Kyrgios je po operaci kolene. Proběhlo to skvěle, nemohli jsme si přát lepší výsledek, hlásí jeho agent

2. 2. 2023, 10:42
Aktuality 8
Nick Kyrgios kvůli zranění kolene stále neodehrál jediný soutěžní zápas v probíhající sezoně a nakonec se rozhodl podstoupit artroskopickou operaci. Dle slov jeho dlouholetého kamaráda a agenta Daniela Horsfalla by se mohl australský bouřlivák na kurty vrátit už na březnovém Masters v Indian Wells. "Proběhlo to skvěle, nemohli jsme si přát lepší výsledek", hlásí.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Kyrgios se na poslední chvíli omluvil z týmového United Cupu i Australian Open. Na domácím majoru patřil mezi čtyři největší favority, a navíc nemohl po boku krajana Thanasiho Kokkinakise obhajovat senzační loňský deblový triumf.

S problémovým levým kolenem nakonec musel na operaci, artroskopický zákrok podstoupil 23. ledna v rodné Canbeře. "Měl malou trhlinu v laterálním menisku a ještě mu tam rostla parameniskální cysta," uvedl jeho fyzioterapeut Will Maher.

O stavu 27letého Australana prozradil více informací jeho dlouholetý kamarád a agent Daniel Horsfall. "Operace proběhla skvěle. Upřímně jsme si nemohli přát lepší výsledek. Máme z toho radost. Až bude připravený to zase rozjet, budeme připravení i my. Lékaři jsou s výsledky velmi spokojení a tvrdí, že by se mohl zotavit rychleji, než se očekávalo. Samé dobré zprávy."

Finalista loňského Wimbledonu by tak mohl svůj první letošní soutěžní zápas absolvovat už na březnových Masters v Indian Wells a Miami. Turnaj v Kalifornii startuje 8. března, floridských podnik vypukne o 14 dní později.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Případ byl vyřešen zvláštním způsobem a Nick Kyrgios je osvobozen od jakéhokoli právního trestu, ale může být sociálně souzen mnoha spol. oblastmi, které byly tímto řešením překvapeny. Australský tenista se dostavil k magistrátnímu soudu v Canbeře, aby vypovídal a převzal rozsudek v případu napadení, které proti němu vznesla jeho bývalá partnerka Chiara Passariová, jak uvedla BBC. Události se odehrály 10. ledna 2021, kdy ji australský tenista uprostřed ostré hádky vyhodil z domu. Když odmítla odejít, objednal si Uber a trval na tom, aby okamžitě odjela. Passariová odmítla, otevřela dveře auta, ale byla neústupná, že do něj nenastoupí, načež do ní Kyrgios strčil, srazil ji na zem a poranil jí koleno.

Akt hlouposti a frustrace. To je názor soudkyně Jane Campbellové, která měla případ na starosti a jejíž rozhodnutí zcela zprostit Australana obvinění vyvolalo v zemi značný rozruch. Tvrdí, že závažnost činu je minimální a že nešlo o promyšlený čin, ale o reakci na situaci maximálního napětí. Je třeba připomenout, že žena to zveřejnila měsíc poté, co se to stalo, ale vrátili se k sobě a rozhodli se to nahlásit až po 11 měsících, kdy byl rozchod definitivní. Kyrgios a jeho obhájce vytrvale tvrdí, že se tenista snažil situaci uklidnit, jak jen mohl.
Vím, že to nebylo správné, a lituji toho, v době těchto událostí jsem nebyl psychicky v pořádku a reagoval jsem špatně na obtížnou situaci, čehož hluboce lituji, řekl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tato obtížná situace se týká psychických problémů, kterými se Kyrgiosův obhájce snažil v první řadě zabránit tomu, aby se jeho klient musel přiznat. Soudce ji zamítl, ale jako polehčující okolnost zohlednil skutečnost, že Nick trpěl opakovanými depresemi. V případu byla rozhodující výpověď jeho psychologa Sama Borensteina, který podrobně vysvětlil, že tenista prožívá velmi silné depresivní procesy a v době soudních událostí užíval alkohol a drogy, aby se se situací vyrovnal, protože mu bylo nejhůř.

Kyrgios i jeho psycholog dali jasně najevo, že se už nějakou dobu cítí mnohem lépe, ale jakmile ho v životě postihne nějaká nepředvídatelná událost, deprese se vrátí. Nedávné zranění kolena se opět projevilo na jeho duševním zdraví, ačkoli už neprožívá těžkosti nemoci tak silně. Jane Campbellová Nicka Kyrgiose za jeho jednání pokárala a chtěla mu dát najevo, že mu dává šanci napravit své chování tím, že ho neodsoudí, což by mu do konce života přineslo záznam v trestním rejstříku.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/02/03/kyrgios-declara-culpable-agredir-exnovia

***
No má víc štěstí než rozumu, ale to není nic nového, co by se nevědělo...někde v 60. letech by to bylo bráno společností asi jinak... ale v dnešní době ho lidé odsoudí šmahem...a je úplně jedno jak hraje...může to být geniální hráč, ale to se asi nezkousne...a v AUS...no nevím...

Je třebas zajímavé porovnání s Jimem Morrisonem, že dodnes je brán jako kultovní zpěvák, a to zavřel svou holku do skříně a zapálil ji...atd.

U lidí to asi dnes neprojde, soudkyně asi i k tomu přihlédla bych řekl,... a dala mu prostě šanci si projít sociálním peklem jako trest, po jeho přiznání, což bude asi trest adekvátní...ovšem bude záležet na té Chiare... jestli to projde u ní jako dostačující...
Reagovat
smazaný uživatel
https://firstsportz.com/tennis-news-nick-kyrgios-pleads-guilty-in-domestic-abuse-and-assaut-case-filed-by-ex-girlfriend-chiara-passari/
Reagovat
Kozoroh
A pak se lidé diví, že Zverevova přítelkyně napadení nenahlásila policii. Dokázání domácího násilí je martyrium s nejistým koncem. Oběti mnohdy nemají motivaci celý ten proces (vyšetřování+soud) podstoupit, jelikož jim to opět otevírá rány.
Reagovat
Nola
ak by incident nahlasili vcas a nie az po case, tak maju vyhrane, tazko dokazovat nejaky incident odstupom casu, hlavne u Zvereva, ak by ihned priatelka nahlasila na policii incident ma vyhrane, ale ona cakala..... a preco skus hadat? nemala s nim deti, nebola jeho manzelka..... nic ju k nemu neviazalo, bolo uplne jednoduche ho udat na policii, kym to bolo cerstve....
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavně, aby hrál ty pokémony a měl denní příděl od mamky :))) Pak už to pude samo...

Paříž čeká a Wimbl jakby smet:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Je vidět, že hráči sledují TP a ultimátní komenty fans s trhlinou v duši...:)))

Cressy: Mým hlavním cílem je být jedničkou a dominovat na okruhu.

Moje myšlení je rozhodně jedinečné. Kladu velký důraz na to, co mohu kontrolovat, na svém servisu, na to, abych byl co nejefektivnějším hráčem serv-volej. To je to, co děsí mé soupeře, že se soustředím na sebe, ne na ně. Mým hlavním cílem je být jedničkou a dominovat na okruhu. Nestanovuji si žádné limity a zatím jsem to neudělal. Proto jsem dosáhl této úrovně. Myslím, že tato mentální orientace mě dovede k mnoha úspěchům," vysvětluje americký tenista, který loni v srpnu dosáhl svého nejlepšího umístění v žebříčku ATP na 31. místě.

Dokážu si představit, kým chci být a kdy. Hodně věřím ve stanovení cílů. V posledních čtyřech nebo pěti sezónách jsem to dělal každý rok a většina mých cílů se splnila. Velkým psychickým faktorem je zvyknout si hrát riskantně... Klíčem k tomu, abych se dostal na další úroveň, je držet se své hry serv-volej, což se daří. Hrál jsem to tolikrát, že je to moje druhá přirozenost, je to moje součást hry.

Dalším krokem je posílit hru na returnu. Musím mít jinou psychologii, abych soupeře donutil hrát více a musím vracet hodně míčů do hry, vysvětluje americký hráč.

https://www.puntodebreak.com/2023/02/02/cressy-objetivo-principal-numero-dominar-circuito

***
Max to teda pěkně a riskantně nakopl...:D)

#PlebsRulez

Jsem zvědavý, co na to Ellnino:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist