozvěděla loni při Wimbledonu, kde se probojoval až do finále. Na první grandslamový titul po prohře s Novakem Djokovičem ale nedosáhl.

V současné době se Kyrgios zotavuje z operace kolena, kvůli níž přišel v lednu o úvodní grandslam sezony Australian Open. Na kurty by se mohl vrátit na březnových Masters v Indian Wells a Miami.

Soud s Krygiosem proběhl jen pár dní poté, co ATP ukončila víc než rok dlouhé vyšetřování údajného domácího násilí Alexandera Zvereva a neudělila mu žádný trest.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Nola
mne to prijde ako z filmoveho platna, baba nechce odist a on ju za odmenu prasti.....
tu nie je velmi dobre popisany incident, ktory sa odohral, ale kto raz prasti zenu, tak to moze kludne zopakovat, ak bol pod vplyvom, tak to ho neospravedlnuje, to vsetci alkoholici a zavislaci maju tuto berlicku, a v dnesnej spolocnosti sa to tyka oboch pohlavi.....

pozitivne je, ze sa priznal a nijak nezatlkal, mne ten vztah evokuje taliansku domacnost, obaja z jedneho cesta....

snad jej zaplatil aspon mastne odskodne, a zenske si rozmyslia s kym budu travit cas, bo nam tu prekvita u spickovych tenistov velky nesvar namyslenych spratkov, ktori nevedia co so sebou a to sa tyka aj Zvereva
Reagovat
Pe3k
Ty jako žena očividně ženám moc nerozumíš.
Spousta mladých žen vyhledává přesně takové typy jako je Gyros nebo Zverev a na tom se nikdy nic nezmění, neboť to mají v sobě zakodované skrz evoluční biologii.
Reagovat
Nola
praveze im rozumiem :D musia sa popalit, aby sa spamatali....
Reagovat
insanezy_
Některé se ale spalují rády :)
Reagovat
Mantra
mu ale jeho "prchal" mohl dát aspoň ve správné velikosti smile
Reagovat
vavrinec
Doufám, že až někoho zavraždím, bude se to také brát jako ojedinělá hloupost.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale to nemyslíš vážně, že...:)

Operovat vraždou je trochu dost mimo ne... Jen tak mimochodem, nedávno jsem byl v situaci..., opilý mladý pár v baráku, ...hysterický řev holky, bo ji chtěl borec tahat po schodech dolů a do taxiku... tak chtěli jsme volat policii, ale ta holka nás poslal do p... a ještě nás chtěla v afektu kopac a řvala že neodejde nikam...a borec prosil policii nevolat, byl jasně opilý, u té holky těžko říct, možná drogy... atd...nevím,...ale totální psycho prostě...

Jeho případ spíše potvrzuje, že nová gen. nedokáže vůbec zvládat vztahy... což není obrana Kyrgiose, a mohlo to být klidně podobné...ale ikdyby ne...,

tak spíš má reakce je na koment, že tímhle si uspravedlňovat, že budu vraždit je spíš jak z filmu Tarantina, ale normální reakce to opravdu není... teď nevím jestli si víc střelený než ten opilý Kyrgios, nebo z nudy troluješ :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Ječ to tak, situace od situace. Chlap by na ženskou neměl sáhnout, ale pokud je chytí hysterák, může ji shodit na zem i v obraně. Nick sám dobře ví, v jaké situaci to udělal a měli by si to vyjasnit hlavně mezi sebou. Holky taky dobře ví, že není žádný beránek a s tím do vztahu jdou. Problém je, když má jméno a peníze, to dochází ke zkreslení situace na jednu i druhou stranu.
Reagovat
vavrinec
Jasně, trochu jsem si zapřeháněl, ale když tu absurditu domyslíte do konce ....
Reagovat
misa
No a když přepadneš cizí zemi, pozabíjíš tam desetitisíce lidí a způsobíš škody za stovky miliard dolarů, tak po určitě době to bude většině světa buď jedno nebo to bude dokonce schvalovat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nick vs Saša 1:1
Reagovat
Krisboy
Gyros v obleku smile

Připomněl mi Axla Rose u soudu tenkrát smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist